2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮题型综合练(三) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高中英语人教版浙江专用一轮题型综合练三 WORD版含解析 2022 高中英语 人教版 浙江 专用 一轮 题型 综合 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。题型综合练(三)(限时65分钟). 阅读理解ATeen depression can even affect growth and development. Adolescence may be delayed, especially if the teen is not eating enough. Abstract thinking skills and the ability to concentrate are both negatively affected b
2、y depression. Although this is also true of adults, teens thinking abilities are constantly called upon and evaluated at school, so there can be major, early consequences such as school failure. Difficulties with problem solving may make it more difficult for the teen to seek help or to benefit from
3、 it. Teens are at a stage of life in which major changes are not only possible but inevitable. They are used to change and may therefore be able to recover from a depression and its effects more completely or more quickly than an adult. This is not to say that depression in teens is a passing stage
4、that doesnt need to be addressed, but rather that adolescence is a window of opportunity to personal growth. Teens may also be more willing to believe that things have improved sooner than an adult would, perhaps because they have had less experience of failure and disappointment, and thus have less
5、 on which to base a gloomy outlook. It can be difficult for teens to talk about what they are feeling, especially in the early stages. In this regard, they are no different from adults. Unlike an adult, who has had previous experience of grief or depression, a teen may not even realize that he feels
6、 sad. Adults often feel embarrassed about being depressed, as if they had done something wrong. This is much more rarely the case with teens, who seems to view a depression as something that has fallen on them, or as someone elses fault. 【文章大意】本文是一篇说明文, 介绍了青少年与成人在对待抑郁症上的不同感受。1. What can we know from
7、 the third paragraph? A. Teen depression will heal itself. B. Changes are inevitable for adolescence. C. Teens are quicker than adults in learning. D. Adolescents have more opportunities. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段第一句可知, 青少年阶段, 重大的变化是不可避免的。故选B。2. What will an adolescent feel when he is in the early stage of
8、 depression? A. He will feel embarrassed. B. He well understands his situation. C. He is hardly aware of his depression. D. He thinks he has done something wrong. 【解析】选C。细节理解题。根据第五段内容可知, 青少年在抑郁症初期, 可能意识不到自己的难过心理。故选C。3. What can be a suitable title of this passage? A. Teens Are Easy to Be Influenced
9、by DepressionB. Depression in Teens Is Just a Passing StageC. Teen Depression Is Worse Than Adult DepressionD. Teen Depression Differs From Adult Depression【解析】选D。标题归纳题。本文自始至终将青少年抑郁与成人抑郁进行对比, 强调了二者的不同。故选D。【知识拓展】长难句分析Teens may also be more willing to believe that things have improved sooner than an a
10、dult would, perhaps because they have had less experience of failure and disappointment, and thus have less on which to base a gloomy outlook. 分析: that引导宾语从句; because引导原因状语从句; on which 引导定语从句修饰less, 该定语从句的正常语序为: base a gloomy outlook on less experience of failure and disappointment。 译文: 青少年也可能比成年人更愿
11、意相信事情会很快好转, 这可能是因为他们经历的失败和失望较少, 因此对前景的悲观看法也较少。BSOCIAL RELATIONSHIPS ISSUEThe appearance of communication tools has turned our world into a global village, where citizens from all parts can make contacts with one another in less than no time. While the positive effects of such technological advances
12、cannot be overlooked, they are not without problems, especially in terms of social relationships. To begin with, the most alarming issue posed by overdependence on communication tools is social isolation. The emergence of computers and smart phones has enabled people to make phone calls or text mess
13、ages within seconds, removing the need to travel a long distance in order to visit friends or relatives. Convenient as this may seem, communication by such a way often loosens the strong bond between family members. Moreover, many people become so absorbed in the visual world with its many attractiv
14、e features that they neglect the importance of socializing with other individuals, imprisoning themselves in the world of their own. A youngster, for example, may not be able to hang out with his peers or share the school day experience with his parents due to the enormous amount of time that he spe
15、nds on the Internet. Secondly, technological advances can destroy the nature of friendship. Since communication tools offer unlimited access to the outer world, people can easily make online friends by means of social networks such as facebook or twitter. The need to find friends in the real world w
16、hich often requires time, efforts and patience will, therefore, be reduced. However, unlike friends that we make from regular contacts, visual friends are highly unreliable and thus unlikely to offer us help and comforts in times of difficulty. We cannot talk to them about our secrets and expect the
17、m to share ups and downs with us. Life would become rather dull and unmotivating without someone we can count on. To sum up, although the technology proves to be advantageous in some ways, they are far from being flawless as long as social relationships are concerned. In the end, it all boils down t
18、o peoples awareness to make proper use of communicative devices. 【文章大意】本文为议论文, 讨论了现代通信工具所带来的诸多问题。4. What should a youngster do to tighten the bond between family members? A. Telephone his parents every day. B. Tell his parents about the school life face to face. C. Try his best to be independent fro
19、m his parents. D. Share with his parents the interesting visual world. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段最后一句, 可知, 家庭成员之间关系松散是因为大量时间被因特网占据, 青少年不能和同伴一起出去玩, 不能跟父母分享学校生活。由此可知, 要想加强家庭成员之间的纽带关系, 青少年要和家长分享学校生活。故选B。5. Which of the following can replace the underlined part in Paragraph 2? A. causedB. designedC. stressed D.
20、 followed【解析】选A。词义猜测题。根据上下文推测, alarming issue 是由overdependence on communication tools引起, 所以此处的意思是“导致, 引起”。故选A。6. Which is right according to the authors opinion? A. Technological advances are flawless. B. Visual friends can give us necessary help. C. Social networks should be restricted. D. We all n
21、eed reliable friends in life. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段中“they are not without problems”和最后一段中“they are far from being flawless as long as social relationships are concerned. ”可排除A; 根据第三段中“visual friends are highly unreliable and thus unlikely to offer us help and comforts in times of difficulty”可排除B; 文章并未涉
22、及限制社交网络的说法, 排除C; 根据第三段中“Life would become rather dull and unmotivating without someone we can count on. ”可知, D正确。CMaking Ice Cream at NicecreamIf you are longing for a sweet, refreshing treat not too far away, Nicecream is that perfect place to go. Sure, you could go to the grocery store and pick ou
23、t the normal, same old typical flavors of ice cream. But why spend your money on boring old ice cream when you can treat yourself to something special at Old Town, Alexandria that is handmade from a local shop called Nicecream. They make the ice cream right in front of you with liquid nitrogen. As y
24、ou explore the cute little town of Alexandria, make sure you stop at 726 King Street and treat yourself. As you decide what you want to order, employees like senior Rebecca Tecle puts the ingredients into a mixer on the counter, and then adds liquid nitrogen to solidify the mixture, resulting in ice
25、 cream. Nicecream has a complex process of making the ice cream. The ice cream is made by a milk, cream, and sugar base and depending on the flavor. “For one of our more popular flavors, honey lavender(薰衣草), we pour the base in and take a teaspoon of lavender and squeeze a bottle of honey for two se
26、conds. Then we pour in the liquid nitrogen and it goes from liquid to solid, ” Tecle said. However, the flavors available in the shop vary day to day. Tecle highly recommends going to Nicecream due to its unique flavors, creamy textures(材质), and high quality ice cream. A 3 ounce small sized cup cost
27、s $4. 99 while a regular 5 ounce cup cost $5. 99. “The price may be a lot, but you know what the ingredients are and its being made right in front of you so there are no secrets about whats in it. Also, its just a fun place to go, ” Tecle said. 【文章大意】 本文是一篇记叙文, 本文介绍了一家冰激凌店, 这家店现场制作各种口味的冰激凌, 风味独特, 货真
28、价实。7. The ice cream sold in Nicecream is _. A. classical in flavorB. made by handC. much cheaper D. a big name【解析】选B。细节理解题。根据第一段中“. . . when you can treat yourself to something special at Old Town, Alexandria that is handmade from a local shop called Nicecream”可知, 这里的冰激凌是手工制作的。 故选B。8. What is the fu
29、nction of liquid nitrogen? A. To mix all the ingredients. B. To make the ice cream solid. C. To make the ice cream colorful. D. To add more flavors to ice cream. 【解析】选B。 细节理解题。根据第三段中“and then adds liquid nitrogen to solidify the mixture, resulting in ice cream. ”可知, 液氮的作用是将冰激凌凝固。故选B。9. What does the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
豫北名校大联考2022-2023学年高三上学期10月份大联考政治试卷.pdf
