2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮题型综合练(十一) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高中英语人教版浙江专用一轮题型综合练十一 WORD版含解析 2022 高中英语 人教版 浙江 专用 一轮 题型 综合 十一 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。题型综合练(十一)(限时65分钟). 阅读理解AChildren of Heaven is nearly a perfect movie for both children and adults. The theme of this movie is so universal that there is not a child who will not be wide-eyed with interest and suspense. The film is about a
2、 boy who loses his sisters shoes. He takes them to the cobbler(补鞋匠)for repairs, and on the way home, when he stops to pick up vegetables for his mother, a blind trash collector accidentally carries them away. Of course, the boy, named Ali, is afraid to tell his parents. His sister, named Zahra, want
3、s to know how she is supposed to go to school without shoes. The children feverishly write notes to each other, right under their parents noses. The answer is simple: Zahra will wear Alis sneakers to school every morning, and then run home so that Ali can put them on for his school in the afternoon.
4、 But Zahra cannot always run fast enough, and Ali, who is a good student, gets in trouble for being late to class. And there is a heartbreaking scene where Zahra sadly finds her own precious lost shoes, now on the feet of the ragpickers daughter. The film also has a wonderful scene where Ali and his
5、 father bicycle from the shabby and narrow streets and alleys of the old town to the high-rises and luxury homes where the rich people live. The father hopes for work as a gardener, but he is frightened by the challenge of speaking into the intercoms (对讲机)on the gates of the wealthy. His son jumps i
6、n, with offers of cutting, weeding, spraying and trimming. It is a great victory. And then there is a footrace for the poor children of the district. The winner gets two weeks in a summer camp and other prizes. Ali doesnt care. He wants to place third, because the prize is a new pair of sneakers, wh
7、ich he can give to his sister. The race and its outcome will be as exciting for many kids as anything theyve seen at the movies. Children of Heaven is about a home without unhappiness. Its about a brother and sister who love each other, instead of fighting. 【文章大意】这是一篇说明文, 介绍一部伊朗的电影天堂的孩子, 又名小鞋子: 生活不富
8、裕的家庭里, 哥哥因为意外搞丢了妹妹唯一的一双鞋子, 接下来两人轮流换穿哥哥的鞋子飞奔着错时上下学, 中间几经周折, 挫折连连, 令人唏嘘不已, 但最终得偿所愿, 体现人性的关怀和温暖。故事告诉我们: 贫穷固然不幸, 但兄妹两人互相体恤关爱, 家人之间充满爱心, 简单有爱的生活就是人间天堂。1. Why is the movie called Children of Heaven? A. Because the children receive good look-after. B. Because their parents work hard to satisfy their demand
9、s. C. Because the children have dreams to fulfill. D. Because the children are poor in life but rich in spirit. 【解析】选D。深层理解题。解析电影的名字, 明明生活贫穷, 好像事事不如意, 却说是生活在天堂, 这不是从他们的物质生活角度出发, 而是着重人们美好的心灵和一家人之间的体贴关爱, 有爱的地方就是天堂。2. Whats the meaning of the underlined word “suspense”in the first paragraph? A. Full of
10、 excitement about the future. B. Feel frightened about the cruelty of life. C. Feeling of tenseness about what may happen. D. Be angry about the unfair situation. 【解析】选C。词义猜测题。根据全文内容, 知道电影既感人至深又悬念不断, 看的人揪心连连, 所以此处表达的应该是: 电影的主题思想是普世皆通的, 所以即便是小孩子观看时也会睁大眼睛, 满怀兴趣和悬念。A是对未来充满激动之心, 应该是期待美好事情的发生, 但电影里不都是美好的
11、愿望得以实现; B是对生活的残酷感到害怕, 流于片面, 生活不总如人意, 但幸福就存在于生活的细节之中; C对接下来要发生的事情感到紧张, 这正是观影时的正常反应, 因为不知道剧情会往哪里反转所以才会紧张不安; D对不公平的现象感到愤怒, 就整部电影的主题思想而言, 显然跑偏, 故不对。3. What can we expect about the result of the race? A. Ali realizes his dream and gives his sister the shoes. B. Ali breaks his promise and goes to the summ
12、er camp. C. Ali gets the first prize and gives his sister the shoes. D. Zahra gets the third place and wins a pair of shoes. 【解析】选A。推理判断题。文章倒数第二段说: 区里有个跑步比赛, 第三名的奖品是一双鞋子, 阿里对第一名不在乎, 他想要的是一双还给妹妹的鞋子, 故推测他会努力赢得这双鞋子, A项合适。B项从全文来看, 阿里不是一个会违背初衷背叛诺言的人; C项, 因为第一名的奖品是为期两周的夏令营活动和其他奖品, 阿里对此不感兴趣, 所以不会期待这个奖; D项,
13、 从头到尾没有提到他妹妹参加比赛。BOur Marketing Assistant Alli Rose tasked her children Bella (9) and Callum (6) to an activity from The Big Book of Nature Activities by Drew Monkman and Jacob Rodenburg. Now that school is taking place at home, and parents are rushing to get fun educational activities for their chi
14、ldren, she thought shed try out an activity from one of our books. The activity, Mapping Sounds in Nature, invites children to explore sounds in nature and then to map them on a Sound Map of their creations. Find out how it went, and how you can create your own, below. Excerpt from the book The Big
15、Book of Nature Activities. Mapping Sounds of NatureSound Map example from The Big Book of Nature Choose a site and time of day with a variety of natural sounds. Edge habitats near a marsh(沼泽, 湿地)can be excellent. Give each child an index card with an X in the center. Tell them the card is a map and
16、the X is where theyll be sitting. Each time they hear a sound, they should mark its location (direction and distance) and represent it with a simple symbol (e. g. , a few parallel lines for wind, a musical note for bird song, a number after the note for each different bird). Show them how to cup the
17、ir hands in front of and behind their ears to hear sounds from all directions. Make sure each child finds a listening place well-separated from other children. Listen for 510 minutes, depending on the variety of sounds and the age of participants. Encourage kids to share their maps with a partner, i
18、dentifying both natural and human-related sounds. Bring the group together and discuss the following: How many different sounds did you hear? Which sounds did you particularly like? What sounds were new to you? Who/What may have made them? Which were natural and which were caused by humans? Do some
19、of these sounds have a purpose? If so, what might this be? Bellas Sound Map Callums Sound Map【文章大意】这是一篇说明文, 推销文书, 因为疫情孩子被迫居家学习, 作者通过自己助手的参与经历介绍一个户外观察活动, 并借机销售这本书。文章摘引该书的部分内容详细介绍了该活动具体的做法和注意事项, 并附上了助手孩子的成就, 很有说服力。4. Why are the children tasked to this activity? A. To protect the environment. B. To ge
20、t close to nature. C. To have some fun. D. To get some education. 【解析】选D。细节理解题。从文章开头第一段第二句话“Now that school is taking place at home, and parents are rushing to get fun educational activities for their children, she thought shed try out an activity from one of our books. ”可知孩子们在居家学习期间, 父母想要找些具有教育意义又不
21、失乐趣的活动, 故选D符合原意。5. How is the performance of the two children in the activity? A. Bad. B. Good. C. Disappointing. D. Astonishing. 【解析】选B。推理判断题。从文中介绍和两个孩子的绘图来看, 效果还是很不错的, 对9岁和6岁的孩子而言, 其成就远超图片所展示的内容, 他们的注意力、观察能力、动手能力都得到了锻炼。6. Whats the purpose of writing this article? A. To introduce a book to teacher
22、s. B. To advertise for a book. C. To encourage children to do outdoor activities. D. To help parents educate their children. 【解析】选B。写作意图题。文章开头提到“Our Marketing Assistant Alli Rose tasked her children Bella (9) and Callum (6) to an activity from The Big Book of Nature Activities by Drew Monkman and Ja
23、cob Rodenburg. ” 以及“she thought shed try out an activity from one of our books”, 因此可知此书是他们的销售任务之一; 再根据后面的示范图和小孩子的作品图进行比较得出结论: 此书还不错。借部分章节内容推荐介绍最终达成促销目的, 是很好的广告案例。CThe 1987 season was a tough year. Before that I was at the top of the world of racing. I had won three NASCAR Winston Cup championships a
24、nd about seventy races. Racing had been very good to me. But in 1987, I was with a new team, and things werent going very well. It had been expected that this new team would go successfully. We were the dream team with the best backing from an excellent sponsorship, and the best engine builder in ra
25、cing. However, going into the last part of the season, we still had not won a race. This had not happened to me before. In addition to my not winning races, we found out that Stevie, my wife, was pregnant. All of this was emotionally tough for me. Stevie is my best friend and had always been with me
26、 at every race. Now she was not able to go to the track each weekend with me because of the three previous miscarriages(流产). It was tough on me to be racing without her standing by to give me encouragement there. On September 17, our first child, Jessica Leigh was born. And I had to leave to go on t
27、o the next race later that week. The race was at Martinsville, Virginia, where I had won several times before. But I had no expectations of winning this time. As the race progressed I really had no hope of winning, since I was a lap down with just twenty-five laps to go. Dale Earnhardt was leading.
28、When he stopped for fuel, I got back on the lead lap. Then a caution came out with about seven laps to go. On the restart, I was in third place behind Earnhardt and Terry Labonte. Both of these guys were previous champions and were tough, hard racers. Chances were little that I could get by them wit
29、h just a few laps to go. On the final lap in the final turns of 3 and 4, Terry had gotten up beside Dale and left just a little opening for me to pass both of them, beating them to the finish line. I won my first race of the year! It was much more special, though, than just being my first win of the
30、 season and my first victory with the new team. For earlier that Sunday morning, I was surprised to find a little rosebud in the seat of my car with a note saying, “Win one for me, Daddy! ” My first race of the season was sweetened because I was first called “Daddy” on the same day. 【文章大意】本文为记叙文, 描写
31、了作者在比赛屡屡失败、万事不顺的情况下因为儿子的出生给他带来无穷动力, 最终扭转乾坤, 赢得胜利。7. What made the 1987 season a tough year for the author? A. He was a loser and got fired from the old team. B. He and his wife got separated due to the failure. C. He didnt get enough help for the best equipment. D. He didnt win a race till the last
32、part of the season. 【解析】选D。细节理解题。从文章第一段倒数第二句However, going into the last part of the season, we still had not won a race. 可知D项正确。8. Why was his wife absent from the track each weekend? A. She had to work to support the family. B. She was carrying a baby and for the sake of safety. C. She was disappo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551377.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
