河南省周口恒大中学2021-2022学年高一上学期新生入学检测英语试题(一) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省周口恒大中学2021-2022学年高一上学期新生入学检测英语试题一 WORD版含解析 河南省 周口 中学 2021 2022 学年 上学 新生 入学 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年上期高一年级新生入学检测英语试题(一)本试卷满分120分,时间120分钟第一部分:阅读理解(共两节,满分40 分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWhen choosing pearls there are a number of things to consider besides just the quality of the pearls. While there is no right or wrong way to choose pearls, here
2、 are a few tips you should consider.Necklace Length-You can buy pearl necklaces in a number of different lengths. Generally speaking, shorter necklaces suit long necks, while long necklaces are nice for smaller necks. The lengths and names areas follows.Collar-12-13Choker-14-16Princess-17-19Matinee-
3、20-25Ppera-26-36Rope-37 or longerThe most popular is the Princess length since it is a good length for both long and smaller necks. Pearl Color-The pearl color does not affect the value of the pearl; instead, it is completely in the eye of the beholder(旁观者).Most people buy pearls that best match the
4、ir skin tone(肤色). People with light skin usually buy white or pink pearls while people with darker skin tones tend to buy black pearls. In America, white pearls are the most popular, while in Asia, silver are favorites.Pearl Sets-When buying pearl jewelry you should consider first if you want an ent
5、ire set, or just a certain piece. If, for example, you buy the necklace, and then later decide to buy the bracelet/earrings, they may not match as well as if you had bought a set. Even if you buy the same size, and color, the style may not be the same. Some stores will allow you to buy the individua
6、l pieces of a set. So if you want to buy the other pieces at a later time, they will still match.1. Whats the most popular length for customers?A. 12-13.B. 17-19.C. 20-25.D. 37 or longer.2. What color pearl do you probably buy if you are a person with light skin?A. Black.B. Yellow.C. Brown.D. Pink.3
7、. What should we consider first when buying pearl jewelry?A. The style.B. The color.C. The size.D. A set or piece.【答案】1. B 2. D 3. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一些挑选珍珠的建议,涉及了珍珠的长短以及颜色的搭配。【1题详解】细节理解题。根据第三段“The most popular is the Princess length since it is a good length for both long and smaller necks.”(
8、最流行的是公主的长度,因为它是一个令人满意的长度,无论是长脖子还是较短的脖子。)以及Princess-17-19(公主-17-19),可知顾客最喜欢的长度是17-19,因为它是一个很好的长度。故选B。【2题详解】细节理解题。 根据第四段“People with light skin usually buy white or pink pearls while people with darker skin tones tend to buy black pearls. ”(肤色浅的人通常会买白色或粉色的珍珠,而肤色深的人则倾向于买黑色的珍珠。)可知,肤色浅的人通常会选择白色或粉色珍珠,粉色属于
9、浅肤色。故选D。【3题详解】细节理解题。根据最后一段“Pearl Sets-When buying pearl jewelry you should consider first if you want an entire set, or just a certain piece.”(在购买珍珠首饰时,你应该首先考虑是想要一套完整的,还是只是其中的某一件。)可知,在购买珍珠首饰时,我们首先应该考虑的是要一套还是一件。故选D。BI saw in my rearview mirror that a large SUV headed straight for my car at a breaknec
10、k speed. My heart and mind started racing, and panic (恐慌)instantly set in. With fear in my voice, I started saying out loud, Oh my goodness! Oh my goodness!, making my friend who was with me immediately scared and puzzled. I was sure that within mere seconds, we were going to be knocked from behind
11、by a careless vehicle clearly going over 100 miles per hour in heavy traffic. Unable to change lanes or speed up because of cars on all sides, I just prepared myself for the impact. But thank goodness, the driver missed hitting my car by an inch as he went into the lane beside me, nearly hitting ano
12、ther vehicle, tires screeching (刺耳声)and burning, filling the air with clouds of smoke. He continued dashing in and out of traffic, causing more near-collisions, and then quickly disappeared into the distance. As I sat there surprised, loosening my fingers from the steering wheel, my friend and I beg
13、an to talk about what if we had been hit. How life could have been changed in an instant(瞬间)or even ended. I thought about my precious children, my husband, my family and things undone. I wondered whether I would have regrets if that had been my last day. I began to consider if I was truly enjoying
14、and embracing(拥抱) my life, even if it hadnt turned out the way I thought it would or should. I couldnt help but ask myself if I was by accident taking for granted the pure blessing of waking up every morning and being given another day, and if I was spending time being unhappy because of difficult c
15、ircumstances instead of living with joy.4. Why was the author stuck in panic?A. The road was too crowded.B. A rude driver attacked her.C. She drove at too high a speed.D. An accident seemed to happen.5. How did the author deal with the dangerous situation?A. She took no action.B. She sped up her car
16、.C. She gave others a warning.D. She drove into another lane.6. What does the underlined word it in paragraph 5 refer to?A. That day.B. That car.C. The authors life.D. The authors family.7. What does the author want to tell us in the last paragraph?A. Behind bad luck comes good luck.B. Love me, love
17、 my dog.C. Live in the present moment.D. Value our friends and family.【答案】4. D 5. A 6. C 7. C【解析】【分析】本文是一篇夹叙夹议文。作者看到一辆大型越野车正以极快的速度朝她的车冲过来,她确信,在短短几秒钟内,他们就会被这辆车从后面撞上,幸亏有惊无险。这件事引起了作者的反思。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段“I saw in my rearview mirror that a large SUV headed straight for my car at a breakneck speed. My
18、heart and mind started racing, and panic (恐慌)instantly set in.(我从后视镜里看到一辆大型越野车以极快的速度向我的车冲来。我的心和思想开始狂跳,恐慌立刻袭来。)”和文章第二段“I was sure that within mere seconds, we were going to be knocked from behind by a careless vehicle clearly going over 100 miles per hour in heavy traffic.(我敢肯定,在短短几秒钟内,我们就会被一辆粗心的车从后面
19、撞倒,显然这辆车在拥挤的交通中以每小时100英里的速度行驶。)”可知,作者陷入恐慌是因为她预测一场事故即将发生。故选D。【5题详解】细节理解题。根据文章第三段“Unable to change lanes or speed up because of cars on all sides, I just prepared myself for the impact.(由于四周都是车,我无法改变车道或加速,我只是做好了撞击的准备。)”可知,作者没有釆取任何措施。故选A。【6题详解】词句猜测题。根据此处前后文的“I began to consider if I was truly enjoying
20、and embracing (拥抱) my life, even if it hadnt turned out the way I thought it would or should.(我开始考虑我是否真的享受和拥抱我的生活,即使它不是我所想的那样。)”可知,此处it指的是上文提到的life,即作者的人生。故选C。【7题详解】推理判断题。根据最后一段的叙述“I wondered whether I would have regrets if that had been my last dayand if I was spending time being unhappy because of
21、 difficult circumstances instead of living with joy.(我想知道,如果那是我生命中的最后一天,我是否会后悔。我开始考虑我是否真的享受和拥抱我的生活,即使它不是我所想的那样。我不禁要问自己,我是不是碰巧把每天早上醒来,得到新的一天这纯粹的祝福看成是理所当然的,我是不是因为困难的环境而花时间不快乐,而不是快乐地生活。)”可知,作者开始思考如果那天是她的最后一天,她会不会有遗憾。开始思考她是否真的享受和拥抱了自己的生活,即使它并没有像作者想象的那样。由此可推知,作者想要告诉读者要活在当下,珍惜当下的每一天。故选C。CThe piano is one
22、of the most common instruments in the music world. Not only is it where most songs are born, its also one of the easiest instruments to learn. If youve got a keyboard or piano sitting idle in the house and a lot of time stuck at home, youd better make the most of it.All you need is the right teacher
23、, but that isnt always easy to come by. Luckily, technology can come to the rescue even with this most creative of pursuits (追求). The Learn to Play the Piano & Music Composition Bundle is a series of online courses that teaches a lot more than just the basic skills. It can turn just about anyone in
24、your family from a complete beginner to a confident piano composer.The base for the beginner part of this course bundle is the popular Pianoforall system. The traditional piano practice can take the fun out of music before you even start. Pianoforall lets you dive in by practicing pop songs from the
25、 likes of Billy Joel and Norah Jones, and teaching you important parts of music theory as you play.After youve reached your fingers for those classics, youll move on quickly to the courses designed to increase your dexterity (灵活性). Once youre playing your favorite songs with ease (轻易), youll start u
26、nderstanding the patterns and chord structures that make those songs truly great. From there, you can enjoy the real fun of playing the piano: Making your own music, either for your own enjoyment or playing with a band.Youll even get some education in the art of getting those songs heard. Expert cou
27、rses in this bundle cover basic music production in music creating programs like Logic Pro X.8. What does the underlined word “idle” in paragraph I probably mean?A. Comfortably.B. Broken.C. Not in use.D. Out of place.9. Whats the authors main purpose in writing paragraph 2?A. To provide piano teache
28、rs for readers.B. To introduce some online courses.C. To talk about the importance of basic piano skills.D. To encourage beginners to be confident.10. The author regards traditional piano lessons as “_”.A. boringB. popularC. usefulD. Difficult11. What benefit will you get from the online courses?A.
29、They can let others praise you.B. They can let you receive advanced education.C. You can set up a band of your own.D. You can create music on your own.【答案】8. C 9. B 10. A 11. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了一个系列在线课程学钢琴与作曲合集。它可以让任何人从一个完全的初学者变成一个自信的钢琴作曲家。【8题详解】词句猜测题。根据划线词句“If youve got a keyboard or piano sitt
30、ing idle in the house and a lot of time stuck at home, youve got all the makings for a whole new creative idea, and possibly a great family activity in the making.(如果你有一架idle的电子琴或钢琴,并且有很长一段时间待在家里,那么你就具备了一个全新创意的所有条件,而且可能正在进行一项伟大的家庭活动)”可知,要具备全新创意的所有条件,你有一架电子琴或钢琴就可以了,这说明在没有全新创意之前,那架乐器在家里是没有人用的。从而推知,划线词
31、语idle 为“闲置不用”的意思,选项C“不用的”与之意义最为接近。故选C项。【9题详解】推理判断题。根据第二段中“The Learn to Play the Piano & Music Composition Bundle is a series of online courses that teaches a lot more than just the basic skills. It can turn just about anyone in your family from a complete beginner to a confident piano composer. (学钢琴
32、与作曲合集是一系列在线课程,教授的不仅仅是基本技能。它可以让你家里的任何人从一个完全的初学者变成一个自信的钢琴作曲家)”等内容可知,本段中作者的主要目的是介绍一些在线课程。故选B项。【10题详解】推理判断题。根据第三段中“The traditional piano practice can take the fun out of music before you even start.(传统的钢琴练习甚至可以在你还没有开始就把音乐的乐趣搞丢了)”可推知,传统钢琴练习枯燥无趣。故选A项。【11题详解】细节理解题。根据第四段中“From there, you can enjoy the real
33、fun of playing the piano: Making your own music, either for your own enjoyment or playing with a band.(从那里,你可以享受弹钢琴的真正乐趣:制作你自己的音乐,或为自己的乐趣或与乐队演奏)”可知,这套在线课程能够让你独立创作音乐。故选D项。DThe planets Jupiter (木星) and Saturn (土星) have been moving closer and closer to each other in the night sky. In fact, on December
34、21 , they appeared closer together than they have been in hundreds of years. When two astronomical bodies appear close in the sky, as seen from Earth, it is called 4 conjunction (合相). Conjunctions can happen with any two bodies, such as planets, moons, stars and asteroids (小行星). When Jupiter and Sat
35、urn come together, it is called a Great Conjunction. Astronomers say these events between the two largest planets in our solar system are not rare. Jupiter passes its neighbor Saturn once every 20 years as they circle around the sun. But this conjunction is especially close: From Earth, the two plan
36、ets will look to be just one-tenth of a degree apart. That is about the distance of one-fifth of a full moon. If weather permits, they should be easy to see just after sundown. This just-in-time-for-Christmas sight promises to be one of the greatest of Great Conjunctions. What makes this modem Great
37、 Conjunction different is that it is happening at nighttime. The last time that happened was almost 800 years ago. Saturn and Jupiter have been getting closer in the sough-southwest sky for weeks. Jupiter, which is bigger and closer to Earth, is much brighter. The two planets might look like one bod
38、y if viewed with eyes alone. If sky watchers use telescopes they should be able to see the planets as separate. Saturn will be the smaller, less-bright body at Jupiters upper right. Even though they appear close, more than 730 million kilometers of space lies between them. Observers using telescopes
39、 will not only see Jupiter and Saturn in the same field of view, but also some of their brightest moons. Their next close pairing will happen on March 15, 2080.12. What do astronomers think of planets getting close to each other?A. Controllable.B. Unimaginable.C. Common.D. Dangerous.13. What makes t
40、his Great Conjunction special?A. The time when it takes place.B. The part of sky where it happens.C. The distance between the two planets.D. The brightness of the two planets.14. Which of the following shows the right position of the two planets?A. B. C. D. 15. Which can be the best title for the te
41、xt?A Two Planets Reach Especially near EarthB Jupiter and Saturn Come Together in the Night SkyC. Conjunctions of Planets Excite AstronomersD. Good Chances to Observe Jupiter and Saturn Appear【答案】12. C 13. A 14. D 15. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。木星和土星在夜空中越来越接近彼此。事实上,在12月21日,它们之间的距离似乎比几百年来都要近。【12题详解】推理判断题。根据第三
42、段中第一、二句的内容“Astronomers say these events between the two largest planets in our solar system are not rare. Jupiter passes its neighbor Saturn once every 20 years as they circle around the sun.(天文学家表示,太阳系中最大的两颗行星之间发生这样的事件并不罕见。木星绕太阳公转时,每20年经过它的邻居土星一次)”可知,这说明天文学家认为两颗行星的靠近是常见的。故选C。【13题详解】推理判断题。根据第四段的“Wha
43、t makes this modern Great Conjunction different is that it is happening at nighttime. The last time that happened was almost 800 years ago.(现代大合的不同之处在于它发生在夜间。上一次发生这种情况是在大约800年前)”可知,它发生的时间使Great Conjunction特别。故选A。【14题详解】细节理解题。根据第五段的“Saturn will be the smaller, less-bright body at Jupiters upper right
44、.(土星将是木星右上方较小、亮度较低的星体)”可知,土星是位于木星右上方较小的天体。故选D。【15题详解】主旨大意题。根据第一段的“The planets Jupiter (木星) and Saturn (土星) have been moving closer and closer to each other in the night sky. (木星和土星在夜空中彼此离得越来越近)”可知,文章谈论的话题是木星和土星在夜空中越来越接近彼此。即木星、土星在夜空中汇合。故选B。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑
45、。选项中 有两项为多余选项。Ways to Start Out the New Year Let go of the past. Dont set your expectation(期望)based upon a past unhelpful year. Its so easy to let your expectation for good to happen in a New Year fall low because of some bad things that happened during the last year. You must learn to let go of wha
46、t happened and leave it in the past. Anyway, that year has already gone. _16_ Dont fear change, but hug it. Heading into a brand New Year can often bring about many new opportunities. It may be time for you to start stepping out of your comfort zone and trying something new. _17_If nothing changes t
47、hen nothing changes. Without change, you might run the risk of repeating the same old year again. _18_Make a great effort to do more things that bring joy into your life and a smile to your face. Fill up your joy tank so that you can be ready to face whatever the New Year brings. _19_And then you wo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551392.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
苏教版语文一年级上册:汉语拼音zh ch sh r 课件 (共15张PPT).ppt
