新疆自治区乌鲁木齐市2019届高三第一次诊断英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆自治区乌鲁木齐市2019届高三第一次诊断英语试卷 WORD版含解析 新疆自治区 乌鲁木齐市 2019 届高三 第一次 诊断 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2019年新疆乌鲁木齐高三年级第一次诊断英语考试(卷面分值:150分;考试时间:120分钟)注意事项:1. 本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,共10页。2. 答题前,考生须将自己的姓名、准考证号、座位号填写在本试卷指定的位置上。3. 答选择题时,若使用答题卡,请对准题号,用2B铅笔在答题卡上选涂答案;若无答题卡,请用钢笔或圆珠笔把答案直接写在答卷的规定位置上。第卷第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中
2、所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where did the man go last year?A. France. B. Britain. C. Belgium.2. What will the man do next?A. Bring the test result. B. Finish the record. C. Do the test.3. Who did best in the math exam this time?A. Lucy. B. Jack C. Mary
3、4. What are the speakers talking about?A. Private planes. B. TV programs. C. Famous people.5. When will the woman meet the man on Saturday?A. At 6:00am. B. At 10:30am. C. At 6:00pm.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟。听完后,各
4、小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。6. How long will the speakers stay in the hotel?A. Three nights. B. Four nights. C. Five nights.7. What is the probable relationship between the speakers?A. Tourist and guide. B. Teacher and student. C. Customer and assistant.听下面一段较长对话,回答以下小题。8. When does th
5、e woman advise the man to watch his show?A. This Sunday evening.B. This Sunday afternoon.C. This Saturday evening.9. What is the mans father doing?A. Preparing for a meeting.B. Planning a dinner party.C. Looking for the remote control.听下面一段较长对话,回答以下小题。10. How long has the woman been thinking about h
6、er topic?A. Two weeks. B. Ten days. C. One week.l1. What was Prof Grants request for the paper?A. It should be about ancient China.B. It should cover five to seven pages.C. It should include more than one region.12. What does the man suggest the woman do to get the material?A. Use the library. B. Ta
7、lk with Prof. Grant. C. Read her books.听下面一段较长对话,回答以下小题。13 Why did the woman buy the dress?A. For a party. B. For an interview. C. For a lecture.14. How much was taken off the price of the dress?A. 10%. B. 20%. C. 30%.15. What did the man think of the book?A. Relaxing. B. Boring. C. Helpful.16. Wher
8、e is probably Mike now?A. At home. B. At school. C. In hospital.听下面一段独白,回答以下小题。17. What was Phillip?A. A teacher. B. A poet. C. A doctor.18. Why did that old man dial that number the first time?A. He wanted to talk to Phillip.B He dialed the wrong number.C He was interested in poems.19. How old was
9、John when he knew Phillip?A. 60 years old. B. 63 years old. C. 73 years old.20. What do the two men liking doing?A. Going out with friend. B. Talking over the phone. C. Drinking coffee together.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AFlower ShowThe G
10、reat Garden FestivalThis years Hampton Court Palace Flower Show promises to be the best “Great Garden Festival”. Discover beautiful garden displays, practical gardening advice, great shopping, quality food and entertainment, each with its own distinctive theme and flavour. Hands-on help is all aroun
11、d, with experts to quiz and top nursery plantspeople sharing their skills on the show.TICKET PRICESAs a member, youll enjoy priority show tickets, discounts and as well as days out at more than 150 gardens.Time (Thursday 10 - Sunday 13 July)Members Rates (In Advance)10am-7:30pm23.53pm-7:30pm15Time (
12、Thursday 10 - Sunday 13 July)Public Rates (In Advance)10am-7:30pm303pm-7:30pm19Time (Thursday 10 - Sunday 13 July)On the Day Rates10am-7:30pm343pm-7:30pm21Up to 2 children 16 and under go FREE with an accompanying adult.HOW TO FIND USBy RailHampton Court station is approximately 30 minutes from Lond
13、on Waterloo. Save money on your entry ticket when you travel with South West Trains.By LaunchesArrive by boat with Launches to the flower show entrance. Shuttle trip from Hampton Court station just 2.50. The members departing from piers (码头) in Kingston save 2 on adult fare please show membership ca
14、rd.BY RoadTake the District Line to Richmond underground station, then the R68 bus Hampton Court.ParkingWe recommend parking at the showground which costs10 per day and is available at the Stud Gate car park on the A308 Hampton Court Road, and the Hampton Court ear park opposite Hampton Court Palace
15、. Frequent courtesy buses will rin all day between this facility and Hampton Court station.1. We can know from Paragraph 1 that _.A. the Flower Show is sure to be the best festival.B. the visitors can taste delicious food with local flavour.C. the Flower Show provides professional consulting service
16、.D. the visitors can leam how to garden and well their own plants.2. How much is the public rate (in advance) for 11am on Thursday 10 July?A. 34.B. 23.5.C. 30.D. 15.3. Which means of transportation provides priority for the members?A. By rail.B. By launches.C. By road.D. By car.【答案】1. C 2. C 3. B【解析
17、】本文是一篇应用文,介绍了汉普顿皇宫花展的相关信息。【1题详解】细节理解题。根据第一段中的 “Hands-on help is all around, with experts to quiz and top nursery plantspeople sharing their skills on the show”可知,花展上的实践帮助无处不在,专家们会进行测试,顶级苗圃园艺师会分享他们的技巧,由此可知,花展能够提供专业的咨询服务,故C项正确。【2题详解】细节理解题。根据表格中的第五栏信息可知,7月10日(星期四)上午11时的预付价格是30美元,故C项正确。3题详解】细节理解题。根据By L
18、aunches部分中的“The members departing from piers (码头) in Kingston save 2 on adult fare please show membership card.”可知,会员离开金斯敦码头时,如需节省成人车费,请出示会员卡,也就是说乘船可以为会员提供优先权,故B项正确。BLeonardo da Vinci did practically everything, and he did it all amazingly well. He was a painter, sculptor, architect, engineer, and m
19、usician. Born in the town of Vinci, Italy, he was given the last name da Vinci, which means “from Vinci”.Leonardo loved to draw. He apprenticed (师从) with a famous painter and sculptor in Florence. He would mix colors, clean brushes, and ready the walls or wood for painting. Young Leonardo was so tal
20、ented that one day he painted a very realistic-looking angel. His leacher threw down his paintbrush in jealousy, declaring he would never paint again. Royalty, wealthy patrons, and even the Pope asked Leonardo to paint for them. He took on a lot of work, but he was easily distracted. He often didnt
21、finish what he promised.Leonardo had a never-ending thirst for knowledge. At night he would secretly cut apart dead bodies that he got from hospitals or prisons to learn human anatomy, which helped him learn how the body and its organs fit together and made his paintings look more realistic. Leonard
22、o did not outline his people. His study of nature made him realize that people and animals dont have outlines. He used a technique called sfumato, which comes from the Latin word that means “smoky.” With sfumato, one color is blended into another in a soft, hazy way.The Mona Lisa is the most famous
23、painting of Leonardo, and her smile is the most famous smile. Who was she? She was the wife of a wealthy man from Florence who hired Leonardo to paint her portrait. She had to sit completely still for many hours, day after day, Leonardo brought in clowns and musicians to entertain her. This painting
24、 is so famous that it was stolen right off the wall of the Louvre in 1911. After a lot of detective work, the Mona Lisa was discovered in Italy two years later, and the art thief was arrested.4. We can learn from the passage that _.A. Leonardo was keen on natureB. Leonardo was no more than a painter
25、C. Leonardo was named after his hometownD. Leonardo was completely a self-taught famous painter5. The underlined word “anatomy” in paragraph 3 refers to _.A. an artistic method for a realistic drawingB. a group of essential organs of the human bodyC. an attractive technique to draw the human bodiesD
26、. a scientific study of the structure of human bodies6. The words _ can best describe Leonardo da Vinci.A. gifted & considerateB. practical & cautiousC. enthusiastic & optimisticD. successful & reliable7. The passage is mainly about _.A. the early life of Leonardo da VinciB. a famous painting of Leo
27、nardo da VinciC. a general introduction to Leonardo da VinciD. a demonstration of the painting style of Leonardo da Vinci【答案】4. C 5. D 6. A 7. C【解析】【分析】本文是一篇人物简介,主要介绍了达芬奇名字的由来、学习经历以及代表作。【4题详解】细节理解题。根据第一段中的“Born in the town of Vinci, Italy, he was given the last name da Vinci, which means “from Vinci
28、”.”可知,他出生在意大利的达芬奇镇,他的名字是以家乡的名字命名的,故C项正确。【5题详解】词义猜测题。画线词前说晚上达芬奇会通过切开从医院或监狱里弄来的尸体来学习,再根据画线词后的“which helped him learn how the body and its organs fit together”可知,这帮助他了解身体和器官是如何结合在一起的,由此可知画线词指的是“解剖学”,也就是人体结构的科学研究,故D项正确。【6题详解】推理判断题。根据第二段中的“Young Leonardo was so talented that one day he painted a very rea
29、listic-looking angel.”可知,达芬奇很有天赋;根据第四段中的“She had to sit completely still for many hours, day after day, Leonardo brought in clowns and musicians to entertain her.”可知,创作蒙娜丽莎的微笑的时候,这幅画的原型不得不一动不动地坐上几个小时,日复一日,达芬奇带来小丑和音乐家来逗她开心,可见他很体贴,由此可知,达芬奇是有天赋和体贴的,故A项正确。【7题详解】主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了达芬奇名字的由来、学习经历以及代表作,由此可
30、知,本文是达芬奇的简介,故C项正确。【点睛】词义猜测题的难度较大,对画线词上下文的理解是关键,例如本篇第2题,根据画线词前的“At night he would secretly cut apart dead bodies that he got from hospitals or prisons”可知,晚上,达芬奇会偷偷地把从医院或监狱里弄来的尸体切开来学习,再结合画线词后的“which helped him learn how the body and its organs fit together”可知,这帮助他了解身体和器官是如何结合在一起的,由此可知他学的是解剖学,画线词指的就是人体
31、结构的科学研究。CMoney doesnt grow on trees but gold does. Scientists in Western Australia claim to have made a new discoverythey have found gold in the leaves and branches of trees. The researchers believe that the trees suck up the gold from deep underground, over 30 metres down. The discovery has been de
32、scribed as the first of its kind in the world.Australian gold exploration companies are pleased because it will make finding gold cheaper. Rather than drilling deep holes to find gold, they will be able to examine tree leaves and branches. The trees show what is happening under the earths surface. T
33、here is only a tiny amount of gold in the leaves. It would take 500 trees to make one gold ring. The gold is found using a special X-ray machine and a powerful microscope, which scan the leaves and branches.The claim is that this is the first time that gold particles have been found in living materi
34、al. However, this might not be true. Ancient Chinese wisdom understood the connection between plants and the precious stones and minerals underneath them. They used plant life to find minerals and that was thousands of years ago. In the Zhou Dynasty, it was written in a book that a certain plant gre
35、w only near deposits (矿床) of gold. Over the next 2,000 years, Chinese people wrote about different plants and how they grew, showing where minerals and precious stones such as jade, copper, lead, silver and gold were Even more importantly, in the 1000s, Su Song described how Portulaca plants could y
36、ield mercury if crushed, dried and allowed to decay (腐烂). That was certainly the first time ever that a metal was obtained from a plant.The Previous Secrets of the Realm of the King of Xin, written during the Ming Dynasty, described how different metals were observed and extracted (提炼) from certain
37、plants. This knowledge was unknown in the rest of the world until about 1600, when a British man realised that oak trees grew larger and greener where there was alum in the ground. Maybe ancient Chinese knowledge has more to teach modern scientists.8. According to Australian scientists, where can go
38、ld be probably found?A. In the roots of trees.B. In the leaves of trees.C. In the trees everywhere.D. In the underground near trees.9. How can we tell whether there is gold or not?A. By drilling deep holes in the treesB. By cutting the leaves of trees into pieces.C. By examining the surface of the g
39、round under the trees.D. By scanning the leaves and branches using a special microscope.10. Who first found the link between plants and minerals?A. Australian scientists.B. Su Song.C. Ancient Chinese people.D. A British man.11. The author develops Paragraph 4 mainly by _.A. using examplesB. making c
40、omparisonsC. listing figuresD. analyzing effects【答案】8. B 9. D 10. C 11. B【解析】本文是一篇说明文,介绍了澳大利亚科学家发现在树叶中可以找到金子,事实上古代中国人早就发现了植物和矿物质之间的联系。【8题详解】细节理解题。根据第一段中的“Scientists in Western Australia claim to have made a new discoverythey have found gold in the leaves and branches of trees.”可知,澳大利亚西部的科学家们声称他们在树叶和
41、树枝中发现了金子,也就是说澳大利亚科学家认为在树叶中可以找到金子,故B项正确。【9题详解】细节理解题。根据第二段中的“The gold is found using a special X-ray machine and a powerful microscope, which scan the leaves and branches.”可知,用一种特殊的显微镜扫描树叶和树枝可以知道是否有金子,故D项正确。【10题详解】细节理解题。根据第三段中的“Ancient Chinese wisdom understood the connection between plants and the pr
42、ecious stones and minerals underneath them.”可知,中国古代的智慧理解植物和它们下面的宝石和矿物质之间的联系,也就是是古代中国人最先发现植物和矿物质之间的联系的,故C项正确。【11题详解】推理判断题。根据第四段中的“The Previous Secrets of the Realm of the King of Xin, written during the Ming Dynasty, described how different metals were observed and extracted (提炼) from certain plants.
43、 This knowledge was unknown in the rest of the world until about 1600, when a British man realised that oak trees grew larger and greener where there was alum in the ground”可知,写于明朝的辛朝秘笈描述了从某些植物中观察和提取不同金属的过程,而直到1600年左右,一位英国人才发现,在有明矾的地方,橡树会长得又大又绿,因此第四段是通过作比较的手法展开的,故B项正确。DFeeling achy and feverish? You
44、r misery has plenty of company. By the end of December, the tally (计数器) of flu-like illnesses in the state exceeded the peaks in the two previous seasons, when the biggest number of cases occurred in February and March. This time, the flu virus seems to be hitting even harder.Flu is unique among hum
45、an diseases. It circulates constantly in cool and dry areas. Because it spreads from person to person and can be picked up easily, nearly everyone is exposed. While its unclear whether the annual flu epidemic (流行病) will worsen this year, or just arrived earlier, fears have been increased by the seve
46、rity of flu in Australia during its most recent season and the fact that the vaccine may protect against the predominant (盛行的) kind of the flu only 30 percent of the time.Despite the worries, doctors and public health officials say there is no evidence that people are getting sicker than usual. Flu
47、cases in Massachusetts started rising around Thanksgiving and increased steadily, with an especially steep climb in the last week of the year. “This is a bad flu season but not a horrible one,” said Dr. Andrew G. Villanueva, a lung specialist and chief quality officer at the Lahey Hospital & Medieal
48、 Centre in Burlington.The flu season, while clearly in full swing, doesnt “feel different” from previous years, Villanueva said. “Were not seeing a lot of people being hospitalized because of flu,” he said. “Most people with the flu recover on their own without medical care.”12. Whats the function o
49、f the first paragraph?A. A lead-in.B. A comment.C. A summary.D. A background.13. What can be learned about the flu this year according to the text?A. The outbreak of the flu is terrible.B. The flu has arrived earlier than before.C. The vaccine against the nu is highly effective.D. Everyone feels hor
50、rible at the mention of the flu.14. What does the underlined part in Paragraph 4 mean?A. CrowdedB. ChangeableC. PermanentD. Active15. What is the authors purpose in writing the text?A. To explain what flu is.B. To rid people of flu panic.C. To warn readers of how serious the flu is.D. To inform read
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
5级-《学而思秘籍 初中数学思维提升》参考答案.pdf
