新疆自治区克拉玛依市十三中2018-2019学年高一下学期期中考试英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆自治区克拉玛依市十三中2018-2019学年高一下学期期中考试英语试卷 WORD版含解析 新疆自治区 克拉玛依市 十三 2018 2019 学年 一下 学期 期中考试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、克拉玛依市第十三中学2018-2019学年第二学期高一英语期中测试卷一、阅读理解(每小题2分,共40分)AThe man goes quietly into the room. He stands over the bed where his three-day-old son is lying and begins to speak to him.“My son, I have dreamt of you for many, many years. I had your name picked out even before you were born because I knew that
2、 I wanted you. Every time I thought of you I would have a smile on my face. Gabriel. You always gave me joy.“I really hope we have a great relationship, where you can talk to me about anything and not be embarrassed. Most of the time it will seem like I am too old to understand, but Im sure you will
3、 see that, as I did with my father, my advice is some of the best you will get.“I am sorry for the misunderstandings (误会) we will have, but you will understand I spent my whole life waiting for you. You are my son, so I am not going to sit back and watch you hurt yourself. You are very important to
4、me. ”The man stops and looks at his son. Then he begins to sob (呜咽).“Sorry my dear, Im crying because something bad happened. I am seriously ill. I will leave you soon.” The man gives a weak laugh. “This is the first time in many years I have been brought to tears.” The man kisses the baby who is sl
5、eeping so soundly and whispers, “I will love you forever.”1. Why does the man say so many words to his son?A. He wants his son to fall asleep.B. He loves his baby very much.C. There are misunderstandings between them.D. He dreamed of his son the night before.2. Why does the man cry when he is talkin
6、g to the child?A. He will be too old to understand his son one day.B. He will die and leave his son soon.C. His son doesnt listen to him and falls asleep.D. His son will hurt himself some day.3. Which statement is TRUE according to the passage?A. He picked out the childs name before he was born.B. T
7、he man is not pleased with his present life.C. The man has had a great relationship with his child.D. The mans family will be much happier than before.【答案】1. B 2. B 3. A【解析】【分析】本文为记叙文。文章通过病重的爸爸对刚出生的儿子的话,表达了一位父亲对孩子的深沉的爱。【1题详解】推理判断题。根据第二段的内容可知,这个儿子是他一直企盼的。根据第二段中的每当想起儿子“a smile on my face”以及“You always
8、 gave me joy.”可知,他非常爱这个孩子,故选B。【2题详解】细节理解题。根据第六段中的“Sorry, my dear, Im crying because something bad happened. I am seriously ill. I will leave you soon.”可知,他哭是因为他病的很重,很快会死了从而离开儿子。故选B。【3题详解】细节理解题。根据第二段中的“I had your name picked out even before you were born because I knew that I wanted you”此句是指,早在他儿子出生之
9、前就知道了他的名字。由此可知,他在儿子出生前就给孩子挑选好名字了,故选A。【点睛】推理判断试题属于高层次阅读理解题。这种题型包括判断题和推理题。这两类题常常相互依存,推理是为了得出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。第1小题属于推理判断题。根据第二段的内容可知,这个儿子是他一直企盼的。根据第二段中的每当想起儿子“a smile on my face”以及“You always gave me joy.”可知,他非常爱这个孩子,故选B。推理题要求在理解原文表面文字信息的基础上,作出一定判断和推论,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理题所涉及的内容可能是文中某一句话,也可是某几句话,但
10、做题的指导思想都是以文字信息为依据,既不能做出在原文中找不到文字根据的推理,也不能根据表面文字信息做多步推理。也就是说,要做到判断有据, 推论有理, 忠实原文。切忌用自己的观点代替作者的本意,切忌片面思考,得出片面结论。BThe Greatest show on EarthThe Olympic Games are the greatest festival of sports in the world. Every four years, many countries send their best sportsmen to compete for the highest honour in
11、 sport. As many as 6,000 people take part in over 20 sports. For the winners, there are gold medals and glory. But there is honour, too, for all who compete, win or lose. That is in the spirit of the Olympicsto take part is what matters.The Olympic Games always start in a bright colour and action. T
12、he teams of all the nations parade in the opening ceremony and march round the track. The custom is for the Greek team to march in first, for it was in Greece that the Olympics began. The team of the country where the Games are being heldthe host countrymarches in last.The runner with the Olympic to
13、rch (火炬) then enters the stadium and lights the flame. A sportsman from the host country takes the Olympic oath (宣誓) on behalf of all the competitors. The judges and officials also take an oath. After the sportsmen march out of the stadium, the host country puts on a wonderful display.The competitio
14、ns begin the next day. There are usually more than twenty sports in the Games. The rule is that there must be at least fifteen. The main events are in track and field,but there are a few days before these sports start. Each day the competitors take part in different sports,like riding,shooting,swimm
15、ing,and crosscountry running. Points are gained for each event. Medals are awarded for the individual winners and for national teams.More and more women are taking part in the Games. They first competed in 1900, in tennis and golf. Womens swimming events were introduced in 1912.But it was not until
16、1928 that there were any track and field events for women. Now they compete in all but half a dozen of the sports. In horse riding, shooting, and boat racing, they may compete in the same events as men.4. Why is there honour for the losers as well as for the winners?A. Because losers and winners sho
17、uld be equally treated.B. Because failure is the mother of success.C. Because losers need encouragement.D. Because what really matters is to take part in the Olympic Games.5. Which of the following is a longestablished practice in the opening ceremony?A. Runners enter the stadium with torches.B. Eac
18、h team puts on a wonderful display.C. The Greek team marches in first.D. Sportsmen and sportswomen wear magnificent clothes.6. Who takes the Olympic oath?A. A judge from a foreign country.B. A sportsman from the host country.C. An officer from the host country.D. A Greek sportsman.7. When did women
19、start taking part in the Olympic Games?A. In 1912.B. In 1900.C. In 1928.D. In 1924.【答案】4. D 5. C 6. B 7. B【解析】分析】本文为说明文。本文主要介绍了奥林匹克运动会是世界上最伟大的体育节。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段最后两句“But there is honor too for all who compete win or loseThat is the spirit of the Olympicsto take part is what matters”可知,对于所有的人来说无论
20、胜负,都是荣誉。这是奥林匹克精神中的一部分,参加才是最重要的。由此得出,真正重要的是参与到奥运会中。分析选项可知D项符合题意,故选D。【5题详解】细节理解题。第二段中的“The custom is for the Greek team to march in first, for it was in Greece that the Olympics began. ” 可知,惯例是希腊队走在前面,因为奥运会是在希腊开始的。题干中的“a longestablished practice(长期以来的习俗)”与C项中的“the custom(风俗,习俗)”是同义词转换,故选C。【6题详解】细节理解题。
21、第三段中的“A sportsman from the host country takes the Olympic oath (宣誓) on behalf of all the competitors.” 可知,来自主办国的运动员代表所有运动员宣誓。由此可得出B项符合题意,故选B。【7题详解】细节理解题。根据第五段中的“ More and more women are taking part in the Games. They first competed in 1900, in tennis and golf. ”可知,妇女在1900年时开始参加运动会的,故选B项。【点睛】文章主题和中心思
22、想的阐述往往需要大量细节信息的支持,这些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。细节理解是指原文提到了某事,某种现象或理论,题干一般针对原文具体叙述的事情本身提问。一般包括(1)直接理解题(在原文中直接找到答案,常用why/what/when/who/how等提问)。(2)语言转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另一种表达。(3)语意转化题(需要将题目信息与原文相关信息进行语意上的转换,两者存在着表达上的差异,有时需要进行加工整理后方能得出结论)。(4)排列序题以及(5)判断题等。抓住文章中的事
23、实和细节是做好该类题的关键,也是做好其他类题的基础。如第二小题就是属于细节理解题的语言转述题,根据第二段中的“The custom is for the Greek team to march in first, for it was in Greece that the Olympics began. ” 可知,惯例是希腊队走在前面,因为奥运会是在希腊开始的。题干中的“a longestablished practice”与C项中的“the custom”是同义词转换,故选C。CLaptop computers are popular all over the world. People u
24、se them on trains and airplanes, in airports and hotels. These laptops connect people to their workplace. In the United States today, laptops also connect students to their classrooms.Westlake College in Virginia will start a laptop computer program that allows students to do schoolwork anywhere the
25、y want. Within five years, each of the 1500 students at the college will receive a laptop. The laptops are part of a $10 million computer program at Westlake, a 110-year-old college. The students with laptops will also have access to the Internet. In addition, they will be able to use e-mail to spea
26、k with their teachers, their classmates, and their families. However, the most important part of the laptop program is that students will be able to use computers without going to computer labs. They can work with it at home, in a fast-food restaurant or under the treesanywhere at all!Because of the
27、 many changes in computer technology, laptop use in higher education, such as colleges and universities, is workable. As laptops become more powerful, they become more similar to desktop computers.In addition, the portable computers can connect students to not only the Internet, but also libraries a
28、nd other resources. State higher-education officials are studying how laptops can help students. State officials are also testing laptop programs at other universities, too.At Westlake College, more than 60 percent of the staff use computers. The laptops will allow all teachers to use computers in t
29、heir lessons. As one Westlake teacher said, Here we are in the middle of Virginia and were giving students a window on the world. They can see everything and do everything.8. The main purpose of the laptop program is to give each student a laptop to _.A. work at homeB. access the InternetC. use for
30、their schoolworkD. connect them to libraries9. Why is the word speak in the second paragraph in quotation marks(引号)?A. None of the above reasons is correct.B. They use the computer language.C. Laptops have speakers.D. They dont really talk.10. Which of the following is true about Westlake College?A.
31、 All teachers use computers.B. It is an old college in America.C. 1500 students have laptops.D. Students there can do everything.11. A window on the world in the last paragraph means that students can _.A. get information from around the worldB. travel around the worldC. attend lectures on informati
32、on technologyD. have free laptops【答案】8. C 9. D 10. B 11. A【解析】本文为记叙文。本文讲述了当前很多人使用笔记本,笔记本电脑对人们的生活有很重要的影响。而在西湖大学正准备启动一个笔记本项目。它计划在五年之内为学校的每一位学生配备一台电脑,让学生随时随地能够做作业。也能通过邮件和老师同学交流,更能了解更多的关于外部世界的信息。【8题详解】细节理解题。根据第二段中的“a laptop computer program that allows students to do schoolwork anywhere they want” 可知,这个
33、笔记本项目允许学生在任何地点做学校作业的。分析选项可知,C符合题意,故选C。【9题详解】细节理解题。根据第二段“In addition, they will be able to use e-mail to speak with their teachers, their classmates, and their families”可知,本句是指他们还可以使用电子邮件与老师、同学和家人“交谈”。“speak”是指他们通过邮件说,可知通过邮件是写的,交流的,并不是真正的“说”,故选D。【10题详解】细节理解题。根据第二段中的“at Westlake, a 110-year-old colleg
34、e.” 西湖大学是一所110年历史的大学,可知历史悠久,故选B。【11题详解】推理判断题。最后一段最后一句“They can see everything and do everything”他们能知道一切,能够做一切。可知,通过电脑,学生能够得到关于这个世界更多的信息,故选A。DMany animal and plant species have become extinct and many more are in critical danger. Finding ways to protect the earths wildlife and conserve the natural wo
35、rld they inhabit (居住) is now more important than ever.DodoThe Dodo is a classic example of how human caused damage to the earths biology. The flightless Dodo was native to the Island of Mauritius in the Indian Ocean. It lived off fruit fallen from the islands trees and lived unthreatened until human
36、s arrived in 1505. The easily controlled bird became a source of food for sailors and was attacked by animals introduced to the island by humans such as pigs, monkeys and rats. The population of Dodos rapidly decreased and the last one was killed in 1681.RhinosThe Rhino (犀牛) horn is a highly prized
37、item for Asian medicine. This has led to the animal being hunted in its natural habitat. Once widespread in Africa and Eurasia, most Rhinos now live in protected natural parks and reserves (保护区). Their numbers have rapidly decreased in the last 50 years, and the animals remain under constant threat
38、from poachers(偷猎者).The Giant PandaThe future of the World Wildlife Funds symbol is far from certain. As few as 1,000 remain in the wild. The Chinese government has set up 33 panda reserves to protect these beautiful animals and made poaching them punishable with 20 years in prison. However, the pand
39、as distinct black and white patched coat fetches a high price on the black market and determined poachers still pose (造成) one of the most serious threats to the animals continued existence.WhalesThe International Whaling Commission is fighting to ensure the survival of the whale species. Despite the
40、 fact that one-third the worlds oceans have been declared whale sanctuaries (保护区),7 out of 13 whale species remain endangered. Hunted for their rich supply of oil, their numbers have decreased to just 300. Collisions with ships, poisonous pollution and being caught in fishing nets are other major ca
41、uses of whale deaths.TigersThe last 100 years has seen a 95% reduction in the numbers of remaining tigers to between 5,000 and 7,000 and the Bali, Javan, and Caspian tigers are already extinct. The South China tiger is precariously close to disappearing, with only 20 to 30 still alive. Like the Rhin
42、o horn, tigers bones and organs are sought after for traditional Chinese medicines. These items are traded illegally along with tiger skins.12. Which group of the following animals has already died out according to the text?A. The Dodo and the Bali, Javan, and Caspian tigers.B. The Rhino, Whale and
43、the South China tiger.C. The Rhino, Panda, Whale and Tiger.D. The Dodo, Rhino and Giant Panda.13. _can serve as a cure for certain diseases.A. The Dodos delicious meatB. The pandas black and white patched coatC. The whales rich oilD. The Rhino horn and tigers bones and organs14. Which of the followi
44、ng statements is NOT true?A. The number of South China tigers has reached crisis point.B. The whale is the representing mark for the World Wildlife Fund.C. People hunt for the endangered animals for high profit.D. Many animals are threatened with extinction as a result of human activity.15. Which of
45、 the following is mentioned in all the descriptions of those wild animals?A. The way of their life.B. Why they are hunted.C. The reason for their extinction or being in danger.D. Punishment for hunting wild animals.【答案】12. A 13. D 14. B 15. C【解析】本文为说明文。文章介绍了五种比较典型的“已经灭绝的和濒临灭绝的动物”并探究其原因。【12题详解】细节理解题。
46、根据Dodo下面的一段的“The population of Dodos rapidly decreased and last one was killed in 1681”一句可判断Dodo是灭绝的动物之一,再根据最后一段中的“The Bali, Javan, and Caspian tigers are already extinct”一句可得出正确答案。The Dodo ,the Bali, Javan和 Caspian tigers是灭绝的动物,故选A。【13题详解】细节理解题。文章的第三段Rhinos“The Rhino (犀牛) horn is a highly prized it
47、em for Asian medicine.”和最后一段提到“The South China tiger is precariously close to disappearing, with only 20 to 30 still alive. Like the Rhino horn, tigers bones and organs are sought after for traditional Chinese medicines.”可知,“犀牛角和虎骨及器官”有很高的药用价值。故选D。【14题详解】细节理解题。从第四段The Giant Panda中的“The future of the
48、 World Wildlife Funds symbol is far from certain. ”一句可得出“世界野生动物基金”的图案标记是“大熊猫”,而不是“鲸”,故B是错误的。【15题详解】推理判断题。通读全文,尤其是第一段第一句“Many animal and plant species have become extinct and many more are in critical danger.”可知,下文就是这种动物处于危险中。第二段最后一句“The population of Dodos rapidly decreased and the last one was kill
49、ed in 1681.”第三段最后一句“Their numbers have rapidly decreased in the last 50 years, and the animals remain under constant threat from poachers”。第四段的最后一句“he pandas distinct black and white patched coat fetches a high price on the black market and determined poachers still pose one of the most serious thre
50、ats to the animals continued existence.”。第五段中的第二句“Despite the fact that one-third the worlds oceans have been declared whale sanctuaries (保护区),7 out of 13 whale species remain endangered.”。第六段中的“The last 100 years has seen a 95% reduction. Caspian tigers are already extinct. The South China tiger is
51、 precariously close to disappearing, with only 20 to 30 still alive.”由此可推断出这些野生动物灭绝或处于危险中的原因。故选C。EMy mother is a diligent and kind woman. She is very busy from morning till night. As a teacher, she works hard._16_Both my brother and I love her dearly as she loves us.My mother has been teaching math
52、at a middle school in my hometown. She goes to work early in the morning and does not return home until late in the afternoon._17_She treats them with patience and teaches them well. For her excellent quality and very good teaching results, she has been elected as a model teacher several times._18_E
53、very day, when she comes back home from work, she sets about doing housework, sweeping the living room and bedrooms or cleaning the furniture, and putting everything in good order. She seems to be busy all the time. As she has been very busy working every day, she looks older than her age. But she l
54、ooks as cheerful and happy as ever. Mother never buys expensive dresses for herself, but she often buys some inexpensive but high quality clothes for us. _19_She just eats a plain meal outside when she is too busy to cook herself. She lives a busy yet simple life, without any complaints.Often she sa
55、ys to us, “work while you work, and play while you play. That is the way to be happy and gay. If you do not work, you will become lazy and be of no use to society”. What a piece of good advice this is! _20_This advice of hers will always serve as a guide to my behavior. My mother is great indeed, an
56、d I always feel proud of her.A. As a mother, she takes good care of us and gives us every comfort.B. She enjoys listening to classic music.C. She never goes to expensive restaurants to enjoy meals.D. She loves her students and cares for them.E. My mother is hard-working and never wastes money.F. Can
57、 you tell us something about your mother?G. I never forget it and always bear it in my mind.【答案】16. A 17. D 18. E 19. C 20. G【解析】【分析】本文为记叙文。本文介绍了妈妈的性格特点,作为老师她工作努力,作为妈妈她能够用心照顾家庭,教育孩子,给孩子树立良好的榜样。【16题详解】考查对上下文的理解及推理判断能力。根据前一句“As a teacher, she works hard”可知,作为老师她非常的努力工作,可知接下来应该描述作为妈妈,她的做法。分析选项可知A项(As a
58、 mother, she takes good care of us and gives us every comfort.)符合上下文,故选A。【17题详解】考查对上下文的理解及推理判断能力。根据下句“She treats them with patience and teaches them well” 她非常耐心的对待学生们教他们教的非常的好。可知她对待学生的情况,故D项(She loves her students and cares for them)符合上下文的语境。故选D。【18题详解】考查对上下文的理解及推理判断能力。根据下文“she sets about doing hous
59、ework, sweeping the living room and bedrooms or cleaning the furniture, and putting everything in good order”和“she often buys some inexpensive but high quality clothes for us”可知,她一回来就做很多的事情,非常勤奋,所以此处应该说母亲非常的勤奋,不浪费每一份钱。由此可推断出妈妈工作努力,生活上又节省,E项(My mother is hard-working and never wastes money)正确。故选E。【19
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551424.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
