新疆阜康市第一中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆阜康市第一中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 新疆 阜康市 第一 中学 2021 2022 学年 上学 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阜康市第一中学2021-2022学年第一学期高二年级第一次月考英语试卷试卷总分: 150分 考试时间:120 分钟第I卷(选择题)一、阅读理解(共两节,满分40分 )第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)ABritish MuseumLocated in Great Russell Street, London WC1B 3DG, the British Museum houses a vast collection of world art and artifacts and is free to all visitors. The British Museums remarkable
2、 collection spans over two million years of human history and culture, and it has more than 7 million objects, so it would probably take a week to see everything.Over 6 million visitors every year experience the collection, including world-famous objects such as the Rosetta Stone and Egyptian mummie
3、s.Admission and opening timesFree, open daily 10:00 to 17:30.Open until 20:30 on Fridays, except Good Friday.Closed on 24, 25 and 26 December and 1 January.Large luggage, suitcases and cabin baggageFor everyones safety, all bags, packages and personal items may be searched before entry. Wheeled case
4、s and large items of luggage are not allowed in the British Museum for safety and security reasons. Storage for luggage is available at major rail stations, including Euston, Kings Cross and Charing Cross.MembershipMembership allows you to discover 2 million years of human history with free unlimite
5、d entry to special exhibitions, an exclusive discount offer on magazine subscription and many more benefits.Individual membership:74Under 26 membership:54Young friends (aged 8-15):25ShopsThe museum has four shops where you can buy books, souvenirs, and family gifts.1. When can you visit the British
6、Museum?A. At 9:00 on Friday.B. At 12:00 on Monday.C. On Christmas Day.D. On Good Friday.2. Where can visitors store their large luggage?A. At major train stations.B. At some crossings.C. In the hall of the Museum.D. At the entrance to the Museum.3. If two friends aged 14 and 18 apply for membership
7、of the Museum, how much should they pay?A. 25.B. 79.C. 50.D. 148.【答案】1. B 2. A 3. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。介绍了大英博物馆的藏品,开放时间和行李寄存办法。【1题详解】细节理解题。根据Admission and opening times部分提到的Free, open daily 10:00 to 17:30.可知,你可以在星期一中午12点去参观。故选B。2题详解】细节理解题。根据Large luggage, suitcases and cabin baggage部分最后一句Storage for lu
8、ggage is available at major rail stations, including Euston, Kings Cross and Charing Cross.可知,游客可以在主要的铁路站寄存行李。故选A。【3题详解】细节理解题。根据Membership部分的Individual membership: 74Under 26 membership: 54Young friends (ages 8-15): 25可知,他们申请会员证需要25+54=79英镑。故选B。【名师点睛】 文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息的支持,这些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归
9、纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或间接辨认和理解。有一种文章细节理解题是一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。属于浅层次的阅读试题,分数比例较少。解答此类试题时,不必通篇细看原文,而应采取“带着问题找答案”的方法,先从问题中抓住关键性词语(题眼),然后以此为线索,运用略读及查读的技巧快速在文章中寻找与此问题相关的:段落、语句,仔细品味,对照比较,确定答案。例如小题2【解题剖析】此题属于细节理解中的一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合。【答案定位】根据
10、Large luggage, suitcases and cabin baggage部分最后一句Storage for luggage is available at major rail stations, including Euston, Kings Cross and Charing Cross.可知,游客可以在主要的铁路站寄存行李。【推理关系】题干Where can visitors store their large luggage.?文章内容Storage for luggage is available at major rail stations【答案】A选项At major
11、 train stations.BEven though they were written 150 years ago, Alexander Dumas action novels still excite millions of readers around the world, in close to 100 languages.Dumas two most famous stories, The Three Musketeers(火枪手) and The Count of Monte Cristo, have inspired more than 100 films. The form
12、er one was adapted(改编) into a popular film, The Man In the Iron Mask, in 1998. In the film Leonardo Di Caprio played both King Louis XIV and his twin brother Philippe.Few people know, however, that the author was the grandson of a Haitian slave. Even fewer people know that Dumas father rose rapidly
13、from a soldier to a general in the French Army before he was 31. The general died young, leaving Alexander little money. But determined Dumas conquered the problems of being poor, having received little formal education, and racism (种族歧视) to become one of the worlds most popular writers.Dumas life s
14、ometimes was just like his action novels. He took part in three revolutions(革命)and fought for the freedom of people. After making a fortune by writing novels, he built a mansion outside Paris and kept it open to poor artists, friends, and even strangers. Luckily for his fans, the mansion has recentl
15、y been restored and opened to the public.4. Which of the following statements about Alexander Dumas is NOT TRUE? _.A. He suffered from racism.B. He was well-educated.C. He was the son of a general.D. He partly based his novels on his life.5. Alexander Dumas novels _.A. have lasted for less than 100
16、yearsB. have been translated into more than 100 languagesC. have attracted readers for many yearsD. have not been well received until recently6. Why was the film The Man in the Iron Mask mentioned in paragraph 2? _.A. To show Dumas novels are out of fashionB. To advertise for the filmC. To prove the
17、 popularity of Dumas novel among readersD. To acknowledge the amazing acting skills of Leonardo Di Caprio7. We may infer from the article that Dumas _.A. did not live a colorful lifeB. was a man who kept money to himselfC. led three revolutions in FranceD. was a generous and kind-hearted man【答案】4. B
18、 5. C 6. C 7. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文,介绍了著名的作家Alexander Dumas的生平以及他的主要作品等内容。【4题详解】细节理解题。根据第三段最后一句“But determined Dumas conquered the problems of being poor, having received little formal education, and racism (种族歧视) to become one of the worlds most popular writers”可知Dumas并没有接受太多的教育。B项内容与之相反,说法是错误的。故B项符合题意
19、。【5题详解】细节理解题。根据第一段“Even though they were written 150 years ago, Alexander Dumas action novels still excite millions of readers around the world, in close to 100 languages.”可知150多年以来,Alexander Dumas的小说一直吸引全世界的读者。故C项正确。【6题详解】推理判断题。根据第二段第一句可知Dumas有两部特别出名的小说,其中第一本“The Three Musketeers(火枪手)”被改编成了电影“The M
20、an In the Iron Mask”。在第二句“The former one was adapted(改编) into a popular film, The Man In the Iron Mask, in 1998. In the film Leonardo Di Caprio played both King Louis XIV and his twin brother Philippe.”中介绍了这部电影的有关情况,目的是为了说明他的作品受人欢迎。故C项正确。【7题详解】推理判断题。根据文章倒数第二句“After making a fortune by writing novels
21、, he built a mansion outside Paris and kept it open to poor artists, friends, and even strangers.”可知Dumas赚钱以后帮助了贫穷的艺术家、朋友甚至陌生人,说明他很慷慨善良。故D项正确。CA girl with blue eyes is a blue-eyed girl. A man with long legs is a long-legged man. A woman with white hair is a white-haired woman. Children who have good
22、 looks are good-looking children. What do you do when you want to buy clothes? You go to a shop. If you can find clothes that are the right size for you, and if they are ready to wear, you will probably buy them. They are called ready-made clothes. If you can not find clothes that are the right size
23、, you will go to a tailors shop. A tailor is a man who makes clothes. He will measure you carefully and will then make clothes for you. Such clothes are called tailor-made clothes.What do we call a man who is dressed badly? We call him a badly-dressed man. A woman who is dressed well is called a wel
24、l-dressed woman.What do you wear when it rains heavily? You wear a coat that will keep the rain out. Such a coat is called a raincoat. It is made of waterproof cloth-cloth that does not let water pass through. We have a lot of rain in England. If you come to England, bring a raincoat and an umbrella
25、. You will find them useful.If the floor, walls and ceiling of a room are made so that sound cannot pass through the wall, we say that the room is sound-proof. There are sound-proof rooms in all broadcasting stations.8. The clothes which you buy from the supermarket are called clothes.A. tailor-made
26、B. ready-madeC. hand-madeD. mass production9. If you come to England, bring both a raincoat and an umbrella because .A. there is a lot of rain in EnglandB. there are few umbrellas in the countryC. gentlemen usually carry umbrellas with them in EnglandD. walking with an umbrella in hand is popular in
27、 England10. On back of a watch we can often see the word “water-proof”. The word means .A. water wont get into the watchB. you can put water into the watchC. not putting the watch into waterD. you can see the watch clearly in water11. What do you think is the best title for the article?A. The Forms
28、of Compound WordsB. Compound Words in Everyday LifeC. How to Use Compound WordsD. Water-proof Cloth in the Best【答案】8. B 9. A 10. A 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。短文介绍了日常生活中的一些常用的合成词。【8题详解】细节理解题。根据第一段“You go to a shop. If you can find clothes that are the right size for you, and if they are ready to wear, you
29、will probably buy them. They are called ready-made clothes.”(你去商店。如果你能找到适合你的衣服,如果它们可以穿,你可能会买它们。它们被称为现成的衣服。)由此可知,你从超市买的衣服叫做成衣。故选B项。【9题详解】细节理解题。根据第二段“We have a lot of rain in England. If you come to England, bring a raincoat and an umbrella.”(我们英国经常下雨。如果你来英国,带件雨衣和一把雨伞。)由此可知,如果你来英国,要带上雨衣和雨伞,因为英国雨水很多。故选
30、A项。【10题详解】细节理解题。根据最后一段“If the floor, walls and ceiling of a room are made so that sound cannot pass through the wall, we say that the room is sound-proof.”(如果一个房间的地板、墙壁和天花板做得不能让声音穿过墙壁,我们就说这个房间是隔音的。)由此可知,在手表的背面,我们经常可以看到“防水的”这个词。这个词的意思是水不会进入手表,故选A项。【11题详解】主旨大意题,根据短文中的“blue-eyed girl,a long-legged man,
31、ready-made,tailor-made ,well-dressed,waterproof ,sound-proof.”可知,短文介绍了日常生活中的一些常用的合成词。所以短文的最佳标题为“日常生活中的合成词”,故选B项。DHundreds of years ago, a Roman army came north from England to make war on Scotland. The Scots, a brave people, love their country. They fought hard to drive the enemy out of Scotland. Bu
32、t there were too many of the Romans. It looked as if the Romans would win.One night, the leader of the Scots marched his soldiers to the top of a hill. “We will rest here tonight, my men,” he said, “Tomorrow we will fight one more battle. We must win, or we will die.”They were all very tired. So the
33、y ate their supper quickly and fell asleep. There were four guards on duty, but they were very tired, too, and one by one, they fell asleep.The Romans were not asleep. Quickly they gathered at the foot of the hill. Slowly they went up the hill. Closer they came to the sleeping Scots. They were almos
34、t at the top. A few minutes more the war would be over. Suddenly, one of them put his foot on a thistle (蓟). He cried out and his sudden cry woke the Scots. In a minute they were on their feet and ready for a battle. The fighting was hard, but it did not last long. The Scots wiped out the Romans and
35、 saved Scotland.The thistle is not a beautiful plant. It has sharp needles all over it. Few people liked it. But the people of Scotland liked it so much that they made it their national flower.12. Hundreds of years ago, the Romans _ .A. came from the north through England to make war on ScotlandB. c
36、ame to the north Scotland from England to make war on ScotlandC. came from the north of England to fight the ScotsD. came to the north from the south of Britain to fight the Scots13. At the shout of a Roman soldier, all the Scots who were asleep at the hill _ .A. began to fight the Romans hardB. sto
37、od up without putting on their shoes and began to fightC. woke and rose immediately, ready to fightD. put their feet into their shoes at once and were ready to fight14. The result of the war is that _ .A. the Romans killed all the ScotsB. the Scots were defeatedC. the Scots were driven out of Scotla
38、ndD. the Scots defeated the Romans15. The Scots made thistle their national flower because thistle _ .A. is lovely, though not beautifulB. gave them happinessC. is a kind of useful plantD. helped the Scots in wiping out the Romans【答案】12. B 13. C 14. D 15. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。本文介绍了罗马人到苏格兰侵略,苏格兰人在蓟的帮助下消灭
39、的罗马人,拯救了苏格兰的故事。【12题详解】细节理解题。根据文章的第一段的“Hundreds of years ago, a Roman army came north from England to make war on Scotland.”几百年前,一支罗马军队从英格兰北上,对苏格兰开战。故选B项。【13题详解】细节理解题。根据文章第四段“He cried out and his sudden cry woke the Scots. In a minute they were on their feet and ready for a battle. ”可知,他大叫起来,突然的叫声惊醒了
40、苏格兰人。不一会儿他们就站起来准备战斗了。故选C【14题详解】细节理解题。根据第四段“The Scots wiped out the Romans and saved Scotland ”可知,苏格兰人消灭了罗马人。选D。【15题详解】细节理解题。根据第四段和第五段“Suddenly, one of them put his foot on a thistle (蓟). He cried out and his sudden cry woke the Scots. In a minute they were on their feet and ready for a battle. The f
41、ighting was hard, but it did not last long. The Scots wiped out the Romans and saved Scotland.The thistle is not a beautiful plant. It has sharp needles all over it. Few people liked it. But the people of Scotland liked it so much that they made it their national flower. ”可知,然,其中一只脚踩在蓟上。他大叫起来,突然的叫声惊
42、醒了苏格兰人。不一会儿他们就站起来准备战斗了。战斗很艰苦,但没有持续多久。苏格兰人消灭了罗马人,拯救了苏格兰。蓟不是一种美丽的植物。它全身都是锋利的刺。很少有人喜欢它。但是苏格兰人民非常喜欢它,所以他们把它作为自己的国花。因为蓟帮助苏格兰人打败了罗马人,所以他们把蓟定为国花。选D。 第二节 七选五 (共5小题,每小题2分,共10分)根据短文内容,从短文的选项中选出能填入空白的最佳选项,选项中有两项为多余选项。If youre familiar with the story of the hare (野兔) and the tortoise (乌龟), you know that the tor
43、toise proved that perseverance is much more important than speed. _16_, but fewer people have the patience and perseverance of the tortoise.Here are some tips that can help you to improve your perseveranceSet goals and write them down.If you dont know what you want to accomplish, its hard to perseve
44、re (坚持) until you do. _17_instead of making many projects that may upset you._18_, and cross each step off the list as you complete it.If you want to master the ability to cook German dishes, youll need to read cookbooks, study the Recipes,buy ingredients (食料) and practise making the dishes.Write do
45、wn all these steps and remove each step as you go.Make a list of the rewards related to any project to encourage yourself to persevere.When you want to lose 40 pounds, it may seem like a difficult goal. _19_.You can lower your blood sugar or fit into your favorite pair of jeans (牛仔裤). Keep those rew
46、ards in mind to encourage yourself to stick to your diet and exercise program.Imagine your success.Take time each day to sit back, relax and picture the life youll lead once youve reached your goal. _20_.Read them over several times a day to encourage yourself to keep going.A. Like the hare, many pe
47、ople start off strongB. Or you can write out a paragraph or two about how reaching your goal will change your lifeC. You cant lose weight only by going on a dietD. Make a list of the steps needed to reach your goalE. But there are big rewards for doing soF. Choose one or two goals that are most impo
48、rtant to you and work toward thoseG. And you should focus on every step carefully【答案】16. A 17. F 18. D 19. E 20. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了一些有助于提升毅力,让自己坚持下去的方法。【16题详解】上文用龟兔赛跑的故事告诉我们乌龟的毅力比兔子的速度重要,再根据设空句中连词but可知,前后句之间有转折对比关系,A项“Like the hare, many people start off strong(就像兔子一样,许多人一开始很强)”与下文“but fewer pe
49、ople have the patience and perseverance of the tortoise(但很少有人有乌龟那样的耐心和毅力)”构成转折对比关系,同时照应上文龟兔赛跑的故事。故选A项。【17题详解】结合小标题“Set goals and write them down(设定目标并写下来)”和下文“instead of making many projects that may upset you.(而不是做很多可能会让你心烦的项目)”可推知,正确的做法是:选择几个项目,作为自己的目标,并为之而努力。故选F项。【18题详解】根据下文“and cross each step o
50、ff the list as you complete it.(当你完成每一步的时候,把它从清单中划掉)”可推知,需要先制作一份清单,所以D项“Make a list of the steps needed to reach your goal(列一份实现目标所需的步骤的清单) ”符合语境,与下文构成顺承关系,且a list of the steps与下文each step off the list相照应。故选D项。【19题详解】小标题“Make a list of the rewards related to any project to encourage yourself to pers
51、evere.(制作一份与项目相关的所有奖励的清单,鼓励自己坚持下去)”说要给予任何与项目相应的奖励来鼓励自己坚持下去。上文“When you want to lose 40 pounds, it may seem like a difficult goal.(当你想减掉40磅时,这似乎是一个困难的目标)”提出一个难题,E项“But there are big rewards for doing so.(但这样做可以得到很大的回报)”正是用小标题中提到的办法来解决这一问题,下文是对小标题中所述方法的举例说明。故选E项。【20题详解】根据指代关系和下文“Read them over several
52、 times a day to encourage yourself to keep going.(每天多读几遍,鼓励自己坚持下去)”可知,设空句中应出现下文中提到的阅读内容,B项“Or you can write out a paragraph or two about how reaching your goal will change your life(或者你可以写一到两段文字,描述实现你的目标将如何改变你的生活)”中“a paragraph or two”正是下文阅读的内容,且B项也是小标题“Imagine your success”所说想象成功的一种方法。故选B项。二、完形填空 (
53、共20小题,每小题1.5分,共30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A, B, C, 和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。When Dave was eighteen, he bought a second-hand car for 200 so that he could travel to and from work more_21_than by bus. It worked quite well for a few years, but then it got so old, and it was costing him_22_much in repairs that
54、he decided that he had better_23_it.He asked among his friends to see if anyone was particularly_24_to buy a cheap car, but they all knew that it was falling to pieces, so_25_of them had any desire to buy it. Daves friend Sam saw that he was_26_when they met one evening, and said, “Whats_27_, Dave?”
55、Dave told him, and Sam answered, “Well, what about advertising it in the paper? You may_28_more for it that way than the cost of the advertisement!” Thinking that Sams_29_was sensible(合理的),he put an advertisement in an evening paper, which read “For sale: small car,_30_very little petrol, only two o
56、wners. Bargain at 50.”For two days after the advertisement first appeared, there was no_31_But then on Saturday evening he had an enquiry(询问).A man rang up and said he would like to_32_him about the car. “All right,” Dave said, feeling happy. He asked the man whether ten oclock the next morning woul
57、d be_33_or not. “Fine,” the man said, “and Ill_34_my wife. We intend to go for a ride in it to_35_it.”The next morning, at a quarter to ten, Dave parked the car in the square outside his front door,_36_to wait there for the people who had_37_his advertisement. Even Dave had to_38_that the car really
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551439.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020年最新简单的个人租房合同(标准版).pdf
