新疆阿勒泰地区2020-2021学年高二上学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆阿勒泰地区2020-2021学年高二上学期期末考试英语试题 WORD版含解析 新疆 阿勒泰 地区 2020 2021 学年 高二上 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年第一学期期末高二英语试卷试卷分值: 150分 考试时间: 120分钟第一部分: 听力(满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)请听下面5段对话,选出最佳选项。1. How will Uncle Tom come?A. By motorbike B. By taxi C. By car.2. What are the speakers mainly talking about?A. A museum. B. A garden C .A painting3. What is the man going to do first?A. Sweep the fl
2、oor B. Do the cooking C. Remove the rubbish4. What does the man think of his new computer?A. Its quite expensive. B. It is hard to use C. It is of good value5. How many languages is the man learning now?A. One B. Two C. Three第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)请听下面5段对话或独白,选出最佳选项请听第6段材料,回答第6、7题。6. What take up
3、 most of the room in the garden?A. The flowers B. The trees C .The vegetables7. What does the woman have trouble with?A. The ants B. The spiders C. The mosquitoes请听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the woman s husband want to drink?A. Orange juice. B. Hot milk C. Lemon tea9. When does the woman want the dr
4、inks?A. At about 7: 30 am B. At about 8: 00 am. C. At about 8: 30 am.请听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the woman doing?A. Asking for advice. B. Giving an interview C. Introducing her family11. Who might the woman be talking to?A. A university student B. A private researcher C. A school teacher12. What w
5、ill the woman do tonight?A. Interview more people B. Choose another topic C. Prepare some questions请听第9段材料,回答第13至16题13. What does the man think is useful about Kayak. com?A. To look at flexible dates B. To compare different airlinesC. To choose nonstop flights14. What do the mans aunt and uncle care
6、 most about the flight?A. The time. B. The price. C. The stops15. Where do the speakers probably live?A. In Philadelphia B. In Chicago C. In New York16. On which day will the man s sister get married?A .May 28th. B. May 29th. C. May 30th请听第10段材料,回答第17至20题17. In which part of Minnesota will the storm
7、 start?A The eastern part B. The southern part C. The northern part18. When will the storm get to the East Coast?A. On Wednesday B. On Thursday C. On Friday19. How deep will the snow be in the mountains of New York?A. About four inches B. About eight inches. C. About twelve inches20. What should peo
8、ple pay the most attention to ?A. The high winds B. The low temperatures C. The heavy snowfalls第二部分:阅读理解(满分40分)AWhen I was a kid growing up, I made friends with a man named Edwin E. Bailey. He ran the astronomical observatory(天文观测台) at the Franklin Institute in Philadelphia, USA. I would go to the F
9、ranklin Institute most Saturdays just to spend time with him. He was a good speaker and he seemed to know something about everything. Sadly, he died of an illness several years ago. When he was in hospital, I went to visit him. In an effort to make small talk, I told him about all the places I had b
10、een to and how I had come to his bedside straight from the airport. He then said with a slightly sarcastic manner(有点嘲讽的态度),“ You go all over the world to people who, ten years from now, wont remember your name. But you havent left time for the people who really care about you.” What he said hit me h
11、ard and changed my life. I decided to pay more attention to my family and friends, and not to let my time be used up by people to whom I make no difference. Months ago a friend of mine got a call from the White House asking him to consult with (与商议) the President of the United StatesHe said no becau
12、se it was to be on a day he had promised to spend with his grandson at the seaside. The nation went on well without him, the President didn t miss him, but his grandson spent some valuable time with his grandfather.1. What did the author think of Edwin?A. He was hard-workingB. He was knowledgeableC.
13、 He was quick to make friendsD. He was crazy about traveling2. What changed the author s life?A. Edwins wordsB. Edwins deathC. Edwin s traveling experiences.D. Edwin s working experiences3. What does the underlined word himin the last paragraph refer to?A. EdwinB. A friend of the authorC. The Presid
14、ent of the USAD. The grandson of the author s friend4. What does the author want to tell us by writing the text?A. Doing is better than sayingB. A true friend is hard to findC. Living in the past wont helpD. First things should be put first【答案】1. B 2. A 3. B 4. D【解析】这是一篇夹叙夹议文。作者通过自己和朋友之间的故事告诉我们重要的事情
15、应该放在首位。【1题详解】细节理解题。根据第一段“He was a good speaker and he seemed to know something about everything.(他是一个很好的演说家,他似乎什么都知道。)”可知,作者认为 Edwin是一个知识渊博的人。故选B。【2题详解】细节理解题。根据倒数第二段“What he said hit me hard and changed my life.(他的话令我印象深刻,改变了我的生活。)可知,Edwin的话改变了作者的生活。故选A。【3题详解】词句猜测题。根据划线单词前的句子“Months ago a friend of
16、mine got a call from the White House asking him to consult with (与商议) the President of the United States(几个月前,我的一个朋友接到白宫的电话,请他与美国总统协商。)和划线句“ The nation went on well without him, the President didn t miss him, but his grandson spent some valuable time with his grandfather.(这个国家没有他也运转得很好,总统也不想念他,但是他的孙
17、子和他的祖父一起度过了一些宝贵的时间。)”可推知,此处划线单词him指的是前文的a friend of mine,即作者的一个朋友。故选B。【4题详解】推理判断题。根据第三段“You go all over the world to people who, ten years from now, wont remember your name. But you havent left time for the people who really care about you.(你走遍全世界,去找那些十年后不记得你名字的人。但是你没有留给真正关心你的人时间。)”和第四段“ I decided t
18、o pay more attention to my family and friends, and not to let my time be used up by people to whom I make no difference.(我决定更加关注我的家人和朋友,不让我的时间被那些对我毫无影响的人所浪费。)”可知,作者写这篇文章的目的是告诉我们重要的事情应该放在首位。故选D。BWill it matter if you dont take your breakfast? Recently a test was given in the United States. Those test
19、ed included people of different ages, from 12 to 83. During the experiment, these people were given all kinds of breakfasts, and sometimes they got no breakfast at all. Special tests were set up to see how well their bodies worked when they had eaten a certain kind of breakfast. The results show tha
20、t if a person eats a proper breakfast, he or she will work with better effect than if he or she has no breakfast. This fact appears to be especially true if a person works with his brains. If a student eats fruit, eggs, bread and milk before going to school, he will learn more quickly and listen wit
21、h more attention to class.Opposite to what many people believe, if you dont eat breakfast, you will not lose weight. This is because people become so hungry at noon that they eat too much for lunch, and end up gaining weight instead of losing. You will probably lose more weight if you reduce your ot
22、her meals.5. The results of the test show that _.A. breakfast has great effect on work and studiesB. breakfast has little to do with a person s workC. a person will work better if he has a simple breakfastD. those working with brains should have much for breakfast6. Which of the following is not tru
23、e according to the passage?A. Poor breakfasts affect those who work with brains.B. Morning diet may cause one to get fatter.C. Reducing lunch and supper is of less value in weight losing.D. Eating less in lunch and supper may help to lose weight.7. According to the passage, if a student does not eat
24、 breakfast, _.A. he will fall illB. he will fail to listen to his teacherC. he will not make progress in his studyD. his mind will work more slowly【答案】5. A 6. C 7. D【解析】这是一篇说明文。本文是一项科学调查,吃不吃早餐对人们的工作、学习和身体状况的影响。【5题详解】细节理解题。根据第一段中“The results show that if a person eats a proper breakfast, he or she wi
25、ll work with better effect than if he or she has no breakfast. This fact appears to be especially true if a person works with his brains. If a student eats fruit, eggs, bread and milk before going to school, he will learn more quickly and listen with more attention to class. (结果表明,如果一个人吃了一顿适当的早餐,他或她
26、的工作效果会比他或她不吃早餐更好。如果一个人用他的大脑工作,这个事实似乎尤其正确。如果一个学生在上学前吃水果、鸡蛋、面包和牛奶,他就会学得更快,上课时听得更专心。)”可知,测试结果表明吃不吃早餐对人们的学习和工作影响很大。故选A。【6题详解】细节理解题,根据第二段中“Opposite to what many people believe, if you dont eat breakfast, you will not lose weight.”(与许多人认为的相反,如果你不吃早餐,你就不会减肥) 和“You will probably lose more weight if you redu
27、ce your other meals.” (如果你少吃其他几顿饭,你可能会减轻更多的体重)”可知,减少午餐和晚餐可以减肥。C选项“减少午餐和晚餐对减肥的价值不大”表述错误。故选C。【7题详解】细节理解题。根据文中“If a student eats fruit, eggs, bread and milk before going to school, he will learn more quickly and listen with more attention to class. (如果一个学生在上学前吃水果、鸡蛋、面包和牛奶,他就会学得更快,上课时听得更专心)”可知,如果学生不吃早餐,
28、他的思维会更慢。故选D。CSmartphones, tablets and smart watches are banned (禁止) at school for all children under 15 in France. Under the ban students are not able to use their phones at all during school hours, including meal breaks.“I think its a good thing. School is not about being on your phone,” Paris mum
29、Marie-Caroline Madeleine told AFP. “Its hard with kids. You cant control what they see and thats one of the things that worry me as a parent.”There is no law like this in Australia, but some Australian schools have banned phones.McKinnon Secondary School in Victoria introduced a total ban in Februar
30、y and Principal Pitsa Binnion said this has been a success.McKinnon students still have a Chromebook to use in every class for day-to-day learning but theyre not allowed to use social media. Ms Binnion said at first “teachers cheered and students moaned (抱怨) ,” but now theyre seeing the advantages.
31、“They come to school and theyre not allowed to use phones at all during the school day, including lunch breaks,” she said.“Its been wonderful in terms of students communicating with each other at lunchtime and not looking at their screen,” she said.Ms Binnion also leads by example and doesnt use her
32、 mobile phone in school. “I think anyone can do it if weve done it.”Not everyone agrees with the bans. Western Sydney University technology researcher Dr Joanne Orlando wrote in online magazine The Conversation earlier this year that Australia should not ban phones in schools because its important t
33、o educate kids to live in the age they are raised in.“A good education for students today is knowing how to use technology to learn, communicate and work with ideas,” she wrote. “Banning students from using smartphones is a 1950s response to a 2018 state-of-play.”8. Why did Madeleine welcome the ban
34、?A. School is for studying.B. Kids behave badly nowadays.C. Teachers find it hard to control kids.D. Her kids depend too much on phones.9. What can we learn about the ban in McKinnon Secondary School?A. Some teachers were against it at first.B. Students can now see the good of the ban.C. Students ca
35、n use their phones at lunch beaks.D. Teachers have stopped using phones at school as well.10. What does the underlined word “Chromebook” in Paragraph 5 probably refer to?A. A book.B. A notebook.C. A learning website.D. A kind of computer.11. What does Dr Joanne Orlando think of banning phones in sch
36、ools?A. It will disconnect parents and kids.B. It will cause kids to communicate less.C. It will prevent kids being tech-minded.D. It will make education go back 60 years.【答案】8. A 9. B 10. D 11. C【解析】【分析】本文为介绍说明文。文章介绍了澳大利亚的一些学校禁止学生在学校使用手机,以及人们对此的不同看法。【8题详解】推理判断题。根据第二段中的“I think its a good thing. Sch
37、ool is not about being on your phone,”可知,Madeleine认为这是件好事,学校不是玩手机的地方,由此推知她认为学校是学习的地方。故A选项正确。【9题详解】细节理解题。根据第五段中的“Ms Binnion said at first “teachers cheered and students moaned (抱怨) ,” but now theyre seeing the advantages.”可知,开始的时候老师们欢呼、学生们抱怨,但是现在他们看到了好处。故B选项正确。【10题详解】词义猜测题。根据第五段中的“McKinnon students s
38、till have a Chromebook to use in every class for day-to-day learning but theyre not allowed to use social media.”可知,麦金农的学生仍然可以在每堂课上使用Chromebook进行日常学习,但他们不允许使用社交媒体,再对比选项可推知Chromebook应该是一种电子设备。故D选项正确。【11题详解】推理判断题。根据倒数第一、二段中Dr Joanne Orlando说的话可知,她认为澳大利亚不应该禁止学生在学校使用手机,因为教育孩子生活在他们成长的时代里很重要,而且今天对学生的良好教育是
39、知道如何使用技术学习、交流和处理思想。由此推知,禁止学生在学校使用手机会阻断孩子们与技术的联系。故C选项正确。【点睛】阅读理解所设试题主要考查细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查选项和原文的异同,常犯错误有:绝对化语言,范围扩大或缩小,以偏概全,张冠李戴等。考生首先要浏览短文后的小题题干,标出关键词(组),带着问题去阅读,能够做到心中有数,目的明确;然后再仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握细节信息,并标出能得出答案的有效信息。如第2小题“What can we learn about the ban in McKinnon Secondary School?”,题干要求回答“关于麦金
40、农中学的禁令我们了解到了什么”,题干关键词为the ban in McKinnon Secondary School,那么我们在第五段中的“Ms Binnion said at first “teachers cheered and students moaned (抱怨), but now theyre seeing the advantages.”能找到对应点,于是我们知道了,现在他们都看到了好处。在这里提醒同学们,在做阅读理解题时,一定要细心,这样才能准确找到正确答案。DPeople enjoy taking trips. But what are reasons they leave
41、home? One reason is for education. People travel because the want to broaden their horizon(视野) to learn about other people and other cultures. When people are on a trip, they get a quick look at different ways of living. Even a short look at another kind of lifestyle is an important lesson. When tra
42、velling, a person can learn directly by visiting museums and historic spots(景点). What does a tourist learn who sees the arts museums, visit the historical places and other scenic spots in Paris and shops along the River Seine? He learns about their attitudes and how they feel about business, beauty
43、and history.What about the traveler who goes to Hong Kong? Does he get the same information that he could get from a book? He might read that Hong Kong is a crowed that there is less than 200 square meters of space for each person. But seeing and feeling the lack of space will impress him much more.
44、He might read that there are nearly 200 vehicles(交通工具) for every kilometer of roadway. But the sight of so many vehicles parked along the roadside would be a much more vivid lesson. The traveler to Hong Kong will never forget the contrast(对比): the straight vertical(垂直的) lines of tall modern building
45、s and the moving lines of boat that people live in.12. Why do people leave home to travel according to the passage?A. For education.B. For adventure.C. To enjoy themselvesD. To look for a different lifestyle.13. What do we learn from the passage about Paris?A. It has a large populationB. It has many
46、 towering buildingC. There are 200 vehicles for every kilometer of roadwayD. There are many museums and palaces.14. What impression will a traveler get of Hong Kong?A It has many big and beautiful parks.B. It is a city of contrast.C. It has many historical sites.D. It is an important industrial cent
47、er.15. What does the passage tell us about travelling?A. It makes our life more interesting.B. It enables us to get first-hand knowledge.C. It helps develop our personalities.D. It brings about changes in our lifestyles.【答案】12. A 13. D 14. B 15. B【解析】这是一篇议论文。文章主要探讨了人们去旅行的意义。人们喜欢旅行,他们离开家去旅行的原因是他们想拓宽自
48、己的视野、了解其他人和其他文化。当人们旅行时,他们会快速观察不同的生活方式,从而学到平时课本上无法获得的知识。【12题详解】细节理解题。根据第一段的“But what are reasons they leave home? One reason is for education.”(但他们离开家的原因是什么呢?其中一个原因就是为了教育)可知,人们离开家去旅行是为了教育。故选A。【13题详解】推理判断题。根据第一段的“What does a tourist learn who sees the arts museums, visit the historical places and othe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551560.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
