江苏专用2021版新高考英语一轮复习课时提能练17_18牛津译林版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏 专用 2021 新高 英语 一轮 复习 课时 提能练 17 _18 牛津 译林版
- 资源描述:
-
1、课时提能练17-18课时提能练(十七)Book 3Unit 3Back to the past课时作业A:基础层面.单句语法填空1Germany declared(declare)war on France on 1 August 1914.2Huge areas of rainforest are_being_destroyed(destroy)every year by human beings seeking quick profits.3Early to bed and early to rise makes one healthy,wealthy(wealth) and wise.4
2、Having finished the work ahead of time,they were given a long holiday.5In recent years,a great deal of rubbish has_been_poured(pour) into the river,which smells terrible.语境语法填空Lost civilizationsI felt 1.lucky (luck) to have won a place to go on a cultural tour to sites of lost civilizations.We visit
3、ed Pompeii in Italy and Loulan in China.Pompeii 2.was_founded (found) in the 8th century BC,then taken over by the Romans in 89 BC. Later,Pompeii was destroyed by a volcano.It erupted and covered Pompeii with ash. 3.Unfortunately (fortunately),many people were buried alive.The city was forgotten for
4、 many years 4.until the 18th century when a stone 5.with writing on it was discovered by a farmer.People dug in the area and 6.caused (cause) much damage. Thus,in 1860,the area was protected by the 7.government (govern) so it could be preserved and studied.Differently,Loulan disappeared under the sa
5、nd.There were just a few ruins left. There was 8.an ancient water system that ran through the middle of the city.The desert was once a green land with huge trees,but they were cut down,9.which resulted in the city 10.being_buried (bury) by sand.They both were important commercial cities about 2,000
6、years ago.It was so pitiful that they disappeared for ever.完成句子1用户的数据是如何被利用的仍然是未知的。It_remains_unknown how users data will he taken advantage of.2如果你要对此投诉,你应该去找经理。If you wish to_make_a_complaint_about_that,you should see the manager.3据我所知,他两年前移民到加拿大了。As_far_as_I_am_aware,he moved to Canada two years
7、ago.4他是否能赢得一等奖还有些疑问。There_is_some_doubt_whether he can win the first prize.5理了发,他显得年轻多了。With_his_hair_cut,he looked much younger.课时作业B:能力层面.阅读理解A(2019合肥市第一次教学质量检测)Panama City,PanamaFor beach vacations that get you out of town and invite you and your family to dive into culture,consider a trip to Pan
8、ama City.Here,you will enjoy beaches and city exploring.Book your stay at the Westin Playa Bonita,where you can book a room starting at $ 222 a night.There are various programs,including beach Olympics,stargazing(天体观察) and Spanish lessons.Jupiter,FloridaThis place offers you quality time you can spe
9、nd with your loved ones.Book your stay at Jupiter Beach Resort & Spa,with rates for a family of four starting at $ 207 a night.Here,you can shoot baskets at the basketball courts,take a dip in the pool or teach your children beach yoga.San Diego,CaliforniaThe West Coast is a great spot for cheap bea
10、ch vacations,so tell your family to pack their bags for a visit to San Diego.A cheap $ 10 Uber ride from the airport will have you pull up at the Kona Kai Resort & Spa.Here,a family of four can stay in a Deluxe Guest Room starting at $ 159 per night.Your kids can practice cannonballs at the pool aft
11、er a visit to the worldfamous San Diego Zoo.Kihei,HawaiiFor west coasters who are growing bored with their background,fly to the islands of Hawaii.Stay at the Aston at the Maui Banyan,with a charge of $ 179 a night for a family of four.Here,youll witness some of the best sunsets of your life while y
12、our kids play in the Pacific.And if you set about cooking a fancy meal,youll enjoy suites that come with a full kitchen.【语篇解读】本文是一篇应用文,主要介绍了四个旅游观光的好地方。1Which of the following charges you least a night?AThe Westin Playa Bonita.BJupiter Beach Resort & Spa.CThe Kona Kai Resort & Spa.DThe Aston at the M
13、aui Banyan.C细节理解题。通读全文可知,四个酒店每晚的房价分别为:$222起、$207起、$159起和$179,由此可知,C项正确。2What can you do at the Aston at the Maui Banyan?AAdmire beautiful sunsets.BVisit a worldfamous zoo.CObserve fantastic stars.DPlay some beach sports.A细节理解题。根据Kihei,Hawaii部分中的“Here,youll witness some of the best sunsets of your li
14、fe”可知,游客在这里可以欣赏美丽的晚霞。3What is the common feature of the four destinations?AThey all offer rooms with a full kitchen.BThey are all intended for family trips.CThey all pick up visitors from the airport.DThey all provide bike riding on the beach.B细节理解题。根据Panama City,Panama部分中的“invite you and your famil
15、y”;Jupiter,Florida部分中的“with rates for a family of four”;San Diego,California部分中的“Here,a family of four”以及Kihei,Hawaii部分中的“Here,youll witness.your kids play in the Pacific”可知,这四个旅游观光地都适合家庭旅游,因此B项正确。B(2019潍坊市统一考试)When traveling on a budget,every dollar counts. Unfortunately,the cost of tickets alone c
16、an make a serious hole in your savings.Dont let that stop you from taking your dream vacation,though.According to Jeff Klee,CEO of CheapA,there is a “sweet spot” to get the biggest bang for your buck.“The most important rule is fairly obvious: dont wait until the last minute,as that rarely works out
17、,” he said in a statement.“But beyond that,you also want to be careful not to buy too early.”Still,thats easier said than done.Finding the most costefficient time to book is tough.Luckily,somebody did the mathso you dont have to.Data crunchers from the online travel agency CheapA surveyed over 917 m
18、illion fares to determine the day with the cheapest rates.Heres what they found: while prices tend to stay the same between 320 and 106 days before a trip,they start dropping at the 105day mark.That said,you might be tempted to book the moment prices drop.But hold on! Youll save even more money by b
19、ooking precisely 70 days before your trip.According to CheapA,you can save 48 percent of the tickets total cost by using this trick.After that date,airfares will begin to increase again.And dont even think about booking any later than 20 days ahead of time,as prices will be soaring.So,what are you w
20、aiting for? Start planning your next dream vacation,and book accordingly.Your wallet will thank youguaranteed.【语篇解读】本文介绍了购买便宜飞机票的方法和策略。4When can we book our plane tickets to save the most money?AThe later,the better.BAs early as possible.C105 days before our trip.D70 days before our trip.D细节理解题。根据第四
21、段的内容尤其是第四句“Youll save even more money by booking precisely 70 days before your trip”可知,旅行前第70天预订机票节省的钱最多,故选D。5How much can the trick help us save if the ticket costs $400 totally?A$48.B$192.C$208.D$352.B数字计算题。根据第四段第五句“According to CheapA,you can save 48 percent of the tickets total cost by using thi
22、s trick”,并结合题干可知,原价是400美元的飞机票总共可以节省:$40048%$192,故选B。6Whats the purpose of the author in writing this text?ATo explain what a “sweet spot” is.BTo attract people to traveling by plane.CTo show the ways of booking plane tickets.DTo tell people how to buy cheap plane tickets.D写作意图题。根据第一段第一句“When traveli
23、ng on a budget,every dollar counts”和对本文的整体理解可推知,本文的主要目的在于介绍购买便宜飞机票的策略和方法,故选D。.阅读七选五(2019郑州一中入学摸底测试)Teenagers are especially likely to suffer loneliness.Here are some suggestions for speeding a recovery from loneliness.Reach out to others,but start small.A smile and a friendly greeting for the studen
24、t behind you in line at the cafeteria wont make you best friends._1_ It also can make it easier to interact the next time.Find a safe place to make connections.If going to the school dance makes you feel like you just dont belong,try joining a specialinterest group.Maybe its the drama club or the ma
25、rching band._2_Find other ways of making connections.Lonely people hunger for acceptance and friendship.Sometimes feeling accepted and liked comes more easily when you do something for others._3_ Teach a child reading.Take notes for a disabled classmate.You might be surprised at the connections you
26、make after reaching out to others in these ways._4_ Loneliness is an absence of quality friendships,not of a particular quantity of friends.Thats why its important to know how to select a friend.The best friendships are those based on similar values and attitudes.You get what you expect,so expect th
27、e best.If you expect others to be friendly,you will behave in similar ways._5_ It goes away as teens learn how to find their way through their social world and connect with others.ABut it will make you both feel pretty good.BSo consider becoming a volunteer.CSome teens arent so adaptable,however.DEn
28、courage people to be friendlier to you.EChoose the right people.FFor most young people,loneliness is only temporary.GLook for a group that allows you to ease gradually.【语篇解读】本文主要介绍了应对孤独的一些建议。1A根据语境可知,空前一句和空后的“It also can make it easier to interact the next time”存在逻辑上的转折关系,所以A项“但是它将使你们都感到很好”符合语境。2G根据
29、上文“Find a safe place to make connections.If going to the school dance makes you feel like you just dont belong,try joining a specialinterest group”可推知,作者建议找一个让自己觉得舒服的团体,所以选G项。3B根据上文“Sometimes feeling accepted and liked comes more easily when you do something for others”可知,帮助他人会让孤独者更易被接纳和喜欢。故B项“因此考虑做
30、一名志愿者”衔接下文“Teach a child reading.Take notes for a disabled classmate”。4E根据下文“Loneliness is an absence of quality friendships,not of a particular quantity of friends.Thats why its important to know how to select a friend”可推知,选对朋友对孤独者尤其重要,他们缺的不是特定数量的朋友,而是高质量的友谊,所以选E项。5F由空后的“It goes away as teens learn
31、 how to find their way through their social world and connect with others”可推知,青少年的孤独是暂时的,随着他们学会如何通过社会阅历找到自己的道路和与他人建立关系,孤独就会不复存在,所以选F项。课时提能练(十八)Unit3Back to the past课时作业A:基础层面.语境语法填空APeople in ancient times built many famous buildings.Unfortunately,some of them 1.gradually (gradual) fall into ruin wh
32、ile others remain today.In memory of these lost civilizations,some of which have been rebuilt or repaired.Because of natural 2.disasters(disaster) like sandstorms,the 3.remaining(remain) buildings are greatly destroyed.Therefore,many researchers and scholars are looking for 4.solutions (solution) to
33、 protect these cultural remains.We are 5.delighted (delight) that more and more people are aware that the cultural relics are of great 6.significance (significant) and join to protect them.BI felt lucky to have won a place to go on a cultural tour to sites of lost 1.civilizations (civilization)We vi
34、sited Pompeii in Italy and Loulan in China.Pompeii 2.was_founded (found) in the 8th century BC,then taken 3.over by the Romans in 89 BC.Later,Pompeii was destroyed by a volcano,which 4.erupted (erupt) and covered Pompeii with ash.Unfortunately,many people were buried alive.The city was forgotten for
35、 many years 5.till/until the 18th century when a stone with 6.writing (write) on it was discovered by a farmer.People dug in the area and caused much damage. Therefore,in 1860,the area was governed by the government so it could be preserved and studied.根据提示补全句子1邻桌坐着一个等人的漂亮姑娘。(倒装句)At the next table w
36、as/sat_a_pretty_girl waiting for someone.2我们队有赢得比赛的希望吗?(动名词复合结构)Is there any hope of our_team_winning_the_match?3她眼中含着眼泪说了声再见。(with的复合结构)She said goodbye with_tears_in_her_eyes.4我们学校将建一个新图书馆的消息是否真实还有待证实。(remain)It_remains_to_be_seen_whether_the_news that a new library will be built in our school is
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
勤学早课时导练九年级下册数学人教版答案(1).pdf
