江苏专用2021版新高考英语一轮复习课时提能练29_30牛津译林版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏 专用 2021 新高 英语 一轮 复习 课时 提能练 29 _30 牛津 译林版
- 资源描述:
-
1、课时提能练29-30课时提能练(二十九)Book 5Unit 3Science and nature课时作业A:基础层面.单句语法填空1He returned with the intention of spending New Year with his family.2He was a bright and eager student and,consequently (consequent),did well in school.3The economic framework of the 21st century is going through new transformation
2、(transform)4Onethird of the country is covered with trees and the majority of the citizens are (be) black people.5I would like to give my opinion in relation(relate) to this problem.语境语法填空With Dolly 1.cloned (clone) successfully from an adult cell,some other animals already 2.have_been_created (crea
3、te)Some scientists even have 3.the intention to clone humans and they are pushing ahead with research now,4.although/though it is not legal in many countries.China has succeeded in 5.producing(produce) clones of cows and goats.Just 6.as the saying goes,“Every coin has two sides.”On the one hand,clon
4、ing can produce valuable human tissues and organs 7.to_be_used(use) in medical treatment. On the other hand,human cloning makes people 8.anxious(anxiety)Some people say if we toy 9.with nature,we will have to deal with the 10.consequences (consequence).完成句子1你的计划不太实用,因此我不赞同。Your plan isnt practical,s
5、o Im not in_favour_of it.2大多数的破坏是由震后的海啸引起。The_majority_of_the_damage_was_caused by tunami after the earthquake.3我从没有过过比这一天更心烦的日子。I have never spent a_more_worrying_day.4你的收入用于房租不应超过四分之一。Not_more_than a quarter of your income should go in rent.5有关签订协议的消息尚未得到证实。It_has_not_been_confirmed that the agree
6、ment is to be signed.课时作业B:能力层面.阅读理解ASusan Brownell Anthony was a lady ahead of her time.She fought for womens rights long before they became a popular issue.Susan was born on February 15,1820,in Adams,Massachusetts.At that time,women had few rights.They could not own property.Money earned by a marr
7、ied woman belonged to her husband.Major decisions regarding children were made by the fathers.Women could not vote.At the age of 15,Susan became a schoolteacher.She taught for 15 years.Then she began organizing womens groups to promote causes that were important to women.She helped gain better educa
8、tional rights for women.She helped give married women possession of their earnings.After the Civil War,Susan became very involved in the womens suffrage movement.After years of lecturing,writing,and appealing by Susan and other women,some parts of the United States changed their laws to give women t
9、he right to vote.The first state was Wyoming in 1869.Other areas and states gradually followed Wyomings decision.It was not until 1920 that the US.Constitution was changed to give all women voting rights.Susan Brownell Anthony died in 1906 at the age of 86.She was elected to the Hall of Fame for Gre
10、at Americans in 1950.She was the first American woman to have a likeness(肖像)of her face on a coin.It was the 1979 Susan Brownell Anthony dollar.【语篇解读】本文主要介绍了美国历史上著名的女权运动领袖Susan Brownell Anthony。她努力为妇女争取了财产权、投票权等权利。1What was the situation of American women like when Susan was born?AThey had low socia
11、l status.BThey could vote after getting married.CThey managed money for their husbands.DThey were responsible for decisionmaking.A细节理解题。根据第二段中的“At that time,women had few rights.They could not own property.Money earned by a married woman belonged to her husband.Major decisions regarding children wer
12、e made by the fathers.Women could not vote.”可知,在那时,女性没有什么权利,地位是低下的,故A项正确。B、C和D项均与此表述不符。2What is the third paragraph mainly about?ASusans teaching experiences.BSusans educational background.CSusans efforts to abolish slavery.DSusans fighting for womens causes.D段落大意题。通读第三段尤其是“Then she began organizing
13、 womens groups to promote causes that were important to women.”可知,本段主要讲述Susan Brownell Anthony 为争取女权而斗争的情况,故D项正确。3What does the word “decision”in the fourth paragraph refer to?APromoting the social movement.BChanging the US.Constitution.CGiving women voting rights.DUniting other areas and states.C词义
14、猜测题。根据第四段第二句中的“some parts of the United States changed their laws to give women the right to vote”可知,在Susan Brownell Anthony的努力下,美国一些地区修改了法律,给了妇女投票权;结合该段第三、四句“The first state was Wyoming in 1869.Other areas and states gradually followed Wyomings decision.”可以判断,画线词指代“给妇女投票权”这一决定,故C项正确。4What may be th
15、e best title for the text?AThe first American woman to invent coinsBThe problem of womens rights in the US.CThe most popular women organizationsDA pioneer in fighting for womens rightsD标题判断题。通读全文可知,本文主要介绍了美国历史上著名的女权运动领袖Susan Brownell Anthony。她为妇女争取了财产权、投票权等权利。据此可知D项最适合作文章标题。B(2017年广州市普通高中毕业班综合测试(二)M
16、any people would love to leave their jobs behind and have a lifechanging adventure overseas.They imagine lying under palm trees as the sun goes down. However,life overseas is not always easy,and many are not prepared for the shock of living in an alien culture.The honeymoon periodAt first,for those
17、who actually decide to move abroad,life is an exciting adventure.They enjoy exploring their new surroundings,and life seems like an extended holiday.They dont mind trying the local cuisine and discovering the local culture.They can even afford to practise their foreignlanguage skills without fear of
18、 making mistakes.Trouble in paradiseIn many cases,when people consider moving to another country,they often fail to realize how different life will be.As time goes by,they become frustrated when language and cultural misunderstandings become a daily headache.In this stage,the visitors begin to withd
19、raw from life in the host country and avoid spending time with local people in favour of mixing with others from their own cultural background.The road to recoveryGradually,most visitors realize they must accept the differences and not fight against them.This change encourages them to improve their
20、language skills and slowly they manage to do the things they could easily do at home,such as opening a bank account.This newfound confidence enables them to see a side of life which very few tourists get to witness.Adjusting to life abroad can often be a real problem.The secret to overcome it is to
21、stop trying to change your host country:you will not succeed.If not,you risk losing your dream and having to return to the old life you wanted to leave behind.【语篇解读】本文是一篇说明文。许多人因为喜欢冒险和探索而移居国外生活,但文化的差异和语言的不同又使得他们很沮丧。本文建议移居国外的人最好能够学好当地语言以适应当地生活。5Why do people moving abroad feel excited at first?AThey
22、find foreign living much easier.BThey have the necessary language skills.CThey love the adventure and exploration.DThey enjoy meeting people from different cultures.C细节理解题。该题问的是移居海外的人最初感到兴奋的原因。根据The honeymoon period 部分第一、二句可知,因为他们喜欢冒险和探索,所以会感到兴奋。故选C。6According to the author,what is the main problem
23、many people moving abroad face?AHomesickness.BCulture shock.CHealth problems.DLack of employment.B细节理解题。根据Trouble in paradise部分第二句以及联系本段内容可知,许多移居海外的人面临的主要问题是文化冲击。故选B。7What would the author suggest people moving abroad do?AStudy the local language.BGo on holidays frequently.CLearn how to open a bank
24、account.DSeek out people from their home country.A推理判断题。根据The road to recovery 部分第二句以及最后一段可知, 作者建议移居海外的人学习当地的语言,这样才能够适应海外的生活。故选A。.阅读七选五(2017年辽宁省部分重点高中第三次统考)When apologizing,chances are that youve uttered the phrase,“I never meant to hurt you.”1In a talk, Caroline Myss, a spiritual seeker and researc
25、her,took on the topic of forgiveness and healing.She explained why “I never meant to hurt you” is never a sufficient apology,no matter who it comes from.“Picture that person coming up to you and saying,Im sorry I did this.2And can we just call it a day?” Caroline says.As tempting as it can be to mov
26、e on and bury the hatchet (和解),that type of apology wont sit well with the person on the receiving end.“That whole little thingI never meant to hurt you thats the thing you cant forgive,” she says,“It goes right to your soul,that sick feeling.”Instead,Caroline says its important to approach the conv
27、ersation differently. Ultimately,its about offering more than an apology.3“Lets redo the scene,” Caroline says.“The person comes up to you and says,I need to tell you something.4It was guilt.I heard my conscience tell me not to do this but I didnt listen.And I now know that my actions redirected the
28、 course of your life.This is not an apology.I am confessing(忏悔) my soul to you.5” Even saying those words on stages makes Caroline visibly emotional,and she points out that this is how deeply within the soul apologies are supposed to resonate.And thats what heals.AHere is my apology.BBut it doesnt m
29、atter to you.CIm asking now for your forgiveness.DI consciously knew what I was doing.EBut you know I never meant to hurt you.FIts about sharing a soultosoul confession.GHowever,its not a suitable way to apologize.【语篇解读】本文援引了Caroline Myss的话向读者阐明了用“我从没想过要伤害你”来道歉是不够的。1G根据下文的内容尤其是“She explained why I n
30、ever meant to hurt youis never a sufficient apology,no matter who it comes from.”可知,此处讲的应是用“我从没想过要伤害你”这句话来道歉的不足,故G项“但是,这并不是一种合适的道歉的方法”符合语境。2E根据本段内容可知,此处是Caroline Myss让大家想象一下有人用“我从没想过要伤害你”来向你道歉时的情景,故E项符合题意。3F根据上文的“its about offering more than an apology”以及下文的“This is not an apology.I am confessing(忏悔
31、)my soul to you.”可知F项“Its about sharing a soultosoul confession.”与之相呼应,表示道歉应该是心灵对心灵的忏悔。下文中的“within the soul”亦是提示。故选F。4D根据空后的“It was guilt.I heard my conscience tell me not to do this but I didnt listen.”可知,此处讲的应该是当时所做的错事方面的内容,故D项符合语境。5C根据上文中的“As tempting as it can be to move on and bury the hatchet(
32、和解).”可知,向别人道歉的目的是获得别人的谅解,故C项符合语境。课时提能练(三十)Unit 3Science and nature课时作业A:基础层面.语境语法填空 AWith the development of science and technology,more and more new inventions 1.are_being_adopted(adopt)On the one hand,they 2.have_met (meet) our need in our daily life and profited us a lot;on the other hand,they ha
33、ve some bad effects on us. Take the Internet 3.for example,they have made 4.it easier for people to get in touch 5.with each other,so more and more people 6.are_addicted(addict) to the Internet so that they are getting burnt out.As a consequence,we should be 7.cautious(caution) with the use of the I
34、nternet.However,in summary new inventions are bringing us more advantages than disadvantages.BWith Dolly the sheep cloned 1.successfully (successful) from an adult cell,some other animals have already been created.Some scientists even have the intention to clone 2.humans(human) and they are pushing
35、ahead with research now,3.although/ though it is not legal in many countries.China has succeeded in 4.producing (produce) clones of cows and goats.Just 5.as the saying goes,“Every coin has two sides.” On the one hand,cloning can produce 6.valuable (value) human tissues to be used in medical treatmen
36、t.On the other hand,human cloning 7.causes (cause) much anxiety.Some people say if we toy with nature,we will have to deal with the consequences.根据提示补全句子1(2016四川卷写作佳句)我想在夏天做的第一件事就是躺在树下吃冰淇淋。(the firstn.to do)I think the_first_thing_to_do in summer is to lie under a tree and eat ice cream.2听莫扎特的乐曲是最让我
37、高兴的事。(nothing比较级)Nothing_gives_me_more_pleasure than listening to Mozarts music.3已经证实所有的人数学考试都及格了。(confirm)It_has_been_confirmed_that all had passed the math exam.4我们不能盲目地效仿外国的常规。(follow)We mustnt blindly follow_in_the_footsteps_of foreign practice.课时作业B:能力层面.阅读理解A(2019贵州省适应性考试)Famous Train Stations
38、A relaxing way of getting around is to travel by train.Many train stations have grown into impressive structures over the years and are famous for their architecture.Heres a look at two of them.Paddington StationLocation: London,England.Built: 1854,but the train stop has existed there since 1838.Fam
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
