分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型江苏专用2021版新高考英语一轮复习课时提能练31牛津译林版.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:551907
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:45.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏 专用 2021 新高 英语 一轮 复习 课时 提能练 31 牛津 译林版
    资源描述:

    1、课时提能练(三十一)Book 6Unit 1Laughter is good for you课时作业A:基础层面.语境语法填空 AYesterday I watched the stand-ups by the young famous comedian on the stage in the crowded cinema.His performance was so 1.amusing(amuse) that all the audience burst into 2.laughing(laugh) watching him.What do you think lead him 3.to_m

    2、ake(make) such great progress in such a short time?As we all know,there is no such thing as free lunch in the world.Only by 4.holding(hold) on to his aim and working hard on it can he succeed.BStandup is a favourite type of comedy,which 1.is_done(do) on a stage by a comedian 2.talking(talk) straight

    3、 to audience members.There are a variety of different styles of stand-up comedy.Some comedians tell jokes about 3.the way people behave or about daily life.Some comedians rely on visual humour.Other comedians may trip over chairs,walk into doors,4.and fall down on stage in order to make people laugh

    4、. The last kind of comedian does 5.impressions(impression)These comedians act or speak like a well-known person.Billy Crystal is one of the stand-up comedians who have become 6.famous(fame) as television and film performers later on in life.He is popular with all age groups and has the ability 7.to_

    5、amuse(amuse) people all over the world.This proves that stand-up can be enjoyed by everyone.根据提示补全句子1(2017全国卷书面表达)如果你能在你方便时尽早给我回信我将很感激。(动词it从句)Ill_appreciate_it_if you can reply to my letter at your earliest convenience.2她环顾四周,好像不确定身在何处(as if不定式)She looked round as_if_to_be unsure of where she was.3

    6、听到这里时,全班哄堂大笑,而我的同桌脸红了。(burst out)When they heard this,the whole class burst_out_laughing,and my deskmates face turned red.4那位母亲对孩子们说,“我不在家时你们要守规矩”。(behave)The mother said to her children,“I want you to behave yourselves while Im away.”课时作业B:能力层面.阅读理解A(2019石家庄市重点高中摸底考试)Many Canadians are aware that p

    7、roblems with the nations health care system have resulted in a lack of hospital beds and medical equipment,overcrowded emergency rooms,long waiting lists,and not enough family doctors.Over the last 10 years,the number of medical students choosing the family practice as their lifelong career has been

    8、 dropping at a surprising rate.When asked why they lack interest in family medicine,the students cite (援引) a heavy student debt load and the long hours required of a doctor who is managing the family practice.As in other kinds of work,young doctors today want a balance between their professional and

    9、 personal lives.In British Columbia (BC) this problem is made worse because the province produces fewer medical graduates for each person than any other province in Canada. The provincial government has committed itself to doubling the number of medical student graduates.This strategy doesnt come cl

    10、ose to giving us the new doctors needed each year in BC to replace those who are retiring,moving out of the province,reducing their hours of practice,or dying.The primary care system is showing its cracks.Ten years ago,2,030 of BCs family doctors were providing obstetrical (产科的) care.Today just 945

    11、are performing this invaluable service.Although delivering babies is a “good news” area of medicine,the hours are long,but the reward for bringing new life into the world is modest.Its no surprise,then,that many of BCs family doctors are no longer taking on new patients.In 1999,there were 1,420 fami

    12、ly doctors accepting new patientsin 2004 that number declined to 599,a drop of 58%.The foundation of primary care needs to be strengthened.The Working Agreement between the doctors and the government includes a series of primary care renewal projects designed to make the family practice more attract

    13、ive to medical graduates,improve upon working conditions,and entice family doctors from outside BC to start their business here.Yet still more needs to be done.【语篇解读】该文主要介绍了加拿大家庭医生严重缺乏的问题。1What makes medical students unwilling to be family physicians?AThe student debt and long working hours.BLong te

    14、rm of study at a medical school.CA limited number of places in the medical school.DAn increasing number of patients and long waiting lists for specialists.A细节理解题。根据第二段第二句“When asked why they lack interest in family medicine,the students cite (援引) a heavy student debt load and the long hours required

    15、 of a doctor who is managing the family practice”可知,学生债务负担和工作时间长成为阻碍医科学生选择成为家庭医生的两大障碍,故选A。2What does the text say about family doctors in BC?AThey are no longer needed.BThey are too few in number.CThey will soon become abundant.DThey are rapidly leaving the province.B细节理解题。根据第四段第二、三句“Ten years ago,2

    16、,030 of BCs family doctors were providing obstetrical(产科的) care.Today just 945 are performing this invaluable service.”,并结合本段最后一句“In 1999,there were 1,420 family doctors accepting new patientsin 2004 that number declined to 599,a drop of 58%.”可知,在大不列颠哥伦比亚,家庭医生的数量在急剧下降,缺口很大,故选B。3Which can replace the

    17、 underlined word “entice” in the last paragraph?AForbid.BHire.CRemind.DAttract.D词义猜测题。根据最后一段第二句中的关键词“attractive”和“improve”可推知,画线词在此处的含义与D项“吸引”相近,故选D。4What is the primary purpose of the text?ATo show sympathy for family doctors.BTo inspire young people to be family doctors.CTo stress the urgent need

    18、of more family doctors.DTo tell the disadvantages of being family doctors.C写作意图题。根据第一段的点题,并结合全文的内容可推知,本文主要介绍了加拿大家庭医生严重缺乏的问题,故选C。B(2019成都市毕业班第一次诊断性检测)Young trees dont just grow;they develop a personality and learn more about their environment and how they should best behave in it.They also help each

    19、other out whenever theres trouble.Personality,just as among people,varies among trees.Some are anxious,some bold.On the authors land,there are three oak trees growing close together.One of the oak trees always starts to shed its leaves two weeks earlier than the others.Since they all experience the

    20、same temperature,the same soil and the same length of day,such variables cant be the explanation.So whats happening?Well,this tree is simply more careful than the others.Whoever holds on to their leaves longer can do more photosynthesis(光合作用) and store more nutrients.However,the longer a tree keeps

    21、its leaves,the higher the risk of injury.Not only do trees make their own decisions,they also learn from their mistakes.A tree,for example,keeping its leaves too long during one year will never make this mistake again.This leads to several other conclusions:trees must notice the temperature and the

    22、length of the day and be able to save their experiences somewhere. Obviously,trees dont have brains,but it is thought that in the sensitive tips of their roots they keep track of information and experiences.But trees arent only clever when it comes to caring for themselves.They also support each oth

    23、er whenever theres trouble by giving warnings and even taking care of sick and weak conspecifics with nutrients.For example,one time the author found a very old tree stump.Its insides had rotted a long time ago to topsoil.But the wood on the outside of the stump was still living.How was this possibl

    24、e?Well,the stump was nourished by its neighbors with nutrients from the root system,and had been for at least 400 years!Why do trees do_such_a_thing?Its simple: its better together.Trees need the forest; it protects them from storms,provides the right microclimate and warns them of attacks.【语篇解读】本文是

    25、一篇说明文,主要介绍了树的智慧:每棵树都有它不同的个性;遇到困难时它们也会互相帮助。研究发现,树不但能自己做决定,还能从自己的错误中吸取教训。5Why does the author mention the three oak trees?ATo illustrate trees can learn from experiences.BTo show trees can make independent decisions.CTo explain trees are quite supportive to each other.DTo prove trees have the same per

    26、sonalities as humans.B推理判断题。根据第二段第四句“One of the oak trees always starts to shed its leaves two weeks earlier than the others.”可知,三棵橡树中,有一棵总比其他两棵先落叶;结合第三段第一句“Not only do trees make their own decisions,they also learn from their mistakes”可知,树木能自己做决定;据此可推知,作者提及三棵橡树旨在说明树木可以自己做决定,故B项正确。6According to the

    27、text,which of the following can best describes general features of trees?AAnxious and bold.BSmart and adventurous.CHelpful and wellbehaved.DAdaptable and supportive.D推理判断题。根据第三段第一句“Not only do trees make their own decisions,they also learn from their mistakes.”,并结合第三段内容可知,树木不仅能自己做决定,还能从自己的错误中吸取教训;据此

    28、可推知,树木适应能力强;根据第四段第一、二句“But trees arent only clever when it comes to caring for themselves.They also support each other whenever theres trouble by giving warnings and even taking care of sick and weak conspecifics with nutrients.”可知,树木不仅善于照顾自己,当遇到困难时,它们会发出警告,相互支持,甚至照顾生病、虚弱的同类;据此可推知,树木之间互帮互助,故D项正确。7Wh

    29、at does the underlined phrase“do such a thing”mean?AGive warnings.BOffer assistance.CDepend on others.DProvide nutrients.B词义猜测题。根据第四段尾句“Well,the stump was nourished by its neighbors with nutrients from the root system,and had been for at least 400 years!”可知,树桩是由它的邻居从根处给予营养来滋养的;结合第五段第一句“Why do trees

    30、do such a thing?”和第五段的内容可知,该处表示“为什么树木要互相帮助?”,故画线短语是指提供帮助,故B项正确。8Where does this text most probably come from?AA public lecture.BA science book.CAn experiment report.DA travel journal.B文章出处题。通读全文可知,本文是一篇说明文,主要介绍了树的智慧。据此可推知,本文最可能选自科学书籍,故B项正确。.阅读七选五(2019贵阳市普通高中第一学期监测)Sleeping well is important to your

    31、physical and mental health.However,you might not be able to control the factors that affect your sleep.Here are some habits you can adopt to encourage better sleep.Stick to a sleep schedule._1_.The recommended amount of sleep for a healthy adult is at least seven hours.Most people dont need more tha

    32、n eight hours in bed to achieve this goal.Pay attention to what you eat.Dont go to bed hungry or full.In particular,avoid heavy or large meals within a couple of hours of bedtime._2_._3_.Create a room thats ideal for sleeping.Often,this means cool,dark and quiet._4_.Avoid long use of screens just be

    33、fore bedtime.Consider using room darkening shades,earplugs,a fan or other devices to create an environment that suits your needs.Doing calming activities before bedtime,such as taking a bath or using relaxation techniques,might promote better sleep.Include physical activity in your daily routine.Reg

    34、ular physical activity can promote better sleep._5_.Spending time outside every day might be helpful,too.AWork out a good planBStick to a balanced dietCCreate a restful environmentDYour discomfort might keep you upESet aside no more than eight hours for sleepFAvoid being active too close to bedtime,

    35、howeverGExposure to light might make it more challenging to fall asleep【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了保证良好睡眠的几个好习惯。1E根据下文“The recommended amount of sleep for a healthy adult is at least seven hours.”可推知,此处表示所需要的睡眠时间,与选项E呼应,故选E项。2D根据上文可知,要避免睡前吃得过饱或饿着肚子,或是睡前几个小时吃油腻的食物或大餐,这会让人不舒服,自然就睡不好了,与选项D呼应,故选D项。3C根据空处所在位置可知,

    36、空处为主题句;根据该段内容可知,该段介绍了营造舒适的睡眠环境的重要性,故选C项。4G根据空前一句“Often,this means cool,dark and quiet”可推知,在灯亮着的情况下是不利于睡眠的,故选G项。5F与上文“Regular physical activity can promote better sleep”形成呼应可推知,此处表示睡前太活跃反而不利于睡眠,故选F项。.语法填空(2019长春市质量监测一)It used to be common to see US teenagers busy at fastfood restaurants cooking burge

    37、rs and 1._(clean) tables,especially during the summer vacation.2._, the scene is becoming less common.Instead of finding summer jobs,many US teenagers are spending 3._ (they) free time taking classes.According to The Atlantic,this change partly results 4._the low teen earnings paying little toward t

    38、he costs of college.For many students who are going to attend college,the money from summer jobs doesnt live up to their 5._(expect) at all.Meanwhile,US teenagers increasing interest in education 6._(account) for this as well.They go to summer school to learn 7._they might not have time for after th

    39、ey leave school,which 8._ (consider) as a wise choice.Despite this,a summer job is still believed to benefit teenagers.Early work experience is 9._human activity that develops peoples social skills.When kids are working,they gradually gain 10._(practice) knowledge and understanding of the labor mark

    40、et.【语篇解读】这是一篇说明文,主要叙述了美国青少年暑期生活的变化。1cleaning考查非谓语动词。根据空前的并列连词and可知,空处与前面的cooking并列作be busy(in) doing sth.结构的宾语。2However考查副词。由上文中的“It used to be common”以及空后的“the scene is becoming less common”可知,此处前后句构成转折关系,故用However。3their考查代词。根据语境可知,空处修饰名词free time,故应用they的形容词性物主代词their在句中作定语,表示“他们的”。4from考查固定搭配。这种

    41、变化部分是由青少年得到的薪水很低而难以支付大学的费用造成的。result from“(由而)造成”为固定搭配。5expectations考查词形转换和名词的单复数。根据语境及空前的“their”可知,空处应用expect的名词复数形式,表示“他们的那些期望”。6accounts考查时态和主谓一致。根据语境可知,文章叙述的是一般的情况,且主语是US teenagers increasing interest,因此谓语动词用一般现在时的第三人称单数形式accounts。7what考查连接词。分析句子结构可知,空处引导宾语从句,作动词learn的宾语,指物,因此填what。8is considered考查时态和语态。根据语境可知,文章叙述的是一般情况,应用一般现在时,此处表示“这被认为是一个明智的选择”,应用被动语态,故用一般现在时的被动语态。9a考查冠词。根据空前的“is”和空后的“human activity”可知,此处表示泛指“一项人类活动”,且human的发音以辅音音素开头,故用不定冠词a。10practical考查形容词。修饰名词应用形容词,故用practical“实用的”。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏专用2021版新高考英语一轮复习课时提能练31牛津译林版.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551907.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1