江苏专用2021版新高考英语一轮复习课时提能练7_8牛津译林版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏 专用 2021 新高 英语 一轮 复习 课时 提能练 _8 牛津 译林版
- 资源描述:
-
1、课时提能练7-8课时提能练(七)Book 2Unit 1Tales of the unexplained课时作业A:基础层面.单句语法填空1Growing (grow) all over the hills and around the lake are different kinds of trees.2There are three different versions of his health record in existence (exist)3Mr Green is said to_have_done (do) an experiment to prove the new met
2、hod of solving the problem when young.4He was_dismissed (dismiss) from his job for breaking the companys safety regulations.5Like her mother,Irene was_awarded (award) a Nobel Prize,along with her husband,in 1935.语境语法填空Justin Foster,an American high school student,went missing last Friday night. Poli
3、ce are 1.puzzled(puzzle) about it and have stepped up 2.their(they) search for him. People have shown great interest 3.in his disappearance due to sightings of puzzling lights in the sky and reports of alien visits around the time of his disappearance.Police have found Justin did 4.actually (actual)
4、 return home that night,because Justins two friends and some witnesses have provided some 5.evidence(evident)for that.His sister,Kelly,also heard Justin return home at about 11 pm.According to Kelly,a bright light then appeared outside her window and a large spaceship 6.was_ flying(fly)outside,7.wit
5、h strange looking creatures in it.Just then,she heard Justin shout and the UFO disappeared.She hasnt seen Justin ever since.She believes the aliens took him,8.but her parents said she was only dreaming.Some other people,like Mavis Wood,also say they have seen aliens.Police think there is no hard evi
6、dence that Justin 9.was_taken(take)by aliens,and they are looking into other 10.possibilities(possibility)And they wont give up until they find out what happened.完成句子1我突然想起来我把伞忘在楼上了。It_occurred_to/hit/struck_me_that I had left my umbrella upstairs.2令她惊奇的是她的哥哥突然在婚礼上出现了。What surprised her was that her
7、_brother_showed_up at the wedding out of the blue.3地板上是成堆的书、杂志和报纸。On_the_floor_were piles of books,magazines and newspapers.4据说那个男孩到目前为止已背了2 000个单词。The boy is_said_to_have_learned 2,000 words by heart so far.5如果你愿意原谅我,我将要回到属于我的地方去。If you forgive me,Ill return to the place where_I_belong.课时作业B:能力层面.阅
8、读理解A(2019广东省六校联盟第三次联考)NEW YORKA massive winter storm paralyzed much of the US East Coast on Thursday and Friday,dumping as much as 46 centimeters of snow from the Carolinas to Maine.It also caused flooding on the streets of Boston due to swelling storm tides,forced the cancellation of nearly 5,000 f
9、lights and closed businesses,offices and schools.Some meteorologists (气象学家) classified the storm as a “bomb cyclone” for its sharp drop in atmospheric pressure would be followed immediately by a blast of cold air that could break records in more than two dozen cities and bring wind chills as low as
10、40C during the weekend.From Baltimore,Maryland,to Caribou in Maine,efforts were underway to clear roadways of ice and snow as wind chill temperatures were to plunge during the day,reaching 40C in some parts after sundown,according to the National Weather Service.Utility companies across the East wor
11、ked to repair downed power lines early on Friday as about 21,000 customers remained without electricity,down from almost 80,000 the day before,and issued warnings that temperatures may become dangerously low.“If the temperature in your home begins to fall,we recommend taking shelter elsewhere until
12、service can be restored.You can find warming centers by contacting local authorities,” National Grid power company,which serves Massachusetts,said on Twitter.Airlines canceled 4,000 flights on Thursday and hundreds more on Friday,according to FlightA,an online tracking service.Mayor Bill de Blasio s
13、aid it could feel like 30C on Friday and Saturday nights with the wind chill.“This is a serious,serious storm,and may be the most severe in 2018,” he said at a news conference.New York Governor Andrew Cuomo declared a state of emergency for the southern part of the state,while New Jersey Governor Ch
14、ris Christie declared a state of emergency for several counties.【语篇解读】本文属于新闻报道。大规模的暴风雨于周四和周五袭击了美国东海岸,给当地的生产和生活造成了严重影响。1Which of the following is NOT the consequence of the massive winter storm?ABreakdown of the US coast.BFlooding in Boston.CCancellation of nearly 5,000 flights.DClosure in business,o
15、ffices,and schools.A细节理解题。根据第一段第二句“It also caused flooding on the streets of Boston due to swelling storm tides,forced the cancellation of nearly 5,000 flights and closed businesses,offices and schools.”可知,受暴风雪的影响,波士顿暴发了洪水,近5 000架次的航班被迫取消,企业、办公楼和学校也被迫关闭。只有A项没有提到,故选A。2Why did some meteorologists clas
16、sify this winter storm as “bomb cyclone”?ABecause it will cause changeable atmospheric pressure.BBecause the scale of this storm could break records in lots of cities.CBecause of the deadly and destructive effects of this storm.DBecause of the extremely cold air and the wind chills in this storm.D细节
17、理解题。根据第二段可知,一些气象专家将此类风暴归为“炸弹气旋”的原因是气压的急剧下降,而随后还会有一股冷空气到来,打破了20多座城市的记录,导致周末时气温低至40C。故选D。3Which of the following best explains the underlined word “plunge” in Para.3?ADecline steadily.BDrop dramatically.CFluctuate violently.DFall moderately.B词义猜测题。根据第三段第一句“.wind chill temperatures were to plunge durin
18、g the day,reaching 40C in some parts after sundown.”可知,一些地区的风寒温度在日落后会降到40C。据此可知,画线词的含义为“突然下降”,故选B。4About the rescue work,which of the following statements is INCORRECT?APeople were making great efforts to rid roadways of ice and snow.BAbout 101 thousand people were left without electricity on Thursd
19、ay.CResidents can stay in warming centers until heating service is restored.DAviation service hasnt been brought back to normal yet until Friday.B细节理解题。根据第三段可知,人们正在加紧清理路面上的冰雪,故排除A项;根据第五段前两句可知,在供暖服务恢复之前,居民可以住在供暖中心,故排除C项;根据第六段可知,航班服务仍然没有恢复正常,故排除D项。根据第四段内容可知,周五早些时候,电力公司都在努力修复被击落的电线,当时大约有21 000家没有电,比前一天
20、的差不多80 000减少了,故可知周四没有电的不是101 000家。故选B。B(2019石家庄市毕业班教学质量检测)Most dog owners are convinced that their fourlegged friends know exactly what they mean when they use certain words like “sit”,“stay”or “treat”However,researchers have always wondered whether dogs really understand human speech or if they rel
21、y on other information to get the meaning. For example,does the word “fetch” form a picture of a stick or ball in the dogs mind,or does the dog bring back the object based on the owners voice or gesture? A new study by scientists at Atlantas Emory University seems to indicate that “mans best friend”
22、 does indeed know what the owner is saying.The researchers began by asking the owners of twelve dogs of various kinds to train their pets to identify two toys of different materials,such as a toy animal and a ball.Once the dogs had mastered the task,they took turns inside a special scanner.The owner
23、s then tested their dogs language skill by first calling out the names of the toys they had been trained to recognize and then saying meaningless words such as“bobbu” and“bodmick” while holding up random objects the dogs hadnt seen before.The scans suggested that the parts of the dogs brains respons
24、ible for processing sounds showed different brain patterns when they heard words they were familiar with,compared with the ones they had never heard before.While that was not enough to prove that the dogs were picturing their toys when they heard the word,it did indicate some sort of recognition.The
25、 researchers believe this is an important step in understanding how dogs process language.Something even more interesting was that the dogs brains showed a higher level of neural (神经的) activity at the sound of unknown words.This is the exact opposite of what happens in human brains,which get more ac
26、tive at the sound of familiar words.The researchers say the dogs may become cheerful at the sound of new words to try to understand them in the hope of delighting their masters.“Dogs want to please their owners,and perhaps also want to receive praise or food,” says Emory neuroscientist Gregory Berns
27、,senior author of the study.However,though your pet may understand human speech,the scientists recommend using visual signals and smell for training.“When people want to teach their dog a trick,they often use spoken commands because thats what we humans prefer,” Prichard says.“From the dogs view,how
28、ever,a visual command might be more effective,helping the dog learn the trick faster.”【语篇解读】本文是一篇说明文。一项新的研究表明,狗的确能理解主人说的话。5Whats the purpose of the new study?ATo convince dog owners to understand their dogs.BTo advise dog owners to treat their dogs kindly.CTo prove dogs follow owners order by listen
29、ing.DTo test out how dogs get information from owners.D细节理解题。根据第一段尾句“A new study by scientists at Atlantas Emory University seems to indicate that “mans best friend” does indeed know what the owner is saying”可知,亚特兰大的埃默里大学的科学家进行的一项新研究似乎表明,“人类最好的朋友”确实知道主人在说什么,并结合全文可知,该研究的目的是测试狗是如何理解主人的话的,故D项正确。6What d
30、oes the author intend to do in Paragraph 2?AInform the result of the research.BState the process of the research.CStress the importance of the research.DIntroduce the subjects of the research.B写作意图题。根据第二段第一句“The researchers began by asking the owners of twelve dogs of various kinds to train their pe
31、ts to identify two toys of different materials,such as a toy animal and a ball”并结合该段内容可知,该段主要介绍了进行研究的过程,包括让不同品种的狗识别不同材料的玩具等,据此可知,该段旨在介绍研究过程,故B项正确。7How do human brains and dog brains react to words?AHuman brains become active in unfamiliar words.BDog brains become delighted at unfamiliar words.CHuman
32、 brains are not sensitive to familiar words.DDog brains show no response to familiar words.B细节理解题。根据第四段前两句“Something even more interesting.This is the exact opposite of what happens in human brains,which get more active at the sound of familiar words”可知,对于不熟悉的单词,狗的大脑呈现出高水平的神经活动,而人类的大脑相反,故B项正确。8What
33、do scientists advise the owners to do in dog training?AGive dogs oral commands.BTeach dogs new tricks.CInvolve sight and smell.DEncourage faster learning.C细节理解题。根据尾段第一句“However,though your pet may understand human speech,the scientists recommend using visual signals and smell for training”可知,尽管狗可能理解
34、人类的语言,但科学家们建议使用视觉信号和嗅觉来训练它们,故C项正确。.阅读七选五(2019长沙市统一模拟)It is not as simple as opening the door and hitting the track in winter.There are a few things you can do to ensure you are getting the most out of your run and,importantly,not doing more harm than good.Warm up,cool down_1_.Your muscles need some
35、time to warm up when its cold,so take it easy when you set off and do a few stretches once youre finished.Drink waterYou might not feel hot,but thats because sweat evaporates(蒸发) more quickly into the chilly,dry air.So be sure to drink water before,during and after cold weather workouts._2_.A belt b
36、ottle conveniently attaches to your waist so you dont have to carry it and can have a drink whenever you feel like it._3_Running in cotton is a bad idea.Wear thin,breathable layers of synthetic(合成的) clothing that help protect you from the wind and snow,but still let out heat and moisture.Thirty perc
37、ent of your body heat escapes through your hands and forty percent through your head.Wear a hat,or beanie(无檐小便帽),and gloves so your circulatory system can distribute warm blood to the rest of your body._4_.Run into the wind_5_.Obviously,it will be an easier passage home with some extra help from Mot
38、her Nature.But,more importantly,you wont have the wind in your face for the second half of your run,when you are more likely to be sweating and catch a chill.ADress rightBKeep warmCDont go too fast,too soonDStart and finish in the same wayEDont wait to drink water until you feel thirstyFHead out int
39、o the wind and come home with it at your backGOn really cold days,wear a mask or scarf over your mouth to protect your face【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了冬季室外跑步的一些注意事项,包括做好热身运动、注意饮水以及穿合适的衣物等。1C根据该段小标题Warm up,cool down以及空后的“Your muscles need some time to warm up”可知,C项符合语境。2E根据段落小标题Drink water并结合空前一句“So be sur
40、e to drink water before,during and after coldweather workouts”可知,E项“不要等到你感到口渴的时候才喝水”符合语境,衔接上文。3A根据空处所在位置以及文章结构可知,空处为段落小标题;通读该段可知,本段主要是讲跑步时的穿着,故选A项。4G空处所在段讲的是冬季室外跑步的着装要求,故G项与此处匹配。5F根据本段的小标题Run into the wind并结合空后一句可知,跑步回家时顺着风,让风在你背后推着你走,故F项符合语境。.语法填空(2019陕西省部分学校摸底检测)Many of my friends like fall and ta
41、ke it as their favorite season.Last weekend,I went outdoors and soon 1._(find) a deeper appreciation for this season.The change of leaf colors is a common reason given 2._ the love of fall.Each tree reacts 3._(different) to the change of the season.Some shed their leaves in hopes of reproducing; how
42、ever,other 4._(tree) remain green for as long as possible to gain additional energy from the sun to survive the winter.This effect 5._(call) the flightorfight response.Fall is a time of 6._(reflect) and preparation for the year ahead.I have found a meaning of fall for me.Im 7._ 18yearold boy in the
43、final year of high school and my life is a work in progress.There are times I want to give up,but then I look around me and realize life keeps 8._(move)The natural cycle of life is beautiful and doesnt stop growing so I have to learn to keep up.The meaning of fall is different for each person.I enco
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
