江苏专用2021版新高考英语一轮复习课时提能练9_10牛津译林版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏 专用 2021 新高 英语 一轮 复习 课时 提能练 _10 牛津 译林版
- 资源描述:
-
1、课时提能练9-10课时提能练(九)Book 2Unit 2Wish you were here课时作业A:基础层面.单句语法填空1He looked at his face reflected (reflect) in the mirror,bursting out laughing.2Without good education,there would be a society out of harmony with nature.3Because of the cold weather,vegetables were in short supply in some areas.4The b
2、oy said his music talent was greatly influenced by his family surroundings(surrounding)5In the near future,more advanced (advance) robot technology will be used by scientists.语境语法填空Colin and Toby plan to spend a few weeks 1.travelling (travel) before Colin goes to university.2On 15 July theyll be ta
3、king 3.a flight to Morocco.Theyre going to ride camels through the Sahara Desert.Toby 4.will_bring(bring) a flashlight with him 5.to_see (see) in the dark.After the trip by camel,theyre going to travel down the River Nile and 6.going(go) on a trip to see wild animals in Kenya.They will walk across t
4、he land,following the 7.footprints (footprint) of wildlife.Theyll live with the local people,and eat and drink 8.whatever they do.After that,they will be moving on to Tanzania,9.where theyre going to climb Mount Kilimanjaro.It can be very 10.tiring (tire)Four weeks later,they are going to the Himala
5、yas.完成句子1我们会竭尽全力使您访问愉快。We will do our best to_make_sure_(that) you enjoy your visit.2父母没有必要为孩子安排好一切。Its unnecessary for parents to_arrange_everything_for their children.3即使我们在工作中取得了巨大的成功,也不应该自满。Even_though/if_we_achieve_great_success in our work,we should not be conceited.4他说几个月来这是他第一次感到真正的放松。He sai
6、d that this_was_the_first_time_that_he_had_felt really relaxed for months.5我正要上床睡觉的时候,他进来了。I was_about_to_go_to_bed when he came in.课时作业B:能力层面.阅读理解A(2019惠州第一次调研)I was selfish as a teenager,I usually spent my time thinking about myself and taking care of my own needs.I let my older brother do most of
7、 the work around the house until he left for college.I let my mom and dad worry about our bills and problems while I read books,played,and lost myself in my own imagination.This didnt change even when I went to college either.I studied hard but only to make my own life better.Even when I started to
8、explore my faith,it was only to increase my own happiness.I married after graduation and decided to start a family.Of course,I had no idea what hard knocks reality had in store for my selfish soul.Soon I found myself unemployed,deeply in debt,and with a new baby on the way.I found out that life has
9、little sympathy for spoiled people.In fact,all of the struggles I was going through were beating the selfishness slowly out of me.Still,I didnt give up on happiness,I knew that there must be a way to find it.I finally realized,however,that it had to include more than just my own needs,wants,and desi
10、res.The answer began to make itself clear one night shortly after my baby boy was born.I got a bottle and held him in my arms.As I was feeding him I looked down and saw his big,innocent,trusting eyes.I smiled and talked to him.Then he smiled and I could feel my heart growing,expanding with love.I fe
11、lt such peace and joy.At that moment I had a hint of the truth: it is by growing our hearts with love that we find our happiness.Carolyn Arends wrote:“The more people you let into your heart,the bigger your heart gets.The more love you get,the more love you have to give.It just keeps growing.” So,ke
12、ep loving,keep living and keep caring.Keep growing your heart today,tomorrow,and always.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。文章主要讲述作者由一个自私的人成长为一个心中对他人有爱的人,也明白了“爱他人即幸福”的道理的经历。1What do we know about the author from the first paragraph?AHe often helped his brother with housework.BHe studied hard for his family.CHe put his
13、 own needs above others.DHe was concerned about his family.C推理判断题。根据第一段中的“let my older brother do most of the work” “let my mom and dad worry about our bills and problems” “This didnt change even when I went to college either” “I studied hard but only to make my own life better”和“it was only to incr
14、ease my own happiness”的描述可推知,作者在青少年时期较为自私,行为处事总是只考虑自己,几乎不为家人考虑,即他把自己的需要放在别人的需要之上。故选C项。2What did the author realize after he suffered in life?ASpoiled people cant survive the hardship of life.BLife is cruel to spoiled people.CSpoiled people are never happy in life.DSelfishness is helpful.B细节理解题。根据第二段
15、中的“Soon I found myself unemployed,deeply in debt,and with a new baby on the way.I found out that life has little sympathy for spoiled people”可知,作者在经历了人生的失意后,终于发现生活对被宠坏的人是残酷的。3What can be inferred from the passage?AThe author loved kids.BThe author often fed his baby.CThe author realized the importan
16、ce of happiness.DWhen caring for his baby,the author got inspired.D推理判断题。根据第三段中的“As I was feeding him I looked down and saw his big,innocent,trusting eyes.I smiled and talked to him.Then he smiled and I could feel my heart growing,expanding with love.I felt such peace and joy.At that moment I had a
17、hint of the truth:it is by growing our hearts with love that we find our happiness”可推知,作者在照料孩子的过程中领悟到了通往幸福的途径。4Which can be the best title of the passage?ALoving Others,a Way to HappinessBThe Elder One Grows,the More He GetsCHelp Others,Help OneselfDKeep Growing to Live a Happy LifeA标题判断题。根据最后一段中的“T
18、he more people you let into your heart,the bigger your heart gets.The more love you get,the more love you have to give.It just keeps growing. So,keep loving,keep living and keep caring.Keep growing your heart today,tomorrow,and always”的描述可推知,这篇文章的主旨是“爱他人即幸福”。B(2019合肥市第二次教学质量检测)A simple project to he
19、lp a family in need stopped Luke Mickelson in his tracks.In 2012,he and his family were inspired to build and donate a bunk bed,one bed on top of the other,after learning there were local children who slept on the floor.Shocked to discover how widespread this need was in his community,Mickelson foun
20、ded Sleep in Heavenly Peace,a nonprofit that builds and delivers beds to children in need.Born and raised in Idaho,Mickelson,now 41,had a thriving career.He coached his kids sports teams and fished in the nearby river.But when he met children who were sleeping on the floor,his peaceful life changed
21、course.Using safety guidelines and his daughters bunk bed as a model,Mickelson started buying wood and supplies to build beds with his own money.He recruited friends and family members to help around the holidays.As the word spread,interest and involvement from his and other communities floodedalong
22、 with Mickelsons bunk bed output.“That first project,we built 11 bunk beds in my garage,” he said.“The next year,we did 15.Then it doubled every year.In 2017,we built 612 bunk beds.”With the motto “No kid sleeps on the floor in our town”, the nonprofit and its more than 65 branches have built and de
23、livered more than 1,500 free beds to children across America.But along with the rapid growth,Mickelson was faced with a tough choice: advancing his career or his nonprofit.He chose the latter and went from making “great money to zero money”Hes never looked back.“I found that the need I have isnt fin
24、ancial,” he said.“The need I have is seeing the joy on kids faces,knowing that I can make a difference.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。Mickelson为了让自己社区的无床可睡的孩子们能够有床睡觉,成立了一个公益组织“Sleep in Heavenly Peace”。5Why did Mickelson set up Sleep in Heavenly Peace?ATo help the poor children.BTo make a big fortune.CTo inspire hi
25、s community.DTo get more donations.A细节理解题。根据文章的第一段,尤其是最后一句中的“Mickelson founded Sleep in Heavenly Peace,a nonprofit that builds and delivers beds to children in need”可知,Mickelson创建这个非盈利组织是为了帮助贫困儿童。6What do we know about Luke Mickelson?AHe had his own fish farm.BHe changed his career from time to time
26、.CHe used to sleep on the floor when he was a kid.DHe originally had a relaxing and pleasant life.D推理判断题。根据文章的第二段,尤其是最后一句“But when he met children who were sleeping on the floor,his peaceful life changed course”可推知,Mickelson一开始过着轻松、舒适的生活。7How did other people react to Mickelsons project?AThey showed
27、 little interest in it.BThey were supportive and involved in it.CThey were doubtful about the safety of the bunk bed.DThey volunteered to buy beds with their own money.B细节理解题。根据第三段中的“He recruited friends and family members to help around the holidays.As the word spread,interest and involvement from
28、his and other communities flooded”可知,Mickelson的朋友和其他家庭成员都来帮忙,随着消息的传播,更多人参与进来,由此可知,人们对Mickelson创建的这个组织非常支持,并且积极参与。8What is Mickelsons attitude to the nonprofit?AAmbiguous.BDefensive.CCautious.DPositive.D观点态度题。根据文章最后一段,尤其是“The need I have.make a difference”可知,Mickelson想要看到孩子们脸上的喜悦,他知道他在做一些有影响的事;由此可推知,
29、他对这个组织持积极的态度。.完形填空(2019安徽省示范高中模拟)I first discovered Caf Gratitude several months ago.My friend Dr.Heather invited me to _1_ her for lunch.Heather had _2_ moved to Los Angeles,and we would discuss the project we were doing.As we sat down and were _3_ the delicious vegetarian menu,the server who came
30、to take our _4_ asked us the question of the day,“What are you grateful for?”I felt a familiar stir(震动) in my chest,and my eyes began to water._5_ a pause,Heather _6_ her hand out to me and said that it was with me.I expressed my gratitude to be with her _7_, enjoying this moment of our shared _8_ a
31、nd her new start in Los Angeles.After a delicious lunch,I decided to stay a while longer _9_ the question had inspired me to meet the coowner,Ryland.Pauses or _10_ in life are a very good time to listen to whats _11_ on inside of our hearts.When Ryland came over to my _12_ with his big smile,his tit
32、le of Chief Inspiration Officer seemed very _13_ for his personality.He gave me his _14_ attention as he opened his heart to listen.I told him how I wanted to help him open more _15_ so there could be more places to eat and help spread this _16_ of “being generous and grateful every day”Since that _
33、17_, Caf Gratitude has been my favorite place to eat.What a rewarding and meaningful experience! And Ive since learned that Caf Gratitude _18_ business through what they call “Sacred Commerce” where they provide inspired service,and express _19_ for the richness of our lives.A simple question that d
34、ay _20_ me down new paths and gave me new friendships.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。“我”应邀和朋友在一家“感恩餐馆”共进午餐,期间服务员问我们“我们感激什么”时,“我”和“我”的朋友都认为那一刻彼此的陪伴让我们感激。这一简单的问题让“我”有了新的人生感悟1A.attendBaccompanyCinvolveDfindB根据语境可知,“我”的朋友Heather博士邀请“我”陪她共进午餐。B项意为“陪伴”,故B项正确。2A.evenBeverCseldomDjustD根据上文可知,“我”的朋友Heather博士邀请“我”陪她共进午餐;结合
35、常识和该句中“had_moved to Los Angeles”以及下文中的“her new start in Los Angeles”可推知,“我”的朋友Heather刚迁到洛杉矶。D项意为“刚刚”,符合语境,故D项正确。3A.lookingBtestingCplanningDstudyingD根据空后的“delicious vegetarian menu”及常识可知,我们坐下后开始仔细察看菜单。D项意为“仔细察看”,故D项正确。4A.spaceBtimeCorderDplaceC根据该句中的“the server who came to take”及常识可以推知,服务员过来为我们点餐。C项
36、意为“点菜”,故C项正确。5A.WithoutBDespiteCIn terms ofDRegardless ofA根据语境可知,Heather毫无停顿地向“我”伸出(reached)手,说和“我”在一起让她很感激。without a pause意为“毫无停顿地”,故A项正确。6A.reachedBshookCclappedDstuckA参见上题解析。reach意为“伸,伸手(以碰触或提起某物)”,故A项正确。7A.eitherBas well asCalsoDtooD根据上文的内容及该句中的“I expressed my gratitude to be with her”可知,“我”也为和她
37、在一起表达了感激。too“也”,通常用于肯定句句末,故D项正确。8A.projectBseatChonestyDfriendshipD根据上文可知,我们都表达了对彼此陪伴的感激;再结合该句中的“shared”可以推知,我们享受着共同的友谊时光。D项意为“友谊”,故D项正确。9A.soBasCifDbeforeB空处前一句是说,午饭后“我”想多待上一会儿;空处后一句说,这个问题使“我”想要和餐厅老板Ryland见上一面,据此可知,空前为果,空后为因,故as“因为”正确。10A.actionBdelaysChurryDdreamsB根据语境可知,空处与“Pauses”对应,应为其同义词语,故del
38、ays“延迟”符合语境。11A.lookingBinsistingCgoingDagreeingC根据语境可知,暂停和延迟是生活中很好的一个时刻去倾听我们内心进行的活动。go on意为“发生”,为固定搭配,符合语境,故C项正确。12A.companyBtableChouseDcarB根据语境可知,Ryland微笑着走近“我”的餐桌旁。B项意为“桌子”,故B项正确。13A.suitableBreadyCeagerDanxiousA根据语境可知,他微笑着,看起来他“高级激励职员”的头衔和他的个性很匹配。be suitable for为固定搭配,意为“适合于”,故A项正确。14A.simpleBfu
39、llCurgentDregularB根据语境可知,他敞开心扉倾听,全身心注意着“我”。B项意为“完全的”,故B项正确。15A.hotelsBschoolsCclubsDrestaurantsD根据空后的“more places to eat”可推知,“我”想要帮助他开更多的饭店,这样的话就有更多的地方就餐并传播他“每天要慷慨并感恩”的理念(message)。D项意为“饭店”,故D项正确。16A.lessonBnoteCmessageDlectureC参见上题解析。17A.meetingBperformanceCactDvacationA根据上文中的“meet the coowner”并结合语境
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
