江苏南通市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(含答案).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏 南通市 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 训练 答案
- 资源描述:
-
1、江苏南通市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(含答案)2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 When I was 11, I threw a glance into Dads lunch box and made the unexpected discovery that my mother still showed her love towards my father. The evidence, a napkin resting on top of the sandwiches packed in wax paper, wa
2、s certain “Love you!” she had written on the napkin. “ Meat loaf for supper!”Mom penned all kinds of messages to Dad on those paper napkins, and he saved a whole pile of them. What embarrassed me as a kid has become a precious memory of my parents.It also started my own brand of lunch box notes. Whe
3、n my kids were young, Id glue little drawings on their lunches. Lots of sketches(素描) of our dog, Max, along with smiling flowers. When they were teenagers, Id copy words of wisdom from great people, Einstein, for example, or Bruce Springsteen. Then, my kids grew up making their own handwritten notes
4、. And my husband writes me love notes on recycled paper, because hes all about being green.Friends who know about my lunch box notes eagerly share stories of their own family traditions. So many focus on food. Mauras mom always drew hearts on the shells of hard-boiled eggs. Melinda wrote messages on
5、 her kids bananas.Were into the third generation of lunch box notes in our home. Whenever my 3-year-old grandson, Clayton, spends the night, he knows his lunch is going to have a napkin note from Grandma in the morning. Last week, I drew a picture of me, waving widely and shouting his name. He took
6、one look at it and screamed, “ Wheres Grandpa?” I added a man in a clean shirt. “ You forgot his tie,” he said. I quickly drew a line of stripes(条纹) down the front of the shirt. Clayton smiled. “Grandpa,” he whispered, running his fingers across the napkin. “Its you!”1. When the author first saw Dad
7、s lunch box notes, she felt _.A. moved B. surprised C. proud D. nervous2. What did the author put in the lunch boxes when her kids were in their teens?A. Words of love. B. Famous words of wisdom. C. Drawings of their favorite animals. D. Pictures of flowers.3. It can be inferred that _.A. the author
8、s grandson likes drawing pictures on napkins. B. the authors children dislike making lunch box notes. C. the authors husband is an environmentalist. D. the authors friends all had their brand of lunch box notes.4. Whats the best title for the text? A. Lunches packed with love.B. Different brands of
9、lunch box notes. C. Old generations way of expressing love.D. Some interesting family traditions.参考答案14、BBCA 阅读理解。 Boiler rooms are often dirty and steamy, but this one is clean and cool. Fox Point is a very new47-unit living building in South Bronx, one of the citys poorest areas. Two-thirds of the
10、 people living there are formerly (以前) homeless people, whose rent is paid by the government. The rest are low-income families. The boiler room has special equipment, which produces energy for electricity and heat. It reuses heat that would otherwise be lost to the air, reducing carbon emissions(碳排放
11、)while also cutting costs. Fox Point is operated by Palladian, a group that specializes in providing housing and services to needy, people. Palladian received support from Enterprise Community Partners (ECP), which helps build affordable housing by providing support to housing developers. ECP has cr
12、eated national standards for healthy, environmentally (环境方面) clever and affordable homes which are called, the Green Communities Standards. These standards include water keeping, energy saving and the use of environmentally friendly building materials. Meeting the standards increases housing constru
13、ction costs by 2%, which is rapidly paid back by lower running costs. Even the positioning of a window to get most daylight can help save energy.Michael. Bloomberg, New Yorks mayor, plans to create 165,000 affordable housing units for500,000 New Yorkers. Almost 80% of New York Citys greenhouse-gas e
14、missions come from buildings, and 40% of those are caused, by housing. So he recently announced that the citys Department of Housing and Preservation and Development (DHPD) , whose duty is to develop and keep the citys supply of affordable housing, will require all its new projects to follow ECPs gr
15、een standards. Similar measures have been taken by other cities such as Cleveland and Denver, but New Yorks DHPD is the largest city developer of affordable housing in the country.( ) 1. What is the purpose of describing the boiler room in the first paragraph? A. To explain the measures the city tak
16、es to care for poor people. B. To suggest that affordable housing is possible in all areas.C. To show how the environment-friendly building works.D. To compare old and new boiler rooms.( ) 2. What is an advantage of the buildings meeting the Green Communities Standards? A. Lower running costs. B. Co
17、sting less in construction. C. Less air to be lost in hot days. D. Better prices for homeless people.( ) 3. It can be learned from the text that, A. New York City is seriously polluted B. peoples daily life causes many carbon emissions in New York CityC. a great number of people in New York City don
18、t have houses to live inD. some other cities have developed more affordable housing than New York City( ) 4. What is the main purpose of this text? A. To call on people to pay more attention to housing problems.B. To prove that some standards are needed for affordable housing.C. To ask society to he
19、lp homeless people and low-income families.D. To introduce healthy, environmentally clever-and affordable housing.语篇解读:本篇文章为科技说明文。作者以Fox Point居住群的boiler rooms为切入点,阐述此类房子的环保节能的优点,以及各城市特别是纽约队建造此类建筑的积极响应。1. 答案:C考点:作者的写作意图解析:从第一段最后两句,作者描述开水房仅是从一个侧面展示整个建筑群的节能,环保,可以得出答案。2. 答案:A考点:细节理解解析:依据文章第三段倒数第二句:Meeti
20、ng the standards increases housing construction costs by 2%, which is rapidly paid back by lower running costs.可得到答案。句意为“达到这一标准会将建筑成本提高2%,但很快会被它的低成本运行成本补回”3. 答案:B考点:细节理解解析:依据文章第四段第二句:Almost 80% of New York Citys greenhouse-gas emissions come from buildings, and 40% of those are caused, by housing.可得
21、出答案4. 答案:D考点:作者的写作目的解析:本文主要让读者了解这类健康、环保、经济类住房。2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。The majority of Indian women wear a red dot (圆点) between their eyebrows. While it is generally taken as an indicator of their marital (婚姻的) status, the practice is primarily related to the Hindu religion.
22、 The dot goes by different names in different Hindi dialects(方言), and “bindi” is the one that is most commonly known. Traditionally, the dot carries no gender restriction: Men as well as women wear it. However, the tradition of men wearing it has faded in recent times, so nowadays we see a lot more
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
