江苏沭阳县2017高考英语一轮阅读理解课外题及参考答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏沭阳县2017高考英语一轮阅读理解课外题及参考答案 WORD版含解析 江苏 沭阳县 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 课外 参考答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江苏沭阳县2017高考英语一轮阅读理解课外题及参考答案【2015高考复习】阅读理解Deputy (副职) Head Teacher WantedPosition:Deputy head teacherEmployer:Bracknell Forest CouncilPublished:1000 AM.Mon.Dec.12,2011Closing date:1000 AM.Mon.Jan.16,2012Working pattern:FulltimeSalary:20,00034,999 per yearLocation:Jennetts Park Primary School,Bracknel
2、l,BerkshireThe governors are seeking to employ an enthusiastic deputy head teacher to be a key partner in founding and leading our brandnew primary school in Bracknell.We offer:a brandnew school building the opportunity to work in close partnership with the head teacher and governors to create and d
3、evelop a new staff teama growing community looking forward to their new school openingthe opportunity for further professional development which will support you through the next stage of your careerthe opportunity to lead key projects across the schoolYou will be:an excellent classroom practitioner
4、 (从业人员),who will enjoy shaping and delivering a broad,balanced and creative curriculum in classable to lead the staff by focusing on teamworkcommitted to working in partnership with parents and the nearby communityFor further information,you can contact the head teacher,Ms Maria Soulsby,by dialing 3
5、2899918 or you can send an email to maria,soulsby bracknellforest.gov.uk. You can also come to visit our school in person.If you have not heard from us two weeks after the closing date,that means your application has not been accepted.Apply using Bracknell Forest Council application forms only;CVs (
6、简历) will not be accepted.This school is committed to safeguarding and promoting the welfare of children and expects all staff to share this commitment.All staff employed in the school must be aware that a check on the criminal record will be done.【语篇解读】这是一则招聘副校长的广告。1According to the passage,the depu
7、ty head teacher_.Awill work for the school as a parttime teacherBwill have the opportunity to work with governorsCdoesnt have to work with parentsDmust be aware of his criminal record解析细节理解题。根据“We offer”中的第二点“the opportunity to work in close partnership with the head teacher and governors to create
8、and develop a new staff team”可知,副校长有机会同校长及董事一起工作。答案B2From the passage we can know that Jennetts Park Primary School_.Ahas a long and old historyBuses an old buildingChas a woman head teacherDwants to have a male deputy head teacher解析细节理解题。根据倒数第四段中的“you can contact the head teacher,Ms Maria Soulsby”可
9、知,该校有一名女校长。答案C3Whose application is likely to be accepted?AA person who sends the required application form on January 13,2012.BA person who sends a specially designed CV on January 15,2012.CA person who used to be a professional head teacher.DA person who is able to create a curriculum with his tea
10、m members.解析推理判断题。根据“Closing date:1000 AM.Mon.Jan.16,2012”可知,在2012年1月13日发出的按要求做的申请表有可能被接受,故A项当选。根据倒数第三段最后一句可排除B项;原文没有涉及C项内容;D项与“You will be”中第一点的表述不符,享受塑造和提供一个广泛的、平衡的和有创意的课程是培养目标,而不是求职要求。答案A【2014高考英语一模】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Many independent Chinese women like to earn their own bread, ev
11、en if their husbands are already bringing home the bacon. But a recent survey suggests that such women find more joy from relationships, rather than successful careers. About 73 percent of the 7,000 women surveyed in Beijing, Shanghai and Guangzhou said they would choose to work even if their husban
12、ds earned enough for the family. The survey also found that 77 percent define happiness as enjoying a relationship. But striking a balance between career and family can bring challenges to the womans career advancement. In my company, women usually have an equal or even a higher starting salary than
13、 men, said Li Hua, general manager of Beijing Chuangjiashe Book Circulation Company. However, as they begin to climb up the career ladder, women often meet problems along the way, while men can climb the ladder more easily. Both physical and emotional differences can prevent some women from taking t
14、ough positions, Li said. But family life is often the main difficulty for Chinese career women. Despite these challenges, however, some experts believe its reasonable for some women to want to be breadwinners. In this way, the roles of a family are decided by the parents abilities rather than their
15、gender(性别), said Gu Donghui, a sociology professor at Fudan University. Gu says women should have the freedom to decide if they want to stay at home or work to support the family. Everyone has a different interpretation(解释)of what it means to find self-worth. Wang Haibin, an economic expert from Ren
16、min University shares that view: Traditionally, we tend to regard the family as the cell unit of society. Some members have always been expected to make sacrifices for it. But, it really doesnt matter who earns more. Economic independence and personal choice is essential for both sexes in the family
17、.51. From the passage we know that _. A. many husbands cant earn enough B. most women want to support their families themselves C. women meet fewer problems than men while working D. many women want to make more friends while working52. What brings career women more joy and happiness according to th
18、e passage? A. Money B. Relationships C. Challenges D. Successful careers53. Whats the main problem that career women meet while working? A. Family life B. Tough positions C. Physical difference D. The career ladder54. Some women want to be breadwinners probably because _. A. their families are poor
19、B. they have a lot of children C. they want to show their self-worth D. their husbands do not work55. Who should make sacrifice for the family according to the passage? A. The wife B. The husband C. Either of them D. Neither of them【参考答案】51-55 DBACC 人文地理类(2013重庆,D)Not all bodies of water are so evid
20、ently alive as the Atlantic Ocean,an Sshaped body of water covering 33 million square miles.The Atlantic has,in a sense,replaced the Mediterranean as the inland sea of Western civilization.Unlike real inland seas,which seem strangely still,the Atlantic is rich in oceanic liveliness.It is perhaps not
21、 surprising that its vitality has been much written about by ancient poets.“Storm at Sea”,a short poem written around 700,is generally regarded as one of mankinds earliest artistic representations of the Atlantic.When the wind is from the westAll the waves that cannot rest To the east must thunder o
22、n Where the bright tree of the sunIs rooted in the oceans breast.As the poem suggests,the Atlantic is never dead and dull.It is an ocean that moves,impressively and endlessly.It makes all kinds of noiseit is forever thundering,boiling,crashing,and whistling.It is easy to imagine the Atlantic trying
23、to draw breathperhaps not so noticeably out in midocean,but where it meets land,its waters bathing up and down a sandy beach.It mimics(模仿)nearly perfectly the steady breathing of a living creature.It is filled with symbiotic existences,too:unimaginable quantities of creatures,little and large alike,
24、mix within its depths in a kind of oceanic harmony,giving to the waters a feeling of heartbeat,a kind of subocean vitality.And it has a psychology.It has personalities:sometimes peaceful and pleasant,on rare occasions rough and wild;always it is strong and striking.9Unlike real inland seas,the Atlan
25、tic Ocean is _.Aalways energetic Blacking in livelinessCshaped like a square Dfavored by ancient poets解析细节理解题。从第一段中的“Unlike real inland seas,which seem strangely still,the Atlantic is rich in oceanic liveliness.”可知,liveliness(精力充沛,活跃)与energetic近义,故答案为A项。答案A10What is the purpose of using the poem “St
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
