分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型江苏沭阳县2017高考英语一轮阅读理解课外题及答案 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:552184
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:48KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏沭阳县2017高考英语一轮阅读理解课外题及答案 WORD版含解析 江苏 沭阳县 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 课外 答案 WORD 解析
    资源描述:

    1、江苏沭阳县2017高考英语一轮阅读理解课外题及答案【2015高考复习】阅读理解For many people,volunteering is a way of life.Holidays are the time of the year that more people are in a giving mood.Homeless shelters,childrens hospitals,and nursing homes are excellent places to give of ones time.Volunteering in Homeless SheltersThere is a h

    2、omeless directory online that anyone can easily access to find the closest homeless shelter to their home.According to the homeless shelter directory,currently there are 3,233 shelters in the US,so it is not difficult to find a shelter.Helping to serve food,picking up donations of food,preparing mea

    3、ls,and cleaning up are things that one can do to help at a homeless shelter.Volunteering in Childrens HospitalsEvery child needs comfort and joy,especially during the holiday seasons.By visiting sick children in hospitals,an individual provides helping hands by supplementing the services usually don

    4、e by the hospital staff.Personalizing the hospital experience adds to the comfort and happiness of the children and their families.Volunteers provide help,and positive interactions (相互交流) which enhance the patients quality of care.Help is needed almost everywhere in a hospital;from the lobby,parking

    5、 lot,cafeteria,to admitting,helping with the gift cart,and even reading to children in the waiting rooms or their hospital rooms.Volunteering in Nursing HomesAccording to the National Center for Health Statistics,“Over 50% of those living in nursing homes do not have close relatives and 46% have no

    6、living children.” Life in a nursing home is lonely,confusing,and frightening for many residents.Volunteering at a nursing home is a great opportunity to make a difference in someone elses life.Playing cards,sitting with and talking to a resident,taking a walk,or sharing a meal makes a huge differenc

    7、e,especially when they have no other sole on earth to visit them.The three examples above are only a small fraction of institutions in which volunteers are needed.Giving of oneself,especially during the holidays blesses and cheers others.【语篇解读】本文介绍了人们在假期中可以选择去做志愿活动的三个地方。1According to the passage,wha

    8、t can a volunteer do in nursing homes?AVisiting the sick children.BPicking up the donated food.CHelping with the gift cart.DPlaying cards with a lonely old man.解析细节理解题。根据文中Volunteering in Nursing Homes部分的描述可知D项正确。A、C项是在childrens hospitals可以做的事,B项是在homeless shelters可以做的事。答案D2What can we learn about t

    9、he volunteering?AYou can only volunteer during the holidays.BYou can help prepare meals in a nursing home.CIt is easy to find a homeless shelter to volunteer.DHelp is needed everywhere in a homeless shelter.解析细节理解题。根据文中的“There is a homeless directory online that anyone can easily access to find the

    10、closest homeless shelter to their home.”可知,人们很容易找到一个能在里面做志愿活动的流浪者之家。其他三项都是与文章内容不符。答案C3In a childrens hospital,which of the following is true?AOver 50% of those living there do not have relatives.BA personal visit brings happiness to a sick boy.CChildren live a lonely and frightening life.DChildren l

    11、ove listening to volunteers reading.解析细节理解题。根据文中Volunteering in Childrens Hospitals部分的描述可知B项正确,A、C两项错误,D项文中未提及。答案B4The best title for the passage would be_.AGiving of oneself cheers othersBVolunteering is a way of lifeCVolunteering during the holidaysDGiving is better than taking解析主旨大意题。全文主要介绍了假期中人们

    12、可以选择去做志愿活动的三个地方。故C项作为本文的标题最佳。答案C2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 When I was 11, I threw a glance into Dads lunch box and made the unexpected discovery that my mother still showed her love towards my father. The evidence, a napkin resting on top of the sandwiches packed in wax paper

    13、, was certain “Love you!” she had written on the napkin. “ Meat loaf for supper!”Mom penned all kinds of messages to Dad on those paper napkins, and he saved a whole pile of them. What embarrassed me as a kid has become a precious memory of my parents.It also started my own brand of lunch box notes.

    14、 When my kids were young, Id glue little drawings on their lunches. Lots of sketches(素描) of our dog, Max, along with smiling flowers. When they were teenagers, Id copy words of wisdom from great people, Einstein, for example, or Bruce Springsteen. Then, my kids grew up making their own handwritten n

    15、otes. And my husband writes me love notes on recycled paper, because hes all about being green.Friends who know about my lunch box notes eagerly share stories of their own family traditions. So many focus on food. Mauras mom always drew hearts on the shells of hard-boiled eggs. Melinda wrote message

    16、s on her kids bananas.Were into the third generation of lunch box notes in our home. Whenever my 3-year-old grandson, Clayton, spends the night, he knows his lunch is going to have a napkin note from Grandma in the morning. Last week, I drew a picture of me, waving widely and shouting his name. He t

    17、ook one look at it and screamed, “ Wheres Grandpa?” I added a man in a clean shirt. “ You forgot his tie,” he said. I quickly drew a line of stripes(条纹) down the front of the shirt. Clayton smiled. “Grandpa,” he whispered, running his fingers across the napkin. “Its you!”1. When the author first saw

    18、 Dads lunch box notes, she felt _.A. moved B. surprised C. proud D. nervous2. What did the author put in the lunch boxes when her kids were in their teens?A. Words of love. B. Famous words of wisdom. C. Drawings of their favorite animals. D. Pictures of flowers.3. It can be inferred that _.A. the au

    19、thors grandson likes drawing pictures on napkins. B. the authors children dislike making lunch box notes. C. the authors husband is an environmentalist. D. the authors friends all had their brand of lunch box notes.4. Whats the best title for the text? A. Lunches packed with love.B. Different brands

    20、 of lunch box notes. C. Old generations way of expressing love.D. Some interesting family traditions.参考答案14、BBCA 阅读理解 Technology has been an encouragement of historical change. It acted as such a force in England beginning in the eighteenth century, and across the entire Western World in the ninetee

    21、nth. Rapid advances were made in the use of scientific findings in the manufacture (制造) of goods, which has changed ideas about work. One of the first changes was that other forms of energy have taken the place of human power. Along with this came the increased use of machines to manufacture product

    22、s in less time. People also developed machines that could produce the same parts for a product: each nail was exactly like every other nail, meaning that each nail could be changed for every other nail. This means that goods could be mass production, although mass production required breaking produc

    23、tion down into smaller and smaller tasks.Workers no longer started on the product and labored to complete it. Instead, they might work only one thousandth of it, other workers completing their own parts in certain order. There is nothing strange about this manufacturing work by todays standards. Hig

    24、hly skilled workers were unable to compare with the new production techniques, as mass production allowed goods of high standard to be produced in greater number than could ever be done by hand. But the skilled worker wasnt the only loser, the common workers lost too. Similar changes forced farmer a

    25、way. The increased mechanization (机械化) of agriculture freed masses of workers from ploughing the land and harvesting its crops. They had little choice but to stream toward the rapidly developing industrial centers. Increasingly, standards were set by machines. Workers no longer owned their own tools

    26、, their skill was no longer valued, and pride in their work was no longer possible. Workers fed, looked after and repaired the machines that could work faster than humans at greatly reduced cost.1. In this passage, which of the following is NOT considered as a change caused by the use of scientific

    27、findings in the production of goods?A. Other forms of energy have taken the place of human power.B. The increased exploitation of workers in the 19th century.C. The increased use of machines to make products in less time.D. The use of machines producing parts of the same standard. 答案解析:答案为B。本题为细节题。从

    28、文章的第一段 “One of the first changes was that other forms of energy have taken the place of human power. Along with this came the increased use of machines to manufacture products in less time. People also developed machines that could produce the same parts for a product:” 可知,A、C、D都在文中提到了。故答案为B。2. Acco

    29、rding to the writer, highly skilled workers _A. completely disappeared with the coming of the factory systemB. were dismissed by the bossC. were unable to produce goods of high standardD. were unable to produce fine goods at that same speed as machines答案解析:答案为D。本题为细节题。从文章第二段 “Highly skilled workers

    30、were unable to compare with the new production techniques, as mass production allowed goods of high standard to be produced in greater number than could ever be done by hand.” 可知,机器批量生产的产品标准高,数量多,这是手工生产无法匹敌的。故答案为D。3. According to the passage, what did the farmers have to do with the coming of mechan

    31、ization of agriculture?A. Many of them had to leave their farmland for industrial centers.B. They stuck to their farm work.C. They refused to use machines.D They did their best to learn how to use the machines.答案解析:答案为A。本题为细节题。从第二段的倒数第四句话 “They had little choice but to stream toward the rapidly deve

    32、loping industrial centers.” 可知,答案为A。社会生活类-61Few laws are so effective that you can see results just days after they take effect. But in the nine days since the federal cigarette tax more than doubledto $1. 01 per packsmokers have jammed telephone“quit lines” across the country seeking to kick the ha

    33、bit.This is not a surprise to public health advocates. Theyve studied the effect of state tax increases for years, finding that smokers, especially teens, are price sensitive. Nor is it a shock to the industry, which fiercely fights every tax increase. The only wonder is that so many states insist o

    34、n closing their ears to the message. Tobacco taxes improve public health, they raise money and most particularly, they deter people from taking up the habit as teens, which is when nearly all smokers are addicted. Yet the rate of taxation varies widely. In Manhattan, for instance, which has the high

    35、est tax in the nation, a pack of Marlboro Light Kings cost $10. 06 at one drugstore Wednesday. In Charleston, S. C. , where the 7-cent-a-pack tax is the lowest in the nation, the price was $4. 78. The influence is obvious.In New York, high school smoking hit a new low in the latest surveys13. 8%, fa

    36、r below the national average. By comparison, 26% of high school students smoke in Kentucky. Other low-tax states have similarly depressing teen-smoking records. Hal Rogers, Representative from Kentucky, like those who are against high tobacco taxes, argues that the burden of the tax falls on low-inc

    37、ome Americans“who choose to smoke.”Thats true. But there is more reason in keeping future generations of low-income workers from getting hooked in the first place. As for todays adults, if the new tax drives them to quit, they will have more to spend on their families, cut their risk of cancer and h

    38、eart disease and feel better. 1. The text is mainly about.A. the price of cigarettesB. the rate of teen smokingC. the effect of tobacco tax increaseD. the differences in tobacco tax rate2. What does the author think is a surprise? A. Teen smokers are price sensitive.B. Some states still keep the tob

    39、acco tax low.C. Tobacco taxes improve public health.D. Tobacco industry fiercely fights the tax rise.3. The underlined word“deter” in Paragraph 3 most probably means.A. discourageB. removeC. benefitD. free4. Rogers attitude towards the low-income smokers might be that of.A. toleranceB. unconcernC. d

    40、oubtD. sympathy5. What can we learn from the last paragraph? A. The new tax will be beneficial in the long run.B. Low-income Americans are more likely to fall ill.C. Future generations will be hooked on smoking.D. Adults will depend more on their families.【参考答案】61.1-5 CBADA 2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题

    41、所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。The majority of Indian women wear a red dot (圆点) between their eyebrows. While it is generally taken as an indicator of their marital (婚姻的) status, the practice is primarily related to the Hindu religion. The dot goes by different names in different Hindi dialects(方言), and “

    42、bindi” is the one that is most commonly known. Traditionally, the dot carries no gender restriction: Men as well as women wear it. However, the tradition of men wearing it has faded in recent times, so nowadays we see a lot more women than men wearing one.The position of the bindi is standard: cente

    43、r of the forehead, close to the eyebrows. It represents a third, or inner eye. Hindu tradition holds that all people have three eyes: The two outer ones are used for seeing the outside world, and the third one is there to focus inward toward God. As such, the dot serves as a constant reminder to kee

    44、p God in the front of a believers thoughts.Red is the traditional color of the dot. It is said that in ancient times a man would place a drop of blood between his wifes eyes to seal their marriage. According to Hindu beliefs, the color red is believed to bring good fortune to the married couple. Tod

    45、ay, people go with different colors depending upon their preferences. Women often wear dots that match the color of their clothes. Decorative or sticker bindis come in all sizes, colors and variations, and can be worn by young and old, married and unmarried people alike. Wearing a bindi has become m

    46、ore of a fashion statement than a religious custom.1. Why did people in India start wearing a red dot on their forehead?A. To show their religious belief.B. To show their financial status.C. To indicate their social rank.D. To highlight their family background.2. What is the importance of the third

    47、eye in Hindu tradition?A. To stay in harmony with nature.B. To pay respect to God.C. To see things with a subjective view.D. To observe the outside world more clearly. 3. Why was red chosen as the original color of the bindi?A. The red dot represented the blood of God.B. Red stood for a wifes love for her husband.C. The word “bindi” means “red” in some Hindi dialects.D. Red was supposed to bring good luck to a married couple.参考答案13、ABD

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏沭阳县2017高考英语一轮阅读理解课外题及答案 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-552184.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1