江苏沭阳县2017高考英语一轮阅读理解课外题及答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏沭阳县2017高考英语一轮阅读理解课外题及答案 WORD版含解析 江苏 沭阳县 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 课外 答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江苏沭阳县2017高考英语一轮阅读理解课外题及答案【2015高考复习】阅读理解For many people,volunteering is a way of life.Holidays are the time of the year that more people are in a giving mood.Homeless shelters,childrens hospitals,and nursing homes are excellent places to give of ones time.Volunteering in Homeless SheltersThere is a h
2、omeless directory online that anyone can easily access to find the closest homeless shelter to their home.According to the homeless shelter directory,currently there are 3,233 shelters in the US,so it is not difficult to find a shelter.Helping to serve food,picking up donations of food,preparing mea
3、ls,and cleaning up are things that one can do to help at a homeless shelter.Volunteering in Childrens HospitalsEvery child needs comfort and joy,especially during the holiday seasons.By visiting sick children in hospitals,an individual provides helping hands by supplementing the services usually don
4、e by the hospital staff.Personalizing the hospital experience adds to the comfort and happiness of the children and their families.Volunteers provide help,and positive interactions (相互交流) which enhance the patients quality of care.Help is needed almost everywhere in a hospital;from the lobby,parking
5、 lot,cafeteria,to admitting,helping with the gift cart,and even reading to children in the waiting rooms or their hospital rooms.Volunteering in Nursing HomesAccording to the National Center for Health Statistics,“Over 50% of those living in nursing homes do not have close relatives and 46% have no
6、living children.” Life in a nursing home is lonely,confusing,and frightening for many residents.Volunteering at a nursing home is a great opportunity to make a difference in someone elses life.Playing cards,sitting with and talking to a resident,taking a walk,or sharing a meal makes a huge differenc
7、e,especially when they have no other sole on earth to visit them.The three examples above are only a small fraction of institutions in which volunteers are needed.Giving of oneself,especially during the holidays blesses and cheers others.【语篇解读】本文介绍了人们在假期中可以选择去做志愿活动的三个地方。1According to the passage,wha
8、t can a volunteer do in nursing homes?AVisiting the sick children.BPicking up the donated food.CHelping with the gift cart.DPlaying cards with a lonely old man.解析细节理解题。根据文中Volunteering in Nursing Homes部分的描述可知D项正确。A、C项是在childrens hospitals可以做的事,B项是在homeless shelters可以做的事。答案D2What can we learn about t
9、he volunteering?AYou can only volunteer during the holidays.BYou can help prepare meals in a nursing home.CIt is easy to find a homeless shelter to volunteer.DHelp is needed everywhere in a homeless shelter.解析细节理解题。根据文中的“There is a homeless directory online that anyone can easily access to find the
10、closest homeless shelter to their home.”可知,人们很容易找到一个能在里面做志愿活动的流浪者之家。其他三项都是与文章内容不符。答案C3In a childrens hospital,which of the following is true?AOver 50% of those living there do not have relatives.BA personal visit brings happiness to a sick boy.CChildren live a lonely and frightening life.DChildren l
11、ove listening to volunteers reading.解析细节理解题。根据文中Volunteering in Childrens Hospitals部分的描述可知B项正确,A、C两项错误,D项文中未提及。答案B4The best title for the passage would be_.AGiving of oneself cheers othersBVolunteering is a way of lifeCVolunteering during the holidaysDGiving is better than taking解析主旨大意题。全文主要介绍了假期中人们
12、可以选择去做志愿活动的三个地方。故C项作为本文的标题最佳。答案C2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 When I was 11, I threw a glance into Dads lunch box and made the unexpected discovery that my mother still showed her love towards my father. The evidence, a napkin resting on top of the sandwiches packed in wax paper
13、, was certain “Love you!” she had written on the napkin. “ Meat loaf for supper!”Mom penned all kinds of messages to Dad on those paper napkins, and he saved a whole pile of them. What embarrassed me as a kid has become a precious memory of my parents.It also started my own brand of lunch box notes.
14、 When my kids were young, Id glue little drawings on their lunches. Lots of sketches(素描) of our dog, Max, along with smiling flowers. When they were teenagers, Id copy words of wisdom from great people, Einstein, for example, or Bruce Springsteen. Then, my kids grew up making their own handwritten n
15、otes. And my husband writes me love notes on recycled paper, because hes all about being green.Friends who know about my lunch box notes eagerly share stories of their own family traditions. So many focus on food. Mauras mom always drew hearts on the shells of hard-boiled eggs. Melinda wrote message
16、s on her kids bananas.Were into the third generation of lunch box notes in our home. Whenever my 3-year-old grandson, Clayton, spends the night, he knows his lunch is going to have a napkin note from Grandma in the morning. Last week, I drew a picture of me, waving widely and shouting his name. He t
17、ook one look at it and screamed, “ Wheres Grandpa?” I added a man in a clean shirt. “ You forgot his tie,” he said. I quickly drew a line of stripes(条纹) down the front of the shirt. Clayton smiled. “Grandpa,” he whispered, running his fingers across the napkin. “Its you!”1. When the author first saw
18、 Dads lunch box notes, she felt _.A. moved B. surprised C. proud D. nervous2. What did the author put in the lunch boxes when her kids were in their teens?A. Words of love. B. Famous words of wisdom. C. Drawings of their favorite animals. D. Pictures of flowers.3. It can be inferred that _.A. the au
19、thors grandson likes drawing pictures on napkins. B. the authors children dislike making lunch box notes. C. the authors husband is an environmentalist. D. the authors friends all had their brand of lunch box notes.4. Whats the best title for the text? A. Lunches packed with love.B. Different brands
20、 of lunch box notes. C. Old generations way of expressing love.D. Some interesting family traditions.参考答案14、BBCA 阅读理解 Technology has been an encouragement of historical change. It acted as such a force in England beginning in the eighteenth century, and across the entire Western World in the ninetee
21、nth. Rapid advances were made in the use of scientific findings in the manufacture (制造) of goods, which has changed ideas about work. One of the first changes was that other forms of energy have taken the place of human power. Along with this came the increased use of machines to manufacture product
22、s in less time. People also developed machines that could produce the same parts for a product: each nail was exactly like every other nail, meaning that each nail could be changed for every other nail. This means that goods could be mass production, although mass production required breaking produc
23、tion down into smaller and smaller tasks.Workers no longer started on the product and labored to complete it. Instead, they might work only one thousandth of it, other workers completing their own parts in certain order. There is nothing strange about this manufacturing work by todays standards. Hig
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
