江苏海门市2017高考英语阅读理解一轮基础选编及答案 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏海门市2017高考英语阅读理解一轮基础选编及答案 WORD版含答案 江苏 海门市 2017 高考 英语 阅读 理解 一轮 基础 选编 答案 WORD
- 资源描述:
-
1、江苏海门市2017高考英语阅读理解一轮基础选编及答案阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。An international business specialist group has announced that the move towards a green economy is becoming more urgent for emerging economies(新兴经济体),especially South Africa.On Monday,Innovation Group announced that green economic policie
2、s were becoming increasingly important on the global landscape and for emerging economies.According to Pule Mokoena,from Innovation Group,experts believe the adoption of these green policies will assist with“ailing(不景气的)economies”“The move to a green economy,such as the adoption of alternative energ
3、y solutions,should be adopted by economies and countries.”Mokoenas comments came as Greenpeace Africa called on the South African government to review its decision to include nuclear energy into the countrys energy plan.In order to avoid all energy crisis in the country,the_energy_mix_had_to_be_dive
4、rsified,including broadening energy carriers to include gas,nuclear,biomass,renewable(wind,solar and hydro),as well as the efficient use of the existing resources,such as coal.For this reason,nuclear energy will account for 23 percent of South Africas energy needs,followed by coal at 15 percent,hydr
5、o at six percent,gas six percent,turbines six percent and renewable energy 42 percent.However,Pule said there are other options for South Africas energy needs.“Too many companies are focusing on the costs of green policies,rather than focusing on the longterm benefits,”explained Mokoena.Nobel econom
6、ics winner Joseph Stiglitz and the former World Bank chief economist agree with Mokoena and believe that the need to switch to green technology should be seen as an opportunity and not as a burden.When in South Africa earlier this year,Stiglitz said a switch to green technology would stimulate deman
7、d for a range of goods and services,which would have a beneficial impact on the aftermath of the global recession. He urged policymakers not to be held back by shortterm perspectives.Innovation Group has already developed a reliable alternate energy solution,which the company believes will change th
8、e landscape of this emerging market and other companies will follow suite and offer renewable energy solutions for emerging economies.“We are quickly becoming an industry leader in this space thanks to our inhouse expert knowledge on the various SWH technologies available and the application of our
9、Business Process Outsourcing Solutions,which allow for the mass rollout of these technologies on a national scale.We are proud to be an active part of the solution to the current energy crisis and plan to become a major force in the drive towards sustainability and good environmental practice,”Pule
10、said.【语篇解读】 像南非这样的新兴经济体经历了经济的快速发展之后会面临能源危机,而走绿色发展道路是唯一的出路。1Which of the following is the best title for this text?AAdvantages of Green EnergyBGreen Policies Vital for Emerging EconomiesCPotential Energy Crisis for Emerging EconomiesDHow to Develop Green Energy解析主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲的是像南非这样的新兴经济体会在发展中遇到
11、能源危机,因此走绿色发展道路显得很重要,政府应在这方面出台相应的政策。故B项作为本文的标题最合适。答案B2The underlined part “the energy mix had to be diversified”in Paragraph 5 implies _.Aenergy had to be classifiedBdifferent kinds of energy had to be mixedCa variety of energy had to be developed and usedDa mixture of various energy was essential解析句
12、意理解题。根据下文的“including broadening energy carriers to include gas,nuclear,biomass,renewable energy(wind,solar and hydro),as well as the efficient use of the existing resources,such as coal”可判断,画线部分的含义为“要开发和利用不同种类的能源”。答案C3According to Pule Mokoena,_.Anuclear energy shouldnt be included into energy plans
13、Bfocusing too much on the costs of green policies is shortsightedCgreen policies alone can solve the economic problems faced by South AfricaDgreen polices have nothing to do with the use of the existing resources like coal解析推理判断题。根据第八段中的“Too many companies are focusing on the costs of green policies
14、,rather than focusing on the longterm benefits”可推断选B项。答案B4According to the text,the main reason for the adoption of green policies is that _.Athe existing resources are not efficiently usedBgreen energy costs less to developCgreen policies can solve the current energy crisisDgreen technology will st
15、imulate demand for a range of goods and services解析细节理解题。根据全文尤其是最后一段,为了解决目前的能源危机,为了保持可持续发展,政府必须采取这一政策。答案C。【广东省2012届高三考前冲刺卷(一)】CEveryone knows that taxation is necessary in a modern state:Without it,it would not be possible to pay the soldiers and policemen who protect us;nor the workers in government
16、 offices who look after our health,our food,our water,and all the other things that we cannot do for ourselves;nor the ministers and members of parliament(国会) who govern the country for us.By means of taxation,we pay for things that we need just as much as we need somewhere to live and something to
17、eat.But everyone knows that taxation is necessary,different people have different ideas about how taxation should be arranged.Should each person have to pay a certain amount of money to the government each year?Or should there be tax on things that people buy and sell?If the first kind of taxation i
18、s used,should everyone pay the same tax,whether he is rich or poor?If the second kind of tax is preferred,should everything be taxed equally?In most countries,a direct tax on persons,which is called income tax,exists.It is arranged in such a way that the poorest people pay nothing,and the percentage
19、 of tax grows greater as the taxpayers income grows.In England,for example,the tax on the richest people goes up as high as ninetyfive percent!But countries with direct taxation nearly always have indirect taxation too.Many things imported into the country have to pay taxes or “duties”Of course,it i
20、s the men and women who buy these imported things in the shops who really have to pay the duties,in the form of higher prices.In some countries,too,there is a tax on things sold in the shops.If the most necessary things are taxed,a lot of money is collected,but the poor people suffer most.If unneces
21、sary things like jewels and fur coats are taxed,less money is got but the tax is fairer,as the rich pay it.Probably this last kind of indirect tax,together with a direct tax on incomes which is low for the poor and high for the rich,is the best arrangement.36The first paragraph tells us about the_.A
22、tax policiesBtaxable itemsCarrangement of taxationDimportance of taxation37Which of the following statements about income tax is NOT true in most countries?AThe poorest pay no tax.BThe poor pay the same taxes as the rich.CThe rich pay more taxes than the poor.DThe rich pay a very high percentage of
23、tax.38People who buy imported items in the shops have to pay duties_.Ato the government officeBat a lower priceCas an income taxDin the form of higher prices39According to the writer,if valuable things are taxed,_.Amuch money is collectedBthe poor suffer a lotCthe rich will be happyDthe tax is more
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020版高三语文(人教版)第一轮复习课件:第三编 第二章 专题一 第1节 鉴赏形象内涵 .ppt
