新课标2020高考英语二轮复习专题练习15阅读理解2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新课 2020 高考 英语 二轮 复习 专题 练习 15 阅读 理解
- 资源描述:
-
1、专题练习十五 阅读理解2A(2019诸暨中学高三期中)Maureen stood by the lake. Suddenly the other children came running through the trees with sharp cries of excitement. They rushed up to the lake, leaning over the clear water, watching the crowds of tiny fish. Some children demanded loudly to go to the boats, but all at on
2、ce those who had been left behind at the icecream stall (小摊) came running up to make some announcement or other, and they all left the water and dashed back the way they had come. With growing excitement, Maureen ran after them.When she saw what had been run for, she stopped running. They were buyin
3、g things again. The toy stall was open and they were crowding around it. Behind the stall a middleaged woman was selling a great variety of small rubbish. She took money from the forest of small hands in exchange for little boats, plastic dolls, yellow pencils and rubbers, or anything. Maureen leane
4、d against a tree, looking on. The idea of spending washed against her face like a strong current, trying to draw her in.Nona Parker pushed out to the edge of the group and laid what she had bought on the ground so that she could see what money she had left in her white purse. Under Maureens eyes lay
5、 a boat, a mouth organ, and little plates of dolls food in coloured plastera brown load of bread, a joint of beef, a pink puddingall tiny and terribly desirable. Maureen was so full of the wish for the things like that that she couldnt bear to look at them. She turned her head sharply. Her face agai
6、nst the tree, she shut her eyes and prayed eagerly for some money, for the price of a set of toy plates.In a moment, she opened her eyes, but she didnt turn back to the stall. It was too painful to see the others buying whatever they wanted. She rubbed almost round the tree, her eyes on the ground.
7、And there under her feet was a tenpence piece.本文是一篇记叙文。文章讲述的是Maureen看到其他孩子买东西而自己没钱买时的痛苦。1Why did children dash back on hearing some announcement?ATo watch tiny fish.BTo buy new toys.CTo collect various rubbish.DTo see a middleaged woman.答案:B解析:推理判断题。根据第二段中“When she saw what had been run for, she sto
8、pped running. They were buying things again. The toy stall was open and they were crowding around it.”可知,孩子们一听到通知就急忙跑回来是因为他们要买新玩具。故选B。2Maureen stopped running after the other children because she _.Awas too shy to push her way inBthought the other children were richCknew the stall was selling rubbis
9、hDcouldnt afford to buy anything答案:D解析:推理判断题。根据第三段中“Maureen was so full of the wish for the things like that that she couldnt bear to look at them. She turned her head sharply. Her face against the tree, she shut her eyes and prayed eagerly for some money, for the price of a set of toy plates.”可知,Ma
10、ureen不再追赶其他孩子了,因为她买不起任何东西。故选D。3Maureens strong desire for the plates of dolls food grew when _.Ashe happened to see what Nona had boughtBNona checked her remaining moneyCshe saw other children buying things freelyDNona was pushed to the edge of the group答案:A解析:推理判断题。根据第三段中“Under Maureens eyes lay a
11、boat, a mouth organ, and little plates of dolls food in coloured plastera brown load of bread, a joint of beef, a pink puddingall tiny and terribly desirable. Maureen was so full of the wish for the things like that that she couldnt bear to look at them.”可知,Maureen看到Nona买了什么东西,对那一盘多彩的食物产生了强烈的欲望。故选A。
12、4Seeing the others buying so many wonderful things, Maureen felt _.Athrilled BhelplessCcurious Dannoyed答案:B解析:推理判断题。根据最后一段中“In a moment, she opened her eyes, but she didnt turn back to the stall. It was too painful to see the others buying whatever they wanted.”可知,看到其他人买了这么多好东西,Maureen感到很无助。故选B。B(20
13、19昆明市高三质检)Fiveyearold Prisilla Perez, a student at Meador Elementary School in Willis, was unhappy with her recent haircut, which resulted from a severe disease. When students in her class started calling Prisilla a boy, she felt ashamed, often crying and losing focus in school.Her teacher, Shannon
14、Grimm, sympathized with her unhappiness. Grimm and Prisillas mom were concerned, but their ideas didnt work. “We had classroom discussions about how girls have short hair and boys have long hair, and I showed them photos of movie stars with different looks,” Grimm said. “However, it wasnt sinking in
15、.”Grimm thought about Prisilla throughout winter break, and one morning, she had an idea: Cut off her haira scary thought for Grimm, who wore her hair long and took pride in it. “Ive never had short hair, and I stressed about it for two weeks before making a decision,” she said. On Jan. 4, Grimm inv
16、ited a hairstylist friend to her home. “I told him to keep going, even if I cried,” she said.The class loved their teachers new do, especially Prisilla, who excitedly ran off the school bus that afternoon yelling, “Mom, Ms Grimm cut her hair!” The teacher also bought matching bows for herself and th
17、e girl, so they could style their hair together.In February, the teacher recommended Prisilla for the school districts Student of the Month Award, but during the Monday ceremony, she received a surprise “hero medal” from the girl. “Now we have matching awards,” says Grimm.Prisillas mother, Maria, sa
18、id that Grimms thoughtfulness brought her to tears. “I was shocked. I was crying. I couldnt believe itshe did something I wouldnt have the bravery to do. I will never forget that.”本文是一篇记叙文,主要讲述因为疾病,Prisilla Perez不得不剪头发,为此班上同学开始嘲笑她,让她很抑郁,为此Grimm老师做了很多事情,但是都没能奏效,最后她想出了一个办法:自己也剪掉头发,没想到这一办法很奏效。1Why was
19、Prisilla unhappy at school?AShe wasnt satisfied with her teacher.BShe couldnt concentrate in class.CShe was laughed at by her classmates.DShe couldnt get on well with others.答案:C解析:细节理解题。根据第一段“Fiveyearold Prisilla Perez, a student at Meador Elementary School in Willis, was unhappy with her recent ha
20、ircut, which resulted from a severe disease. When students in her class started calling Prisilla a boy, she felt ashamed, often crying and losing focus in school.”可知,因为疾病,Prisilla Perez不得不剪头发,为此班上同学叫她男孩,她感到羞耻,故可知,她因为发型被同学嘲笑,故选C。2What made Grimm have her own hair cut?APraise from her students.BDevoti
21、on to her students.CRequest of Prisillas mother.DSuggestion from the hairstylist.答案:B解析:推理判断题。根据第四段“The class loved their teachers new do, especially Prisilla, who excitedly ran off the school bus that afternoon yelling, Mom, Ms Grimm cut her hair!”可知,整个班级都喜欢老师的新发型,特别是Prisilla,在下午放学下校车之后,急着告诉妈妈,老师剪了
22、她的头发,故可知,Grim这么做是为了帮助Prisilla渡过难关,体现了对学生的爱,故选B。3What can we know about Grimm?AShe had her hair cut together with Prisilla.BShe expressed her sincere thanks to her pupils.CShe hesitated a lot before having her hair cut.DShe won a gold medal for facing difficulties bravely.答案:C解析:推理判断题。根据第三段“Cut off h
23、er haira scary thought for Grimm, who wore her hair long and took pride in it. Ive never had short hair, and I stressed about it for two weeks before making a decision,”可知,她突然有一个可怕的想法,就是剪掉她引以为豪的长发,并且在做这一决定之前,连续强调了两周,故可知她犹豫了很久,故选C。4What is the text mainly about?AHow Grimm helped her student out.BWhat
24、 problem Prisilla had at school.CWhy Prisilla won the Month Award.DWhen Grimm got her new hairstyle.答案:A解析:主旨大意题。本文主要讲述因为疾病,Prisilla Perez不得不剪头发,为此班上同学开始嘲笑她,让她很抑郁,为此Grimm老师做了很多事情,但都没能奏效,最后她想出了一个办法:自己也剪掉头发。没想到这一办法很奏效,故可知,本文的主题是关于老师帮助学生渡过难关,故选A。 C(2019咸阳市模拟检测三)Kindergarten outside? Yes,indeed. Its par
25、t of a growing worldwide trend toward outdoor education. The schools are called Forest Kindergartens.Now the numbers are small in the US,but the idea is well established in Europe, with schools in Scotland, England, and Switzerland. By far most of such schools are in Germany, which has more than 400
26、 Waldkindergartens.Children attending such particular school enjoy a good amount of outdoor education each day,rain or shine. Some lessons are focused on nature ; others are academic topics delivered in a natural setting. In all cases,students are activenot sitting at desks or on mats on the floor b
27、ut walking, running, jumping, solving problems like how to get the mud off the bottoms of their shoes before their parents find out.At these forest kindergartens, students learn science by observing and doing it, learn math by applying it to the natural world around them,learn letters and words by p
28、utting them together using sights and sounds. The children learn to make comparisons using natural things like apples and rocks. They develop an appreciation for animals and plants in their natural environmentnot just by looking at pictures in a book or on a computer screen.Some of the science activ
29、ities involve teamwork, like explaining the best way to move a heavy object, showing how a lever (杠杆) works. In other sessions, teachers encourage students to develop their motor skills by building wooden tools such as hammers and knives.These students also learn how to get along with one another, i
30、ndividually and in a group. They also develop healthy levels of selfconfidence,just from being able to do the everyday activities that the school offers.In a time when so many children are being classified as obese because of long time watching television and playing video games, these outdoor schoo
31、ls help children learn just as much, if not more,from opening their eyes to the world around them.这是一篇说明文。文章介绍了以户外教育为主的森林幼儿园的学习方式以及积极意义。1Which of the following country has the most Forest Kindergartens?AThe US. BGermany.CThe UK. DSwitzerland答案:B解析:细节理解题。答案定位在第二段“By far most of such schools are in Ge
32、rmany, which has more than 400 Waldkindergartens.”可知,德国拥有的森林幼儿园最多,故选B。2What is the purpose of the fourth paragraph?ATo analyse how children learn socially.BTo compare different teaching approaches.CTo show how children learn academically.DTo describe how active children are in the class.答案:C解析:推理判断题
33、。第四段的意思是在这些森林幼儿园里,学生通过观察和动手做来学习科学,通过把数学运用到周围的自然世界来学习数学,通过视觉和声音来学习字母和词汇。孩子们学会用苹果和石头等自然的东西进行比较。他们培养了对自然环境中的动植物的欣赏能力,而不仅仅是通过看书或电脑屏幕上的图片。由此推断出第四段的目的是展示孩子们如何学习,故选C。3Which may be seen in Forest Kindergartens?AChildren are doing an experiment with chemicals.BTeachers are writing something on the blackboard
34、.CSmart phones are widely used to help children learn.DEverything in nature is likely to be applied to teaching.答案:D解析:推理判断题。答案定位在第三段“Children attending such particular school enjoy a good amount of outdoor education each day, rain or shine. Some lessons are focused on nature; others are academic to
35、pics delivered in a natural setting.”(在这样一所特殊学校上学的孩子们,无论晴雨,每天都能享受到大量的户外教育。一些课程的重点是自然;其他的一些学术科目在自然环境中教授。)由此推断出在森林幼儿园中,自然界的一切都可能应用于教学,故选D。4What is the authors attitude to Forest Kindergartens?ANegative. BDoubtful.CPositive. DUncertain.答案:C解析:推理判断题。答案定位在最后一段“In a time when so many children are being cl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
