2022版高考英语一轮复习 29 科技发展与信息技术创新科学精神信息安全课时提能练(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 29 科技发展与信息技术创新科学精神信息安全课时提能练含解析 2022 高考 英语 一轮 复习 科技 发展 信息技术 创新 科学 精神 信息 安全 课时 提能练 解析
- 资源描述:
-
1、课时提能练(二十九).阅读理解A(2020湖南三湘名校教育联盟大联考,D)A Dutch company has developed technology to follow the movements and activities of cows.The hightech system,powered by AI and motion sensors, is called “The Intelligent Dairy Farmers Assistant”The company,Connecterra,launched the system in the United States in De
2、cember after several years of testing and operation in Europe.A device is put around the neck of the cow to record its movements. This information is then processed by a computer that uses AI to learn about the animals behavior over time. The system can tell farmers what the cow is doing in real tim
3、e. This information can help predict when cattle get sick, become less productive or are ready for mating.Richard Watson owns the Seven Oaks Dairy in Waynesboro,Georgia. He was one of the first American farmers to use the hightech system.“It can pick up whether the cow is eating, whether it is walki
4、ng, whether it is drinking, whether it is lying down,standing up.”Richard said the system is a big help because it is impossible for farmers to keep up with the activities of each cow individually. He added that having a computer identify which of his 2, 000 cattle need attention could help improve
5、farm productivity by up to 10 percent. He estimated this difference could greatly increase his profits.“Just a 10 percent or 5 percent increase or improvement in productivity means hundreds of thousands of dollars to us, aside from the fact that we just want happier, healthier and more welfare of ou
6、r animals, anyway.”The founder and head of Connecterra is Yasir Khokhar. He said the idea for the system came while he was living on a dairy farm in the south of Amsterdam.“It turns out that the technology farmers use is really outdated in many aspects,” Yasir Khokhar told the Associated Press. “Mos
7、t of the technology that does exist is difficult to use and modern agriculture greatly needs new technology like this,”he added.The company says information about the cows can be collected and seen on a cellphone or other mobile devices. A text message can also inform farmers of concerns involving t
8、he animals.【语篇解读】本文为新闻报道。一家荷兰公司开发出了跟踪奶牛运动和活动的“智能奶农助手”的技术。文章说明了这个高科技系统的工作原理、人们对此的评价和看法,以及创始人开发这个高科技系统的原因。1How does “The Intelligent Dairy Farmers Assistant” help farmers?ABy giving alarms to farmers.BBy focusing farmers attention on cattle.CBy sending realtime information about cows to farmers.DBy te
9、lling farmers which cow is less productive or ready to mate.C细节理解题。根据第二段前三句可知,“智能奶农助手”通过向农民发送关于奶牛的实时信息来帮助奶农。故选C项。2Whats Richard Watsons attitude towards the hightech system?AIndifferent.BNeutral.CPassive.DConfident.D推理判断题。根据第五段内容可推知,Richard Watson认为这个系统帮了很大的忙,他对其很有信心。故选D项。3Why did Yasir Khokhar come
10、 up with the idea of the hightech system?ABecause he once lived on a dairy farm.BBecause some agricultural technologies were out of date.CBecause he wanted to increase the income of farmers.DBecause some farming systems turned out to be a failure.B细节理解题。根据倒数第二段内容可知,Yasir Khokhar提出了这个高科技系统的想法是因为一些农业技
11、术已经过时了,并且大部分现有的技术很难使用。故选B项。B(2019湖南三湘名校联考,D)Dutch officials toasted on Tuesday the opening of what is being called the worlds first 3Dprinted concrete bridge, which is meant to be used by cyclists. There was applause as officials wearing hard hats and workmens jackets rode over the bridge on their b
12、ikes at the opening ceremony in the south eastern town of Gemert.“The bridge is not very big, but it was rolled out by a printer which makes it unique,” Theo Salet, from the Eindhoven University of Technology, told Dutch broadcaster NOS. Work on printing the bridge, which has some 800 layers, took a
13、bout three months after starting in June and it is made of prestressed concrete, according to the university. “One of the advantages of printing a bridge is that much less concrete is needed than in the conventional technique in which a mould is filled,” it said on its website, adding “a printer dep
14、osits the concrete only where it is needed”The eightmetre (about 26foot ) bridge crosses a waterfilled channel to connect two roads, and it was tested for safety to bear loads of up to two metric tons in cooperation with the BAM Infra construction company. “Although designed for bikes, it could take
15、 up to 40 trucks,” the designers said. “We are looking to the future,” said the head of BAM, Marinus Schimmel. “3D printing meant fewer rare resources were needed and there was significantly less waste,” he added.The Netherlands is among countries, with the United States and China, taking a lead in
16、the cuttingedge technology of 3D printing, using computers and robotics to construct objects and structures from scratch without using much traditional manpower. Last year a Dutch architect unveiled (展示) a unique 3D printer with which he hopes to construct an “endless loop” building. And a Dutch sta
17、rtup called MX3D has begun printing a stainlesssteel bridge, of which a third is already completed. The aim is to finish printing by March and lay the bridge over an Amsterdam canal in the future.【语篇解读】本文为新闻报道。世界上第一座3D打印的混凝土桥梁在荷兰建成。4According to the text, what makes the bridge unique?AIt adopts 3D p
18、rinting.BIt opens only to cyclists.CIt is made of new material.DIt uses much less concrete.A细节理解题。本题题干意为:根据本文,什么使得这座桥很独特?根据第二段第一句(这座桥不太大,但它是使用打印机打印出来的,这使得它很独特。)可知答案为A项(它使用3D打印技术)。B:它只对骑自行车的人开放;C:它是由新材料建造的;D:它使用的混凝土更少。5According to Marinus Schimmel, the bridge _.Afails to bear heavy loads more safely
19、Bneeds no concrete and mouldCis designed for bikes and trucksDis costefficient and ecofriendlyD细节理解题。本题题干意为:根据Marinus Schimmel的话,这座桥_?根据第三段最后一句(使用3D打印技术意味着节约许多稀有资源且浪费也会大大减少)可知答案为D项(划算且环保)。A:不能更安全地负重;B:没有使用混凝土和模具;C:只是为自行车和卡车设计的。6According to the last paragraph, which of the following statements is tr
20、ue?AThe 3Dprinted bridges are all designed for bikes.B3Dprinted construction saves much manpower.CThe United States and China develop slowly in 3D printing.DThe stainless steel bridge by MX3D has been put into use.B细节理解题。本题题干意为:根据最后一段,下列哪项说法是正确的?根据最后一段第一句中“without using much traditional manpower”(没有
21、使用很多传统的人力)可知答案为B项(3D打印技术节约大量人力)。A:3D技术打印的桥都是为自行车设计的;C:美国、中国在3D打印技术方面发展缓慢;D:MX3D公司打印的不锈钢桥已经投入使用。7What is the best title for the text?AThe Value of the 3D Printing TechnologyBThe Netherlands Leads the Way in 3D PrintingCThe Worlds First 3Dprinted Bridge Opens to CyclistsD3D Printing is Widely Used in
22、Building BridgesC标题归纳题。本题题干意为:本文的最佳标题是什么?根据文章第一句可知答案为C项(世界上第一座使用3D技术打印的桥向骑自行车的人开放)。A:3D打印技术的价值;B:荷兰在3D打印技术方面处于领先地位;D:3D打印技术被广泛应用于桥梁建造。C(2019湖南岳阳模拟,D)The Japanese have always been at the forefront of deploying(利用) robots to perform jobs that are traditionally done by humans. Over the past year, human
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553014.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
