2022版高考英语一轮复习 UNIT 2 TRAVELLING AROUND培优练(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 UNIT TRAVELLING AROUND培优练含解析新人教版必修第一册 2022 高考 英语 一轮 复习 AROUND 培优练 解析 新人 必修 一册
- 资源描述:
-
1、UNIT 2 TRAVELLING AROUND课后培优微积累战高考,训练提分点描写smile的高级表达一、多样表达1laugh v.大笑laugh a hearty laugh laugh heartily 开怀大笑laugh ones head off 笑掉大牙2grin v. 露齿而笑;咧着嘴笑grin with delight 高兴得咧嘴而笑grin from ear to ear 笑得合不拢嘴3chuckle v. 轻声地笑;窃笑;偷笑chuckle to oneself 暗自发笑chuckle at sb./ sth. 对某人或某事偷笑4giggle v. 咯咯笑;傻笑a fit
2、of the giggles 一阵咯咯的笑声giggle at some private joke 听到隐秘的笑话咯咯地笑起来5roar v. 放声大笑;喧哗set the table in a roar 使哄堂大笑roar with laughter 哄然大笑6beam v. 笑容满面beam with joy 笑逐颜开7laugh at 嘲笑8make fun of sb. 嘲笑某人二、佳句观摩1Roars of laughter exploded all around the common room, people clutched their cheeks and held on to
3、 nearby sofas for support.休息室里爆发出一阵大笑,大家捂着腮帮子,纷纷笑倒在沙发上。2Susan tends to get the giggles at the most inappropriate moments.苏珊总在最不合适的时候笑出来。3I could hear him chuckling to himself as he read his book.他看书时, 我能听见他轻声发笑。4Its cruel to make fun of people who stammer.嘲笑口吃的人未免不近人情。5In the funny comedy, everyone
4、laughed heartily, and the atmosphere was very active!在搞笑的小品中, 大家开怀大笑, 气氛相当活跃!三、佳句仿写1We giggled_at_the_picture我们看到那幅画咯咯笑了起来。2He laughed_at_people who liked wearing hat.他嘲笑喜欢戴帽子的人。3Upon hearing the good news he beamed_with_joy一听到这个好消息,他高兴得眉开眼笑。4His joke made everyone roar_with_laughter他的笑话引得大家哄堂大笑。5Th
5、e boy grinned_from_ear_to_ear when I gave him the apple.当我给这个男孩苹果时,他笑得合不拢嘴。.阅读理解A语篇类型应用文主题语境人与社会旅游公路旅行Check off the four cornersArizona,Utah,Colorado and New Mexico are not simply the only four American states that meet at a single point,but they also host the USs greatest concentration of national
6、parks.This is the place to come for that classic scene of the lonely desert road extending to the horizon.On your way,take in such sights as the Monument Valley and the mysterious remains of centuriesold civilizations in Colorados Mesa Verde.Find beauty in the desertWith many miles of excellent road
7、s,a selfdrive trip in Namibia makes total sense.Plan a route north from capital Windhoek to wildliferich Etosha National Park,before crossing Damaraland to reach the Skeleton Coast.The most impressive desert views are in the NamibNaukluft National Park to the south.At Sossusvlei,the landscape takes
8、on the quality of a surrealist painting.Cross half a continentThe 1,761milelong Stuart Highway runs north to south through Australias Red Centre.It is not a road where every turn shows new wonders;the reward of this trip comes in the gradual change in your surroundings,from red soils in Australias o
9、utback to the tropical (热带的) leaves of the Indian Ocean coast.Take the high roadAmong all the crashing of continental plates that raised up the Canadian Rockies,a 144mile route was left more or less clear at their centre.The Ice fields Parkway now passes through this amazing scenery; with the access
10、 it brings to icy lakes,waterfalls and ice fields,the section between Banff and Jasper has a good claim to being the most scenic in the world.文章大意:本文介绍了四种公路旅行,包括其特色、地理位置等信息。1Where can you experience ancient civilizations?AIn Australias Red Centre.BIn the Canadian Rockies.CIn Colorados Mesa Verde.DIn
11、 the NamibNaukluft National Park.解析:C考查细节理解。根据Check off the four corners部分尾句“On your way,take in such sights as the Monument Valley and the mysterious remains of centuriesold civilizations in Colorados Mesa Verde.”可知,在科罗拉多州的梅萨维德国家公园可以体验古老的文明。故C项正确。2What can you do on a selfdrive trip in Namibia?AExp
12、lore the Monument Valley.BEnjoy the striking desert views.C.Save some endangered wildlife.DGo through the largest national park.解析:B考查细节理解。根据Find beauty in the desert部分中的“The most impressive desert views are in the NamibNaukluft National Park to the south.”可知,在纳米比亚自驾游可以欣赏到令人印象深刻的沙漠景观,故B项正确。3What can
13、 you infer from the trips mentioned in the text?AThey provide the amazing road adventures.BThey offer new wonders across the world.CThey are for those who love various national parks.DThey are intended to raise environmental awareness.解析:A考查推理判断。根据第一部分第二段第一句中的“the lonely desert road”,第二部分第一句中的“excel
14、lent roads”,第三部分第二句中的“a road”,第四部分标题Take the high road,并结合全文其他内容可推知,这些旅行都提供令人惊叹的公路冒险,故A项正确。B语篇类型记叙文主题语境人与自我生活经历一次远离电子设备的野营旅行Last month,my husband and I completed what some of our friends considered a foolish task:a 32day,5,232mile camping trip with children in our Volkswagen van,without “high techno
15、logy” to occupy the children.It was the screenless journey that showered me with doubts.But is “boredom” senseless? My friend Renee,who has driven crosscountry with her three kids eight times,calls boredom the mother of creativity. Shes not the only one who sees virtue in blank time. In a recently p
16、ublished paper,researchers at the University of East Anglia in England concluded that the trance (发呆) helps recharge the mind and is “central to learning and creativity” .I wasnt trying to make my kids smarter. Neither do I dislike high technology. But I understand too well the power of miniscreens
17、to transform our kids into zombies (木讷呆板的人).On Day 1,our sevenyearold son announced “Texas is so boring!” The next day,struggling against his seat belt,he yelled he couldnt take much more of this. His fiveyear old sister was better in the long hours playing makebelieve with the stuffed animals. On D
18、ay 3, he began to count mountains and see pandas and dolphins in distant clouds in the Texas sky. I often joined the kids in the back,where we did the thumbandtoe wrestle. With wellknown mountains ahead,my husband told the children the past legends of them. “Arizona is not as boring as Texas,” our s
19、on declared.I hope the trip gave kids some lazy,unstructured time to learn something about valuing the trip instead of looking for the_fastest_way to burn it up. I dont always make the right decision as a parent but I know that by banning the small screen we made the right choice this time.文章大意:作者和丈
20、夫带着两个孩子进行了一次为期32天的野营旅行,旅行期间没让孩子们玩电子设备。作者的儿子由起初的无法忍受到后来开始关注大自然,作者自己也陪着孩子们玩,作者的丈夫还给他们讲关于大山的传说。4Why did the author choose a hightechnologyfree journey?AHer friends were highly against it.BShe disliked advanced technology.CShe feared the passive influence of miniscreens.DThe researchers proved the harm
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553042.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022三年级语文下册 第2单元 第6课 陶罐和铁罐课后练习课件1 新人教版.ppt
