2022版高考英语一轮复习 提能练(三)Unit 3 Travel journal(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 提能练三Unit Travel journal含解析 2022 高考 英语 一轮 复习 提能练 Unit journal 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 3Travel journal.阅读理解 (2020东北三校高三第一次联合模拟) Last month,my husband and I completed what some of our friends considered a foolish task:a 32day,5,232mile camping trip with children in our Volkswagen van,without “high technology” to occupy the children.It was the screenless journey that showered me wi
2、th doubts.But is “boredom” senseless?My friend Renee,who has driven crosscountry with her three kids eight times,calls boredom the mother of creativity.Shes not the only one who sees virtue in blank time.In a recently published paper,researchers at the University of East Anglia in England concluded
3、that the trance(发呆) helps recharge the mind and is “central to learning and creativity”I wasnt trying to make my kids smarter.Neither do I dislike high technology.But I understand too well the power of miniscreens to transform our kids into zombies(木讷呆板的人).On Day 1,our sevenyearold son announced “Te
4、xas is so boring!” The next day,struggling against his seat belt,he yelled he couldnt take much more of this.His fiveyearold sister was better in the long hours playing makebelieve with the stuffed animals.On Day 3 he began to count mountains and see pandas and dolphins in distant clouds in the Texa
5、s sky.I often joined the kids in the back,where we did the thumbandtoe wrestle.With wellknown mountains ahead,my husband told the children the past legends of them.“Arizona is not as boring as Texas,” our son declared.I hope the trip gave kids some lazy,unstructured time to learn something about val
6、uing the trip instead of looking for the_fastest_way to burn it up.I dont always make the right decision as a parent but I know that by banning the small screen we made the right choice this time.语篇解读本文是一篇记叙文。作者和丈夫带着两个孩子进行了一次为期32天的野营旅行,旅行期间没让孩子们玩电子设备。作者希望这次旅行能给孩子们一些闲散的时间去学会一些关于珍视这次旅行的东西;同时作者也认为禁止孩子玩
7、电子设备是正确的选择。1Why did the author choose a high technologyfree journey?AHer friends were highly against it.BShe disliked advanced technology.CShe feared the passive influence of miniscreens.D.The researchers proved the harm of modern technology.C考查细节理解。根据第二段尾句“But I understand too well the power of min
8、iscreens to transform our kids into zombies(木讷呆板的人)”可知,作者很担心电子屏幕会让孩子失去活力,故C项正确。2What happened during the crosscountry drive?ATheir son got worse at boredom.BHer kids had a tough time riding in the vehicle.CTheir son relaxed himself by watching animals outside.DThe time spent without screens strength
9、ened the family bond.D考查推理判断。根据第三段第五、六句“I often joined the kids in the back.the past legends of them”可知,作者常和她的孩子们一起坐在后排进行互动,作者的丈夫也给孩子们讲关于大山的传说;据此可推知,此次旅行增强了家庭成员间的关系,故D项正确。3The underlined part “the fastest way” in the last paragraph refers to_Athe shortest route to finish the journeyBthe ability to o
10、bserve the surroundingsCthe interest of playing games with othersDthe choice of killing time by playing digital devicesD考查推理判断。根据尾段尾句可知,作为家长,作者并不总是作出正确的决定,但她知道,这次禁止孩子使用电子设备的选择是正确的;又结合画线部分所在句“I hope the trip gave kids.looking for the fastest way to burn it up”可知,作者希望这次旅行能给孩子们一些闲散的时间去学习一些关于珍视这次旅行的东西,而
11、不是寻找最快的方式去挥霍它;据此可推知,the fastest way指孩子们选择通过玩电子设备来消磨时间,故D项正确。4Which is the best title for the text?AIs Driving Long Distances Good for Children?BA Touching Crosscountry Trip of My FamilyCWhats Wrong with Boredom Without High Technology?DCreative Kids out of Parents Reasonable ChoiceC考查标题判断。本文主要讲述了作者和
12、丈夫带着孩子们进行了一次为期32天的野营旅行,期间未让孩子们玩电子设备从而促使孩子们在“无聊”中发掘出自己的乐趣,享受了“闲散的时光”,而且家人之间也更亲近了,故C项最适合作本文的标题。.七选五(2020陕西省百校联盟第一次模拟)People have always wanted to know what the future will look like. Then,how can we?_1_ The world has changed a lot in the last 150 years,but we humans are driven by the same basic needs
13、as we were 150 years ago,such as food,sleep,the feeling of being appreciated and loved. _2_ No. In addition,generally speaking,the inventions for the last 150 years have been a human effort for freedom and communication,to be able to get in control of the time and world. Since there is still much to
14、 do in this area,this will be the focus at least for the next 150 years.But why do we need to predict the future?Predicting the future is important for two reasons:First,we need to start to think about what kind of future we would like for ourselves and to pass on to the next generation. _3_How abou
15、t the virtual worlds?It might be in the future to experience the sand between your toes,and hear the waves,just lying in your bed at home. _4_ So,even if a great invention is there for an affordable price,itll never take the place of the common experience if it is not real. _5_ What well see in the
16、next 50 years is the transition(过渡)from an oildependent society to a new society.Here therell be new medicine,continued exploration of space,challenges in the climate change,and new inventions that make life a little easier.AWill this change in the next 150 years?BSo what will the future look like t
17、hen?CPredicting the future can help us in many ways.DWell,to understand the future,you must know the past.EHowever,youll never get the feeling of being there.FHowever,no matter how real the experience will feel,it doesnt happen for real.GThen we need to know what decisions we need to make today that
18、 will give the best result in the future.语篇解读不管世界如何变化,人们的基本需求如食物、睡眠、被欣赏和爱的感觉等不会改变,未来的虚拟世界也不会代替真实的世界。但是可以预知,未来五十年里,世界将从依靠石油的社会过渡到新的社会,人们的生活会更好。1D根据空处下文可知,在过去的150年里,世界发生了巨大的变化;结合空前一句可推知,空处承上启下,说明我们想要展望未来,就要了解过去,故D项符合语境。2A根据空前一句可知,在过去的150年里,人们的基本需求如食物、睡眠、被欣赏和爱的感觉没有变化,结合空后的“No”可知,空处应是一个疑问句,并与空前一句讲人的基本需求
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553192.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
