2022版高考英语一轮复习 提能练(二十三)Unit 3 Life in the future(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 提能练二十三Unit Life in the future含解析 2022 高考 英语 一轮 复习 提能练 十三 Unit future 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 3Life in the future.阅读理解(2020广州市综合检测二)Special boxes lie at the bottom of my locked filing cabinet.Deposited there are important letters and cards collected throughout my life,from my grandparents,school friends,parents,wife and son.Since the invention of email though,theyve been few and far bet
2、ween.Tonight is New Years Eve 2029 and theres a very special box of letters I want to look at.But first theres something I have to doThe Ritual(惯例).I go to my trusted computer and start.I begin to type:Dear.I leave the name blank for now,anticipating the thrill of typing it in.“I hope you are well a
3、nd I wonder what your life is like.Are you still planning to move to that villa in Portugal?Did your son marry Fiona?Is your mother still alive?”Questions surge into my mind.For the next two hours I sit writingabout what Ive been doing for the last year,my failing health,my increasing wealth and my
4、sometime difficult marriage;then about my goals and ambitions.Will he be interested?Do I climb Mt.Kilimanjaro?Do I get that novel published?The one thats been rejected more times than I care to think about.Finally,its finished at 11:30 pm.I fill in the recipients name,print my letter,sign and addres
5、s it and then seal it up with tape.I then delete the document and empty the trash folderto avoid the possibility of temptation.That completes the ritual!I walk over to my “special box”It contains ten long,white,thick envelopes,all with the same handwriting.I place the one I have just written in at t
6、he back and take the one out at the front.Its dated 2019,and labelled “to be opened on 31 st December,2029 ”The cycle is finally complete!I open it,trembling with anticipation.I begin to read,tearing up a little as I do so.Throughout the last ten long,eventful years,of life,death,joy and heartbreak,
7、it has been waiting patiently in this box for me,though I now have no memory of ever having written it.语篇解读在2029年的除夕,在阅读自己2019年写给自己的信之前,“我”必须给未来的自己再写一封信。在信中,“我”写到了健康、财富、婚姻等,写完后,“我”阅读了2019年写给自己的信 1Why does the author receive fewer “important letters” these days?AHe has moved from his original address
8、.BHe is rarely in contact with his friends and family.CPeople communicate with each other less often than before.DElectronic communication has largely replaced physical letters.D考查细节理解。根据第一段尾句“Since the invention of email though,theyve been few and far between”可知,由于电子邮件的发明,作者收到的信件少了,故D项正确。2Who does
9、the underlined word “he” in Paragraph 4 refer to?AThe author himself.BThe authors son.CThe authors school friend.DThe authors book publisher.A考查代词指代。根据全文内容尤其是最后一段中的“though I now have no memory of ever having written”可推知,作者是在给未来的自己写信,该句中的he指作者自己,故A项正确。3Why does the author delete the completed letter
10、from his computer?ASo that no one else will be able to read it.BSo that he wont read it ahead of schedule.CBecause he decides at last not to send it.DBecause he wants to forget what has happened.B考查推理判断。根据第五段第三句“I then delete the document and empty the trash folderto avoid the possibility of temptat
11、ion”可知,作者删除了文件并清空了垃圾文件夹以避免可能的诱惑;结合下文中作者阅读2019年写给自己的信可以推断,作者删除文件是为了防止自己禁不住诱惑提前阅读信件,故B项正确。4How does the author feel as he is about to open his special letter?ARelieved. BMoved.CExcited. DAfraid.C考查推理判断。根据最后一段第二句“I open it,trembling with anticipation”可知,作者在打开信时,因为期待而颤抖。由此可推知,作者在打开信时内心很激动,故C项正确。.七选五(202
12、0成都市高三第一次诊断性检测)A grateful heart is a satisfied heart.A satisfied heart is a simple heart which leads to a simplified life.Gratitude opens the door to simplicity.But we live in a culture that produces dissatisfaction._1_Intentionally choose it.Gratitude will never be a result of your next success or
13、accomplishment._2_ And you will never find it in life until you intentionally decide to choose it.Count your blessings.A new day,a warm bed,a unique personality,or a special talent._3_ Gratitude quickly sets in when we begin to spend a quiet moment each day remembering them.This practice alone has t
14、he potential to change your heart and life immeasurably._4_ Almost half the world live on less than $2.50 a day.1.1 billion people have inadequate access to clean water.Let those facts sink in for just a moment and slowly allow gratitude to become part of the solution to take their place.Find gratit
15、ude in difficulty._5_ But it can be more difficult during the trials of life:the death,disease,or failure.The truth is that no one is exempt(获豁免的)from the sufferings.However,good can be found even in the worst of times.Being grateful during those difficulties may get you through them.In daily life w
16、e must see it is not happiness that makes us grateful,but gratefulness that makes us happy.AIgnore what you dont have.BWe can learn how to be grateful.COpen your eyes to those with less.DGratitude is available in your heart right now.EYou have wonderful things in your life already.FIts easy to be gr
17、ateful when things are going well.GHow can we find gratitude in a world that seeks to destroy it?语篇解读本文是一篇说明文。感恩之心即满足之心,满足之心即简单之心;感恩打开了通往简单生活的大门,但是我们生活在产生不满的文化中。本文主要介绍了四个找回感恩之心的方法。1G根据空前一句并结合下文介绍的四个找回感恩之心的方法可知,空处承上启下,故G项符合语境。2D根据空前一句可知,感恩从不是你下次的成功或成就的结果,感恩是现在在你内心可找到的,所以选D项。3E空前列举的都是美好的事,E项中的“wonderf
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553197.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
