2022版高考英语一轮复习 提能练(二十二)Unit 2 The United Kingdom(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 提能练二十二Unit The United Kingdom含解析 2022 高考 英语 一轮 复习 提能练 十二 Unit Kingdom 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 2The United Kingdom. 阅读理解A(2020郑州市第三次质量检测)Im now living in the south of France with my husband Keith and three small children,and I_feel_like_a_fish_out_of_water everywhere but one placethe Saturday street market.Its been operating in our small town of Sommieres since the 13th century,but weve
2、only lived here for three months.From Monday to Friday,life is all about the kids.Im busy helping my children deal with life in a French school.Its not easy,and their stress is the whole familys stress,as Keith and I are occupied with the daily school run,piles of homework and school notes in French
3、.But on Saturday,the market is for me.I feel so peaceful as I walk along the quiet street toward the busy town square.The knifesharpening man is there,operating a machine that looks like it dates from the Industrial Revolution.Therere street musicians with guitars and microphones,and the sound of be
4、autiful songs fills the air.And the food,of course,is delicious.The cheese man doesnt speakhe just points and cuts,offering a piece from his knife.Lines come out of the door for fresh bread at the bakery.Organic vegetables,herbs and desserts are a feast for the eyes,before being put into the bag to
5、be enjoyed later for lunch.The noises and smells of the market are unfamiliar,but their procedures are clear to me.This is part of why I love the place so much:Unlike during the week,when Im constantly faced with my own difficulties,I know how this place works.My terrible French isnt the barrier to
6、communication that it is in other circumstances.At school and in the village,I cant joke or join a conversation,and although the other parents at school are kind,Im an outsider.But at the market,Im just another customer with a basket.Surrounded by day trippers,I feel like a localgreeting people I kn
7、ow and petting dogs.My Saturday experiences allow me to hope that in the near future Ill feel equally confident in my everyday life.Until then,Saturdays prepare me for the coming week of the school run.语篇解读作者一家在法国南部生活时间不长,由于语言不通,人生地不熟,且作者忙于孩子们在法语学校的日常生活和学业,新的环境让作者觉得不舒服,只有一个地方除外,那就是周六街市。1What does th
8、e author mean by saying “I feel like a fish out of water”?AShe feels lonely without her children.BShe feels free out of her daily housework.CShe feels uncomfortable in new surroundings.DShe feels unable to make a living in another country.C考查句意理解。根据第一段中的“but weve only lived here for three months”和下文
9、可以判断,作者刚在法国南部生活不久,新的环境让她感觉很不舒服,就像鱼儿离开了水一样,故C项正确。2What can be learned about the authors life during weekdays?AShe learns French together with her children.BShe tries to balance her job and the housework.CShe runs to school every day to help her children.DShe devotes herself to her children in a Frenc
10、h school.D考查细节理解。根据第二段内容可知,作者周一到周五忙于孩子们在法语学校的日常生活和学业,故D项正确。3Why does the author like going to the Saturday street market?AShe feels relaxed and comfortable there.BShe can talk with other customers freely there.CShe wants to get away from her familys stress.DShe tries to gain confidence in the busy a
11、tmosphere.A考查推理判断。根据第三段中的“I feel so peaceful as I walk along the quiet street toward the busy town square”以及第四段内容可以推断,作者喜欢去周六街市是因为在那里作者感觉放松和舒服,故A项正确。4What is the authors attitude towards her future life?AObjective. BSatisfied.COptimistic. DWorried.C考查观点态度。根据最后一段中的“My Saturday experiences allow me to
12、 hope that in the near future Ill feel equally confident in my everyday life”可知,作者对于自己未来的生活持乐观的态度,所以C项正确。B (2020威海市高考模拟)When people think about British music,for the most part they think about the 60s or 70s with the likes of The Beatles and The Rolling Stones or more modern artists like Adele or Ed
13、 Sheeran.However,stuck between these two ages was,in my opinion,British musics best period.The 90s were an optimistic time for Britain and indeed Europe,with the economy recovering from the lows of the 80s and the Cold War ending.One of the defining features of the 90s music was the birth of “Britpo
14、p”This was a style of pop music that aimed to promote “Britishness” and commonly featured electric guitars,drums and male singers.Britpop was the style used by worldfamous bands such as Oasis,Blur,Pulp and Suede who became known as “The Big Four”The summer of 1995 was dominated by the “Battle of Bri
15、tpop” which was between Blur and Oasis for the number one spot.Eventually,Blur won the battle and Oasis settled for second best.However,the 90s werent only for the boys,with major female groups also finding fame,the most wellknown of which were “The Spice Girls” who were extremely popular in Britain
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553199.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
江西省高安中学2020届高三数学下学期第一次周考试题(重点班PDF)答案.pdf
