2022版高考英语一轮复习 提能练(六)Unit 1 Cultural relics(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 提能练六Unit Cultural relics含解析 2022 高考 英语 一轮 复习 提能练 Unit relics 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 1Cultural relics.阅读理解A (2020深圳市高三第二次检测)Amanda Seyfried didnt grow up with dogs.With her busy work schedule,she didnt think she could take care of a dog.In fact,she wasnt looking for a furry friend at all.But then she met Finn.Today,the 34yearold actress,whos known for the film Mamma Mia!,is a d
2、og owner and a spokeswoman at the welfare organization Best Friends Animal Society.“I cant imagine my life without him,” Seyfried says of the Australian Shepherd Finn,who is allowed on her US.sets.If for some reason he cant join Seyfried on locationlike on a trip when she traveled from France to Chi
3、na,Seyfried requests twicedaily videos of him from her dog sitter.And with a new video for Best Friends Animal Society,she also calls herself Finns “stage mother”Seyfried and Finn shot a video for the #9,000 Steps Challenge,which asks animal owners to walk 9,000 steps with their pets on the ninth da
4、y of the month to raise awareness of the fact that more than 9,000 dogs and cats are euthanized(使安乐死) in shelters each day because theres not enough room.As for the video shoot,in which Seyfried and Finn walked the 9,000 stepsit was more exhausting than a long walk.Seyfried was Finns trainer on the
5、shoot.She believes that instead of being Finns costar,shell go back to being his BFF.语篇解读女演员阿曼达塞弗里德以前工作繁忙,且她认为自己照顾不了一条狗,所以她一直没有毛茸茸的动物朋友。后来,她遇到了一只澳大利亚牧羊犬Finn并成了它的主人。现在她喜欢Finn到了如果没有他就无法想象自己的生活是什么样子的地步。为了呼吁公众关注宠物的生活,她还和Finn一起拍摄了一段视频。1Why did Seyfried originally refuse a pet dog?AShe wasnt yet a spokesw
6、oman.BShe wasnt used to being with a dog.CShe was too busy to care for a dog.DShe had not enough room for a dog.C考查细节理解。根据第一段第二句“With her busy work schedule,she didnt think she could take care of a dog”可知,她工作太忙了,没有时间照顾狗。故选C。2Who does the underlined word “him” in Paragraph 3 refer to?AFinn. BSeyfried
7、.CThe dog sitter. DFinns best friend.A考查代词指代。根据画线词所在句的句意可知,如果出于某种原因阿曼达塞弗里德不能把Finn带到外景拍摄地,她会每天从她的狗看护人那里索要两次狗狗的视频。由此可知,画线词him指代狗狗Finn,所以选A。3Why did Seyfried shoot the video together with Finn?ATo show how deep she loves Finn.BTo train Finn to have a long walk.CTo take part in an animal show.DTo call o
8、n the public to pay attention to pets life.D考查推理判断。根据第五段中的“to raise awareness of the fact that more than 9,000 dogs and cats are euthanized(使安乐死)in shelters each day because theres not enough room”可推知,塞弗里德和Finn一起拍视频的目的是呼吁公众关注宠物的生活。故选D。4Which section of a newspaper is this text most likely from?ANews
9、. BLife.CEducation. DSports.B考查文章出处。根据文章内容可知,本文主要讲述了阿曼达塞弗里德和她的宠物狗Finn一起生活的故事。由此可推知,本文最有可能摘自报纸的生活版块。故选B。B (2020绵阳市第一次诊断考试)For art,the year 2114 will be one full of events.In May of that year in Berlin,the philosopher and artist Jonathon Keats“century cameras”cameras with a 100yearlong exposure(曝光时间)w
10、ill be brought back from hiding places around the city to have their results developed and exhibited.Six months after that,the Future Library in Oslo,Norway,will open its doors for the first time,presenting 100 books printed on the wood of trees planted in the distant past of 2014.As Katie Paterson,
11、the creator of the Future Library,puts it,“Future Library is an artwork for future generations.” These projects,more than a century in the making,are part of a new wave of“ slow art” intended to push viewers and participants to think beyond their own lifetimes.They aim to challenge todays shortterm
12、thinking and the brief attention spans of modern consumers,forcing people into considering works more deliberately.In their way,too,they are fighting against modern culturenot just regarding money,but also the way in which artistic worth is measured by attention.In a similar fashion,every April on S
13、low Art Day,visitors are encouraged to stare at five works of art for 10 minutes at a timea tough task for the average museum visitors,who typically spend less than 30 seconds on each piece of art.Like the Future Library,the “century cameras” are very much a project for cities,since its in cities th
14、at time runs fastest and the pace of life is fastest.“Since I started living in a city,Ive somehow been quite disconnected,” Anne Beate Hovind,the Future Library project manager,who described how working on the library drew her back to the pace of life she knew when she was growing up on a farm in h
15、er youth,told The Atlantic magazine.语篇解读本文主要介绍了慢艺术的相关内容,其鼓励人们慢慢欣赏艺术作品。5What will NOT happen in 2114 according to the first paragraph?AA camera which was produced 100 years ago will be exhibited.BThe Future Library will be open to the public for the first time.CPhotos with a 100yearlong exposure will
16、 be developed and exhibited.DBooks printed on the wood of trees planted in 2014 will be displayed.A考查细节理解。根据第一段中的“cameras with a 100yearlong exposure(曝光时间).to have their results developed and exhibited”可知,要展览的是相机拍摄的照片,而不是相机,故选A。6What can we learn about peoples attitude towards works of art nowadays?
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553208.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(安徽专版)2020秋七年级英语上册 Unit 4 My day课时5 Integrated skills Study skills课件 (新版)牛津版.ppt
