2022版高考英语一轮复习 练案38 选修7 Modules 3-4 Literature .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 练案38 选修7 Modules 3-4 Literature 2022 高考 英语 一轮 复习 38 选修
- 资源描述:
-
1、选修七Modules 34Literature & Music Born in America.阅读理解A(2021河北衡水中学高三考试)Rain beat against the window, matching my mood.I should have known that my new job at the hospital was too good to be true.Throughout the day, rumors (传言) warned that the newest employee from each department would be laid off.I was
2、 the newest one in the training department.My boss appeared.“You probably know were cutting back,” he said.“Administration wants us to offer outplacement classes to help those employees find other jobs, showing them how to act in an interview, for example.” “Fine,” I answered unwillingly, not knowin
3、g what else to say.I decided to go home early that day.In the hall, I met the lady who brought us cookies every Friday.She was a little woman with gray hair.Only her head and the top of her green apron were visible over the cart (小车) loaded with cleaning supplies.At least she had a job!At the final
4、meeting, laidoff workers formed a line at the door.A colleague whispered, “I cant believe our Cookie Lady is being laid off.Well miss her as much as well miss her cookies.” When the colleague spoke to her in Spanish, I knew my classes would be useless for her and I realized how much better off I was
5、 than this poor woman.I decided to do something for her.I wrote to a newspaper expressing how I felt about the unselfishness of the Cookie Lady who needed a job.A few days later, my article appeared in the newspaper and the Cookie Lady was allowed to stay in her position.On the same day, I received
6、a letter, which seemed so unlikely that I read it twice.“An editor of a local magazine likes your piece and wants you to call her next time youre looking for work.”文章大意:本文为故事类。作者作为新人,面临着公司的裁员,作者因为写了关于一个需要一份工作来养家糊口的女士的故事,让其得到工作,而自己的文章也得到了本地杂志的邀请信。作者的经历告诉我们:善行总归有好报的。1How did the author feel on that ra
7、iny day? A ANervous. BExcited.CAwkward. DProud.解析:推理判断题。根据文章第一段最后两句“Throughout the day, rumors (传言) warned that the newest employee from each department would be laid off.I was the newest one in the training department.”可知,在这个雨天,因为作者的单位正在减员,“谣传每个部门的最新雇员将被解雇。我是培训部最新的一个”,所以作者的心里应当是很紧张的。分析选项可知A正确。2What
8、 was the author asked to do? D ATake care of patients. BLeave earlier that day.CResign from the hospital. DHelp the laidoff workers.解析:细节理解题。根据第二段老板的话“Administration wants us to offer outplacement classes to help those employees find other jobs, showing them how to act in an interview, for example.”
9、可知,老板想请他给下岗工人上课,告诉他们在面试中如何做,即帮助那些下岗工人找到新工作,分析选项可知D项符合题意。故选D项。3How did the author help the Cookie Lady? C AHe offered her a highpaid job.BHe gave her advice on job hunting.CHe made her story known to others.DHe taught her how to pass an interview.解析:细节理解题。根据第五段首句“I decided to do something for her.I w
10、rote to a newspaper expressing how I felt about the unselfishness of the Cookie Lady who needed a job.”可知,作者写信给一家报社,写了有关这位女士的故事。分析选项可知C项正确。4What does the story tell us? A AGood deeds have their rewards.BA friend in need is a friend indeed.CLittle people can make a big difference.DLove brings more jo
11、y to people than work does.解析:推理判断题。本文作者面临着公司对新人的裁员,作者因为写了关于一个需要一份工作来养家糊口的女士的故事,让其得到工作,而自己的文章也得到了本地杂志的邀请信。这说明了善行总归有好报的。分析选项,A.Good deeds have their rewards.“善行必有回报”;B.A friend in need is a friend indeed.“患难朋友才是真朋友。”;C.Little people can make a big difference.“小人物大作为。”;D.Love brings more joy to people
12、 than work does.“爱带给人们更多的快乐,而不是工作。”可知A符合题意。B(2020福建省高三“超级全能生”联考)The climate change has become an issue that no one can escape from. If the world wants to limit climate change, water shortage and pollution, then we all need to choose “flexitarian (弹性素食)” diets, say scientists.This means eating mainly
13、 plantbased foods, which is one of three key steps towards a sustainable future for all in 2050, they say. Food waste will need to be halved and farming practices will also have to improve, according to the study. Without action, the impacts of the food system could increase by up to 90%. Fast on th
14、e heels of the landmark report of the Intergovernmental Panel on Climate Change(IPCC) comes this new study on how food production and consumption impact major threats to the planet.The authors say that the food system has a number of significant environmental impacts including being a major driver o
15、f climate change, providing freshwater and reducing pollution through over use of nitrogen (氮) and phosphorous (磷)The study says that thanks to the population and income growth expected between 2010 and 2050, these impacts could grow between 5090%. This could push our world beyond its geographic bou
16、ndaries. So when it comes to climate change, the authors looked at what they called a “flexitarian diet”“We can eat a range of healthy diets but what they all have in common, according to the latest scientific evidence, is that they are all relatively plant based,” said lead author Dr Marco Springma
17、nn from the University of Oxford.“You can go from a diet that has small amounts of animal products; some might call it a Mediterranean based diet; we call it a flexitarian diet. We tried to stay with the most conservative one of these which in our view is the flexitarian one, but even this has only
18、one serving of red meat per week”. he added.If the world moved to this type of diet, the study found that greenhouse gas emissions (排放) from agriculture would be reduced by more than half.文章大意:本文是一篇说明文。研究表明,弹性素食饮食有助于改善环境。5What benefit will the new diets bring to the world? D AThe animals will be sav
19、ed.B.People will need more water.CThe climate change will stop.D.The pollution will be controlled.解析:细节理解题。 根据第一段第二句“If the world wants to limit climate change, water shortage and pollution, then we all need to choose flexitarian (弹性素食) diets, say scientists.”可知,通过选择弹性素食饮食,人们可以限制气候变化,缓解水资源短缺并能减少污染。故
20、选D。6What can be called a “flexitarian” diet? D AEat animal products every meal.BEat plantbased vegetables every meal.CEat mainly vegetables and never eat animal products.DEat plantbased meal mainly and animal products sometimes.解析:推理判断题。根据倒数第二段“You can go from a diet that has small amounts of animal
21、 products; some might.but even this has only one serving of red meat per week. he added.”可知,弹性素食饮食主要是以蔬菜为基础的饮食,但每周至少也要吃一次红肉。由此可推知,弹性素食饮食以蔬菜为主,肉食为辅。故选D。7What will happen if the new diet is popular globally? C AThe climate will become warmer.B.The food consumption will increase.CPeople will have less
22、greenhouse gas.D.People will produce more food waste.解析:细节理解题。根据最后一段“If the world moved to this type of diet, the study found that greenhouse gas emissions (排放) from agriculture would be reduced by more than half.”可知,如果全球都采取这种饮食方式,农业所产生的温室气体排放量将减少一半以上,即温室气体的产生量会变得更少。故选C。8What is the attitude of the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553254.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
