2022版高考英语一轮复习 课时提升作业二十三 选修8 Unit 23 Conflict(含解析)北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 课时提升作业二十三 选修8 Unit 23 Conflict含解析北师大版 2022 高考 英语 一轮 复习 课时 提升 作业 十三 选修 Conflict 解析 北师大
- 资源描述:
-
1、二十三选修8 Unit 23 Conflict 阅读理解AA Russian spacecraft traveling to the International Space Station on Thursday had to make an emergency landing when a rocket engine failed to fire. It was the latest in a recent series of failures for the Russian space program, which is also used by the U. S. to carry it
2、s astronauts to the station. United States astronaut Nick Hague and Russian astronaut Alexei Ovchinin landed safely about 20 kilometers from Dzhezkazgan in Kazakhstan. The city is about 450 kilometers from the Russias Baikonur space center, which Russia operates through an agreement with the Republi
3、c of Kazakhstan. Both the U. S. space agency NASA and Russias Roscosmos reported that the two were quickly recovered from the landing area by rescue crews. A spokesman for Russian President Vladimir Putin said, “Thank goodness the crew is alive” after they had landed safely. About two minutes after
4、launching, the three-stage Soyuz booster rocket suffered an unspecified failure of its second stage. Russias TASS news agency said the capsule carrying the two men separated from the troubled rocket safely. This caused the capsule to drop very sharply into the Earths atmosphere. Parachutes(降落伞) help
5、ed slow the returning capsule. Search and rescue teams were sent to recover the crew. Russias RIA news agency reported that Russia has immediately put off all manned space launches after the failure. Roscosmos head Dmitry Rogozin said he had ordered a state commission to carry out an investigation i
6、nto what went wrong. He said Russia will share all relevant information with the U. S. The TASS news agency said that the ISS crew has enough supplies and that the failed launch will not affect operations. The U. S. and other nations have depended on Russia to carry astronauts to the ISS since the r
7、etirement of the Space Shuttle program in 2011. In coming years, American aerospace companies SpaceX, with its Dragon 2, and Boeing, with its Starliner, are expected to return to space. 【文章大意】 本文属于新闻, 讲述运送宇航员到国际空间站的一枚俄罗斯火箭由于发动机故障紧急降落, 所幸无人死亡。1. What caused the failure of the launch? A. The problem o
8、f the engine. B. The terrible weather. C. The drop of the capsule. D. The wrong operation. 【解析】选A。细节理解题。根据第四段中的About two minutes after launching, the three-stage Soyuz booster rocket suffered an unspecified failure of its second stage. 可知, 发射两分钟之后, 三级火箭发动机遇到不明故障, 导致发射失败, 故选A。2. What can we learn abo
9、ut the launch? A. The capsule landed safely in Dzhezkazgan, Russia. B. Russia had never failed in the space launch before this failure. C. The failed launch will have a serious effect on the operations. D. At first the capsule dropped very rapidly into the Earths atmosphere. 【解析】选D。推理判断题。根据第四段中的This
10、 caused the capsule to drop very sharply into the Earths atmosphere. Parachutes helped slow the returning capsule. 可知, 太空舱迅速掉入地球大气层, 降落伞减缓了太空舱的降落速度, 故选D。3. What can we infer from the last two paragraphs? A. SpaceX is sure to go back to space soon. B. America carried astronauts to the ISS by itself b
11、efore 2011. C. Now only Russia can carry astronauts to space. D. The ISS crew lives a very good life in the space station. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段中的The U. S. and other nations have depended on Russia to carry astronauts to the ISS since the retirement of the Space Shuttle program in 2011. 可知, 自从2011年美国航
12、天飞机退役, 美国以及其他国家必须依靠俄罗斯火箭运送宇航员到国际空间站, 故可以得知, 2011年以前, 美国利用自己的航天飞机运送宇航员, 故选B。4. What can be the best title for the text? A. The Rescue of Two AstronautsB. The Launch of Russian SpacecraftC. Cooperation between Russia and AmericaD. Emergency Landing in Failed Space Launch【解析】选D。主旨大意题。本文属于新闻, 根据新闻特点, 第一
13、段第一句A Russian spacecraft traveling to the International Space Station on Thursday had to make an emergency landing when a rocket engine failed to fire. 为本文的主旨句, 讲述运送宇航员到国际空间站的一枚俄罗斯火箭由于发动机故障紧急降落, 故选D。B(2021开封模拟)The Little Baby Face Foundation (LBFF) is a NYC-based nonprofit organization with a great
14、deal of controversy. Founded in 2002, it provides free plastic surgery for children born with facial deformities(畸形). Many teenagers who have been teased for their looks are now applying to have their problem areas “fixed” by LBFF. Nadia, one 14-year-old teenager, had her face greatly changed in Jun
15、e when she went under the knife. Her classmates had been constantly making fun of her appearance. “They said I have the biggest ears that theyve ever seen. They called me elephant ears, ” Nadia said. Those comments hurt her a lot. She even considered how to end her own life. But Nadia tried to keep
16、the bullying a secret from her mother, Lynda. Her mother was already dealing with mounting medical bills for her 9-year-old son, Josh, who had a serious brain disease. When her mother did finally find out about the bullying, she was heartbroken. Nadia decided to end her bullying problems with plasti
17、c surgery. Then her mother turned to the LBFF, which accepted Nadias application. The surgeries were very painful and it took months for her face to heal, but she did manage to return to school with a new face, a face she was finally proud of. Nadias surgery may have helped her overcome her emotiona
18、l pain, but should teenagers go to those extremes just because they are being bullied? Experts warn if the deformities are not really a problem to the child, plastic surgery is not the answer! In fact, when a teen decides to get plastic surgery because he or she is being bullied, it can send the wro
19、ng message. By surgically changing the victim of a bully, it is as if you support the bullying and agree the victim is in fact worthy of all those names he or she has been called. It is like saying to teenagers: “Yes, there is something wrong with you, and you should get it fixed! ”【文章大意】文章围绕女生 Nadi
20、a 的故事讨论了一个有争议的问题: 整形手术是否是解决校园欺凌问题的办法呢? 5. What did Nadia think of her school life in the past? A. Busy. B. Exciting. C. Miserable. D. Ordinary. 【解析】选C。推理判断题。由第二段中的 Her classmates had been constantly making fun of her appearance 及 Those comments hurt her a lot. She even considered how to end her own
21、life 可知, 过去的校园生活对 Nadia 来说非常痛苦。6. Why did Nadia keep the secret from her mother? A. Her mother had heart disease. B. She didnt want to burden her. C. Her mother was afraid of being bullied. D. She didnt know how to share it with her. 【解析】选B。推理判断题。由第三段中的 Her mother was already dealing with mounting m
22、edical bills for her 9-year-old son, Josh, who had a serious brain disease 可知, Nadia 没把受欺凌的事告诉妈妈是因为怕给妈妈增加负担。7. Why does the author say plastic surgery can send the wrong message? A. It may let bullies feel they are right. B. It may become popular among teens. C. It may damage the name of the LBFF. D
23、. It may change victims into bullies. 【解析】选A。细节理解题。由最后一段中的 By surgically changing the victim of a bully, it is as if you support the bullying and agree the victim is in fact worthy of all those names he or she has been called 可知, 作者认为整形手术可能会让欺凌者认为他们是对的。 8. What would be the best title for the text?
24、A. Why many teenagers are being teased? B. Is plastic surgery the answer to bullying? C. Why surgery helps overcome emotional pain? D. Should we pay more attention to appearance? 【解析】选B。标题归纳题。本文围绕面部畸形的女生 Nadia 做整形手术的故事, 讨论了一个有争议的问题: 整形手术是否是解决校园欺凌问题的办法, 故B项作标题能更好地概括全文主旨。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处
25、的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Four ways to be a great roommateHaving a roommate can be one of the best experiences in a boarding school or, easily, one of the worst. 1 Follow these tips to avoid the common mistakes that turn good roommate relationships sour. Talk things out. Communication is key. If something h
26、appens, sit down with your roommate and have a face-to-face conversation. Ive seen roommate relationships fall apart because something happens and, instead of talking to each other, the two start complaining about their roommates behind their backs. 2 Dont expect to be best friends. Some roommates b
27、ecome the best of friends, and some dont. Dont put pressure on yourself or your roommate, especially when you first meet. 3 And if your roommate doesnt end up being your best friend, dont worry. Ask before you take. This applies to food, clothes and anything else. If you want to keep a relationship
28、going, show your roommate that you have respect for what is his or hers by asking first. 4Clean up after yourself. This should go without saying. Dont be lazy. Or, at least, dont bury your roommate in your clothes and garbage. Most people Ive come across in a boarding school are messy. 5 But being c
29、onsiderate with where you put your stuff will help you avoid conflict. A. So you need to think twice before you help your roommate out. B. This creates nothing but awkward situations and unhappiness. C. Even if you both agree to share everything, you should still ask. D. You dont have to clean your
30、room and keep it organized all the time. E. It all starts with you to have a good relationship with your roommate. F. Sometimes you get stuck with someone who has tons of negative (消极的) energy. G. Remember, youre trying to make a new friend, not to frighten your roommate away. 【文章大意】成为好室友的四种方法。1. 【解
31、析】选E。根据第一句可知, 与室友保持良好的关系是从你开始的。故选E。2. 【解析】选B。根据the two start complaining about their roommates behind their backs两人开始在背后抱怨室友, 可知选B, 抱怨只会造成尴尬和不快。3. 【解析】选G。上句提到初次见面, 所以记住, 你是想交个新朋友, 而不是吓跑你的室友。故选G。4. 【解析】选C。根据上句你要尊重他或她的东西, 首先要问。故选C。5. 【解析】选D。上句提到 “messy”, 所以你不必一直打扫你的房间, 让它井井有条。故选D。. 语法填空阅读下面短文, 在空白处填入1
32、个适当的单词或括号内单词的正确形式。In recent years, self-drive tourism(自驾车旅游) has become peoples 1. _ (prefer) in travelling during holidays. The reasons why more and more people choose it 2. _(be) as follows. Firstly, the traditional Chinese festivals, such as the Mid-Autumn Festival, 3. _(set) as official holidays
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553297.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
