2022版高考英语一轮复习 课时提升作业二十二 选修8 Unit 22 Environmental Protection(含解析)北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 课时提升作业二十二 选修8 Unit 22 Environmental Protection含解析北师大版 2022 高考 英语 一轮 复习 课时 提升 作业 十二 选修
- 资源描述:
-
1、二十二选修8 Unit 22Environmental Protection . 阅读理解AAgricultural experts say crop diversity is important to feed the increasing population of our planet. They say having a large variety of plants also helps to protect against possible crop diseases and future crises. Hundreds of thousands of different pla
2、nts now exist. But many experts say the number has decreased sharply during the past century. One of the worlds largest seed conservation projects has predicted further losses. The Millennium Seed Bank is warning that up to one hundred thousand plant species could permanently disappear. The rich col
3、lection of genes that decide their qualities would disappear with them. Many experts blame climate change and loss of habitat, normal growth area, for damaging plant life. They say human activities and poorly planned, overly heavy use of land also are responsible. The United Nations Food and Agricul
4、ture Organization says modern business farming is responsible for loss of farmers traditional crop varieties. The “Green Revolution” of the twentieth century changed agriculture. Some experts say the use of modern commercial farming methods saved millions of people from starvation. Farmers planted,
5、watered, and fertilized their crops with the help of machines. They treated their fields with chemicals to control insects and diseases. Harvests grew larger and higher quality. But another result was that some traditional crops were lost. About one hundred twenty crops are grown to feed humans. The
6、 FAO says nine of those crops provide seventy five percent of human food. Rice, wheat and maize are said to supply more than half of human food. Not all experts agree that. A recent study showed a different situation, at least in the United States. The study examined records of plant varieties in Am
7、erica during the past century. They found that the total number of vegetable and apple crop varieties in the United States did not fall over the past century. 【文章大意】这是一篇说明文。农作物的多样性对养活不断增长的人口很重要, 但是世界上有很多正在消失的植物品种。1. What does the underlined word “that” in the last paragraph refer to? A. The loss of
8、farmers traditional crop varieties. B. The number decreasing in food crops. C. The number increasing in food crops. D. The disappearance plants species permanently. 【解析】选B。代词指代题。画线词“that”指代的是上文的内容, 第一段最后一句But many experts say the number has decreased sharply during the past century. 但是许多专家说在过去的一个世纪里
9、, 这个数字急剧下降。可知B项正确。2. Which of the following statements is true? A. All the experts hold the view that the number plants has decreased sharply. B. The number of varieties has increased a lot in America. C. Chemicals has helped harvests grow larger and higher quality in a sense. D. Terrible weather le
10、ads to a decrease in food crops. 【解析】选C。细节理解题。A项中 All the experts表述有误, 并不是所有的专家。B项中increased a lot表述有误, the total number of vegetable and apple crop varieties in the United States did not fall over the past century。D项天气原因只是其中一个方面。故选C。3. What is the Seed Banks attitude towards the disappearance plant
11、s species ? A. Casual. B. Doubtful. C. Optimistic. D. Concerned. 【解析】选D。推理判断题。 从第二段中The Millennium Seed Bank is warning that up to one hundred thousand plant species could permanently disappear. 千年种子库警告说, 多达十万种植物物种可能永久消失, 可知, warn表达了极大关注, 故选D。4. Which of the following can be the best title for the t
12、ext? A. Showing concern about the disappearance of plant life. B. Agriculture is playing an important role. C. The changing of modern agriculture. D. The Earth in danger. 【解析】选A。主旨大意题。在第一段最后一句“But many experts say the number has decreased sharply during the past century. ”中, “But” 是关键词, 表示转折, 植物品种的数
13、量在下降, 可知选A。B(2021合肥模拟)Its really true what people say about English politeness: its everywhere. When squeezing past someone in a narrow aisle, people say “sorry”. When getting off a bus, English passengers say “thank you” rather than the driver. In Germany, people would never dream of doing these th
14、ings. After all, squeezing past others is sometimes inevitable, and the bus driver is merely doing his job. I used to think the same way, without questioning it, until I started travelling to the British Isles and came to appreciate some more polite ways of interacting with people. People thank each
15、 other everywhere in England, all the time. When people buy something in a shop, customer and shop assistant in most cases thank each other twice or more. In Germany, it would be unusual to hear more than one thank you in such a conversation. British students thank their lecturers when leaving the r
16、oom. English employers thank their employees for doing their jobs, as opposed to Germans. Another thing I observed during my stay was that English people rarely criticize others. Even when I was working and mistakes were pointed out to me, my employers emphasized several times but none of their expl
17、anations were intended as criticism. It has been my impression that by avoiding criticism, English people are making an effort to make others feel comfortable. This also is showed in other ways. British men still open doors for women, and British men are more likely to treat women to a meal than Ger
18、man men. 【文章大意】 本文主要以对比的方式展开讲述了英国式的礼貌。对比了英国人和德国人表达谢意和歉意的方式。英国人很少批评指责他人, 英国人比德国人更热情。5. What is the authors attitude towards English politeness? A. He thinks it is practical. B. He employs it. C. He appreciates it. D. He thinks it goes too far. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段最后一句I used to think the same way, witho
19、ut questioning it, until I started travelling to the British Isles and came to appreciate some more polite ways of interacting with people. 我以前也是这么想的, 从不质疑, 直到我开始去不列颠群岛旅行, 并开始欣赏一些更礼貌的与人交往的方式。故选C。6. According to the last paragraph, how do English people deal with others mistakes? A. They are less lik
20、ely to criticize others. B. They never explain why others are wrong. C. They are more likely to be hard on others. D. They never point out others mistakes. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段中的Another thing I observed during my stay was that English people rarely criticize others. Even when I was working and mistak
21、es were pointed out to me, my employers emphasized several times but none of their explanations were intended as criticism. 在我逗留期间, 我注意到的另一件事是, 英国人很少批评别人。即使是在我工作的时候, 当有人指出我的错误时, 我的老板也会多次强调, 但他们的解释都不是为了批评。故选A。7. The author develops the text through the method of _. A. giving reasonsB. telling stories
22、C. giving commentsD. making comparisons【解析】选D。推理判断题。根据第二段In Germany, it would be unusual to hear more than one thank you in such a conversation. British students thank their lecturers when leaving the room. English employers thank their employees for doing their jobs, as opposed to Germans. 在德国, 在这样
23、的对话中听到不止一个“谢谢”是很不寻常的。英国学生在离开教室时感谢他们的讲师。英国老板感谢他们的员工做了他们的工作, 德国老板相反。由此可知作者以比较的方式来展开文章。故选D。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。A snow leopard roars in the high mountains of Asia. A black rhinoceros gallops across the plains of Africa. 1. _A mother blue whale and her calf glide through the d
24、eep waters of the ocean. All of these animals share the Earth with us. 2. _ We love observing their behavior, and learning more about their habits . But just loving them is not enough. All of these animals are endangered. Many of them have died, and without special care, they may someday disappear f
25、rom the Earth. Why is it important to care for animals like these? One reason is to protect the balance of life on Earth. 3. _ Each species of animal is special. Africa was once filled with a lot of wild animals. But that is changing fast. One of these animals, the black rhinoceros, lives on the pla
26、ins of Africa. It has very poor eyesight and a very bad temper! Even though the black rhino is powerful, and can be dangerous, its strength cant always help it to escape hunters. Some people think that the rhinos horn has magical powers, and many hunters kill rhinos for their valuable horns. 4. _The
27、 elephant seems to represent all that is strong and wild in Africa. It once had no natural enemies, but is now endangered-killed for its ivory tusks. Imagine Africa without the powerful rhino, the gentle, intelligent elephant, or the lightning quick cheetah. 5. _A. Every effort is of great importanc
28、e. B. Once they are gone, they are gone forever. C. A grizzly bear hunts for fish in a North American river. D. Another reason is the beauty of the animals themselves. E. Ordinary people like you and me can also help a lot. F. They fascinate us with their beauty, their grace, and their speed. G. Thi
29、s has caused the black rhino to be placed on the endangered species list. 【文章大意】 由于人类的活动, 许多动物濒临灭绝。1. 【解析】选C。根据本段其他句中A snow leopard, A black rhinoceros 和A mother blue whale可知选C。2. 【解析】选F。根据第二段第一句All of these animals share the Earth with us. (所有这些动物都与我们共享地球), 可知F项符合上下文语境, They指代these animals。它们的美丽、优雅
30、和速度令我们着迷。3. 【解析】选D。根据上文One reason is to protect the balance of life on Earth. 可知选D。4. 【解析】选G。前面提到 rhino, 根据关键词及上下文句意可知选G。5. 【解析】选B。想象一下非洲没有这些动物。一旦它们走了, 它们就永远消失了。故选B。. 语法填空阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。An environmental group in Colombia is leading a project to save wild areas in the San Lucas moun
31、tains 1. _ the help of coffee growers. Gold mining and coca farming make more money 2. _ coffee growing. So the group WebConserva helps coffee growers by linking them with processors from around the country. The goal is 3. _ (limit) additional development in the northern San Lucas area which is rich
32、 in biodiversity, 4. _ (mean) many forms of life live there. Colombia has more different 5. _(kind) of living things than any country after neighboring Brazil, but destruction of forests 6. _ (increase) since 2016. Arnobis Romero, a colombian coffee roaster, poses for a photo in the middle of a coff
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553300.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
高三复习解析几何中的最值问题(数学).ppt
