2022版高考英语一轮复习 课时提升作业二十四 选修8 Unit 24 Society(含解析)北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 课时提升作业二十四 选修8 Unit 24 Society含解析北师大版 2022 高考 英语 一轮 复习 课时 提升 作业 十四 选修 Society 解析 北师大
- 资源描述:
-
1、二十四选修8 Unit 24Society . 阅读理解(2021成都模拟)ASeasickness and sunburn. Taking care of old people in different situations. My medical friends did their best to persuade me. Everyone said that running away to sea would ruin my career. But after five sleep-deprived (睡眠不足的) years working as a junior doctor, I
2、was willing to take the risk. Hungry for adventure, I boarded a bright white ship in Singapore. With 2, 000 passengers and crew, it was the size of a small town. To my relief, the hospital was well equipped, with an X-ray machine and a blood analyzer. That first cruise (航行) was a learning experience
3、, a tight schedule full of safety drills (演习). There was so much new information to take in. Even remembering which of the uniforms to wear each day was a challenge. Most confusing, I often forgot to change my clock when the ship crossed time zones. As a doctor, I was responsible for the 600 crew in
4、cluding waiters, engineers, cooks and navigators (领航员), and I was on call (随时待命的) for the entire ship. Far from treating seasickness and sunburn, as Id been warned, my patients were wide and varied. The ships medical center was essentially a floating emergency room, but we didnt have a team of speci
5、alists on hand for a second opinion. With long and unpredictable hours, it required mental toughness. As you can guess, many of the passengers were elderly. Heart attacks dont care about geography and emergency evacuations (疏散) were difficult to arrange. I recalled one such patient, who was taken of
6、f the ship on a stretcher (担架) halfway through the Panama Canal. After a terrifying ride in the back of an old ambulance, I was relieved that the patient survived long enough to arrive at the hospital in Panama City. Thankfully, there were several unexpected benefits to the job. I regularly enjoyed
7、the passenger facilities, including the gym, spa and deck buffet (甲板自助餐). I even hosted my own table of passengers in the evenings. On rare days off, I volunteered as a tour guide on trips ashore (在陆地). I got to fly over Alaska in a seaplane and watched a ballet in St Petersburg. I now understand th
8、at being a cruise ship doctor is not a job its a way of life. One year at sea became two. I lost my career ambitions, but I redefined happiness in my life. 【文章大意】本文为记叙文。作为一名初级医生的作者不听医学朋友的劝告, 做了游轮上的医生。游轮上的工作让作者受益匪浅, 也改变了作者对幸福的理解。1. What can we know about the authors first cruise? A. She missed her jo
9、b as a doctor. B. She enjoyed a relaxing lifestyle. C. She had to learn a lot of things. D. She often felt confused about her job duties. 【解析】选C。推理判断题。根据第四段中的That first cruise was a learning experience, a tight schedule full of safety drills. There was so much new information to take in. Even rememb
10、ering which of the uniforms to wear each day was a challenge. 可知, 第一次航行是一次学习的经历, 紧张的行程中充满了安全演习。有太多的新信息需要了解。甚至每天要记住穿哪种制服都是一个挑战。由此可知, 作者第一次航行要学会许多东西。故选C。2. Why does the author mention the patient who was sent to the hospital in Panama City? A. To tell that it was difficult to look after old patients.
11、B. To prove that being a cruise ship doctor is more tiring. C. To stress the importance of a well-equipped hospital on the ship. D. To show it was challenging to handle emergency situations on the ship. 【解析】选D。推理判断题。根据第七段中的Heart attacks dont care about geography and emergency evacuations were diffic
12、ult to arrange. (心脏病的发作不管地点, 紧急疏散很难安排), 接着在第八段中举例被送到巴拿马城医院的病人来说明这种紧急处理有很大的难度。故选D。3. What is Paragraph 9 mainly about? A. The authors experience as a tour guide. B. The advantages of being a cruise ship doctor. C. The loneliness of being the ships only doctor. D. Various facilities for passengers on
13、the cruise ship. 【解析】选B。段落大意题。主题句是第九段的第一句Thankfully, there were several unexpected benefits to the job. 可知, 这份工作有几个意想不到的好处。接着下文对这主题句提出的好处进行详细的说明。由此可知, 第九段主要叙述了作为游轮医生的优势。故选B。4. What does the author think of her experience as a cruise ship doctor? A. It was too stressful to tolerate. B. It helped her
14、build a better career. C. It changed her understanding of happiness. D. It provided opportunities to make more friends. 【解析】选C。细节理解题。根据最后一段中的One year at sea became two. I lost my career ambitions, but I redefined happiness in my life. 可知, 海上的一年变成了两年。我没有了我的职业抱负, 但我重新定义了我生活中的幸福。由此可知, 作者在游轮上的工作, 让她改变了对
15、生活的理解。故选C。B(2021北京模拟)Why is poverty so difficult to overcome? Why are poorer people less likely to invest in their own learning and ability development, but more likely to be addicted to television and video games? In the past, a poor person was normally considered to have bad character or have no a
16、mbition. Banerjee corrects such views and explains the economics behind the poor. Poor people tend to live with more worries in their lives, he said, so they need tools such as televisions, cell phones, junk food and video games to relieve worries more than others. But investment in learning often t
17、akes a long time to get rewards, while the poor are often impatient due to economic reasons, and their life in the meantime is getting more worrisome and boring. That goes for health. Banerjee and his wife find that the poor spend the same amount of money and time, or even more on health and medical
18、 care than the middle class group, but they tend to get bad effects. The reason is that the poor often lack the essential medical and healthy knowledge and they tend to get medical treatment when the disease has worsened to a certain stage. Besides, they tend to trust the doctors who “give strong me
19、dicine” because they believe such doctors are the “good” ones. But in fact, “strong medicine” always leads to resistance to drugs and over treatment. This kind of attitude, which emphasizes treatment rather than early prevention, has brought many poor people more economic stress and physical damage,
20、 and even has affected the education of their next generation. According to the study, children in poorer physical condition tend to spend less time in school and have lower incomes after graduation, so poverty gets “inherited”. When it comes to finance, Banerjees research has found that the poor of
21、ten need to borrow little and short-term loans while paying extremely high interest rates. It is also because the poor tend to take higher financial risks -they often have unstable incomes and are unable to get working capital from banks, so they rely more on these high-interest loans. And these sma
22、ll loans put a brake on their savings against risks. How could the poor step into the middle class? Maybe starting a business is a way out. But for the extremely poor, its impossible to get the capital they need to start a business. In most cases, a more practical option is getting a job in governme
23、nt agencies because comparatively speaking, government jobs are very stable, which give the poor the opportunities to be hired for the long term, to increase the range of their thinking and thus enabling families to move from poverty to the middle class. Banerjees research provides a new perspective
24、 for governments to understand poverty, so that policies can be tailored to decrease poverty and ultimately eliminate(消除) it. 【文章大意】本文是议论文。为什么贫穷很难克服? 班纳吉对穷人们在生活、健康和财务三方面研究分析, 为政府提供了一个新的视角。5. How do the poor deal with the issue of health? A. They spend less money in preventing disease. B. They focus
25、more on the diseases than early prevention. C. They usually think it essential to resist strong medicine. D. They are willing to get free medical treatment from the government. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段This kind of attitude, which emphasizes treatment rather than early prevention, has brought many poor peo
26、ple more economic stress and physical damage, 可知穷人们对待健康的方式是关注疾病而不是早期预防。故选B。6. From the underlined sentence, we can learn that _. A. poverty is produced by the poorB. poverty is passed down by their parentsC. poverty has some bad effects on the poorD. poverty causes people to bear more economic stres
27、s【解析】选B。句意猜测题。根据上文. . . and even has affected the education of their next generation. According to the study, children in poorer physical condition tend to spend less time in school and have lower incomes after graduation, 可知贫穷父母会影响下一代的教育, 穷人家的孩子体质更差, 在学校学习少。贫穷是可以遗传的。故选B。7. Banerjee considers it dif
28、ficult to overcome poverty because _. A. the poor have bad character or have no ambitionB. the poor prefer to invest in business rather than workC. the government hasnt taken proper and effective measuresD. the poor are troubled by their lives, health and finance【解析】选D。细节理解题。根据第二段Poor people tend to
29、 live with more worries in their lives和第三段That goes for health. Banerjee and his wife find that the poor spend the same amount of money and time以及第四段When it comes to finance, Banerjees research has found that the poor often need to borrow little可知班纳吉认为克服贫穷很难, 因为穷人们在生活、健康和财务方面被困扰。故选D。8. What can we l
30、earn from the passage? A. The poor have attached importance to education. B. The government cant provide the jobs for the poor. C. All the poor need to start a business for their survival. D. Banerjees research is helpful for the government to rid of poverty. 【解析】选D。推理判断题。根据文章最后一段Banerjees research
31、provides a new perspective for governments to understand poverty, so that policies can be tailored to decrease poverty and ultimately eliminate it. 可知班纳吉的研究为政府提供了一个新的视角。可以推断出班纳吉的研究有助于政府来解决贫困。故选D。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When we are little, we know nothing about the rights and
32、responsibilities of adulthood. 1. _ Thus, if we like a certain toy or if we want to eat a certain type of chocolate, we think that our parents will have to buy that for us. We dont care that they possibly have not enough money for that. If they dont carry out our wish, well begin to cry. 2. _ Whenev
33、er we begin to cry, well get what we want. Still, little by little, we realize that our parents cant offer us all that we want for certain reasons. We then also understand that parents have their rights. They have the right to scold us when we do something wrong or when they find out that we have li
34、ed to them. 3. _ They choose our clothes, the food we eat, the school we will study at, the hours when we should go out to play and the time we have to return home. 4. _ They are the ones to blame later if we dont receive proper education. Thats why when we beat a classmate at the kindergarten, pare
35、nts are the ones to apologize for our deeds in front of the teacher and the classmates parents. And when we get ill, they are responsible for not taking good care of us and for dressing us inadequately. The moment we become teenagers, we notice that we should be responsible for our behaviors in soci
36、ety. Now we have the right to be independent. 5. _ It is supposed that we are mature enough to solve our problems and to make people around trust us. For some of us, this is a difficult test to pass, but it is the best method to see if we are capable of taking our place in society. A. We think our p
37、arents should offer us all we need. B. We should believe we can do them by ourselves. C. This is a childs important weapon to threaten his/ her parents. D. Moreover, they have the right to make choices for us when we are little. E. As a matter of fact, parents have a lot of things to be concerned ab
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553301.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
