2022版高考英语一轮复习 课时提升作业四 必修2 Unit 4 Cyberspace(含解析)北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 课时提升作业四 必修2 Unit Cyberspace含解析北师大版 2022 高考 英语 一轮 复习 课时 提升 作业 必修 Cyberspace 解析 北师大
- 资源描述:
-
1、四必修2 Unit 4Cyberspace . 阅读理解A(2021重庆模拟)Say the phrase “female environmental pioneers, ” and among the names you will hear are Rachel Carson, who wrote pesticides; chimpanzee expert Jane Goodall; and 17-year-old climate-change activist Greta Thunberg. To mark Womens History Month, Kidspost is sharing
2、 the story of an environmental pioneer who is not that famous but equally remarkable. At age 3, Sylvia Earle found her lifelong passion while playing on a beach. A wave suddenly came up and knocked her over. “My mother. . . saw the big smile on my face and let me run back in, ” Earle told a TV inter
3、viewer years later. “And Ive been running back in ever since. ”Earle is now 84 years old and has spent a lifetime exploring the worlds oceans and working to protect them from pollution, overfishing and other threats. She is a pioneer in using scuba gear. Scuba gear lets divers take breath underwater
4、. She holds the world record for the deepest untethered walk on the ocean floor at 1, 250 feet. This means she was not tied to anything when she was walking underwater. During this exploration, she planted a U. S. flag. In 1998, Time magazine gave Earle its first Heroes for the Planet award. She was
5、 the first female chief scientist at the National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). It is the U. S. ocean and atmosphere group. She was also elected to the National Womens Hall of Fame. Earle has spent her life teaching people about the ocean. She notes how much it affects the weather,
6、and what we eat and drink. She has something to say to those who dont understand why the ocean matters. “They should know that with every breath they take, every drop of water they drink, the ocean is touching them, ” Earle says. “You should treat the ocean as if your life depends on it because it d
7、oes. ”【文章大意】这是一篇新闻报道。文章主要讲述了一位一生都致力于探索海洋、保护海洋的女性环保先锋Sylvia Earle, 她三岁时就发现了自己对于海洋的热爱, 并在保护海洋方面做出了杰出的贡献和成就。1998年, 时代杂志给了厄尔第一个行星英雄奖。她是美国国家海洋和大气管理局(NOAA)的第一位女性首席科学家。她还入选了全国妇女名人堂。同时, 她提出了海洋对于人类的重要性。1. What does Earles lifelong passion refer to? A. Teaching people how to dive. B. Writing articles for maga
8、zines. C. Exploring and protecting oceans. D. Providing equipment for divers. 【解析】选C。 细节理解题。根据文章第二段内容可知, 3岁时, Sylvia Earle在沙滩上玩耍, 找到了她毕生的酷爱。根据文章第四段内容可知, Earle现年84岁, 她毕生都在探索世界上的海洋, 致力于保护海洋免受污染、过度捕捞和其他威胁。因此可知, 她酷爱的是探索和保护海洋。故选C项。2. What do we know about Earle from the text? A. Earle is a world record h
9、older. B. Earles mother is in support of her work. C. Earle is a remarkable British ocean explorer. D. Earle is the only female chief scientist at NOAA. 【解析】选A。细节理解题。根据文章第五段内容“She holds the world record for the deepest untethered walk on the ocean floor at 1, 250 feet. ”可知, 她还保持着在1 250英尺深的海底自由行走的世界纪
10、录。因此, 选项A. Earle is a world record holder. ( Earle是世界纪录保持者。)符合文意。故选A项。3. Which of the following words can best describe Earle? A. Brave and conservative. B. Devoted and courageous. C. Determined and rigid. D. Ambitious and modest. 【解析】选B。推理判断题。根据文章第四段和第五段内容可知, Earle现年84岁, 她毕生都在探索世界上的海洋, 致力于保护海洋免受污染、
11、过度捕捞和其他威胁。她是使用水下呼吸器的先驱。水下呼吸器让潜水员在水下呼吸。她还保持着在1 250英尺深的海底自由行走的世界纪录。这意味着她在水下行走时没有被任何东西束缚。可推知, 她一生都致力于海洋探索和海洋保护, 是一个有献身精神的人; 同时, 无束缚的情况之下在水下1 250英尺深的海底自由行走, 说明她是一个勇敢的人。选项B. Devoted and courageous. (有奉献精神且勇敢的)是对她的合理评价。故选B项。4. Which of the following statement will Earle agree with according to the text? A
12、. People should stop overfishing and eating seafood. B. The ocean plays a significant role in humans life. C. The weather has a far-reaching effect on the ocean. D. The exploration of the ocean can be done without limit. 【解析】选B。 细节理解题。根据文章末尾段内容可知, 在她看来, 那些不明白海洋为何如此重要的人需要知道的是, 他们的每一次呼吸, 他们喝的每一滴水, 都是在
13、接触大海, 应该像自己的生命依赖于海洋一样对待海洋。因此可知, 她认为海洋对于人类来说是很重要的。故选B项。B(2021浙江模拟)When a corporation is formed, it issues stock (股票), which is sold or given to individuals. Ownership of stock entitles you to vote in the election of a corporations directors, so in theory holders of stock control the company. In pract
14、ice, however, in most large corporations, ownership is separated from control of the firm. Most stockholders have little input into the decisions a corporation makes. Instead, corporations are often controlled by their managers, who often run them for their own benefit as well as for the owners. The
15、 reason is that the owners control of management is limited. A large percent of most corporations stock is not even controlled by the owners; instead, is controlled by financial institutions such as mutual funds (financial institutions that invest individuals money for them) and by pension funds (fi
16、nancial institutions that hold peoples money for them until it is to be paid out to them upon their retirement). Thus, ownership of corporations is another step removed from individuals. Studies have shown that 80 percent of the largest 200 corporations in the US are essentially controlled by manage
17、rs and have little effective stockholder control. Why is the question of who controls a firm important? Because economic theory assumes the goal of business owners is to maximize profits, which would be true of corporations if stockholders made the decisions. Managers dont have the same motivation t
18、o maximize profits that owners do. Theres pressure on managers to maximize profits, but that pressure can often be weak or ineffective. An example of how firms deal with this problem involves stock options. Many companies give their managers stock optionsrights to buy stock at a low priceto encourag
19、e them to worry about the price of their companys stock. But these stock options dilute (稀释)the value of company ownership and decrease profits per share and can give managers an incentive (激励, 刺激)to overstate profits through accounting tricks, as happened at Enron, Xerox, and a number of other firm
20、s. 【文章大意】这是一篇说明文。文章主要解释了一家公司是由谁控制的问题, 说明了公司通常是由管理者控制的, 管理者经营公司不仅是为了公司所有者的利益, 也是为了公司自身的利益, 以及公司主要通过股票期权来鼓励管理者实现利润最大化的现象。5. Why cant the stockholders control the company? A. Because they are separated from the managers. B. Because they have a little input in making decisions. C. Because they are limit
21、ed in the control of management. D. Because they are restricted to the ownership of the company. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段最后两句(相反, 公司通常是由管理者控制的, 管理者经营公司不仅是为了公司所有者的利益, 也是为了公司自身的利益。原因是所有者对管理的控制有限。)可知, 股东不能控制公司, 因为他们在管理控制方面是有限的。故选C。6. Which of the following statements is true of the ownership of corporations?
22、 A. Ownership is controlled by managers. B. Ownership is separated from control of the company. C. Ownership is removed from the stockholders. D. Ownership is controlled by financial institutions. 【解析】选B。 细节理解题。根据第一段中In practice, however, in most large corporations, ownership is separated from contr
23、ol of the firm. (然而, 实际上, 在大多数大公司中, 所有权和公司控制权是分开的。)可知, B选项“公司所有权与控制权分离”正确。故选B。7. What is used to encourage managers to maximize profits? A. Stock option. B. The right to own stock. C. Controlling power. D. Effective stockholder control. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段后半部分可知, 公司如何处理这一问题的一个例子涉及股票期权。许多公司给经理们提供股票期权
24、以低价购买股票的权利以促使他们担心公司股票的价格。但这些股票期权会稀释公司所有权的价值, 降低每股利润, 并会激励经理人通过会计技巧高估利润, 就像安然、施乐和其他一些公司所发生的那样。由此可知, 用股票期权来鼓励管理者实现利润最大化。故选A。8. What is the best title for the text? A. Who Controls Corporation? B. When Should the Stock Be Issued? C. Importance of Financial InstitutionsD. Stockholders and Managers【解析】选A
25、。 主旨大意题。文章主要解释了一家公司是由谁控制的问题, 说明了公司通常是由管理者控制的, 管理者经营公司不仅是为了公司所有者的利益, 也是为了公司自身的利益, 以及公司主要通过股票期权来鼓励管理者实现利润最大化的现象。由此可知, A选项“谁控制公司? ”最符合文章标题。故选A。 . 阅读填句(2021山东模拟)Choosing the right career can be hard. Many people graduate from school or college not knowing what to do with their lives, and get a job witho
26、ut really thinking about it. For some, things work out fine. 1 Your working life lasts an average of forty years, so its important to find a job you like and feel enthusiastic about. Luckily, there are many ways you can get help to do this. The Australian website, www. careersonline. com, compares c
27、hoosing a career with going to the movies. Before you see a movie, you find out what films are showing. 2 find out what jobs are available and what your options are. Next, decide which movie you like best; if youre not a romantic person, you wont want to see a love story. In other words, with your c
28、areer, you should decide which job will suit your personality. 3 Meanwhile, you should find out where the theater is before you go. With your career, you need to find information about where you can work, how much you will earn, and how to get a job in that profession. So, how do you start? Begin by
29、 asking yourself some questions. 4 Have you travel overseas? Do you have any extra certificates besides your degree, such as a first aid license, for example? Your physical state and build can also affect which jobs you can do. A person, for example, who is allergic to cats would probably never beco
30、me a veterinarian. Flight attendants, firefighters, and police officers have to be over a certain height, and be physically fit. 5 Are you outgoing and extroverted, or shy and introverted? If you like working alone, a job that requires lots of teamwork might not suit you. A. Your personality matters
31、, too. B. Finally, decide how to get movie tickets. C. The site suggests you do the same with your career. D. Choosing a career can take time and a lot of thought. E. Some jobs require you to have certain life experiences. F. But others often find themselves stuck in a job they hate. G. When you kno
32、w you can work in your dream job, youll be glad. 【文章大意】这是一篇说明文。针对现在很多人找不到合适的工作的现象, 作者给读者推荐了一些可以在这方面提供帮助的方法。1. 【解析】选F。 上文For some, things work out fine. (对于一些人来说, 事情进展得很顺利)与F. But others often find themselves stuck in a job they hate. (但其他人常常发现自己被困在不喜欢的工作中)承接自然, 上下文构成明显的转折关系, some和others是关键词, 故选F项。2.
33、 【解析】选C。下文find out what jobs are available and what your options are. (查明现在有什么工作, 以及你的选择是什么)与C. The site suggests you do the same with your career. (这个网站建议你这样来处理你的职业)承接自然, 下文是对选项内容的解释, 故选C项。3. 【解析】选B。根据本段的结构, 尤其是上文的Before you see a movie(在你看电影前) 和Next, decide which movie you like best(然后, 决定你最喜欢哪部电影
34、)可知, 此处用B. Finally, decide how to get movie tickets. (最后, 决定你怎样买到电影票)符合陈述事情的发展顺序, 故选B项。4. 【解析】选E。 Have you travel overseas? Do you have any extra certificates besides your degree, such as a first aid license, for example? (你是否有旅外经历? 你是否有任何除学位之外的其他证书, 例如急救执照)与 E. Some jobs require you to have certain
35、 life experiences. (一些工作要求你有特定的生活经历)承接自然, 下文提到的内容就是一些工作所要求的特定的生活经历或技能, 故选E项。5. 【解析】选A。 下文Are you outgoing and extroverted, or shy and introverted? If you like working alone, a job that requires lots of teamwork might not suit you. (你是外向还是开朗, 是害羞还是内向? 如果你喜欢独自工作, 那么需要大量团队合作的工作可能不适合你)与A. Your personali
36、ty matters, too. (你的性格也很重要)承接自然, 下文提到的outgoing, extroverted, shy 和introverted都是一个人的性格, 故选A项。. 语法填空(2021广西模拟)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Kobe Bryant was a famous basketball player. His talent can 1. (see) not only on the court(球 场), but also in his writing. His book The Wizenard Series: Training
37、 Camp came 2. in March. The story is about the West Bottom Badgers, a youth basketball team. Its made up of five books, with each 3. (focus) on the story of one character: Rain, Twig, Cash, Peno and Lab. All of the kids on this team come from a poor neighborhood. No one 4. (have) faith(信心)in the kid
38、s to succeed, 5.things change after a new coach joins the team. After 6. (read) the book, we got to interview Bryant. He said, “I dont think I am going to be an author, but I often tell stories to my daughters. ”This is one of the 7. (reason) why he wrote his own book. The book is based on parts of
39、Bryants real-life experience, 8. (especial) when he played for the Los Angeles Lakers. Bryant had two different jersey(球衣)numbers8 and 24during his career. 9. number 24 means you need to work hard 24 hours a day 10. (succeed). 【文章大意】这是一篇说明文。文章介绍了科比出版过的一套篮球主题的丛书, 在采访中, 他表示写书的一个原因是经常给女儿讲故事, 书中的内容部分源于他
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553314.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
天津市红桥区2021届高三下学期质量调查(一模)英语试卷 扫描版含答案.pdf
