2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修4 Module 4 Great Scientists(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修4 Module Great Scientists含解析外研版 2022 高考 英语 一轮 复习 课时 提能练 必修 Scientists 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、课时提能练(二十二)必修4Module 4Great ScientistsA:知识层面.语境语法填空()用所给词的适当形式填空Wang Gang started his career as an 1.agricultural (agriculture) engineer shortly after his 2.graduation (graduate) from university.Five years later, he went to America for further 3.education (educate)When he returned home, he set up his
2、 own company providing farm products.It didnt take long before his 4.personal (person) brand was established.With the 5.explosion (explode) of its market share, his company has expanded its 6.production (produce)At present, his product is being exported to many countries across the world.()填入一个单词Edw
3、ard was known 1.for his rich imagination.He was attached 2.to figuring out how things move in space when he was young.After he graduated 3.from university, he earned his living 4.as an assistant to an astronomer.He brought 5.in many new ideas that helped to search 6.for new stars and planets.He did
4、a lot of experiments 7.in support of the new theory that he brought 8.up.Edward made a lot of breakthroughs in astronomy and he himself became a famous astronomer.Unfortunately, he was diagnosed 9.with cancer at age 52 and died two years later.根据提示补全句子1保护环境的关键是让人们意识到环境的重要性。 (the key to)The_key_to_pr
5、otecting_the_environment is to let people realize the importance of environment.2孩子们被要求保持教室干净整洁。(keep宾语宾补)Children are requested to keep_the_classroom_clean_and_tidy.3我知道以前听过这首歌,但我想不起歌名了。(escape)I know Ive heard this song before but its name escapes_me/my_memory.4建议你与不同性格或背景的人交朋友。(it is过去分词that从句)It
6、_is_suggested_that you should make friends with people having different characters or backgrounds.5今年夏天南方雨下得很大,导致几个省份严重洪灾。(现在分词短语作结果状语)It rained heavily in the south this summer, causing_serious_flooding_in_several_ provinces.B:能力层面.阅读理解Andrew Grey doesnt fit most peoples idea of an astronomer.He wo
7、rks in a car repair shop,not in a lab or university,yet the Australian repairman discovered a star system hiding in data from NASAs Kepler space telescope.Mr.Grey is one of millions of citizen scientists helping researchers to expand collective understanding.For centuries,only a few ordinary people
8、had been contributing to science,but advances in technology have brought a higher level of democratization(民主化)to science.“This is a collaborative(合作的)effort that anyone could get involved in,”says Chris Lintott,an Oxford University astrophysicist(天体物理学家)and cofounder of Zooniverse,a platform that h
9、osts dozens of citizen science projects.Citizen scientists can contribute to breakthroughs in almost any field,from ecology to astrophysics.“As long as pattern recognition is involved,there are no limits to what can become a citizen science project,”Lintott says.“Anyone can identify patterns in imag
10、es,graphs,or even seemingly boring data after a short tutorial.Machine learning allows computers to do some pattern recognition.But humans,particularly amateur scientists,dont stay focused on what theyre supposed to.And thats good,because people who do that notice the unusual things in a data set.”“
11、And citizen science doesnt have to be directed by a scientist,”says Sheila Jasanoff,director of the Program on Science,Technology and Society at Harvard University.“Citizens producing knowledge in places where official organs have failed then can also be citizen scientists,”she says.Thats what happe
12、ned in Flint,Michigan,when a local mother started drinking water tests that caused a broader investigation of lead levels.Citizenpowered research is as old as scientific inquiry.For centuries before science became professionalized,regular people looked for patterns in the world around them.Despite a
13、 lot of advanced equipment and computer models,scientists still welcome help from everyday people.As a professional scientist himself,Lintott says,“People think that were intelligent,but science is easy and we need your help.”【语篇解读】数个世纪以来,只有少数普通人为科学作出了贡献。但科技的进步已经为科学带来了更高水平的民主化,科学是任何人都能参与的,每个人都有可能成为科
14、学家。1What made citizen scientists appear?AThe high level of science projects.BThe development of technology.CThe support of the government.DThe foundation of Zooniverse.B细节理解题。根据第二段中的“only a few ordinary people.to science”可知,科技的进步为科学带来了更高水平的民主化,从而使更多的普通人也能参与科学研究,促成了公民科学家的出现,故选B。2What is a advantage o
15、f humans in pattern recognition compared with machines?AHumans can identify patterns more swiftly.BHumans focus their attention on data.CHumans can observe uncommon things.DHumans have stronger emotions.C细节理解题。根据第四段最后一句“And thats good,because people who do that notice the unusual things in a data se
16、t”可知,在模式识别方面,人类与机器相比,人类的优势在于其能够注意到一些不寻常的东西,故C项正确。3What is Lintotts attitude towards citizen science?AFavorable.BCautious.CIndifferent. DDoubtful.A观点态度题。根据第三段Lintott表述的科学人人都能参与,第四段他表述的公民科学家有自身的优势和尾段中他说的话“People think that were intelligent,but science is easy and we need your help”可推知,Lintott支持公民科学,故选
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553338.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
管理软件系统买卖的合同范本-合同样本.pdf
