2022版高考英语一轮复习 课时提能练 选修6 Module 2 Fantasy Literature(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 课时提能练 选修6 Module Fantasy Literature含解析外研版 2022 高考 英语 一轮 复习 课时 提能练 选修 Literature 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、课时提能练(三十二)选修6Module 2Fantasy LiteratureA:知识层面.语境语法填空()用所给词的适当形式填空Mr.Green, whose wife was an 1.appealing (appeal) woman, had a happy 2.marriage (marry)But his son, though 3.gifted(gift), performed badly at school and often faced a severe 4.punishment (punish)Mr.Green decided to make some 5.adjustmen
2、ts (adjust) to the way of educating his son.Soon the child changed a lot under the proper 6.direction (direct) of Mr.Green.Many years later, the son became an employer who took 7.possession (possess) of a large company.Whenever people around him met with trouble, he would offer help without any 8.he
3、sitation (hesitate)()填入一个单词The detective set 1.out to investigate upon his arrival.He stood in the middle of the house, casting 2.about for whatever appealed 3.to him.Suddenly he caught a glimpse 4.of a picture.He came up and held 5.out his hand for it.Then he put the picture 6.down on the floor and
4、 bent over, fixing his eyes 7.on/upon it.He sensed that the picture might be associated 8.with the murder case.根据提示补全句子1考虑到所有因素,他们更加相信自己,返回自己的岗位。(独立主格结构)Everything_taken_into_account,_they believed in themselves more and returned to their positions.2童年的一切一下子涌入我的大脑,仿佛刚刚发生似的。(as if引导虚拟语气)Everything in
5、 my childhood crowed upon my mind as_if_they_had_just_ happened.3昨晚我正在家里做作业突然停电了。(be doing.when)I_was_doing_my_homework_last_night_when electricity was cut off.4我父母在二十世纪七十年代初期结婚,因此到目前为止他们结婚已经四十多年了。(marry)My parents got_married in the early 1970s, so they have_been_married for more than 40 years by n
6、ow.5我们呼吁政府行动起来保护河流免遭污染。(appeal)We appeal_to_the_government_to_take_action to protect the rivers from being polluted.B:能力层面.阅读理解(2021全国统一考试模拟演练)Magic is a form of entertainment that is based on pretending to do things that are impossible.The magician is a specially trained actor.He tries to make the
7、audience believe that he has the power to do things which are against the laws of nature.Magic shows are entertaining as long as the audience does not discover how the tricks are done.The magician usually depends on his skill with his hands,on his knowledge of psychology,and,sometimes,on mechanical
8、devices(机械装置)Since magic performance is meant to trick people,the use of psychology is important.The magician must keep people from noticing all the movements of his hands and from thinking about the secret parts of his equipment.He must also lead the audience to draw false conclusions.The magicians
9、 success depends on the fact that many things seen by the eye are not the things that matter.Two basic magic tricks are making objects seem to appear and making objects seem to disappear.A combination of these two tricks makes for some interesting effects.For example,the magician puts a small ball u
10、nder one of several cups.The ball then seems to jump from one cup to another or to change colour.What actually happens is that the magician,employing quick hand movements or a mechanical device,hides one ball.While doing this he talks to the audience and waves a brightly coloured cloth with one hand
11、.The audience is too busy watching the cloth and listening to the magicians words to notice that his other hand is hiding the ball.Another favourite trick is to cut or burn something,and then make it appear whole again.What actually happens is that the magician makes the cut or burned object disappe
12、ar by quickly hiding it while the audience watches something else.Then he“magically” makes it appear whole again by displaying(展示) another object that has not been cut or burned.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了一些魔术师表演的细节以及有关魔术的小技巧。1What is the authors main purpose in writing the text?ATo promote a magic show.BT
13、o teach people to be magicians.CTo explain the art of magic.DTo praise the talents of magicians.C目的意图题。通过对文章主旨大意的理解以及文章最后两段讲述的魔术技巧可知,作者写这篇文章的主要目的是解释魔术的艺术。故选C项。2Which of the following is important for a successful magic trick?AMoving stage equipment.BDirecting the audiences attention.CApplying high t
14、echnology.DKeeping the performance in secret.D细节理解题。通过第二段“Magic shows are entertaining as long as the audience does not discover how the tricks are done.”以及“The magician must keep people from noticing all the movements of his hands and from thinking about the secret parts of his equipment.”可知,对演出保密对
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553358.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
