2022版高考英语一轮复习课时提能练29选修6Unit4Globalwarming练习含解析新人教版20210609269.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 高考 英语 一轮 复习 课时 提能练 29 选修 Unit4Globalwarming 练习 解析 新人 20210609269
- 资源描述:
-
1、课时提能练(二十九)选修6Unit 4Global warmingA:知识层面.语境语法填空A(考查派生词)Food prices in this country are going up 1.steadily (steady) because of a rapid population 2.growth (grow). Farmers have a 3.tendency (tend) to expand the area of arable(耕作的) land for more crops next year. Food 4.consumers (consume) will feel del
2、ighted, but the public worries that this will threaten the 5.existence (exist) of wildlife because their habitat may be destroyed. It is really a dilemma for many.B(考查动词)Scientists tend 6.to subscribe (subscribe) to the view that global warming is caused by burning fossil fuels. Coal and oil 7.are c
3、onsumed (consume) every day, giving off lots of carbon dioxide. With more people 8.opposed (oppose) to using fossil fuels, governments 9.have been advocating (advocate) developing clean energy in the past decades. We are convinced that the problem will be coped with sooner or later.Whenever she felt
4、 depressed, Mary 10.tended (tend) to walk down a narrow street. One evening she came to the street after 11.consuming (consume) a few cups of alcohol in a bar, meant 12.to refresh (refresh) herself. It 13.was stated (state) that this street was not very safe recently. 14.Glancing (glance) over her s
5、houlder, she found that she was being followed. Mary rushed back home, almost scared to death.C(考查句型)There is little doubt 15.that graduates now have some difficulty finding suitable jobs. It takes patience, courage as well as determination 16.to get (get) a satisfying job. In the eyes of many emplo
6、yers, work experience 17.counts (count) most for a job hunter. Therefore, so long 18.as you are given an opportunity to have access to work experience, dont hesitate to seize it.根据提示补全句子 1那个湖里大量的水被这个制造各种布匹的工厂污染了。Quantities of water in the lake were polluted by the factory producing all kinds of clot
7、h.2很多父母都持有这样的观点:青少年不应该花太多时间上网。Many parents hold the view that teenagers shouldnt spend too much time online.3我们学校大约有200位教师,其中百分之三十是男教师。In our school there are about 200 teachers,thirty percent of whom are men4我们决定明天参观博物馆,即使明天下雨。We have decided to visit the museum even if/even though it rains tomorro
8、w5如果可能的话,尽量每天都早点睡觉。If possible,try to go to bed early every day.B:能力层面.阅读理解AAs ice melts in West Antarctica,the ground beneath is quickly rising a process that could prevent the catastrophic (灾难性的) collapse of ice sheets,according to researchers.A study published in the journal Science provides a gl
9、immer (一丝) of hope for a region affected by climate change.In recent years,several studies have warned that the ice sheet,which contributes to a quarter of melted ice worldwide annually,is very easy to break up.Scientists fear even slightly melting could cause global sea levels to rise by 3 metres.R
10、esearchers at the Technical University of Denmark set out to answer how the bedrock underneath the ice sheet of West Antarctica behaves as the ice melts.To study the land,the team analyzed data collected by highprecision GPS equipment positioned on remote rock formations in West Antarctica,which mea
11、sured movements of the land down to the millimetre over a 10year period.“After a heroic effort to install and maintain the network of sensors in one of the least accessible places on the planet,the team has been rewarded with incredibly valuable data,which tell an incredible story about the Earth,”
12、wrote Valentina Barletta.The team found that the Earth was pushing the bedrock to rise faster than expected.In 2014,the surface rose by 41 millimetres: four to five times quicker than predicted.In 100 years,the land could be up to 10 metres higher than it is currently.It is hoped that as the ice mel
13、ts,the Earths crust (地壳) will bounce back much faster than previously expected.In turn,this could stabilize what the researchers described as the “catastrophic collapse” of the ice sheet.Barletta told Newsweek the ice sheet will never be stable if global warming becomes too extreme.“Reducing the gre
14、enhouse gas will give the ice sheet a better chance of survival because that would allow some known and unknown feedback to create better conditions for the ice,” she said.【语篇解读】研究发现,随着冰融化,西南极洲地下部分迅速上升,这一过程可以防止灾难性的冰盖坍塌。1What happens to West Antarctica as ice melts?AThe ground beneath is getting tall
15、er.BIts ice sheets break up completely.CGlobal sea levels rise by 3 metres.DClimate change comes to an end.A细节理解题。根据第一段第一句中的“As ice melts in West Antarctica,the ground beneath is quickly rising”可知,随着冰融化,西南极洲地下部分迅速上升。故选A。2Why do researchers use highprecision GPS equipment?ATo find out whether the ice
16、 sheet is very easy to break up.BTo find out the connection between the bedrock and ice melting.CTo find out what really affects the speed of ice melting.DTo find out when West Antarctica will disappear totally.B细节理解题。根据第三段中的“set out to answer how the bedrock underneath the ice sheet of West Antarct
17、ica behaves as the ice melts.To study the land, the team analyzed data collected by highprecision GPS equipment”可知,研究人员使用这一设备的目的在于研究冰盖下的基岩与冰融化之间的联系。故选B。3How did the research team feel about the study result?ADisappointed.BSorry.CSurprised. DAngry.C推理判断题。根据第五段的内容,尤其是其中的“than expected” “than predicted
18、”可知,研究者对研究结果感到意外。故选C。4What should we do for the ice sheets survival?AStop the bedrock from rising.BInstall more highprecision GPS equipment.CCreate more ice for the ice sheet.DCut down the greenhouse gas.D细节理解题。根据第七段第二句中的“Reducing the greenhouse gas will give the ice sheet a better chance of surviva
19、l”可知,减少温室气体排放将使冰盖有更好的幸存机会。由此可知D项符合题意。B(2021全国统一考试模拟演练)In my everyday life,I am on an ongoing journey to figure out different ways to reduce my carbon footprint on the planet.A carbon footprint is the measure of influence our activities have on the environment,in particular climate change.It is calcu
20、lated by the amount of greenhouse gas we produce in our daily lives.Fortunately,nowadays it is much easier to make ecofriendly lifestyle choices than,lets say,20 years ago.But one question has been on my mind a lot lately:is it better to buy new ecofriendly products or used traditionally produced go
21、ods?After doing some research,I have decided that some things are better new and others are better used.Let me try to explain.A carbon footprint is made up of two parts,the primary footprint and the secondary footprint.The primary footprint is a measure of our direct emissions(排放) of carbon dioxide(
22、CO2) from the burning of fuels,including household energy consumption and transportation.The secondary footprint is a measure of the indirect CO2 emissions from the whole lifecycle of products we usethose related to their production and breakdown.Based on this understanding,we have a good deal of co
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553621.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
幼儿园大班科学《吃植物的哪部分》教学课件学前班儿童活动优秀公开课.pdf
