2022版高考英语二轮复习 组合练2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语二轮复习 组合练2 2022 高考 英语 二轮 复习 组合
- 资源描述:
-
1、组合练2.阅读理解(共8小题;每小题2分,满分16分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2021黑龙江省齐齐哈尔市高三下学期第三次模拟)London-based artist Sarah Ezekiel has won international recognition for her vivid, life-filling images.But her work is more remarkable for the fact that she has a medical condition that has left her unable to move
2、her arms.Ezekiels pictures are painstakingly produced, using the movement of her eyes and specialized technology that relays those movements to a computer.The eye-tracking technology gives Ezekiel a platform for artistic expression, otherwise denied by her diseaseamyotrophic lateral sclerosis(ALS)Ez
3、ekiel showed no signs of the condition until 2000, when she was aged 34Pregnant with her second child, she noticed some weakness in her left arm and that she was unable to produce each word clearly.Within months, she was diagnosed with incurable ALS.Ezekiel describes her first five years living with
4、 ALS as “very lonely”Today, she can neither speak nor move but says “technology has made my life worth living”She uses a system made by Tobii Dynavox, a company specializing in “Eye Gaze” devices that help people with medical conditions communicate.Its technology adopts projectors, cameras and algor
5、ithms to track the tiny movements of the users pupils and control a cursor on a screen.To interview Ezekiel, CNN sent her questions and she prepared her answers letter by letter, using predictive text.The technology also lets her surf the net, shop online and use social media.Ezekiel, who studied ar
6、t when she was younger, began painting using the Eye Gaze device in 2012Her first artwork.Peaceful Warrior, took its title from a book by Dan Millman.“It was originally supposed to illustrate despair, but the finished result had a totally different feel,” she recalls.“Being an artist because of tech
7、nology has totally improved my general attitude towards life and opened up many other possibilities for me,” says Ezekiel.I couldnt create pictures for years and its fantastic that technology has made it possible again.1What can we know about Ezekiels disease?AIt inspired her to be a devoted artist.
8、BIt was totally cured when she was 46CIt draws more attention to her works.DIt stops her from thinking independently.2What does Tobii Dynavoxs system allow Ezekiel to do?AEnjoy her basic online life.BMove her body at her own will.CSuffer less pain from her disease.DWrite letters to her baby by hand.
9、3What does the underlined word “it” in the last paragraph probably refer to?ADrawing pictures.BStaying positive.CUsing technology.DBeing a special artist.4What can be a suitable title for the text?AA Platform Brings FameBAn Artist Paints With EyesCArt Makes Life MeaningfulDA System Wins Much Favor【语
10、篇解读】本文是一篇记叙文。伦敦艺术家Sarah Ezekiel因肌萎缩性脊髓侧索硬化症不能使用手画画,但眼球追踪技术为她提供了艺术表达的平台,使她能够运用自己的眼睛进行创作。1C细节理解题。根据第一段“London-based artist Sarah Ezekiel has won international recognition for her vivid, life-filling images.But her work is more remarkable for the fact that she has a medical condition that has left her
11、unable to move her arms.(伦敦艺术家Sarah Ezekiel因其生动、充满生活气息的画作赢得了国际认可。但她的作品更值得注意的是,她的身体状况导致她无法移动手臂。)”可知,Ezekiel的疾病使得人们更加关注她的作品。故选C。2A细节理解题。根据第五段中“The technology also lets her surf the net, shop online and use social media.(这项技术还能让她上网、网上购物和使用社交媒体。)”可知,Tobii Dynavox的系统使得Ezekiel可以享受基本的网络生活。故选A。3A代词指代题。根据画线词
12、上文“I couldnt create pictures for years and its fantastic that technology has made”以及后文“possible again”结合前文提到的Ezekiel画画的艺术生活,可知,多年来Ezekiel不能画画,而科技又让画画成为了可能,这真是太棒了。故画线词指代“画画”。故选A。4B标题归纳题。根据第二段“Ezekiels pictures are painstakingly produced, using the movement of her eyes and specialized technology that
13、relays those movements to a computer.The eye-tracking technology gives Ezekiel a platform for artistic expression, otherwise denied by her diseaseamyotrophic lateral sclerosis(ALS)(Ezekiel的画是用她眼睛的运动和专门的技术精心制作的,这些运动被传送到电脑上。眼球追踪技术为Ezekiel提供了一个艺术表达的平台,否则她的疾病肌萎缩性脊髓侧索硬化症就否认了这一点。)”结合本文主要介绍了伦敦的艺术家在眼球追踪技术的帮
14、助下得以用自己的眼睛创作画作的故事。故B选项“艺术家用眼睛作画”最符合文章标题。故选B。B(2021湖北省巴东第一中学高三下学期新高第二次模拟)Im interested in coding and technology, but theres a huge gender gap in the computing field, meaning girls are in the minority.I wanted to change that.I started the Catwalk Coding Camp where girls learn how to code(编程) light-up
15、accessories(配饰) and show them at a fashion show.I thought the main result would be that some would be interested enough to learn more, but it turned out that the girls were hungry for role models in the field.Id never seen myself as a role model, but suddenly there were younger girls looking up to m
16、e.It made me want to be better.This “role model psychology” doesnt just change what I do out in the world;it changes what I do for myself.Im halfway through my first year as a computer science major.To be honest, its not always easy!I struggled, and there was a moment when I considered changing my m
17、ajor.Difficult as it is, I survive and move on.Look around the lecture hall and only one third of the students are girls.Then when we break up into sections led by more advanced students, only 2 to 3 sections are run by women.It keeps me going to know that so many girls look up to me.They have decid
18、ed that if another girl can go into computer science, they can as well.I want to do well so I can become a section leader in years to come, hoping to close the gender gap in the field.5What surprised the author after the Catwalk Coding Camp?AThe fashion show turned out to be a success.BThe girls wan
19、ted role models in computing field.CSome girls presented unusual talents for fashion.DMany girls displayed interest in learning coding.6What does the author want to do according to Paragraph 2?AChange her major in the college.BHold more coding camps for girls.CMake girls feel welcome in the field.DH
20、elp more girls become section leaders.7How does the author feel about her first year in college?AExhausting.BRelaxing.CDiscouraging.DChallenging.8What helped the author go through the hard time?AThe admiration from the girls.BThe desire to be a scientist.CThe determination to be better.DThe hunger f
21、or knowledge.【语篇解读】这是一篇记叙文。作者想要改变在计算机领域中存在的巨大的性别差异,于是举办了编程训练营并成为了女孩们的榜样,也以此不断督促自己进步。5B细节理解题。根据第一段中的“I thought the main result would be that some would be interested enough to learn more, but it turned out that the girls were hungry for role models in the field.(我认为主要的结果是使一些对编程足够感兴趣的女生去了解更多相关知识,但结果却表
22、明女孩们非常渴望在计算机领域找到一个榜样。)”可知,女孩们非常渴望在计算机领域有一个榜样,这让作者觉得吃惊。故选B。6C推理判断题。根据第二段中的“Id never seen myself as a role model, but suddenly there were younger girls looking up to me.It made me want to be better.This “role model psychology” doesnt just change what I do out in the world;it changes what I do for myse
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
