2022版高考英语二轮复习 组合练4.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语二轮复习 组合练4 2022 高考 英语 二轮 复习 组合
- 资源描述:
-
1、组合练4.阅读理解(共4小题;每小题2分,满分8分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。(2021江苏省海安高级中学高三下期新高考模拟英语试题(二) Life is filled with challenges.As we get older, we come to realize that those challenges are the very things that shape us and make us who we are.It is the same with the challenges that come with friendship.Whe
2、n we are faced with a challenge, we usually have two choices.We can try to challenge it, or we can decide that the thing isnt worth the trouble and call it quits.Although there are certainly times when calling it quits is the right thing to do, in most case what we needed is commitment(投入) and commu
3、nication.When we are committed to something, it means that no matter how painful or how uncomfortable something is, we will always choose to face it instead of running away from it.Communication is making space for discussion and talking about how you feel instead of just saying what the other perso
4、n did wrong.If you can say to a friend, “I got my feelings hurt.” rather than “You hurt my feelings.” you are going to be able to solve the problem much faster.In dealing with many challenges that friendship will bring to you, try to see them for what they are:small hurdles(栏杆) you need to jump or g
5、et through on your way through life.Nothing is so big that it is impossible to get over, and hurt only serves to make us stronger.Its all part of growing up.It happens to everyone, and some day you will look back on all of this and say, “Hard as it was, it made me who I am today.And that is a good t
6、hing.”1What can we infer from the text?AFriendship needs challenges.BChallenges shape our challenges.CSmall hurdles arent worth the trouble.DCommitment can form friendship.2What did the writer suggest when faced with a challenge?AOne should call it quits.BOne should temporarily run away from it.COne
7、 should be committed and communicable.DOne should lay it aside for a while and ask for others help.3What does the underlined phrase “call it quits” in Paragraph 1 mean?ALet go of it.BGet over it.CForget about it.DPut it aside.4The whole passage is centered on the relationship between _.Afriendship a
8、nd challengesBcommunication and friendshipCcommitment and communicationDchallenges and the ways to get through【语篇解读】本文是一篇议论文,告诉我们友谊中的挑战有助于我们成长,我们应该正确对待友谊中的挑战。1A推理判断题。根据第一段“As we get older, we come to realize that those challenges are the very things that shape us and make us who we are.It is the sam
9、e with the challenges that come with friendship.(随着年龄的增长,我们逐渐意识到,正是这些挑战塑造了我们,让我们成为了现在的自己。友谊带来的挑战也是如此。)”可知,友谊带来的挑战有助于我们的成长,因此友谊中也需要挑战,故选A。2C推理判断题。根据第一段“Although there are certainly times when calling it quits is the right thing to do, in most case what we needed is commitment and communication.(虽然有时放
10、弃是正确的,但在大多数情况下,我们需要的是投入和沟通。)”可知,作者认为面对友谊中的挑战时,我们需要投入和沟通,故选C。3A词句猜测题。根据画线短语前的“When we are faced with a challenge, we usually have two choices.We can try to challenge it, or we can decide that the thing isnt worth the trouble and call it quits.(当面对挑战时,我们通常有两种选择。一种是我们可以试着挑战它,另一种是我们认定这件事不值得我们费心去做,接下来自然是
11、放弃它。)”由此可知画线短语的意思是“放手、放弃”,故选A。4A主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段“As we get older, we come to realize that those challenges are the very things that shape us and make us who we are.It is the same with the challenges that come with friendship.(随着年龄的增长,我们逐渐意识到,正是这些挑战塑造了我们,让我们成为了现在的自己。友谊带来的挑战也是如此。)”可知,本文主要讨论的是友谊和挑战的
12、关系,故选A。.语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2021河北省普通高等学校招生全国统一模拟考试)The tables quickly turned for an 89-year-old pizza delivery driver _1_ received a surprise delivery of his own from “regulars”It was _2_ $12,000 tip.Derlin Newey was in disbelief.“I dont know what _3_ (say), ex
13、cept thank you,” said Newey as he held back _4_(tear) of joy.Newey delivers pizzas about 30 hours a week.He started the job after realizing he couldnt live just only _5_ social security.In addition to being a delivery driver, Newey is also a rising TikTok star thanks to some regular customers inspir
14、ed by his spirit.The Valdez family said they always asked for him when _6_(order) pizzas and started recording his deliveries.With more than 53,000 followers, they often got comments asking why Newey was delivering pizzas at his age.The family _7_(decide) to do some good.Newey was _8_(complete) unpr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
