2022版高考英语外研版一轮复习练习:必修1 MODULE 4 A SOCIAL SURVEY—MY NEIGHBOURHOOD WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语外研版一轮复习练习:必修1 MODULE SOCIAL SURVEYMY NEIGHBOURHOOD WORD版含解析 2022 高
- 资源描述:
-
1、练案4必修一Module 4A Social SurveyMy Neighbourhood.完形填空(2021广州市综合练习)In todays world, we find ourselves communicating more and more through online channels. Messaging and social media services are often used at the 1.D of facetoface dialogue. There are certain situations where online communication is 2.B
2、, but in other situations we choose virtual conversation over reallife conversation. This begs the 3.A : is online communication 4.C in todays world?There are unquestionably many advantages with online communication. One of the main arguments in its 5.B is that it lets us communicate with people in
3、different places around the globe. This has considerable benefits in the workplace as 6.C can take place via videoconferencing without the need for 7.A , tiring and expensive business trips. 8.D , it lets longdistance families and friends keep in touch easily. Another point is that written online co
4、mmunication lets us respond either 9.B or at a time that suits us, allowing us to 10.C and polish our message.On the other hand, there are several significant 11.A to overreliance on online communication. Some experts are 12.D that a lack of facetoface interaction 13.B the development of social skil
5、ls such as empathizing and reacting to situations in 14.D life. Also, the very nature of conversation is 15.C in the virtual world. If short messages decorated with emoticons (表情符号) 16.B longer stretches of direct conversation with 17.A expressed in real faces, were running the risk of 18.C the art
6、of real conversation. 19.D , I believe that online communication brings an overall advantage in todays fastpaced, globalized society. However, we shouldnt 20.A the benefits of facetoface dialogue.文章大意:在当今世界,我们越来越多地通过线上渠道交流,导致面对面的交流少了许多。作者就网上交流的利弊进行了分析,并发表了自己的见解。1A.beginningBriskCrequest Dexpense解析:根
7、据前一句中的“we find ourselves communicating more and more through online channels”可推知,我们越来越多地通过线上渠道交流,导致面对面的交流少了许多。at the expense of意为“以为代价”符合语境。2A.unnecessaryBunavoidableCchallenging Dmeaningful解析:根据语境可知,在某些情况下网上交流是不可避免的,但是在其他情况下我们更喜欢选择虚拟的而不是现实的交谈。B项意为“不可避免的”。3A.question BconclusionCidea Dconsequence解析:
8、根据空后的问句可推知,这是一个问题。beg the question“引出问题”。4A.understandable BincredibleCpreferable Dpossible解析:根据上句中的“but in other situations we choose virtual conversation over reallife conversation”可推知,我们偏好网上交流。C项意为“更可取”,符合语境。5A.opinion BfavourCpresenceDcondition解析:根据上句中的“many advantages”可推知,此处陈述的是网上交流的好处,故B项“赞同,支
9、持”符合语境。6A.payments BincidentsCmeetingsDclasses解析:根据空前的“workplace”及空后的“videoconferencing”可知,空处指的是职场中的会议。A项“款额,款项”不符合语境。7A.timeconsuming BheartbreakingCuserfriendlyDcosteffective解析:根据空后的“tiring and expensive business trips”可知,视频会议省去了现实中耗时的、累人的且花费大的出差。A项意为“耗时的”;C项意为“易于掌握的”;D项意为“划算的”。8A.GraduallyBConseq
10、uentlyCOtherwise DFurthermore解析:根据空前和空后表述的网上交流的好处可推知,空处前后为递进关系,故选D。9A.earlierBimmediatelyCfrequently Dconventionally解析:根据语境并结合现实可知,书面的网上交流可以让我们选择立即回应或者在适合的时间回应。conventionally“照惯例”。10A.deleteBcopyCedit Dsend解析:根据空后的“polish”可知,此处表示编辑信息。11A.drawbacks BpuzzlesCimprovements Dchanges解析:根据空前的“On the other
11、hand”并结合下文内容可推知,此处表示过度依赖网上交流有几个明显的缺点,与上文介绍的网上交流的优点形成对比。A项意为“缺点,不利条件”。12A.annoyed Bcurious CconfidentDconcerned解析:根据该句中的“a lack of facetoface interaction”并结合语境可推知,一些专家担心缺乏面对面的交流会减缓社交技能的发展。13A.crosses outBslows downCturns upDgets over解析:参见上题解析。cross out“删去”;get over“解决,克服,控制”。14A.work BspareClocal Dre
12、al解析:根据空前的“social skills”可知,此处表示在现实生活中。15A.important Bpractical Cdifferent Dattractive解析:此外,在虚拟世界中,交谈的本质是有差异的。16A.remove Breplace Crelease Drevise解析:如果带有表情符号的短信代替了带有真实面部表达的情感的较长时间的直接对话,我们就正在冒着失去真正的交谈技能的风险。17A.emotions BconceptsCwishes Ddoubts解析:参见上题解析。18A.denying BmisunderstandingClosing Dmissing解析:
13、参见第16题解析。19A.After all BBy the wayCOn the contrary DOn balance解析:本空位于最后一段的段首,又结合本段的内容可知,该空有总结的含义。D项意为“总的来说”符合语境。20A.overlook BemphasizeCpreserve Ddestroy解析:根据该句中的“However”和语境可知,在当今快节奏、全球化的社会中,网上交流带来了整体优势,但是我们不应该忽略面对面的对话的好处。A项意为“忽略”。.阅读理解(2021山东省潍坊市高三一模)When traveling on a budget, every dollar counts
14、.Unfortunately, the cost of airfare alone can burn a serious hole in your wallet.Dont let that stop you from taking your dream vacation, though.According to Jeff Klee, CEO of CheapAir, there is a“sweet spot”to getting the biggest bang for your buck.“The most important rule is fairly obvious:dont wai
15、t until the last minute, as that rarely works out, ”he said in a statement.“But beyond that, you also want to be careful not to buy too early.”Still, thats easier said than done.Finding the most costefficient time to book is tough.Luckily, somebody did the math so you dont have to.Data crunchers fro
16、m the online travel agency CheapAir surveyed over 917 million fares to determine the day with the cheapest rates.Heres what they found:while prices tend to stay the same between 320 and 106 days before a trip, they start dropping at the 105day mark.That said, you might be tempted to book the moment
17、prices drop.But hold up! Youll save even more money by booking precisely 70 days before your trip.According to CheapAir, you can save 48 percent of the tickets total cost by using this trick.After that date, airfares will begin to increase again.And dont even think about booking any later than 20 da
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553733.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
