江苏省七市2021届高三第三次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省七市2021届高三第三次调研考试英语试题 WORD版含解析 江苏省 2021 届高三 第三次 调研 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、南通市 2021届高三第三次调研测试英语注意事项考生在答题前请认真阅读本注意事项及各题答题要求1.答题前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,请用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分 30 分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面5 段对话。每
2、段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the weather like today?A. Dry.B. Rainy.C. Sunny.【答案】B【解析】【原文】W: You asked me to tell you when it stops raining.M: And has it? I need a sunny day to do some painting outside.W: Not yet, but the
3、forecast says it will be dry and sunny tomorrow.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】When did the woman first call?A. In the morning.B. In the afternoon.C. In the evening.【答案】A【解析】【原文】W: Hi, Mr. Murphy. I called you at breakfast time and again after lunch. My fridge needs an urgent repair.M: OK. Im having dinner no
4、w, but Ill come out straight afterwards.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What color is the car?A. Black.B. Grey.C. Blue.【答案】C【解析】【原文】M: I thought you didnt like cars in that color. You said there were so many blue cars on the street, and you thought they were boring.W: But this is a special one.M: I liked the b
5、lack one we saw yesterday. The grey one was OK as well.4. 此处可播放相关音频,请去附件查看】When did the boy start playing football?A. At 7 p.m.B. At 8 p.m.C. At 9 p.m.【答案】A【解析】【原文】W: Come inside now. Youve been playing football for two hours. Its time for bed.M: Oh Mom, its only nine o clock. None of my friends eve
6、r go to bed before ten.W: Maybe none of them have to be up as early.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers probably doing?A. Learning a line.B. Shooting a film.C. Buying a camera.【答案】B【解析】【原文】W: Cut. Start from the top! Leo, please, lets try that line again with more enthusiasm.M: Im trying. Its
7、 getting late, and weve been shooting this scene for hours.W: Your character is falling in love. Show us some emotion! Cameramen, get ready to shoot!第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以
8、下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. How many candles has the woman ordered?A. 5.B. 10.C. 50.7. What will the man do to help the woman?A. Hell cancel the order.B. Hell take the candles back.C. Hell give the woman free candles.【答案】6. C 7. A【解析】【原文】W: I placed an order on your website for some candles, but I need
9、 to cancel it.M: How come?W: Well, I was only trying to buy five candles, but I added a zero at the end by mistake.M: Oh dear! Let me log onto the system and check whether they have been shipped or not.W: I hope not. I dont know what Id do with that many.M: You could give them away as presents for f
10、ree. Ha-ha! Im just kidding. Wed take them back.W: Thats a relief.M: Good news. They havent been shipped yet, so Ill cancel the order.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What is the main topic of the conversation?A. The company is being sold.B. The company is turning a profit.C. The company is mak
11、ing job cuts.9. Who is the man speaking to?A. His boss.B. His client.C. His co-worker.【答案】8. C 9. A【解析】【原文】W: Come in, Adam. Please, take a seat.M: Thanks.W: Dont be nervous. Youre not in any trouble.M: I appreciate you saying that, but considering the budget cuts, Im not expecting good news.W: Ther
12、e is good news and bad news. The good news is that no one will be fired within your team.M: They will be relieved. But whats the bad news?W: One of the other teams is going to be removed. You know, it has been a difficult decision, but we had to look at what is best for the business. Unfortunately,
13、they are not delivering the figures as you are.M: What if I took over their team temporarily, to try and get them to our level?W: Would you be willing to do that?M: Absolutely, if it means they could keep their jobs. Well, I can give it a shot.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. How many shops di
14、d the speakers mention at first?A. Two.B. Three.C. Four.11. What did the shop next to the post office once sell?A. Shoes.B. Food.C. Phones.12. How does the woman feel about the changes?A. Sad.B. Grateful.C. Optimistic.【答案】10. B 11. A 12. A【解析】【原文】M: Do you know the big shop on the High Street?W: Whi
15、ch one do you refer to? The one next to the post office? The one on the corner? The one with round windows? There are several big shops on the High Street.M: The one with the windows and the one on the corner have both been changed into offices now. I mean another one.W: Oh yes, I know. I bought my
16、boots there.M: Yes, thats the one. Everyone used to have their kids feet measured there. They had some nice shoes but a little old-fashioned.W: So, what do you want to tell me about the shop?M: Well, I was down there this morning and I noticed it has now been divided into two, with one shop selling
17、phones and the other selling organic food.W: Oh, thats such a shame. All the towns lovely old businesses are disappearing.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Where are the speakers?A. In a museum.B. On a hill.C. In a park.14. Why is the man hot?A. He is ill.B. The weather is hot.C. He has been cl
18、imbing.15. How does the woman feel about the museum?A. Interested.B. Bored.C. Upset.16. What does the woman suggest?A. Going home.B. Taking a photo.C. Going back down.【答案】13. B 14. C 15. A 16. B【解析】【原文】W: I wonder who built this place.M: Didnt you read the sign at the bottom of the hill?W: No, what
19、did it say?M: Im not going back down there to read it for you. Im overheating after climbing up here.W: The exercise will be good for us on such a cold day.M: Maybe. Anyway, the sign said this was the part that was built first. The rest of the castle came around 200 years later and the outer walls w
20、ere down there in the park.W: Its a pity there are just empty buildings here now. Id be glad to have seen the things they had inside.M: We can look around the museum later. They have some things there.W: Oh great! I never get bored looking at things like that. I love the history of these places.M: M
21、e too. Its amazing to think of the people who walked on this land and how different life was for them back in the old days.W: Can I take your photo here?M: Yes, and then lets climb the steps to the top of the tower. The view from there will be fantastic.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Who is al
22、lowed to start a student club?A. A 1st year student.B. A 3rd year student.C. A 5th year student.18. What skill can you learn through participating in associations?A. Concentration.B. Time management.C. Administration.19. How much starting capital could a new association get previously?A. $1,000.B. $
23、1.500.C. $2,0020. Who is probably giving the talk?A. A student.B. A president.C. A professor.【答案】17. B 18. C 19. B 20. C【解析】【原文】We thank everyone who is interested in establishing a student association at the university. There are some important things, including changes to the rules and fees. First
24、ly, you all know that anybody could start a club or association previously. However, starting from this year, you must have successfully completed at least one year of studies and have not been a student for more than 4 years. The reason is that we want all our students to focus on their studies, an
25、d not get disturbed by outside activities. However, joining student clubs is a great way to learn career skills like organization and leadership. Secondly, the university administration will no longer provide every new organization with $1500. Instead, the starting capital will be $10 per new member
26、, up to $2000. It doesnt matter if you have more than 200 members in your new club. These are the major changes, and we are confident that they will improve student life and help ambitious young students be active on campus. Personally, I have a long history at the University of Tuscaloosa, first as
27、 a student now as a professor. Throughout the time, I have been always involved in clubs and associations here, both for students and staff. So, I understand their value. If you have any further questions, please take a look at the brochure or meet me at my office tonight at 6 p.m., where I will be
28、answering questions personally.第二部分 阅读 (共两节,满分 50 分)第一节 (共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。AThe London Eye remains temporarily closed but in line with the Governments roadmap out of lockdown we plan to reopen from 17th May.You can pre-book now. Further information can be
29、found here.What to ExpectThe London Eye soars 443 fee into the sky and views stretching25 miles every direction.Since opening in 2000,it has been used as a backdrop in countless films and is loved by Britons and visitors alike.This is the UKs most popular visitor attraction,visited by over 3.5 milli
30、on people a year.Each London Eye capsule holds up to 25 passengers comfortably. All capsules are fully air-conditioned and rotate (旋转)on a special device designed to keep everyone upright as the wheel makes a slow but progressive rotation.The full rotation lasts 30 minutes of an ever changing view o
31、f this dynamic city.Opening TimesSeptember to May 10:00am8:00pm dailyJune 10:00am9:00pm dailyJuly 10:00am9:30pm dailyAugust 10:00am-8:30pm dailyNot open on Christmas Day or during maintenance period.Ticket PricesAdult:January to March 15.00April to December 15.50Child (5-15 years):January to March 7
32、.50April to December 7.75Child under 5 years: freeSenior (60 plus): 12.00Booking line9:00am to 5:00pm Monday to SundayTelephone: 0870 5000 60021. Which of the following does the London Eye ride offer?A. A 30-minute fast rotation.B. An insight into its long history.C. A 360moving view of the city.D.
33、A non-chargeable admission.22. When is the London Eye open in January?A. 10:00am-8:00pm.B. 100am-9:00pm.C. 10:00am-9:30pm.D. 10:00am8:30pm.23. Whats the charge for a young couple with a 5-year-old boy who visit on the reopeningA. 30B. 31C. 37.5D. 38.75【答案】21. C 22. A 23. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了伦敦眼计划从
34、5月17日开始重新开放,包括值得期待的活动,开放时间和门票价格等相关信息。【21题详解】细节理解题。根据What to Expect部分的“The London Eye soars 443 fee into the sky and views stretching 25 miles every direction.(伦敦眼高达443米,视野遍布25英里。) ”可知伦敦眼可展示360度视角下的城市。故选C项。【22题详解】细节理解题。根据Opening Times部分的第一行“September to May 10:00am-8:00pm(九月份至五月份,每天早上十点到晚上八点。)”可知,它在一
35、月份的早上十点到晚上八点开放。故选A项。【23题详解】细节理解题。根据第一段第一句“we plan to reopen from 17th May.(我们打算从五月十七号开始重新开放)”,以及Ticket Prices部分的第一个方框“Adult(成年人),April to December 15.50(四月至十二月,十五点五英镑)”,以及第二个方框“Child(5-15years) (孩子5至15岁),April to December 7.75(四月至十二月,7.75英镑)”,合计票价为2*15.50+7.75=38.75英镑,可知,他们的费用是38.75英镑,故选D项。BIts the
36、near future.Animal populations have fallen sharply and 80% of species are extinct.The forests are so rare that you need to make a booking to visit one. Birds also face extinction.The Arctic terns,a species evolved to fly across the world on 4000km annual journeys,are on their last migration (迁徙) to
37、Antarctica.The Last Migration by the Sydney-based writer Charlotte McConaghy is a different sort of climate novel,one in which the heroines(女主人公)damaged soul is as much a story as the damaged environmentThis is McConaghys first work of literary fiction,after a history publishing in science fiction a
38、nd a romantic fantasy series.I wanted to try and engage with the climate crisis closely,she said.Its hard to nail down where he book came from.But I had Toni Morrisons words in my head:If theres a book you really want to read,but i hasnt been written yet,then you must write it.I love that. It really
39、 speaks to me.I wanted to write about the way the natural world is disappearing but I didnt know a way in.The way in”, she says, was togo travelling.I went to Ireland and Iceland,and thought about these incredible journeys of the terns and these people who study hes journeys.The book became a story
40、of a double journey: the migration of the birds,and a broken womans travelling to the end of the earth.Much of the book is told in flashbacks, the action jumping between the south coast of New South Wales to the west coast of Ireland and to Greenland.Ive always been fascinated with Ireland: the land
41、scape, the people and the poetry and music.I was fascinated with writing a character from there. It was a way to connect more with the place.McConaghy says she also wanted to have a character who wasof two places.I had lived in 21 houses by the time I was 21, as a result I definitely know how it fee
42、ls to feel as if you are not sure where you belong and feeling as if you are between two worlds.24. How is The Last Migration different from other climate novels?A. It forecasts environmental destruction.B. It features a birds cross-continental migration.C It combines science fiction well with roman
43、tic fantasy.D. It attaches equal importance to the heroines broken soul.25. What did McConaghy think of Toni Morrisons words?A. Inspirational.B. One-sided.C. Authoritative.D. Casual.26. Why did McConaghy go travelling?A. To appreciate the landscape of Ireland.B. To follow the migration of the birds.
44、C. To get away from her tiresome life.D. To find ideas for her new book.27. How might a character of two placesfeel?A. Content and carefree.B. More connected with nature.C. Lacking in a sense of belonging.D. Knowledgeable about the world.【答案】24. D 25. A 26. D 27. C【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍了悉尼作家夏洛特麦康奈的小说最后
45、的迁徒,作者在书中通过环境问题表达了自己的担忧,让我们更加了解自然界。24题详解】细节理解题。根据第二段的“The Last Migration by the Sydney-based writer Charlotte McConaghy is a different sort of climate novel,one in which the heroines(女主人公)damaged soul is as much a story as the damaged environment”(悉尼作家夏洛特麦康奈的最后的迁徙是一部不同的气候小说,书中女主人公受损的灵魂和受损的环境一样)。可知,作
46、者将女主角受损的灵魂和恶化的环境一样重视。所以D选项:它同样重视女主人公破碎的灵魂。是最后的迁徙与其他气候小说的不同,故选D。【25题详解】推理判断题。结合第四段的“But I had Toni Morrisons words in my head:If theres a book you really want to read,but i hasnt been written yet,then you must write it.I love that. It really speaks to me.( 但我脑子里有托尼莫里森的话:“如果有一本书你真的想读,但我还没有写,那么你必须写。”“我
47、很喜欢它。这真的是在对我说话”)”可见作者认为McConaghy话很鼓舞人心。故选A。【26题详解】推理判断题。根据第五段“I wanted to write about the way the natural world is disappearing but I didnt know a way in.The way in”, she says, was togo travelling.( 我想写一下自然世界的消失方式,但我不知道如何消失。她说,进去的方式是“去旅行”。)”可知作者旅行的目的就是寻找写作素材和灵感。故选D。【27题详解】推理判断题。根据倒数第一段的“I definitely
48、 know how it feels to feel as if you are not sure where you belong and feeling as if you are between two worlds(我绝对知道你不确定自己属于哪里,感觉自己在两个世界之间的感觉)”可推断,在两个世界导致不确定自己的口所属地,也就是缺乏归属感。可知,一个处于“两个地方”的角色是缺乏归属感的角色。故选C。CBabies who frequently communicate with their caregivers using eye contact and vocalisations(发声
49、)at the age of one are more likely to develop greater languages skills by the time they reach two,according to new research.In the study, researchers looked at 11- and 12-month-od babies vocalisations. gestures and gaze behaviours ,and at how their caregivers responded to them.To measure he interact
50、ions ,the researchers videoed infants(婴儿)and caregiver at home,and asked them to play as usual.They took those recordings back to the universityThe scientists then used statistical models to find that the best predictor of vocabulary at 24 months was when infants were seen to use vocalsatioms while
51、looking at their caregivers face when they were about a year old.The benefits were even greater when these interactions were followed by responses from the caregiver.The statistics showed that at 19 months,children had an average of about 100 words.Those who exhibited the beneficial interactive beha
52、viour earlier in life were seen to have an average of about 30 extra words.The message of this paper is that it is the result of a joint effort; noticing what your child is attending to and talking to them about it will support their language development. said McGillion, a co-author of the work.The
53、joy of this message is that that can happen in any context. across any part of your day.Its not something that requires special equipment or even lots of time.I can happen when youre doing the laundry,for examplewhen youre taking out the socks, you can talk about socks.in the park, in the car, at me
54、altimes,at bathtimes.This finding can be used in any context,added McGillion.This is a developmental snapshot in the first year of life, but children are constantly growing and changing and so are their behaviours. It would be interesting to look at these sorts of behaviours again as children progre
55、ss through the second year of life to see whats happening there,said Donnellan,the lead author on the study.28. How did the researchers get the findings?A. By interacting with babies.B. By asking babies to vocalize.C. By analyzing relevant recordings.D. By referring to the previous statistics.29. Wh
56、at does he underlined word itin Paragraph 5 mean?A. Infants eye contact.B. Infants larger vocabulary.C. The response from caregivers.D. The best predictor of vocabulary.30. What did McGilion say about infants interactive behaviour?A. Is easy to perform.B. Its complex to understand.C. Its difficult t
57、o copy.D. Its interesting to video.31. What might further studies be on?A. Childrens academic progress.B. Childrens growing environment.C. Childrens potential physical development.D. Childrens behaviours across more age ranges.【答案】28. C 29. B 30. A 31. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要研究了婴儿的语言技能与护理者之间的互动的关系,得出的
58、结论是:和孩子的眼神以及语言交流越多,孩子的语言能力就越好。【28题详解】细节理解题。根据文章第一段中句子“Babies who frequently communicate with their caregivers using eye contact and vocalisations(发声)at the age of on are more likely to develop greater languages skills by the time they reach two,according to new research.”(一项新的研究表明,婴儿在一岁的时候经常笑并与他们的照顾
59、者使用目光接触和交流发声更有可能使他们在两岁的时候产生更大的语言技能。)可知,研究人员通过一项新的研究研究出了和孩子的眼神以及语言交流越多,孩子的语言能力就越好。故选C项。【29题详解】词义猜测题。根据文章第四段最后一句“Those who exhibited the beneficial interactive behaviour earlier in life were seen to have an average of about 30 extra words.”(那些更早展示有益的互动行为的婴儿获得了更多的词汇量。)和第五段中句子“The message of this paper
60、is that it is the result of a joint effort”(它是一个共同努力的结果。)可知,这里的“它”指代的是前文婴儿更大的词汇量。故选B项。【30题详解】推理判断题。根据文章第六段第一句“The joy of this message is that that can happen in any context. across any part of your day.Its not something that requires special equipment or even lots of time.I can happen when youre doi
61、ng the laundry,for examplewhen youre taking out the socks, you can talk about socks.in the park, in the car, at mealtimes,at bathtimes.”( MG说, 这种信息的交流可以在一天中的任何时刻发生, 无论是在洗衣房, 还是在公园, 在车里, 在吃饭的时候, 在洗澡的时候)可推测,这种互动的表现是很容易去执行的。因此选A项。【31题详解】推理判断题。根据文章最后一段第二句“It would be interesting to look at these sorts o
62、f behaviours again as children progress through the second year of life to see whats happening there”(当孩子们在第二年的成长过程中再次观察这些行为,看看那里发生了什么,这将是一件很有趣的事情。”) 可知,进一步的研究应该是去研究儿童在更多年龄段的行为。故选D项。DLight pollution is a significant but overlooked driver of the rapid decline of insect populations, according to the m
63、ost comprehensive review of the scientific evidence to date.Artificial light at night can affect every aspect of insects lives, the researchers said. We strongly believe artificial light at night in combination with habitat loss, chemical pollution.invasive (入侵的) species, and climate change is drivi
64、ng insect declines, the scientists concluded after assessing more than 150 studies.Insect population collapses have been reported around the world, and the first global scientific review published in February, said widespread declines threatened to cause a catastrophic collapse of natures ecosystems
65、.There are thought to be millions of insect species, most still unknown to science, and about half are active at night. Those active in the day may also be disturbed by light at night when they are at rest.The most familiar impact of light pollution is moths (飞蛾) flapping around a bulb, mistaking it
66、 for the moon. Some insects use the polarisation of light to find the water they need to breed, as light waves line up after reflecting from a smooth surface. But artificial light can scupper (使泡汤) this. Insects are important prey (猎物) for many species, but light pollution can tip the balance in fav
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
