江苏省东台市2020--2021学年高一学业质量水平测试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省东台市2020-2021学年高一学业质量水平测试英语试题 WORD版含解析 江苏省 东台市 2020 2021 学年 学业 质量 水平 测试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高中学生学业质量水平测试(含答案)高一英语第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题,每小题1.5分,计7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每对对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. $19.15. B. $9.18. C. $ 9.15.答案是C。1. What will the speakers probably do
2、 tonight?A. Watch a baseball game. B. Do their homework. C. Watch TV.2. What are the speakers talking about?A. The Valentines Days plan. B. A Chinese restaurant. C. Chinese food.3. When is the womans birthday?A. On a Sunday. B. On a Monday. C. On a Saturday.4. Where does the man want to go?A. A hote
3、l. B. A high school. C. A museum.5. What does the woman ask the man to do?A. Teach her physics. B. Clean her room. C. Help Bob with his work.第二节(共小题,每小题1.5分,计22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6.
4、Why does Sue want $10?A. To buy a gift for John. B. To help a womans daughter. C. To pay for a womans cake.7. What is John like?A. Careless. B. Generous. C. Patient.听第7段材料,回答第8至10题。8. Where does the conversation take place?A. In a supermarket. B. In a restaurant. C. In a company.9. What is the man?A
5、. A cook. B. A guard. C. A salesman.10. Why cant the woman find the things she needs?A. She is not familiar with the place. B. They have been changed to a different place.C.She always forgets where the things are.听第8段材料,回答第11至13题。11. When does the conversation take place?A. In the middle of a year.
6、B. At the beginning of a year. C. At the end of a year.12. What does the man think of the womans plan?A. Understandable. B. Creative. C. Impractical.13. What is mans plan?A. To be more active. B. To go on further study. C. To write a novel.听第9段材料,回答第14至17题。14. What does the woman buy a dress for?A.
7、A party. B. Her birthday. C. An interview.15. What is wrong with the womans last dress?A. Its old-fashioned. B. The size is not fit. C. The color is too dark.16. What is the relationship between the speakers?A. Customer and salesman. B. Husband and wife. C. Brother and sister.17. How much does the w
8、oman need to pay?A. 120 yuan. B. 480 yuan. C. 600 yuan.听第10段材料, 回答第18至20题。18. What is the passage mainly about?A. A student with illness. B. School days. C. A classroom robot.19. Why does Anna do using AV1?A She is ill. B. She tests it. C. She isnt a top student.20. What can Anna do using AV 1?A. Kn
9、ow the answers to her schoolwork. B. Take photos of her classmates in class.C.Communicate with her classmates and teachers.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最侍选项。AOxford Advanced Learners DictionaryThe Oxford Advanced Learners Dictionary is recommended by teachers
10、 and students because it explains words in language students understand, gives useful example sentences and includes the tools learners need to succeed in English. The new 9th edition with Oxford iSPeaker and Iwriter makes it the latest speaking and writing tool.Author: Margaret Deuter, Jennifer Bra
11、dbery Price: $29.95Papaerback: 1,900 pagesAmazon Bestsellers Rank: 324,510 in booksCollins English DictionaryAt the cutting edge of language change, Collins English Dictionary offers you all the latest words and phrases you need at your fingertips. Whether for study, at work, or on the go, you can c
12、heck spellings, and look up meanings and words you need, every day.Author: Harper Collins Price: $25.99Paperback: 1,920 pagesAmazon Bestsellers Rank: 380,428 in booksCambridge Advanced Learners DictionaryIt is great for advanced learners of English and contains a large vocabulary, including words fr
13、om the areas of technology, language and lifestyle, plus important words for academic study. It is perfect as a reference tool and as a study companion. It is also great for exam preparation.Author: Cambridge UniversityPaperback: 1,856 pages Price: $39.27Amazon Bestsellers Rank: 388,487 in booksLong
14、man Handy Learners DictionaryLongman is the very best for students learning English to study, live and work in North America. This dictionary provides lots of handy reference materials. This popular, pocket-size dictionary is great for students who need quick and easy reference to American words and
15、 phrases.Author: Pearson Education Price: $23.66Paperback: 528 pagesAmazon Bestsellers Rank: 465,427 in books1. You can probably look up some newly-created words in _.A. Oxford Advanced Learners DictionaryB. Longman Handy Learners DictionaryC. Cambridge Advanced Learners DictionaryD. Collins English
16、 Dictionary2. What do we know about Longman Handy Learners Dictionary?A. Its the cheapest of the four dictionariesB. Its helpful to improve your pronunciationC. Its great for students to prepare for examsD. Its good for American English learners.3. In what order are the dictionaries listed?A. The th
17、ickness of the dictionaries.B. The prices of the dictionaries.C. The Amazon ranks of the dictionaries.D. The functions of the dictionaries.【答案】1. D 2. A 3. C【解析】这是一篇说明文。从各个方面介绍了四本英语字典,主要介绍各自的特点特色。【1题详解】细节理解题。根据Collins English Dictionary标题下的“Collins English Dictionary offers you all the latest words
18、and phrases you need at your fingertips.”(柯林英语字典为你提供你所需要的触手可及的最新词汇和短语。)可知,在柯林英语字典里,你可能就会找到一些新造的词汇。故选D。【2题详解】细节理解题。根据四本字典的价格对比,Oxford Advanced Learners Dictionary的价格是$29.95,Collins English Dictionary的价格是$25.99,Cambridge Advanced Learners Dictionary的价格是Price: $39.27,Longman Handy Learners Dictionary的价
19、格是$23.66,可以发现,Longman Handy Learners Dictionary的价格是最便宜的。故选A。【3题详解】推理判断题。根据四本字典的Amazon Bestsellers Rank对照可知,Oxford Advanced Learners Dictionary的排名是324,510;Collins English Dictionary的排名是380,428;Cambridge Advanced Learners Dictionary的排名是388,487;Longman Handy Learners Dictionary的排名是465,427。所以,可以推断出,四本字典
20、是按照亚马逊排名从低到高的顺序进行排列的。故选C。BWhen you want to hold a party for your teens, you need to keep things fun. The last thing you need is a group of ill-humored teenagers! So, here are some fun group games and activities!1. Who am I?This is a great way to break the ice, especially for those who never met befo
21、re. If you are looking for a group activity among teenagers who dont know each other that well, this one will fit the bill. Get all the members in the group to write down a few things about themselves. Now read out the list and have the crowd guess the writer. Do encourage the teens to get creative
22、and list things that are fun.2. Apple Tag:Youll need two volunteers for this game. These teenagers will need to tip everyone else by touching them with an apple. The volunteers must do this without lifting one leg off the ground. If they need to move, they have to take a bite off the apple. The tipp
23、ers can throw the apple between themselves to tip people. If the apple is all eaten before everyone in the group is tipped, the volunteers lose. Its really creative and fun.3. Living Sculpture:Heres another activity that will get your group of teenagers going! Fun yet creative-this idea is sure to b
24、e a hit. Provide the group with fun materials like toilet paper, leaves, rage, etc. And ask them to get creative. The task is to turn one person from each team into a living sculpture using these fun materials. Be creative!4. What should be considered when holding a party for teens?A. To buy enough
25、apples.B. To prepare enough toilet paper.C. To invite some humorous teens.D. To make it fun.5. Which activity can make some strangers familiar soon?A. Who Am I?B. Apple Tag.C. Win and LoseD. Living Sculpture6. What do the activities have in common?A. The teens need parents to be with them.B. The act
26、ivities are all creative and fun.C. The teens must work together.D. The activities are all held by close friends.7. Who is the passage written for?A. The shy teens.B. The teens parents.C. The dealers selling some items.D. The people joining a new group.【答案】4. D 5. A 6. B 7. B【解析】这是一篇应用文。文章主要讲述三个聚会活动
27、,这三个活动可以使青少年的聚会更加有趣,有创造性。【4题详解】细节理解题。根据第一段“When you want to hold a party for your teens, you need to keep things fun.”(当你想要为青少年举办聚会,你需要让这件事变得有趣。)可知,想要为青少年举办聚会,要考虑的是使聚会办得有趣,故选D项。【5题详解】细节理解题。根据第一个活动中“This is a great way to break the ice, especially for those who never met before.”(尤其是对那些之前从未见过面的人来说,这是
28、一个破冰的好办法。)可知,要想使陌生人马上熟悉起来,可以选择Who Am I?这项活动,故选A项。【6题详解】细节理解题。根据第一个活动中“Do encourage the teens to get creative and list things that are fun.”(要鼓励青少年变得有创造性,并且列出一些有趣的事情。)及第二个活动中“Its really creative and fun.”(真是很有创造性,并且很有趣。)及第三个活动中“Fun yet creative”(有趣但是也具有创造性。)可知,三个活动的共同特点是:都很有趣并且具有创造性,故选B项。【7题详解】推理判断题。
29、根据第一段“When you want to hold a party for your teens, you need to keep things fun.”(当你想要为青少年举办聚会,你需要让这件事变得有趣。)可推测,这篇文章是写给为青少年举办聚会的父母,故选B项。CWearing a protective suit, Jiang Aiqin waited for the arrival of the garbage trucks.She was about to start her voluntary work: garbage classification. But once she
30、d been working for a while, the 17-year-old of Chongqing Nankai Middle School realized that sorting out garbage by hand is a torturous(折磨人的) and time-consuming process.From the 2,000 replies to an online questionnaire she designed, Jiang found that only half of the residents were able to sort out th
31、eir garbage and many blamed their difficulties on the poor classification system.Jiang wondered what she could do to help out with the problem. It was her mother that gave her the hint: She suggested that Jiang introduce artificial intelligence(人工智能) into garbage classification.Inspiration struck, l
32、eading her to design a new app.When users come to the front of a bin, they describe the garbage on their smartphones and create a QR code sticker(二维码标签). Using a machine beside the dustbin, they scan the code, which then tells them the correct bin to use.With the app, you can track(追踪) the progress
33、of your trash. “It would save residents troubles and inform them about garbage classification,” said Jiang. “As the method spread from household to household, the efficient disposal of garbage in cities would be established.”Although the teenager had a blueprint in mind, she didnt know how to progra
34、m an app. To this end, Jiang visited an environmental protection company for help. She told the company about her app idea, and as a result won recognition for her innovation(发明) from the companys experts.Finally, Jiang did a further duty as a citizen: She wrote to local government about her idea. R
35、eplying, the government told her that “The design is creative and workable” and that “a clean environment needs the help of citizens like you.”8. All of the following contribute to the creation of the garbage sorting app EXCEPT _.A. Jiang Aiqins mother.B. environmental expertsC. the governmentD. Jia
36、ng Aiqins classmates9. Whats the purpose of Jiangs app?A. To make garbage classification efficient.B. To earn her a large quantity of money.C. To earn her much higher social status.D. To monitor people for garbage classification.10. In order to use the garbage classification app, users neednt _.A. c
37、ome to the front of a binB. create a QR code stickerC. use a smartphone to scan the codeD. describe garbage on their smartphone11. Which of the following word can describe Jiang Aiqin?A. Particular.B. Determined.C. SensitiveD. Modest【答案】8. D 9. A 10. C 11. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章记叙了一个17岁的名叫Jiang Aiqin 的
38、学生研发出一款垃圾分类的应用软件的过程。【8题详解】细节理解题。根据文中第四段的“It was her mother that gave her the hint”(她的妈妈给了她提示)、倒数第二段的“and as a result won recognition for her innovation(发明)from the companys experts”(结果赢得了这家公司专家对她的发明的认可)、和最后一段“Replying, the government told her that(在回复中政府告诉她)可知,文中的母亲、专家、政府这三方都对她的这款应用软件有帮助,而没有提到同学。故选D
39、项。【9题详解】细节理解题。根据倒数第三段句子“With the app, you can track(追踪) the progress of your trash. “It would save residents troubles and inform them about garbage classification,” said Jiang. “As the method spread from household to household, the efficient disposal of garbage in cities would be established.”(江说:用这
40、个应用软件,你能追踪你的垃圾的进展情况。 它将使居民省了很多麻烦,告知他们关于垃圾分类。当这个办法传到千家万户后,这种在城市里的垃圾高效处理就会建立起来。) 可知,她开发这种APP的目的是为了高效处理垃圾分类。故选A。【10题详解】细节理解题。根据句子“When users come to the front of a bin, they describe the garbage on their smartphones and create a QR code sticker(二维码标签). Using a machine beside the dustbin, they scan the
41、code, which then tells them the correct bin to use.”(当用户来到垃圾桶前,他们在智能手机上描述垃圾,生成二维码标签。通过使用一台垃圾桶旁边的机器扫描代码,告知他们该使用哪只垃圾桶。)可知,要使用垃圾分类应用程序,使用者需要来带垃圾桶前,在智能手机上描述垃圾,然后生成二维码标签。C项“用智能手机扫描二维码”不符合原文意思。故选C。【11题详解】推理判断题。根据本文对这款应用软件开发的过程描述:“to start her voluntary work”(开始她的志愿者工作)、“realized that sorting out garbage b
42、y hand is a torturous(折磨人的) and time-consuming process.”(意识手工垃圾分类的耗时折磨人)、“From the 2,000 replies to an online questionnaire she designed”(根据2000份她设计的网上问卷调查回复,)、 “Finally, Jiang did a further duty as a citizen: She wrote to local government about her idea. ”(最后,她作为一个市民尽一步履行责任:给当地政府写信告诉政府关于她的想法),可是推知,
43、她是一个意志坚定的人。故选B。【点睛】D.US poet Maya Angelou once wrote, “We delight in the beauty of the butterfly, but rarely admit the changes it has gone through to achieve that beauty.”This is especially true when it comes to the main characters of the hit movie Better Days, which came out in China on Oct 25.Star
44、ring Jackson Yee and Zhou Dongyu, the film follows an outstanding candidate for the national college entrance exam Chen Nian, who meets teenage hooligan(小混混) Liu Beishan at a sad situation. Liu was abandoned by his parents and dropped out of school at 13. He tries to protect Chen from school violenc
45、e. The two form a strong relationship, and support each other as they grow up in a difficult environment. But before they take the exam, Chen accidentally kills a classmate who bullies(欺凌) her at school and Liu tries to protect her by taking the blame.Talking about why he chose to star in the movie,
46、 Yee said that he was attracted by the theme of teenage bullying. “Beyond the problem of school violence, the film also forthrightly reflects on the mental growth of youth,” he told Global Times.Any kind bullying is painful, but its often unrecognized that many bullies face mental problems of their
47、owneither at home or at schooland look for ways to take their emotions out on others. In other words, bullies are the weak ones, not their victims.Often the easiest targets are those who seem to be the weakest: the nicest or quietest people. Or they pick on people who stand out from others. “Anythin
48、g out of the norm can make you a target-anything that brings undue attention to yourself,” US high school teacher Jeff Ward told The Daily Universe newspaper.This may be true, but that doesnt mean that the victims have themselves to blame. “You did not ask to be bullied,” bullying prevention anthor
49、Sherri Gordon told Very Well Family website. “The bully made that choice and you are in no way responsible for another persons thoughts and actions.”For those who are neither bullies nor victims, if you know someone whos being bullied, dont just stand by and let it happen. At the end of the day, kno
50、wing whats right doesnt mean much unless you do whats right.12. The example like Liu Beishan in the movie suggests that _.A. a badly-behaved child may still have justice and integrity in the bottom of his heartB. parents are more responsible for childrens mental growth than schoolsC. laws should be
51、made to protect children who are abandoned by their parentsD. governments should take proper measures to protect students from being bullied13. Which of the following statements is right?A. Chen and Liu are classmatesB. Jackson Yee chose to star in the movie because it reflects on the mental growth
52、of youth.C. To protect Chen, Liu accidentally killed a classmate who bullies her at school.D. Many bullies face mental problems of their own, so they are also weak ones and victims.14. What does the fifth paragraph mainly talk about?A. Bullies can be weak if you are courageous.B. It is often bullies
53、 victims that are to blame.C. School bullying is common.D. We often neglect what makes bullies.15. What does the author want to say in the last paragraph?A. Only when you do something can you make your life meaning.B. If you stand by when bullying happens, you will be a victim some day.C. We should
54、do something to stop bullying even if you are not involved.D. Doing whats right means you know what is right and what is wrong.【答案】12. A 13. B 14. D 15. C【解析】本文是一篇说明文,由电影好日子入手介绍了校园欺凌现象并分析了原因。【12题详解】推理判断题。根据第三段“teenage hooligan”(小混混)及“He tries to protect Chen from school violence.”(刘北山试图保护陈年免受校园暴力)可知
55、,刘北山虽然不是个乖孩子,但内心依然充满正义感,故选A。【13题详解】细节理解题。根据第四段“Talking about why he chose to star in the movie, Yee said that he was attracted by the theme of teenage bullying. “Beyond the problem of school violence, the film also forthrightly reflects on the mental growth of youth,” he told Global Times.”(谈到为何选择出演
56、这部电影时,易烊千玺说他被青少年欺凌的主题所吸引。他在接受环球时报采访时说:“除了校园暴力问题,这部电影还直截了当地反映了青少年的心理成长。”)可知,易烊千玺之所以选择出演这部电影是因为这部电影反映了青少年的心理成长,故选B。【14题详解】主旨大意题。根据第五段“Any kind bullying is painful, but its often unrecognized that many bullies face mental problems of their owneither at home or at schooland look for ways to take their e
57、motions out on others. In other words, bullies are the weak ones, not their victims.”(任何形式的欺凌都是痛苦的,但人们往往没有意识到,许多欺凌者也面临着自己的心理问题无论是在家里还是在学校他们想办法把情绪发泄到别人身上。换句话说,恶霸是弱者,而不是受害者)可知,本段主要讲的是欺凌者的心理问题是导致校园欺凌的罪魁祸首,而我们往往忽略了这一点,故选D。【15题详解】推理判断题。根据最后一段“For those who are neither bullies nor victims, if you know som
58、eone whos being bullied, dont just stand by and let it happen.”(对于那些既不是欺凌者也不是受害者的人,如果你知道有人被欺负,不要只是站在一旁,任由它发生)可知,作者想告诉我们:即使没有参与其中,我们也应该做些事情来制止欺凌行为,故选C。第二节(共小题;每小题2.5,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项多余选项。The global medical community has debated the efficacy of traditional Chinese medicine(
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-554295.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
