2022秋高中英语 Unit 5 The Value of Money单元测试 新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022秋高中英语 Unit The Value of Money单元测试 新人教版必修第三册 2022 高中英语 Money 单元测试 新人 必修 第三
- 资源描述:
-
1、UNIT 5THE VALUE OF MONEY (满分:100分建议用时:90分钟)第一部分语言知识(15分)第一节单句语法填空(10分)1He would never forget the scene a soldier jumped into the river.2While wandering there,he spotted a boy (draw) on the wall.3Theres enough information (indicate) that he has enough patience.4About five minutes later,the policemen
2、arrived at the spot the accident had happened.5Youd better take a magazine case you have to wait for a long time.6Seeing the child trapped in the old house,the man from the upper class didnt hesitate (rush) in.7Youd better treat the clerks a friendly manner.8It is said that this subject is (option)
3、in that school.9Hurry up!There is little time for you to get (dress) now.10He came to this big city with the (intend) of finding a good job.【答案】1.where2.drawing3.indicating4.where5in6.to rush7.in8.optional9dressed10.intention 第二节选词填空(5分)11He helped us so much but asked for nothing .12No one dares to
4、 his office without permission.13 ,not every student is fond of this subject.14 ,Im anxious about my child at the moment.15I read the nice article on the Internet .【答案】11.in return12.step inside13As a matter of fact14To be honest15.by accident第二部分阅读(30分)第一节阅读理解(20分)AWhen I worked in a large city, pa
5、ssing by someone who was homeless wasnt an uncommon sight. The difficult situation of those I saw touched me deeply.I felt I must do something, and, as a single mother, I decided to come up with a plan that fitted my limited budget. I began by setting aside five to ten dollars and passing them out t
6、o those I met on the street each week.Though a dollar felt like a small amount, I realized how powerful it was. For me, I recognized that those I passed by were people just like me. Sometimes we would joke a bit and smile together. On some occasions, I was able to give more. I dont know how and if t
7、he dollars helped, but I know that the connections we made did.One day after I had started this weekly practice, I had saved up enough to buy myself a new winter coat. With it around my shoulders, I realized that my old coat could still be put to use by someone who had little or nothing to protect t
8、hem from the cold.However, at that moment, I felt inspired to pass on this opportunity for kindness. I turned to the salesman who had helped me, and asked if he would feel comfortable taking my old coat, walking to the corner, and offering it to someone in need.Slightly taken aback, he smiled.“I wil
9、l as soon as I get a break,” he said.“Thanks for being so considerate.”I cant help but feel that my experiences with kindness have moved me to pass it on, and in this way, I feel Ive helped more than just those I pass by on the street. Kindness touches many hearts, and I am grateful for the way it h
10、as touched mine.()16.Why did the author decide to come up with a plan?ABecause she wanted to increase her limitedbudget.BBecause she needed to set aside some bills.CBecause she always passed by some homeless people.DBecause she wanted to do something for the homeless people.()17.What did the author
11、think of the dollars she gave to those people?AIt didnt make sense.BIt could help them a lot.CIt might have been a small amount to them.DIt brought a friendly connection between them.()18.What do the underlined words “taken aback” in the fourth paragraph probably mean?ASurprised.BSatisfied.CUpset.DF
12、rightened.【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了作者帮助一些无家可归的人的经历,如给他们捐款,以及送旧衣物等。16D细节理解题。根据第一段“When I worked in a large city, passing by someone who was homeless wasnt an uncommon sight. The difficult situation of those I saw touched me deeply.”及第二段中 “I felt I must do something, and, as a single mother, I decided to com
13、e up with a plan that fitted my limited budget.”可知,无家可归的人的艰难处境对作者触动很深,所以她觉得她必须为他们做些什么,于是她想出了一个计划。故选D项。17D细节理解题。根据第三段中“I dont know how and if the dollars helped, but I know that the connections we made did.”可知,作者虽然不知道那些钱是否能帮上忙,但是她和那些人之间真的建立起了一种友好关系。故选D项。18A词义猜测题。根据倒数第二段中“I turned to the salesman who
14、had helped me, and asked if he would feel comfortable taking my old coat, walking to the corner, and offering it to someone in need.”可知,作者希望销售员把她的旧外套送给需要的人。结合选项:Surprised惊讶的;Satisfied满意的; Upset不安的;Frightened吓坏的。由此可推知,销售员对作者的善意感到惊奇。所以画线短语“taken aback”是“惊讶的”的意思。故选A项。BEat your vegetables. Wash your han
15、ds. Always say “please” and “thank you”. We are full of advice for our children, but when it comes to money, we often have little to say. As a result, our children may grow up with clean hands and good manners, but without any idea how to manage their money.Here are some basics that will help guide
16、them their entire lives.Show them the future. If your 13-year-old girl were to save $1,000, invest(投资)it at 8% and add $100 every month, by the time shes 65, she would have $980,983!Be careful of credit(信用). Credit cards can help you buy necessary things and build a credit history, but they must be
17、used responsibly, which means paying off your debt in time. Explain to your children that when you buy something using a credit card, you can easily end up paying two or three times what you would have paid if you used cash.Teach patience. Suppose your child wants a new bicycle that costs $150.Rathe
18、r than paying the cash, give him some regular pocket money and explain that by putting aside, say, $15 each week, he will be able to buy it for himself in only ten weeks.Provide incentive(激励机制). Tell your children the importance of saving. “For every dollar he or she agrees to save and invest rather
19、 than spend, you agree to add another dollar to the pot,” says Cathy Pareto, expert in money planning.Explain your values. “Values and money are deeply intertwined(纠缠在一起),” says Eilleen Gallo, co-author of The Financially Intelligent Parent. When your child demands that you buy something, explain wh
20、y you really dont want to buy it. “You might say, Id rather save that money for your education,” advises Gallo. Every time you spend or dont spend money, you have a chance to share your values.()19.The writer gives some basics to help in a proper way.Aparents teach their children how to deal with mo
21、neyBchildren follow their parents instructionsCchildren manage their moneyDparents save their money()20.The writer thinks that, if a child wants to buy something, his parents should .Agive him some regular pocket moneyBencourage him to put money away for itCexplain to him the importance of investmen
22、tDtell him to save some money by using a credit card()21.What leads the writer to write this article?AParents want to know how to educate their children.BHe wants to share his good ideas about money matters.CHe thinks money management is the most important for children.DParents care little about the
23、ir childrens management of money.【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了如何教育孩子处理金钱方面的问题。19A细节理解题。根据第一段中 “.but when it comes to money, we often have little to say. As a result, our children may grow up with clean hands and good manners, but without any idea how to manage their money(但说到钱,我们往往没有什么要说的。结果,我们的孩子可能会以干净的双手和文雅的
24、礼仪长大,即不需要付出艰辛的劳动,但不知道如何管理他们的钱)”可知,这些建议都是关于教育孩子如何处理金钱方面的问题的。故选A项。20B细节理解题。根据第五段中 “Rather than paying the cash, give him some regular pocket money and explain that by putting aside, say, $15 each week, he will be able to buy it for himself in only ten weeks(给他一些零钱而不是支付现金并解释通过每周存15美元, 10周他就可以自己买自行车)”可推
25、知,当孩子想要买东西时,父母应鼓励孩子存钱。put away意为“储存”。故选B项。21D推理判断题。根据第一段中 “Eat your vegetables. Wash your hands. Always say please and thank you. We are full of advice for our children, but when it comes to money, we often have little to say.”可知,我们对孩子有很多关于“吃蔬菜”“洗手”“经常说谢谢,请”等方面的建议,但对于金钱方面经常却说的很少。由此可以推断出,导致作者写这篇文章的原因
26、是家长经常不太在乎孩子的金钱管理。故选D项。CEvery festival has its own meaning. Labor Day, for example, celebrates the value of hard work. But somehow it now seems that all festivals we just care about one thingshopping. And that can be a big problem.“In a way, over-consumption(过度消费) is the mother of all our environment
27、al problems,” Kalle Lasn once told CNN. Lasn is the organizer of Buy Nothing Day, a day set up in Canada in 1992 to fight against unhealthy spending habits, and has now become an international event. Its held on the day, which is known as Black Fridaya famous shopping day in the US and Canada.You ca
28、n see the irony(讽刺) here.Even though the idea of Buy Nothing Day was brought up 26 years ago, we seem to need it now more than ever. Its just as Lasn said, all the different kinds of pollution in our lives today, bad air quality, the reduction of forest area, endangered animal species, and plastic b
29、ags found in the oceanseem to be the same cause: over-consumption.The latest example is the Singles Day shopping craze of Nov. 11, which saw a new sales record.But as Nie Li, a campaigner at Greenpeace, told Reuters. “Record-setting over-consumption means record-setting waste.” And it was reported t
30、hat last year the Singles Day packages left more than 160,000 tons of waste, including plastic and cardboard.The Collins dictionary has also just named “single-use” its Word of the Year, pointing out the problem that therere too many things we tow out after only using them once.So, Buy Nothing Day m
31、ight only be here for one day a year, but its not just to remind us to a break from shopping on that day, but to change our lifestyle completely, focusing on fun “with people we care about” rather than wasting money on useless things.()22.Whats the authors purpose of writing the first paragraph?ATo
32、express the peoples love for all festivals.BTo talk about the meaning of the festival.CTo appreciate the value of the festival.DTo bring out the topic of the passage.()23.Why did Kalle Lasn organize Buy Nothing Day?ATo help people save money.BTo cut the cost for daily life.CTo prevent over-consumpti
33、on.DTo set up a new sales record.()24.Whats Nie Lis attitude towards the shopping craze?AOpposed(反对的)BSupportive.CIt wasnt mentioned in the passage.DNeutral(中立的)()25.What can be a suitable title for the passage?ACreating a new lifestyleBBuy Nothing DayCFestivals around the worldDA change in peoples
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-554338.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
