河南省开封市铁路中学2020届高三英语下学期模拟考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 开封市 铁路 中学 2020 届高三 英语 下学 模拟考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河南省开封市铁路中学2020届高三英语下学期模拟考试试题(含解析)本试卷分第卷(选择题) 和第卷(非选择题) 两部分。时间120分钟,满分150分第卷(选择题)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题; 每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the man doing?A. Waiting for a call. B. Calling his neighbor.C. Opening
2、 a window.2. What kind of person is Bob in the mans eyes?A. Careless. B. Mean.C. Stubborn.3. What is the probable relationship between the speakers?A. Teacher and student. B. Mother and son.C. Boss and employee.4. Where does the conversation probably take place?A. At home. B. At a restaurant.C. At a
3、 supermarket.5. How much is the mans telephone bill a month?A. $30. B. $40.C. $50.第二节(共15小题;每题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6 When will the man fly to Guangzhou?A. On August 2. B. On A
4、ugust 3.C. On August 4.7. What is the man fly require to do before the flight?A. To pay for the ticket online.B. To ask about the departure time.C. To confirm his ticket again.听第7段材料,回答第8至9题。8. Why does the man look concerned?A. He is suffering from much stress.B. Only one of his projects is finishe
5、d.C. His manager is angry with him.9. What does the man need to do now?A. Go and apologize to his manager.B. Find someone to help him with the project.C. Talk to someone to relieve his pressure.听第8段材料,回答第10至12题。10. What do the speakers think the most important in renting a flat?A. Size. B. Distance.
6、C. Money.11. Why do they prefer to rent a quieter flat?A They cant sleep well.B They want to get up late.C. They have to study at home.12. How did the man learn about the renting price?A. By reading the advertisements.B. By making a telephone call.C. By asking people living near the university.听第9段材
7、料,回答第13至16题。13. How long did Alice live in San Francisco?A. 12 years. B. 13 years.C. 30 years.14. What does Alice think of the city?A. Beautiful. B. Big.C. Old.15. What is the most amazing in the mans eyes?A. The nice houses. B. The winding streets.C. The Golden Gate Bridge.16. What is the disadvant
8、age of living in San Francisco?A. Its crowed. B. Its noisy.C. Its expensive.听第10段材料,回答第17至20题。17. Whats the passage mainly about?A. A weekly timetable. B. A book review.C. A study plan.18. What will the students practice on Tuesday morning?A. Listening. B. Reading.C. Grammar.19. How can the students
9、 learn about the current affairs?A. By listening to the radio.B. By watching TV.C. By reading newspaper.20. When is the library open every weekday afternoon?A. From 300 p. m.to 600 p. m.B. From 300 p. m.to 630 p. m.C. From 330 p. m.to 600 p. m.第二部分阅读理解 (共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四
10、个选项(A、B、C和D) 中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ACharlotte Heffelmire was home in Vienna,Va.,for Thanksgiving break from the Air Force Academy when she saw that her father had gotten stuck under the pickup truck hed been working on.I was on my back,face up,and I was trying to get some brake lines when apparently
11、the jack(千斤顶)slipped and fell down on me,her dad,Eric Heffelmire,told WUSA9.Gasoline spilled(溢出)and caught fire,and he knew he was in trouble.I thought they d be pulling out a dead body later in the evening.After his struggling for 10 minutes,his barefoot teenage daughter came running into the garag
12、e.I felt the weight shift,and I said,You almost got it.and then it was just UGHHHRRR,and suddenly Im pulled out,Eric told NBC4.Even Charlotte,120 pounds and 5-foot-6,isnt sure where her power came from.It was some crazy strength,she told WUSA9.Realizing the burning truck could set her house on fire
13、at any moment,Charlotte jumped into the truck and drove it out of the garage.I didnt want the entire house to explode with the truck,so I started the truck,put it in four-wheel drive,and managed to drive it with three wheels,she said.Then she went inside the house to grab her baby sister and got her
14、 grandmother out of the house too.I just did what I had to do,so I dont feel like a big hero or anything,Charlotte said.Her local fire department,Fairfax County Fire and Rescue,felt differently,awarding her the Citizen Lifesaving Award.1. What did Eric Heffelmire do after he got stuck under the truc
15、k?A. He put out the fire.B. He tried to get out.C. He shouted for help.D. He waited for his death.2. Why was Charlotte awarded by the local fire department?A. Because she remained low-key.B. Because she was a lifesaving hero.C. Because she did what they should do.D. Because she had some crazy streng
16、th.3. Which of the following words can best describe Charlotte?A. Brave and powerful.B. Determined and patient.C. Energetic and outgoing.D. Considerate and cautious.【答案】1. B 2. B 3. A【解析】本文是一篇记叙文。卡车出现事故,父亲被卡在车底下,卡车起火,Charlotte表现出勇敢和强大,成为救生英雄,被当地消防部门授奖。【1题详解】推理判断题。根据第二段“I was on my back, face up, and
17、 I was trying to get some brake lines when apparently the jack(千斤顶)slipped and fell down on me,”可知,他被卡在卡车底下之后他努力地想出去。故选B。【2题详解】细节理解题。根据最后一段中“I just did what I had to do,so I dont feel like a big hero or anything, Charlotte said. ”可知因为Charlotte是一名救生英雄,所以被当地的消防部门授奖。故选B。【3题详解】推理判断题。根据“Charlotte jumped
18、into the truck and drove it out of the garage. I didnt want the entire house to explode with the truck, so I started the truck, put it in four-wheel drive, and managed to drive it with three wheels, she said. Then she went inside the house to grab her baby sister and got her grandmother out of the h
19、ouse too.”可知,Charlotte沉着冷静,并救出妹妹和祖母,从而可推知她勇敢且强大。故选A。BEverybody hates it, but everybody does it. A recent report said that 40%of Americans hate tipping. In America alone, tipping is a $ 16 billion-a-year industry. Consumers acting politely ought not to pay more than they have to for a given service.
20、Tips should not exist. So why do they? The common opinion in the past was that tips both rewarded the efforts of good service and reduced uncomfortable feelings of inequality. And also, tipping makes for closer relations. It went without saying that the better the service, the bigger the tip.But acc
21、ording to a new research from Cornell University, tips no longer serve any useful function. The paper analyzes numbers they got from 2,547 groups dining at 20 different restaurants. The connection between larger tips and better service was very weak. Only a tiny part of the size of the tip had anyth
22、ing to do with the quality of service.Tipping is better explained, by culture than by the money people spend. In America, the custom came into being a long time ago. It is regarded as part of the accepted cost of a service. In New York restaurants, failing to tip at least 15% could well mean dissati
23、sfaction from the customers. Hairdressers can expect to get l5%-20%, and the man who delivers your fast food $ 2. In Europe, tipping is less common. In many restaurants the amount of tip is decided by a standard service charge. In many Asian countries, tipping has never really caught on at all. Only
24、 a few have really taken to tipping. According to Michael Lynn, the Cornell papers author, countries in which people are more social or outgoing tend to tip more. Tipping may reduce anxiety about being served by strangers. And Mr. Lynn says, “In America, where people are expressive and eager to mix
25、up with others, tipping is about social approval. If you tip badly, people think less of you. Tipping well is a chance to show off.”4. This passage is mainly about .A. different kinds of tipping in different countriesB. the relationship between tipping and customC. the origin and present meaning of
26、tippingD. most American people hate tipping5. Which of the following best explains the underlined phrase “caught on”?A. become popular.B. been hated.C. been stopped.D. been permitted6. Among the following situations, in your opinion, who is likely to tip most?A A Frenchman just quarreled with the ba
27、rber who did his hair badly in New York.B. An American just had a wonderful dinner in a well known restaurant in New York.C. A Japanese businessman asked for a pizza delivery from a Pizza Hut in New York.D. A Chinese student enjoyed his meal in a famous fast food restaurant in New York.7. We can inf
28、er from this passage that .A. tipping is no longer a good way to satisfy some customers themselvesB. tipping is especially popular in New YorkC. tipping in America can make service better nowD. tipping has something to do with peoples character【答案】4. C 5. A 6. B 7. D【解析】本文是一篇说明文。文章写了英国人给小费这一习俗,每个人都人
29、讨厌它,但是每个人都这样做,这里说了小费的由来和意义。【4题详解】主旨大意题。根据全文内容可知,本文主要介绍了给小费的由来及现实意义。故选C。【5题详解】词义猜测题。 根据其后的一句Only a few have really taken to tipping 可以,在亚洲,只有少数人真正喜欢给小费。所以可以猜测caught on为“受欢迎”之意。所以选A。【6题详解】细节理解题。根据 In America, the custom came into being a long time ago. It is regarded as part of the accepted cost of a
30、service.可知,美国人有给小费的习俗,给小费被认为是服务可接受成本的一部分。故B选择项最适合。【7题详解】推理判断题。由最后一段,尤其In America, where people are expressive and eager to mix up with others, tipping is about social approval. 在美国,人们善于表达,渴望与他人交往,给小费是一种社会认可。可推断出付小费与人们的性格有一定关系。答案选D。CIn ancient Egypt, the pharaoh(法老) treated the message runner like a
31、prince when he arrived at the palace, if he brought good news.However, if the exhausted runner had the misfortune to bring the pharaoh unhappy news, his head was cut off.Shades of that spirit spread over todays conversations.Once a friend and I packed up some peanut butter and sandwiches for an outi
32、ng.As we walked lightheartedly out of the door, picnic basket in hand, a smiling neighbor looked up at the sky and said, “Oh boy, a bad day for a picnic.The weatherman says its going to rain.”I wanted to strike him on the face with the peanut butter and sandwiches.Not for his stupid weather report,
33、but for his smile.Several months ago I was racing to catch a bus.As I breathlessly put my handful of cash across the Greyhound counter, the sales agent said with a broad smile, “Oh, that bus left five minutes ago.” Dreams_of_headcutting!Its not the news that makes someone angry.Its the unsympathetic
34、 attitude with which its delivered(传递). Everyone must give bad news from time to time, and big winners do it with the proper attitude.A doctor advising his patient that she needs an operation does it in a caring way.A boss informing an employee he fails to get the job takes on a sympathetic tone.Big
35、 winners know, when delivering any bad news, they should share the feeling of the receiver.Unfortunately, many people are not aware of this.When youre tired from a long flight, has a hotel clerk cheerfully said that your room isnt ready yet? When you had your heart set on the toasted beef, has your
36、waiter merrily told you that he just served the last piece? It makes you as a traveler or diner want to land your fist right on their unsympathetic faces.Had my neighbor told me of the upcoming rainstorm with sympathy, I would have appreciated his warning.Had the Greyhound salesclerk sympathetically
37、 informed me that my bus had already left, I probably would have said, “Oh, thats all right.Ill catch the next one.” Big winners, when they bear bad news, deliver bombs with the emotion the bombarded(被轰炸的) person is sure to have.8. From “Dreams of headcutting!” (Paragraph 3 ) , we learn that the wri
38、ter_.A. was reminded of the cruel pharaohB. was mad at the sales agentC. wished that the sales agent would have bad dreamsD. dreamed of cutting the sales agents head that night9. Which of the following is true?A. The author really appreciated the neighbors warning.B. From the passage we know that it
39、 is the bad news that makes someone angry.C. If the runner brought to the pharaoh unhappy news, he would be treated like a prince.D. When we want to deliver any bad news, we should share the feeling of the receiver.10. What is the main idea of the text?A. Receiving bad news requires great courage.B.
40、 Helping others sincerely is the key to business success.C. Delivering bad news with sympathy is important in communication.D. Learning ancient traditions can be useful.11. In the writers opinion, his neighbor was_.A. not helpfulB. not considerateC. friendlyD. warmhearted【答案】8. B 9. D 10. C 11. B【解析
41、】【分析】本文是一篇夹叙夹议的文章。本文主要讲述当我们要告诉别人不好的消息的时候,要注意说话的方式和语气,还要带有同情心。【8题详解】推理判断题。根据第三段的描述“Several months ago I was racing to catch a bus. As I breathlessly put my handful of cash across the Greyhound counter, the sales agent said with a broad smile, “Oh, that bus left five minutes ago.”几个月前,我在赶公共汽车。当我气喘吁吁地把
42、手里的钱放到灰狗巴士的柜台上时,销售人员面带微笑地说:“哦,那辆巴士五分钟前就开走了。”因为作者没赶上车,而销售员却是带着微笑说的,有种幸灾乐祸的感觉,由此可推断“我”对售票员的态度很恼火,故选B。【9题详解】推理判断题。根据第四段中的“Big winners know, when delivering any bad news, they should share the feeling of the receiver” 大赢家知道,当传递任何坏消息时,他们应该分担接收者的感受。可知,当告诉别人不好的消息的时候,应该带有同情心,应该分担消息接收者不好的感觉,故选D。【10题详解】主旨大意题。
43、本文主要告诉我们当我们告诉别人不好的消息的时候,要注意讲话的方式和态度,应该带有同情心,分担别人的忧愁,故选C。【11题详解】推理判断题。第二段中的“As we walked lightheartedly out of the door, picnic basket in hand, a smiling neighbor looked up at the sky and saidI wanted to strike him on the face with the peanut butter and sandwiches”有一次,我和一个朋友打包了一些花生酱和三明治去郊游。当我们提着野餐篮子,
44、轻松愉快地走出房门时,一个微笑的邻居抬头看着天空说:“哦,孩子,这真是野餐的糟糕日子。”天气预报员说要下雨了。我想用花生酱和三明治打他的脸。不是因为他愚蠢的天气预报,而是因为他的微笑。以及最后一段中的“Had my neighbor told me of the upcoming rainstorm with sympathy, I would have appreciated his warning”如果我的邻居同情地告诉我即将到来的暴风雨,我会感激他的警告。可知,“我”认为邻居没有同情心,不能为别人考虑,故选B。【点睛】推理判断题的推断对象主要包括隐含意思、目标读者、观点态度、文章出处、写
45、作意图等。以推断隐含意义的题目居多。推断隐含意义,即要求根据文章的某个句子、段落或全文所提供的事实进行逻辑推理,推断出作者没有提到、没有明说或者可能发生的事实。题干中常含infer(推断),suggest(暗示),imply(暗示),indicate(暗示),conclude(推断,得出结论)等词语。解此类题,首先找到相关信息,然后细读、理解相关信息的字面意义,最后结合语境和常识,在字面意义的基础上进行符合逻辑的推断,从而理解作者的言外之意。如小题1,根据第三段的描述“Several months ago I was racing to catch a bus. As I breathless
46、ly put my handful of cash across the Greyhound counter, the sales agent said with a broad smile, “Oh, that bus left five minutes ago.”几个月前,我在赶公共汽车。当我气喘吁吁地把手里的钱放到灰狗巴士的柜台上时,销售人员面带微笑地说:“哦,那辆巴士五分钟前就开走了。”因为作者没赶上车,而销售员却是带着微笑说的,有种幸灾乐祸的感觉,由此可推断“我”对售票员的态度很恼火,故选B。DFour years ago, we asked ourselves: what if w
47、e could create a shopping experience with no waiting in lines and no checkout? Or could we create a physical store where customers could simply take what they want and go? Our answer to those questions is Amazon Go, where you could experience the idea of “just walk out shopping”.Amazon Go is a new k
48、ind of store with no checkout required. We created the worlds most advanced shopping technology, so you never have to wait in line. With our “just walk out shopping” experience, simply use the Amazon Go app to enter the store, take the products you want, and go! No lines, no checkout.Our checkout-fr
49、ee shopping experience is made possible by the same types of technologies used in self-driving cars: computer vision, sensor fusion(融合), and deep learning. Our “just walk out technology” automatically detects when products are taken from or returned to the shelves and keeps track of them in your vir
50、tual cart. When youve done shopping, you can just leave the store. Shortly after, well charge your Amazon account and send you a receipt(收据).We offer delicious ready-to-eat breakfast, lunch, dinner, and snack choices made fresh every day by our on-site chefs and favorite local kitchens and bakeries.
51、 Our selection of foodstuff ranges from bread and milk to cheeses and locally made chocolates. Youll find well-known brands welove, plus special finds were excited to introduce to customers. For a quick home-cooked dinner, pick up one of our chef-designed Amazon Meal Kits, and you can make a meal fo
52、r two in about 30 minutes.Our 1,800-square-foot shopping space is conveniently compact(紧凑的), so busy customers can get in and out fast. It is located at 2131, 7th Ave, Seattle, WA, on the corner of 7th Avenue and Blanchard Street. All you need is an Amazon account, a supported smart phone, and the f
53、ree Amazon Go app.Amazon Go is now only open to Amazon employees in our testing program, and will be open to the public soon.12. From the passage, we can learn that Amazon Go _.A. sells all kinds of goodsB. is a checkout-free storeC. is open to the publicD. uses unknown technologies13. What is mainl
54、y discussed in Paragraph 3?A. How Amazon Go works.B. When Amazon Go charges.C. Where Amazon Go lies.D. What Amazon Go sells.14. Customers pay for the products from Amazon Go by _.A. paying cash at the counterB. walking out of the storeC. scanning smart phones when leavingD. using their Amazon accoun
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020年最新总工程师聘用合同范本.pdf
