新郑市2014高考英语阅读理解、完形填空类训练(13)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新郑市 2014 高考 英语 阅读 理解 填空 训练 13 答案
- 资源描述:
-
1、新郑市2014高考英语阅读理解、完形填空类训练(13)及答案阅读理解Plants cant communicate by moving or making sounds, as most animals do. Instead, plants produce volatile compounds,chemicals that easily change from a liquid to a gas. A flower s sweet smell, for example, comes from volatile compounds that the plant produces to attr
2、act insects such as bugs and bees.Plants can also detect volatile compounds produced by other plants.A tree under attack by hungry insects, for instance, may give off volatile compounds that let other trees know about the attack. In response, the other trees may send off chemicals to keep the bugs a
3、way or even chemicals that attract the bugs natural enemies.Now scientists have created a quick way to understand what plants are saying: a chemical sensor(传感器) called an electronic nose. The “enose” can tell compounds that crop plants make when theyre attacked.Scientists say the enose could help qu
4、ickly detect whether plants are being eaten by insects. But today the only way to detect such insects is to visually inspect individual plants. This is a challenging task for managers of greenhouses ,enclosed gardens that can house thousands of plants.The research team worked with an enose that reco
5、gnizes volatile compounds. Inside the device, 13 sensors chemically react with volatile compounds. Based on these interactions, the enose gives off electronic signals that the scientists analyze using computer software.To test the nose, the team presented it with healthy leaves from cucumber, pepper
6、 and tomato plants, all common greenhouse crops. Then the scientists collected samples of air around damaged leaves from each type of crop. These plants had been damaged by insects, or by scientists who made holes in the leaves with a hole punch (打孔器)The enose, it turns out, could identify healthy c
7、ucumber,pepper and tomato plants based on the volatile compounds they produce. It could also identify tomato leaves that had been damaged. But even more impressive, the device could tell which type of damage by insects or with a hole punch had been done to the tomato leaves.With some finetuning,a de
8、vice like the enose could one day be used in greenhouses to quickly spot harmful bugs, the researchers say. A device like this could also be used to identify fruits that are perfectly ripe and ready to pick and eat, says Natalia Dudareva, a biochemist at Purdue University in West Lafayette, Ind. who
9、 studies smells of flowers and plants. Hopefully, scientists believe, the device could bring large benefits to greenhouse managers in the near future.语篇解读植物会说话吗?植物如何“交流”?本文中的科学家们正在尝试用enose来测试植物受到伤害时的反应。1We learn from the text that plants communicate with each other by_.A. making some soundsB. waving
10、 their leavesC. producing some chemicalsD. sending out electronic signals解析事实细节题。从文章第一段中的“Instead,plants produce volatile compounds,chemicals that.”可知,植物通过它本身所产生的一种化学物质来进行交流,所以答案选C。答案C2What did the scientists do to find out if the enose worked?A. They presented it with all common crops.B. They fixed
11、 13 sensors inside the device.C. They collected different damaged leaves.D. They made tests on damaged and healthy leaves.解析逻辑推理题。从文章第五段可知,为了证实enose的效果,科学家用受到伤害的叶子与健康的叶子来测试。所以选D。答案D3According to the writer, the most amazing thing about the enose is that it can_.A. pick out ripe fruitsB. spot the ins
12、ects quicklyC. distinguish different damages to the leavesD. recognize unhealthy tomato leaves解析事实细节题。从倒数第二段中的“But even more impressive,the device could tell which type of damage.”可知,最令人惊奇的是enose能够分辨叶子受到的不同的“伤害”。答案C4We can infer from the last paragraph that the enose_.A. is unable to tell the smell
13、of flowersB. is not yet used in greenhousesC. is designed by scientists at PurdueD. is helpful in killing harmful insects解析逻辑推理题。从文章最后一段中的“could one day be used in greenhouses to.”推断可知,enose还没有运用到greenhouses中,由此推断B是答案。答案B*结束From now on, never spend your precious time thinking of reasons for your fai
14、lures and shortcomings. Instead, realize that the seeds of success were planted within you when you were born. Only you have the power to make those seeds grow.The seeds, and the power to grow them, are contained in the most awesome machine ever created:the human mind. Success is a choice and not a
15、chance. You were born a winner. You were born rich. You can be a success if only you make the right choice.You cannot be successful without first developing your self-esteem. Your level of self-esteem is always based on the degree of control that you are able to exercise over yourself, and thus over
16、 your life. People with low self-esteem are people who do not believe that they have any power, or responsibility for their lives. They are the perennial(长期的) victims and martyrs. They are leaves tossed(摇摆) by the winds of chance blown about with any sudden change in the weather.You can exercise con
17、trol over your life only to the degree that you believe that you are responsible for everything that happens in your life. Failures think that everything happens by accident and chance. Successful people realize that they are responsible.Everything happens as a result of something. If we can identif
18、y the cause, we can control the effect. We are responsible for what we choose to think and believe. One generally rises to the level that one expects. We are responsible for setting our expectations. Our success is dependent upon our level of confidence.If you associate with positive-thinking people
19、, you are definitely going to achieve success. On the contrary, the opposite happens. We are responsible for finding, planting, and nurturing the seeds that contain future victory, born from setbacks.In short, in all areas of your life, whether they be financial, physical, emotional, or spiritual, y
20、ou are responsible. Once you recognize this, accept it, and firmly believe it, you are on the road to success.57. People with low self-esteem are compared to leaves because they _ .A. are ready to change their mindsB. are easily affected by windy weatherC. dont have the power to face their fateD. ca
21、nt exercise control over themselves58. It can be inferred from paragraph 5 that .A. whether we will succeed depends on our attitudesB. developing confidence is the key to future successC. thoughts and beliefs are the result of creative mindD. setting our expectations is essential before taking actio
22、n59. The last paragraph serves as .A. the proof of the authors pointsB. the conclusion of the argumentC. an introduction to another topicD. a comparison between two views60. Which is the best title for the text?A. Success is a choice.B. The secrets of success.C. Develop our confidence.D. How to achi
23、eve success.参考答案 57-60 ADBD*结束 A A primary school teacher who left a class of 25 pupils in tears after she told them Santa Claus did not exist has been fired. When excited youngsters became rowdy as they talked about Santa, the supply teacher said out suddenly, Its your parents who leave out present
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
家校共创幼儿教育环境促进幼儿教育发展.pdf
