2022高三新高考英语一轮人教版训练:必修② UNIT 5 单元主题语篇训练 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高三新高考英语一轮人教版训练:必修 UNIT 单元主题语篇训练 WORD版含解析 2022 新高 英语 一轮 人教版 训练 必修 单元 主题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、必修 Unit 5 单元主题语篇训练.阅读理解AOne night in 1966, Michael Chapman rushed into a folkmusic club in Cornwall, England to get out of the rain, and soon found himself onstage playing the guitar.“They offered me a job to play for the rest of the summer. And Ive been playing ever since,” Chapman says. “Ive told
2、that story so many times, but its absolutely true. If it hadnt been raining that night, I wouldnt be talking to you.”The British guitar player has spent the 50 years since then on the road. He released some praised albums in the 1970s, but his health went downhill in the 80s and 90s. Like a lot of B
3、ritish artists in the 1960s, Chapman taught himself to play the guitar by listening to American jazz and blues records.Chapman actually taught photography, but quit when he was 26 to play music full time. When he was starting out, he was often compared to other British acoustic (原声的) guitar heroes o
4、f the time, like John Martyn and Bert Jansch.“The fascinating thing about Michael Chapman is that he doesnt fit in with those guys of his generation,” says Andrew Male, a music journalist. “Hes always been an outsider. He never moved to London.”And while he never became part of the London music scen
5、e, Chapman was noticed by those musicians. “The 70s caught up with him in the 80s,” Male says. “He had a huge heart attack at the end of the 80s that nearly finished him off. When he made his way back into the world in the early 90s, people had forgotten about him.”But not everyone. A younger genera
6、tion of musicians in America, including Thurston Moore of Sonic Youth and a younger singer and guitarist named Steve Gumi, recently rediscovered Chapman.“We wanted to capture Michaels voice and character where he is now. You know, its a little roadweary, but he still has it,” Gunn says. “For me, it
7、was really important to get that right.” “Hes the right old musician for present times,” Male says. “I think the music he makes seems quite in tune with where were at.”语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了一位吉他演奏老艺术家Chapman的演艺经历以及新一代吉他演奏家Steve Gumi认为Chapman创作的音乐和他们现在所处的环境很协调,所以他让老艺术家重新攀登音乐事业的高峰。1What word can best des
8、cribe Michael Chapmans first involvement in music?AUntrue.BAccidental.CUnfortunate. DReasonable.解析:选B推理判断题。根据第二段最后一句可推断, Michael Chapman走上音乐之路是出于偶然的机会。故选B。2What can we learn about the British guitarist John Martyn from the text?AHe used to teach photography full time.BHe cannot get along well with o
9、ther musicians.CHe may be very familiar with American jazz and blues.DHe may be one of the best guitar players in the early 90s.解析:选C推理判断题。根据第三段的最后一句和第四段第二句可推断, John Martyn作为那个年代的吉他艺术家,应该很熟悉美国的爵士乐及蓝调音乐。故选C。3Why did Michael Chapman quit his music career once?AHe lost his special voice.BHe suffered fr
10、om a severe heart attack.CHe got tired of competing with others.DHe was almost forgotten by everyone.解析:选B细节理解题。根据第六段第三句和第四句可知, Michael Chapman中断他的音乐职业生涯是因为一次严重的心脏病发作。故选B。4What can be the best title for the text?AThe Rise and Fall of Guitar MusicBThe Sad Story of a Guitar MusicianCA New Generation H
11、elps an Old Guitar MusicianDA Guitar Musicians Back with the Help of a New Generation解析:选D标题归纳题。文章主要讲述了一位老艺术家在新一代艺术家的帮助之下,重新攀登音乐事业的高峰的故事。故选D。BAl Gore has been concerned with climate change, or “climate crisis” as he calls it, for the majority of his political career.As the years passed and he became
12、 more passionate about this issue, he started travelling the world in order to educate people about the effects of global warming using computer slide shows.Free of charge, he explained to his audiences that the world is facing a “planetary emergency” and that it isnt too late to stop it if appropri
13、ate action is taken now.It was during this time of touring and giving lectures that Gore was spotted by Hollywood producer Laurie David, who asked him to turn his slide shows into a documentary in which he would play the starring role.At first, Gore was reluctant, as he has always been a very privat
14、e person, despite being used to being in the public eye.Eventually, though, David managed to persuade him.The result was a fascinating documentary combining references to Gores own life story with horrifying predictions about the future of our planet.Little did Gore know that just one year later he
15、would be walking along the red carpet at the Cannes Film Festival and later collecting an Oscar for “Best Documentary”Advertised as “the scariest movie youll see,” the movie concentrates on the potentially terrifying consequences of climate change.An Inconvenient Truth certainly gives us much to con
16、sider.As the title of the film suggests, it may be inconvenient for us to have to think about the future of the planet, but think we must.The profits from the film are now funding other campaigns to spread the message about global warming.Gore is delighted that some schools are even using the DVD to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-554724.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
