2022高三英语外研版一轮总复习课后练习:选择性必修第二册 UNIT 4 BREAKING BOUNDARIES WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高三英语外研版一轮总复习课后练习:选择性必修第二册 UNIT 4BREAKING BOUNDARIES WORD版含解析 2022
- 资源描述:
-
1、课后培优微积累战高考,训练提分点夸张修辞法夸张就是运用丰富的想象,过激的言辞,渲染和装饰客观事物,以达到强调的效果。一、好句欣赏1My blood froze.我的血液都凝固了。2Old Mr.Johnson has been teaching here since the Stone Age.老约翰逊先生很早就在这儿教书了。3. When she heard the bad news, a river of tears poured out.当她听到这个坏消息时,她泪流成河。4Basketball is the only thing that ever mattered to him.篮球是
2、唯一对他重要的事。5Chris wont drive her home because she lives on the other side of the universe.克里斯不会开车送她回家,因为她住的太远了。6When I told our father about this, his heart burst.当我将这件事告诉我们的父亲时,他的心几乎要迸出来。二、小试牛刀1I was so hungry that_I_could_eat_a_horse我很饿以至于可以吃掉一匹马。2I was walking along the road when suddenly this enor
3、mous dog stood in front of me.It was as_big_as_an_elephant我正沿着马路走着,这时一只大狗突然站在我前面。它有一头大象那么大。3I could smell the fragrance of flowers from_a_mile_away从一英里之外我就能闻到花香。4My_heart_almost_stopped_beating when I heard my daughters voice on the phone.在电话里一听到我女儿的声音,我的心几乎停止跳动。5Theres enough food in the cupboard t
4、o_feed_an_entire_army!厨柜里有足够养活一整支军队的食物。.阅读理解A语篇类型记叙文主题语境人与自我个人经历勇敢面对阿尔茨海默病(2021南昌市重点中学高三段考)Laura Sides was a psychology major at the University of Nottingham in 2004.She first noticed signs of her dads developing dementia (痴呆) when she moved to Nottingham.She said,“Dad was a doctor,so he knew exactl
5、y what was happening to him,but people try to hide it when they are ill.Then,I came home for my 21st birthday and arranged to meet him,but he never showed up as hed forgotten.Thats when I knew something serious was happening.”So,aged 21,she decided to leave university and look after him herself.She
6、lived close by,popping in every day to make sure he was eating,and that the house was tidy,before heading off to her work.Besides challenging moments,there were times when looking after her dad was a pure joy.“Wed wake up,Id ask what he wanted to do that day,and however ridiculous the adventure,off
7、wed go.”Sadly,in 2009,5 years later,Laura lost her father.Before he died,Laura went to a hospital appointment with him,where doctors mentioned that his form of Alzheimers was genetic meaning there was a fiftyfifty chance that she had inherited it.For several years Laura agonised over whether to be t
8、ested,finally finding out in August 2017 that she has the APP gene,meaning that,like him,she will develop the condition within a decade.At first,she struggled,feeling as if she lacked purpose.Then,during a sleepless night in the summer of 2018,she decided at around 2 am to enter the 2019 London Mara
9、thon sponsored by the charities Alzheimers Society and Alzheimers Research UK.She hoped to start the conversation around earlyonset Alzheimers and to encourage people to talk about it more openly.“I remember when Dad was ill,people wouldnt know how to react and it all felt very hidden away,but I wan
10、t to be honest and open.” She added,“The more information we can get,the less of a taboo (忌讳) this will feel.That said,the support Ive received so far after going public has been amazingthats what is carrying me through.”文章大意:Laura Sides在读大学期间,父亲患上了阿尔茨海默病,她休学悉心照料父亲直到他去世;后来她被医生告知自己在十年后也会患上同样的病。短暂的痛苦之
11、后,她便振作了起来,积极面对生活,参加马拉松比赛,并且进行阿尔茨海默病方面的公开对话,鼓励人们公开谈论这种病,而不是回避它。1Laura noticed her fathers dementia when _Aher father told her his condition in personBpeople nearby informed her of his fathers conditionCher father forgot his own birthday partyDher father forgot to attend her 21yearold birthday party解析
12、:D考查细节理解。根据文章第一段最后两句“Then,I came home for my 21st birthday.Thats when I knew something serious was happening.”可知,Laura的父亲忘记参加女儿的21岁生日会,在那时Laura意识到父亲已患病,故选D。2The underlined word “agonised”in Paragraph 4 probably means “_”AexcitedBstruggledCshocked Ddelighted解析:B考查词义猜测。根据上文中的“there was a fiftyfifty ch
13、ance that she had inherited it”可知,医生告知Laura,她有百分之五十患病的几率,并结合画线词所在句中的“whether to be tested”可推知,此处表示Laura多年来苦苦思索是否去检查一下,与B项词义接近。3Laura started the open talk in the hope of _Agetting people to talk about Alzheimers openlyBearning some money to help treat her AlzheimersCmaking herself stronger to fight
14、against AlzheimersDraising funds for charities Alzheimers Society and Alzheimers Research UK解析:A考查细节理解。根据题干中的关键词“open talk”定位到文章的最后一段。根据该段首句“She hoped to start the conversation around earlyonset Alzheimers and to encourage people to talk about it more openly.”可知,作者公开谈论阿尔茨海默病是为了鼓励人们公开谈论此病,故答案是A。4Whic
15、h words can best describe Laura?ACaring and positive. BCareful and honest.CPatient and cautious. DDevoted and modest.解析:A考查推理判断。通读全文内容可知,Laura在得知父亲患阿尔茨海默病后休学来悉心照料他直至他去世,后来得知自己也会得阿尔茨海默病后,挣扎后便振作起来,先是决定参加马拉松比赛,接着针对这种病进行公开对话,鼓励人们更加公开地谈论它,而不是回避它。由此可推知,作者是一个关心他人又积极向上的人,故答案是A。B语篇类型记叙文主题语境人与自我励志故事Chelsie Hi
16、ll坐着轮椅追逐自己的舞蹈梦想(2021沈阳市高中三年级教学质量监测)Since the age of three,Chelsie Hill had dreamed of becoming a dancer.That ambition nearly ended one night in 2010.Hill,then a 17yearold high school senior in Pacific Grove,California,was in a car accident that left her paralyzed from the waist down.For most people,
17、that would have dashed any hope of a dancing career.For Hill,it was the beginning.“I wanted to prove to my communityand to myselfthat I was still normal,” she told Teen Vogue. “Whatever normal meant.”“Normal”for her meant dancing,so Hill did it in her wheelchair right alongside her nondisabled high
18、school dance team.“It definitely took a lot of learning and patience,” Hill told Today.After graduation,Hill wanted to expand her dance network to include women like her.She met people online who had suffered various injuries but shared her determination,and she invited them to dance with her.Hoping
19、 to affect more people in a larger city,Hill moved to Los Angeles in 2014 and formed a team of dancers with disabilities she calls Rollettes.“ I want to break down the stereotype (模式化观念) of wheelchair users and show that dance is dance,whether youre walking or youre rolling,” she told CBS News.Danci
20、ng on wheels,Rollettes discovered,can be just as fastpaced,artful,and fulfilling as the footbased variety.Theyre having fun,and the fun is touching.Hill has attained what many of us never will:her childhood dream.But Rollettes have helped her find something else just as fulfilling.Every year she hol
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-554953.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
