2022高三英语外研版一轮总复习课后练习:选择性必修第四册 UNIT 4 EVERYDAY ECONOMICS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高三英语外研版一轮总复习课后练习:选择性必修第四册 UNIT 4EVERYDAY ECONOMICS WORD版含解析 2022
- 资源描述:
-
1、课后培优微积累战高考,训练提分点正话反说一、多样表达1缺席:absence 在场:presence2丰富:abundance 缺乏:lack3接受:accept 拒绝:refuse4活着的:alive 死的:dead5承认:admit 否认:deny6反对:be against 支持:be for7不同的:different 相同的:same; alike8分开:apart 一起:together9允许:allow 禁止:forbid10使烦恼:annoy 使满意:satisfy11同意:agree 不同意:disagree, refuse12人工的:artificial 自然的:natura
2、l13攻击:attack 防守:defend14噩运:bad luck 好运:fortune, good luck15仔细的:careful 粗心的:careless16复杂的:complicated 简单的:simple17空的:empty 满的:full18干燥的:dry 潮湿的:wet, humid19昂贵的:expensive 便宜的:cheap20慷慨的:generous 吝啬的:mean二、佳句观摩1Aunt Isabel is generous and gives us a lot of presents.Aunt Isabel is not mean at all and gi
3、ves us a lot of presents.伊沙贝姨妈很大方,给了我们许多礼物。2The demand for an apology was refuseDThe demand for an apology was not accepteD让对方道歉的要求遭到了拒绝。3I should forbid such a thought to affect me.I should not allow such a thought to affect me.我不能让这种思想影响我。4The aims of the redesign are wideranging but not complicat
4、eDThe aims of the redesign are wideranging but simple.重新设计的目的是多方面的,但又是简单的。三、佳句仿写用正话反说替换下列句子中的黑体部分1You cant deny that it seems a very attractive ideAYou have_to_admit that it seems a very attractive ideA无可否认那个想法看来很有吸引力。2At first, he was against our arrangement.At first, he was_not_for our arrangement
5、.起初,他反对我们的安排。3I had a lot of bad luck during the first half of this season.I didnt_have_a_lot_of_good_luck during the first half of this season.上半赛季我一直走背运。 .阅读理解A语篇类型应用文主题语境人与社会火车服务伦敦到爱丁堡的夜班卧铺火车服务(2021长沙市高三模拟) Dream Big with the Caledonian SleeperThe Caledonian Sleeper is a gateway to a world of pos
6、sibilities with our overnight rail service bringing a touch of the extraordinary to travel between London and Edinburgh.Taste the local food,have the ultimate sleep on our comfortable bed and enjoy a private room with the toilet and shower.And above all,wake up feeling refreshed,ready to start an ad
7、venture at your destination.Caledonian DoubleClub RoomClassic RoomComfort Seatsa double bedtwo single bedstwin bunk bedscomfortable seatsbreakfast includedbreakfast includedbreakfast for purchasebreakfast for purchasethe toilet and showerthe toilet and showera inroom washbasincharging points & WiFic
8、harging points & WiFiWiFiWiFipriority boardingpriority boardingtemperature controltemperature controlWe offer two categories of rail tickets to travel on our service:Caledonian Sleeper Fixed Advance:Our Fixed Advance tickets offer our best value fares.No changes,refunds or upgrades are alloweDThey a
9、re available for Club rooms (150/passenger)and Classic rooms (100/passenger).Book at least two months in advance.Caledonian Sleeper Flexible:Our Flexible tickets are fully refundable.They are available for Caledonian doubles (200/passenger),Club rooms (170/passenger),Classic rooms (120/passenger) an
10、d Comfort seats (50/passenger).Book anytime if available.*Notice:These are single (oneway) tickets;to make a return journey,just buy two single tickets.Oops! A family getaway can often make you feel like someone is missing if your furry friend is left behinDIf you are travelling in a Caledonian doub
11、le or Club room,youre welcome to bring up to two pets with an additional fare as low as 30 per room.文章大意:本文主要介绍了伦敦到爱丁堡的夜班卧铺火车服务,包括火车的票价、特色服务等。1What is promoted in this text?AA travel package.BA train service.CA family plan.DAn accommodation service.解析:B考查细节理解。根据文中表格提供的卧铺房间服务信息和座位信息以及文中的“We offer two
12、 categories of rail tickets to travel on our service”“Caledonian Sleeper Fixed Advance”和“Caledonian Sleeper Flexible”可知,本文主要是在推销火车的服务项目,包括火车票价和卧铺特色等,故B项正确。2All ticket holders can enjoy_without extra charge.AWiFi signalsBpriority boardingConboard breakfastDcharging points解析:A考查细节理解。根据文中表格中提供的卧铺房间服务信息
13、和座位信息可知,它们都包括WiFi,故所有持票人都可以免费使用WiFi,故A项正确。3What is the lowest roundtrip fare for a married couple with their two pet dogs?A230. B330.C660. D740. 解析:C考查简单计算。根据最后一段最后一句可知,如果选择Caledonian double和Club room的话,可以带两个宠物,每个房间需要支付低至30英镑的额外费用;根据Caledonian Sleeper Fixed Advance中的“They are available for Club room
14、s(150/passenger)”和Caledonian Sleeper Flexible中的“They are available for Caledonian doubles(200/passenger), Club rooms(170/passenger)”,以及Notice的内容可知,车票为单程票,如往返旅行,需购买两张单程票;由此可知,一对夫妻带两个宠物的票价最低为15022302 660(磅),故选C。B 语篇类型说明文主题语境人与社会科学与技术用人工智能研发治疗强迫症的药物(2021开封市高三模拟) A drug designed entirely by artificial i
15、ntelligence is about to enter clinical trials for the first time.The drug,which is intended to treat obsessivecompulsive disorder (OCD) (强迫症) ,was discovered using AI systems from Oxfordbased biotech company ExscientiAWhile it would usually take around four and a half years to get a drug to this sta
16、ge of development,Exscientia says that by using the AI tools its taken less than 12 months.The drug,known as DSP1181,was created by using algorithms (算法) to examine potential compounds,checking them against a huge database of parameters,including a patients genetic factors.Speaking to the BBC,Exscie
17、ntia chief executive Professor Andrew Hopkins described the trials as a “key milestone in drug discovery”and noted that there are “billions” of decisions needed to find the right molecules (分子) for a drug,making their eventual creation a “huge decision”With AI,however, “the beauty of the algorithms
18、is that they are unknowable,so can be applied to any disease”Weve already seen multiple examples of AI being used to diagnose illness and analyze patient data,so using it to engineer drug treatment is an obvious progression of its place in medicine.But the AIcreated drugs do bring about some relevan
19、t questions.Will patients be comfortable to take medicine designed by a machine? How will these drugs differ from those developed by humans alone? Who will make the rules for the use of AI in drug research? Hopkins and his team hope that these and a great many other questions will be explored in the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-554956.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
