分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2022高考人教版英语一轮复习训练:必修② UNIT 2 单元主题语篇 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:555031
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:39KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022高考人教版英语一轮复习训练:必修 UNIT 单元主题语篇 WORD版含解析 2022 高考 人教版 英语 一轮 复习 训练 必修 单元 主题 WORD 解析
    资源描述:

    1、必修 Unit 2 单元主题语篇训练AA primary school principal in north China has become the latest Internet celebrity for leading some cool moves during a morning exercise routine with his students.Every morning, 40yearold principal Zhang Pengfei at the Xi Guan Primary School in Linyi county, Shanxi Province would

    2、lead about 700 pupils on the playground in a synchronised “ghost shuffle” routine a dance that incorporates contemporary jazz steps with heel, toe and arm movements. The bold headmaster thought the fun and energetic exercise routine would better encourage students to get active instead of “being glu

    3、ed to their mobile phones”The schools new 30minute dance routine has replaced the governmentimposed broadcast callisthenics (健身操) programme, a short workout that has been a requirement at every primary, middle and secondary school in China since 1951. “I thought we needed a change because the studen

    4、ts have been losing interest in doing the broadcast callisthenics routine,” Zhang told Southern Metropolis Daily.The dedicated principal said he came across a group of people doing the “ghost shuffle” routine at a public plaza last summer and decided to learn the dance himself. “I thought the dance

    5、would be great for kids,” he said. “The music is full of energy and it really gets the happy feeling of flowing.” In October, he introduced the choreographed (编舞) routine to all of his students and shortly after, even teachers and staff were joining in. “Now the students arent constantly on their ph

    6、ones. I sometimes catch them watching different dance routine videos and learning new moves!” the proud headmaster told reporters.The video quickly went around on Chinese social media, with a Weibo topic page titled “principal leads students in ghost dance routine” gathering 250 million views. “This

    7、 is perhaps the best adaption of sport and entertainment for children,” a comment on Weibo read.语篇解读:山西临猗县西关小学校长对学校的课间操进行了改革,选用“鬼步舞”代替课间操。他认为这种舞蹈音乐节奏强烈,充满正能量,对孩子的身心健康有益。这位校长领着孩子们在课间跳“鬼步舞”的视频迅速成为热点。1What can we know from the passage?AZhang Pengfei is a primary school principal in south China.BXi Guan

    8、 Primary Schools new 30minute dance routine is both fun and energetic.CDoing the broadcast callisthenics routine is only required at primary schools in China.DFew people showed interest in Zhang Pengfeis ghost dance routine video on Weibo.解析:选B细节理解题。根据第二段最后一句可知,这位大胆的校长认为,这种有趣且充满活力的锻炼动作能更好地鼓励学生活跃起来,而

    9、不是“粘在手机上”。据此可知,这种舞蹈有趣且充满活力,故B项正确。2What can we infer from the last paragraph?APeople hold a critical attitude towards the adaptation.BPeople hold an indifferent attitude towards the adaptation.C.People hold a negative attitude towards the adaptation.DPeople hold a supportive attitude towards the adap

    10、tation.解析:选D推理判断题。通读尾段可知,“校长带领学生跳鬼步舞”的视频在微博上被大量点击浏览;根据尾句中的“This is perhaps the best adaption of sport and entertainment for children”可知,微博评论认为这种舞蹈可能是孩子们运动和娱乐的最佳方式。据此可推知,人们支持这种改编的舞蹈,故D项正确。3What can we learn from the passage?AThe “ghost shuffle” routine was created by Zhang Pengfei.BThe “ghost dance”

    11、is a form of callisthenics in China.CThe principal leads students in the ghost dance routine.DThe primary school is famous in China.解析:选C细节理解题。根据第二段的内容,尤其是第一句中的“Every morning, 40yearold principal . would lead about 700 pupils on the playground in a synchronised ghost shuffle routine”可知,校长带领学生跳“鬼步舞”。

    12、4From which part of a magazine can we read this passage?AAgriculture.BTechnology.CEconomy. DEducation.解析:选D文章出处题。通读全文可知,山西临猗县西关小学的校长对学校的课间操进行了改革,选用“鬼步舞”代替课间操,并带领学生们跳舞,他认为这种舞蹈音乐节奏强烈,充满正能量,对孩子的身心健康有益。据此可推知,本文与学校教育相关,故最可能选自杂志的教育版块,故D项正确。BBreakdancing is set to make its debut (首次亮相) as an Olympic sport

    13、at Paris 2024, Tony Estanguet, head of the Paris 2024 organizing committee, said on February 21. Skateboarding, sport climbing and surfing which have already been added to Tokyo 2020, have been invited to return in Paris.Estanguet said the choices responded to a need to make the Olympics “more urban

    14、” and “more artistic”. “We have chosen to present the International Olympic Committee (IOC) with the four sports because they are creative, appealing to youth and completely in line with our vision. They reflect perfectly Paris 2024s identity.”Breakdancing is an example of a sport “which can be play

    15、ed anywhere and anytime in urban and other environments”. It appeared at the 2018 Summer Youth Olympic Games in Buenos Aires in the form of headtohead “battles”. In competitive breakdancing, “breakers” face off in “battles” against each other, either as individuals or teams. Breakdancers use a mix o

    16、f physical and artistic skills combining elements from gymnastics or acrobatics (杂技)The IOC had announced that the number of competitors at Paris 2024 would be restricted to 10,500, which limited the opportunity to add sports. But the organizers said the inclusion would not necessitate the construct

    17、ion of permanent facilities and would involve just 248 competitors, including 32 breakdancers. The surfing events are likely to be held in established surf centers such as Biarritz or Lacanau in southwest France.The inclusion still needs to be rubberstamped by the IOC, which is expected to decide on

    18、 which sports to add in Paris 2024 after Tokyo 2020.语篇解读:本文是一篇说明文。2024年巴黎奥运会有意增加四项新体育项目。5What do we know about breakdancing?AIt involves multiple skills.BIts limited to group competition.CIt will show up in Paris 2024.DIt never appeared in the world events.解析:选A细节理解题。根据第三段尾句“Breakdancers use a mix o

    19、f physical and artistic skills combining elements from gymnastics or acrobatics (杂技)”可知,霹雳舞需要多种技巧,故A项正确。6Paris 2024 organizers have chosen the four sports because they .Aattract young peopleBperfectly reflect Paris identityCmake Paris more urban and artisticDcan be played anytime and anywhere解析:选A细节

    20、理解题。根据第二段第二句“We have chosen to present the International Olympic Committee (IOC) with the four sports because they are creative, appealing to youth and completely in line with our vision.”可知,2024年巴黎奥运会组织者选择这四项体育项目是因为它们能吸引年轻人,故A项正确。7What can we learn from Paragraph 4?A10,500 competitors will compete

    21、for the new sports.BMore surf centers will be specially designed for Paris 2024.CThe IOC will reject the proposal because of inadequate facilities.DThe inclusion wont require additional competition space to be built.解析:选D推理判断题。根据第四段的内容尤其是第二句中的“But the organizers said the inclusion would not necessit

    22、ate the construction of permanent facilities”可知,入选项目并不需要建造永久性设施,由此可推知D项正确。8Which is the closest in meaning to the underlined word “rubberstamped” in the last paragraph?AApproved. BCanceled.CSubmitted. DDesigned.解析:选A词义猜测题。根据画线词所在句中的“which is expected to decide on which sports to add in Paris 2024 af

    23、ter Tokyo 2020”可推知,画线词表示“批准”,故A项正确。CDaniel Lamplugh remembers going shopping with his dad on Black Friday.“Waking up at 6 am.the day after Thanksgiving is what I grew up doing,” says the University of New Orleans film student.A lot has changed since those childhood days.Online retailers (零售商) have f

    24、orced many chains out of business.Consumers are increasingly shopping with their smartphones.But a funny thing happened on the way to the future:Most shoppers are not going alldigital.Surveys show theyre eager for good experiences at retail stores.This November and December, for the first time ever,

    25、 retailer websites will get more traffic from mobile users than computer users, predicts Adobe Digital Insights.“We live our lives with a combination of the physical and the digital,” says Kit Yarrow, author of the book “Decoding the New Consumer Mind.”“Retailers have to understand its not a questio

    26、n of either/or.Its a question of combining the two.”Heather Howe, an MBA student, said,“Consumers like shopping on their phones and online because its more convenient and because there are more options.I went to the Vans store to try on shoes and then I actually purchased them online while I was in

    27、the store.”While mobile sales are growing, the widest use of smartphones in stores is researching products or looking up product information (58 percent), closely followed by checking or comparing prices (54 percent), according to a survey.“My phone plays a huge role in online shopping, because I am

    28、 on the email list for all of my favorite brands, so I get many emails daily informing me of sales,” says Rachel Lynch, who works at a Boston publicrelations agency.“Also, a store has an app that allows me to chat with other users about the products, and read reviews.Online reviews are one of the fi

    29、rst things I look at when I am about to buy a new product.”“Electronics and kitchen equipment are definitely online purchases for me, since theyre heavy to get home on the subway and often cheaper online,” says Michael MillerErnest, a manager in Brooklyn, NY.语篇解读:本文是一篇议论文。文章从消费者的购物习惯讨论商家应该如何应对消费习惯的不

    30、断变化。9What do most shoppers tend to do now?ADo shopping alldigitally.BUse computers to do online shopping.CDo window shopping in shopping malls.DGo to physical stores with their smartphones.解析:选D细节理解题。根据第二段中的“Consumers are increasingly shopping with their smartphones.”和“theyre eager for good experien

    31、ces at retail stores”及第五段中的“the widest use of smartphones in stores”可知,现今,消费者大都选择在实体店看实物,然后当即用手机在网上下单。10Whats Kit Yarrows suggestion for retailers?AReaching both online and offline consumers.BFocusing on either the physical or the digital.CEncouraging consumers to use smartphones.DProviding more con

    32、venience for computer users.解析:选A推理判断题。根据第三段中的“We live our lives with a combination of the physical and the digital . Its a question of combining the two.”可知,Kit Yarrow建议零售商要接触线上和线下两个领域的消费者。11What does Heather Howe think of online stores?AThey offer wider choices.BThey sell high quality goods.CThey

    33、will replace physical stores.DThey are burning shoppers patience.解析:选A推理判断题。根据第四段中的“Consumers like shopping on their phones and online because its more convenient and because there are more options”可知,Heather Howe认为网络商店提供更多的选择。12What can be inferred about Rachel Lynchs habits?AShe buys heavy goods o

    34、nline.BShe often writes users reviews.CShe is fond of sending producers emails.DShe tries to learn about other users experience.解析:选D推理判断题。根据倒数第二段中的“Online reviews are one of the first things I look at when I am about to buy a new product.”可知,Rachel Lynch会关注其他用户的体验。tips 三层级解细节推理判断题细节推理判断题,即要求考生根据文章的

    35、某个句子、段落或全文所提供的事实进行逻辑推理,推断出作者没有提到的或者没有明说的事实或者可能发生的情况。旨在考查考生透过词语的字面意义去理解作者言外之意的能力。细节推理判断题题干中通常含有infer, suggest, imply, conclude, intend等标志性词语。此类题型可采用“信息定位同义替换综合分析”法来解答:1跳读,找到相关信息点(即能够进行推理的依据);2细读,理解相关信息点的字面意义;3分析推理,在理解字面意义的基础上进行符合逻辑的推断,理解作者的言外之意,切勿拿文章中非关键的细节内容作为推理的结论;结合选项,找到与文章信息点所表达意思相近的选项。例如上文第12题属于细节推理判断题,由倒数第二段中的“Online reviews are one of the first things I look at when I am about to buy a new product.”可推知答案,切忌单纯根据字面意思而误选。如B选项中的reviews一词与信息句中的online reviews一致,因此很容易选错。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022高考人教版英语一轮复习训练:必修② UNIT 2 单元主题语篇 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-555031.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1