分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2022高考人教版英语一轮复习训练:选修⑥ UNIT 3 单元主题语篇 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:555060
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:33.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022高考人教版英语一轮复习训练:选修 UNIT 单元主题语篇 WORD版含解析 2022 高考 人教版 英语 一轮 复习 训练 选修 单元 主题 WORD 解析
    资源描述:

    1、选修 Unit 3 单元主题语篇训练AOn a bright early summer morning, many young swimmers gather at a local swimming pool in the state of Maryland. They are members of a competitive summer swim team, and thats a regular part of their daily life. As they train and cut seconds off their times, which makes them closer

    2、to the championship in the following largescale (大规模的) competitions, they are getting lots of physical exercise and vitamin D from the sun. However, the benefits of belonging to a sports team are not just honor or health related. You can learn useful life skills.Paul Waas, coach of the swim team, ex

    3、plains, “The discipline (自制力) comes into play when youre talking about concentrating on the details that your coaches are saying as it makes you faster rather than just going up and down the pool the same way you have every time. When you focus on what youre doing right and what you can do better, t

    4、hen youll see the improvement.”Besides, there is also responsibility, goals and workings within a group. Again, here is Coach Waas. “Its really great! Its so fun to watch from year to year. Ive had kids who as 7yearolds on the team could barely pay attention in practice and were only interested in w

    5、ho was going first. Now theyve come back as 8yearolds, having set some goals and having things that they want to achieve. These skills can help them a lot.”But playing the sports is not without harm. Some can be hard on the body. Young athletes suffer serious injuries that follow them into adulthood

    6、. Coach Waas says that in fact, swimming is different from most others. First, it poses a lower risk of injury. The second one relates to how swim teams are structured. Actually, children are not the only ones who can benefit. Adults can also benefit from team sports.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了参加团队体育运动不仅让人们

    7、身体更健康,还会教会人们许多有用的生活技能,无论是小孩还是大人都能从中得益。1Why do the swimmers gather at a swimming pool in the early morning?ATo obtain vitamin D from the sun.BTo build practical skills for future.CTo join in a largescale competition.DTo carry out their routine practice.解析:选D细节理解题。根据第一段中的“thats a regular part of their

    8、 daily life”可知,游泳者们聚集在游泳池的目的是练习游泳,这已是他们的惯例。2What do Paul Waas words imply in Paragraph 2?ASwimmers should concentrate on details.BMembers get disciplined and focused in the team.CCoaches play a key role in players improvement.DMost swimmers enjoy swimming in the same way.解析:选B推理判断题。根据第二段中的“The disci

    9、pline (自制力) comes into play when youre talking about concentrating on the details”可知,教练的话暗示在团队里练习时,队员会变得自律和专注,故选B。3What happens to the kids after a years training?AThey care more about who goes first.BThey pay less attention to training.CThey devote more time to practice.DThey are more aware of what

    10、 to do.解析:选D细节理解题。根据第三段中的“Now theyve come back as 8yearolds, having set some goals and having things that they want to achieve”可知,孩子们经过一年的训练后知道自己想要得到什么,应该做什么,故选D。4What does the author want to convey in the text?AExercise benefits everyone.BSwimming is better than other sports.CTeam sports teach life

    11、 lessons.DPhysical exercise should be a habit.解析:选C主旨大意题。综合全文内容可知,本文主要讲了团队体育运动会教授许多对生活有用的技能和经验,比如自律、专注等。故选C。BIn 2013, Gabby Frost founded Buddy Project when she was 15. At that time, her best friend had been diagnosed (诊断) with a mental health condition, and that was the first time she was made awar

    12、e of what mental illness was. She wanted to learn more and develop a good support system for her.Mental illness affects tens of millions of people in the United States each year, yet only half receive treatment, according to the National Institutes of Mental Health. Buddy Projects website says the s

    13、ervice is not a substitute for therapy (治疗) or other types of mental health care, and it directs people to resources for further help.Since founding the organization as a high school student, Frost has helped more than 200,000 participants find a new friend. On the day when Buddy Project was launche

    14、d, she used her powerful social media presence to attract nearly 3,000 participants. “This was around the time when teens really began talking about mental health and found a supportive community online to talk about it,” she said.One of the biggest social barriers she had to jump over was that peop

    15、le didnt view her seriously because she was a 15yearold girl, and even now, shes still a young woman. “Sometimes its frustrating because people dont think what I do is needed or they dont think Im professional,” she said. “Most people are blown away that a 20yearold girl is running this and that its

    16、 one person doing this but not a whole team. Im just lucky that Ive found a support system that has been able to help my mom and me with the project.”语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了Gabby Frost在15岁的时候为了帮助自己的朋友战胜心理疾病而成立了Buddy Project。Buddy Project帮助了很多有心理健康方面问题的人。尽管遇到了很多的困难,但她仍坚持不懈。5Why did Gabby Frost set up Bud

    17、dy Project?ATo treat her mental disease.BTo know what causes mental illness.CTo help her friend to fight the mental disease.DTo cure those with mental disease.解析:选C细节理解题。根据第一段中的“her best friend had been diagnosed (诊断) with a mental health condition .She wanted to learn more and develop a good suppor

    18、t system for her”可知,她是为了帮助朋友与心理疾病抗争才成立了Buddy Project。故答案为C。6What can we infer from Paragraph 2?AAmericans pay little attention to mental health.BMany Americans have trouble with mental health.CBuddy Project provides financial aid for patients.DBuddy Project can cure those with mental disease.解析:选B细节

    19、理解题。根据文章第二段第一句的“Mental illness affects tens of millions of people in the United States each year”可知,在美国,很多人都有心理健康方面的问题,故答案为B。7What problem did Frost face?AShe couldnt get support from her mother.BShe couldnt help so many patients at a time.CShe wasnt able to attract enough participants.DShe wasnt th

    20、ought well of because of her age.解析:选D细节理解题。根据最后一段第一句“One of the biggest social barriers .shes still a young woman.”和第二句中的“people dont think what I do is needed . professional”可知,她面临的一个问题是人们因为她的年龄而不把她当回事儿,认为她不专业,故答案为D。8How do most people feel about young Frosts running the project alone?ACompletely

    21、defeated.BTotally convinced.CStrongly impressed. DFully satisfied.解析:选C推理判断题。根据题干可知,本题解题依据是文章最后一段中的“Most people are blown away . one person doing this but not a whole team.”,如果理解are blown away就可以得出答案。根据语境可知,大多数人对一个20岁的女孩独自(而不是靠一个团队)运营这个项目这一事实应感到惊讶、钦佩或印象深刻,故C项最能体现大多数人的心理。CEvery year from March to Oct

    22、ober, Christian Moullec, also known as “Birdman”, takes to the skies aboard his adapted light aircraft.However, the 58yearold Frenchmans daily 30minute flight is not just to enjoy the impressive views, but to guide flocks (鸟群) of lesser whitefronted geese (小白额雁) through safe migration paths which th

    23、e birds can teach future generations.His deed began in 1995 when he noticed their declining population in the wilds of Lapland, Sweden.To prevent their numbers from dropping further, Moullec tried to get the threatened species to follow him along migration routes that would protect them from bird hu

    24、nters.However, getting grown geese to follow his lead proved challenging.As young geese imitate and follow whomever they view as their parent, Moullec decided to raise the geese from birth.To help raise funds and awareness of his job to protect not just the geese but birds worldwide, Moullec often a

    25、llows paying tourists to join him on the 30minutelong flights aboard his aircraft.In addition to the trained birds flying alongside them, visitors, who come from as far as a 15hour plane flight away, are treated to a variety of crane and geese species as well as breathtaking views of castles and cit

    26、ies.He often brings his camera along for the flights, capturing photos not just for their beauty, but for what they describe.Moullec believes the use of agricultural chemicals has done harm to wild European birds, with more than a third disappearing in the last 30 years. “Its a disaster,” he said.“M

    27、y beautiful images with flying birds should be used to tell this story.”语篇解读:本文是一篇记叙文。主要讲述了法国的“鸟叔”驾驶轻型飞机引领小白额雁沿着安全的飞行路径迁徙。其目的是让人们意识到人类活动对鸟类生存产生了巨大的影响,希望人们共同来保护鸟类。9Why does “Birdman” always fly to the sky on his aircraft?ATo observe geese along their migration routes.BTo follow geese through safe mig

    28、ration paths.CTo take visitors to operate his adapted aircraft.DTo guide geese fly safely during the migration.解析:选D细节理解题。根据第一段最后一句可知,“鸟叔”是为了引领小白额雁安全迁徙,故D项正确。10What do we know about “Birdman”?AHe is a nature lover.BHe is a birdwatcher.CHe is a volunteer pilot.DHe is a bird hunter.解析:选A推理判断题。根据文章内容可知

    29、,“鸟叔”驾驶轻型飞机引领小白额雁沿着安全的飞行路径迁徙,他还带着游客一起体验这样的旅行,目的是希望人们共同来保护鸟类,由此可知,“鸟叔”是一个热爱自然的人,故A项正确。11What does Moullec often take photos in his flights for?ARecording the use of agricultural chemicals.BShowing serious damage caused by chemicals.CDescribing his experiences with flying birds.DCapturing the beautifu

    30、l views of birds and cities.解析:选B推理判断题。根据最后一段可知,“鸟叔”拍照是为了呈现这些照片反映的问题,也就是后面提到的农药加速了鸟类的数量减少,故B项正确。12What can be a suitable title for the text?ABirdman Guides Flocks to Learn to FlyBBirdman Finds Birds DisappearingCBirdman Helps Flocks Safely MigrateDBirdman Protects Birds from Hunters解析:选C标题归纳题。根据第一段第

    31、二句可知,本文主要讲述了“鸟叔”驾驶轻型飞机飞行是为了引领小白额雁沿着安全的飞行路径迁徙,故C项符合文章主旨。tips 标题归纳题的四大切入点标题是文章中心思想的精练表示形式。标题归纳题考查考生把握主题和理解中心思想的能力,要求考生在理解文章的基础上运用判断、归纳、概括等方法,对文章的主题进行高度概括或提炼,最终准确地选出文章的标题。标题形式:单词、短语或句子。选标题的四大准则:精概括中心思想的语言要精练;准注意文章的内涵和外延,作者的观点表达得要准确;统能统领全文;新新颖才能吸引读者。此外,一些题材的标题也要考虑其趣味性。解题方法:在了解文章大意的基础上,仔细考虑选项内容与文章主题是否有密切联系;看选项内容对文章的概括性和覆盖面如何;要注意题目范围不能过大或过小。设错方式:概括不够;过度概括;以事实细节替代概括性强的大意(例如上文第12题D项);无中生有,生搬硬套(如上文第12题A、B项)。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022高考人教版英语一轮复习训练:选修⑥ UNIT 3 单元主题语篇 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-555060.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1