2022高考人教版英语一轮复习训练:选修⑦ UNIT 3 单元主题语篇 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考人教版英语一轮复习训练:选修 UNIT 单元主题语篇 WORD版含解析 2022 高考 人教版 英语 一轮 复习 训练 选修 单元 主题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、选修 Unit 3 单元主题语篇训练.阅读理解ACoral reefs (珊瑚礁) are an integral part of sea life and sustain it by providing shelter and habitat to various organisms. They also supply and recycle nutrients as well as enable a growing fish population, along with other species, for a healthy and diverse ecosystem. However,
2、 the rise in average water temperatures due to climate change has resulted in more frequent and longtime “coral bleaching (珊瑚白化)” events that damage their health, causing fish and other sea species to abandon them.In order to restore this delicate ecosystem, scientists from the U. K. and Australia c
3、onducted a study that involved using loudspeakers underwater near damaged coral reefs to make them sound healthy and attract fish, potentially kickstarting the natural recovery process of coral reefs and their dependent life forms. The location for this experiment was the Great Barrier Reef in the C
4、oral Sea, found alongside the east coast of Queensland, Australia. The site is noted to have the largest coral reef system in the world.“Healthy coral reefs are remarkably noisy places the crackle of snapping shrimp and the whoops and grunts of fish. Young fish concentrate on these sounds when theyr
5、e looking for a place to settle,” said Steve Simpson, study coauthor and a professor at the University of Exeter, U. K.By using loudspeakers to copy such sounds, parts of dead coral reefs were found to attract twice as many fish, compared to places where no sounds were played. “These returning fish
6、are crucial for coral reefs to function as healthy ecosystems. Boosting fish population in this way could help to kickstart natural recovery processes, preventing the damage were seeing on many coral reefs around the world,” said lead author, Tim Gordon.语篇解读:由于海水温度的上升,深海珊瑚的生态遭到破坏。科学家通过实验研究发现,在珊瑚礁旁边放
7、置扬声器以吸引海洋生物对于恢复珊瑚的生态卓有成效。1What causes the phenomenon of coral bleaching?ADiverse species.BNoise pollution.CFishing industry. DClimbing temperatures.解析:选D细节理解题。根据第一段第三句可知,是气候变化所引起的海水温度的上升导致了这种白化现象。故选D项。2What approach is introduced to recover the coral reefs?ARemoving damaged coral reefs.BUsing loudsp
8、eakers to keep fish away.CBuilding new homes for sea species.DPlaying certain sounds to attract fish.解析:选D细节理解题。根据第二段第一句可知,为恢复珊瑚生态,科学家在遭破坏的珊瑚附近放置扬声器,以吸引鱼类。即通过播放声音来吸引鱼类。故选D项。3Why are Steve Simpsons words quoted?ATo provide some findings of the study.BTo show the progress of the experiment.CTo explain
9、 reasons for the new approach.DTo give another solution to the problem.解析:选C细节理解题。根据前两段内容可知,鱼儿会离开不健康的、遭到破坏的珊瑚。为了吸引鱼类,科学家们在这些珊瑚附近放置扬声器。再结合第三段第一句可知,健康的珊瑚礁是非常热闹的地方,各种海洋生物很多。由此可推知,此处引用这位教授的话是为了解释在受损珊瑚礁旁边放置扬声器这一新方法的原因。故选C项。4What can we infer from the last paragraph?AThe attempts are in vain.BNatural reco
10、very is impossible.CInitial success has been achieved.DThe coral reefs have returned to normal.解析:选C推理判断题。根据最后一段第一句可知,通过用扬声器复制一些声音,部分死亡的珊瑚礁吸引了更多的鱼类,由此可推知,珊瑚生态保护已经初见成效。故选C项。BIm on the phone with a frustrated customer, and a note appears on my computer screen: You are speaking slower than usual. Speed
11、 up. I do, and the message disappears, only to be replaced with another: Continuous Speaking Finish your thought. This is Cogito, an artificial intelligence program designed to help customer service workers communicate more clearly, empathize (产生共鸣) with frustrated callers, and improve their overall
12、 performance. Cogito listens to the tone, pitch, word frequency and other factors in customer service conversations. When it detects something wrong an irritated customer, a call center agent taking too long to respond it displays a note on the agents computer telling them how to improve.For anyone
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-555066.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
