河南省林州市第一中学2018_2019学年高二英语上学期开学考试试题含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 林州市 第一 中学 2018 _2019 学年 英语 上学 开学 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、林州一中2017级高二开学检测英语试题第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIn 1977, a dead author of detective stories saved the life of a 19-month-old baby in a most unusual way. The author was Agatha Christie, one of the most successful writers of detective stories in the world
2、.In June 1977, a baby girl became seriously ill in Qatar, near Saudi Arabia. Doctors were unable to find out the cause of her illness with confidence, so she was sent to Hammersmith Hospital in London. She was then only semi-conscious and on the Dangerously Ill list. A team of doctors hurried to exa
3、mine the baby only to discover that they, too, were confused by the very unusual symptoms (症状). While they were discussing the babys case, a nurse asked to speak to them.Excuse me, said Nurse Marsha Maitlan, but I think the baby is suffering from thallium (铊) poisoning(中毒).What makes you think that?
4、 Dr. Brown asked. Thallium poisoning is extremely rare.A few days ago, I was reading a novel called A Pale Horse by Agatha Christie, Nurse Maitlan explained. In the book, somebody uses thallium poison, and all the symptoms are described. Theyre exactly the same as the babys.Youre very thoughtful and
5、 you may be right, another doctor said. Well carry out some tests and find out whether its thallium or not.Tests showed that the baby had indeed been poisoned by thallium, a rare metallic substance(物质) used in making special glass. Once they knew the cause of the illness, the doctors were able to gi
6、ve the baby the correct treatment. She soon recovered and was sent back to Qatar. Later it was reported that the poison might have come from an insecticide (杀虫剂) used in Qatar.1. The baby was sent to London because _.A. she was born thereB. the hospitals in Qatar were full at that timeC. she was the
7、 daughter of a doctor in LondonD. the Qatar doctors were not sure whether they could cure her2. As far as we can tell from the passage, Agatha Christie _.A. had never met this babyB. had spent a long time studying the babys caseC. visited the baby in the hospital at HammersmithD. gave Nurse Maitlan
8、some advice on the phone3. It seems likely from the passage that the babys illness had something to do with _.A. a dangerous pair of glassesB. the water in QatarC. a harmful substance used to kill insectsD. a dead writer【答案】1. D 2. A 3. C【解析】文章讲述了一个19岁的女孩由于中了铊毒,没人医生能够从病症中知道是什么原因,后来一个护士说她读过一本侦探小说,作者描
9、述的中毒症状和这个女孩子的一模一样,通过已故侦探小说作者对铊毒的描述,使医生知道了病因,女孩很快得救了。【1题详解】细节题。根据文章第二段Doctors were unable to find out the cause of her illness with confidence, so she was sent to Hammersmith Hospital in London.可知是因为无法确诊孩子的疾病才送往伦敦的。故选D。【2题详解】细节理解题。根据文章开头可知Agatha Christie一个侦探作家,本文发生的故事就和他笔下的一篇文章相似,是他救了孩子,确切的说是他写的文章在这里
10、被护士充分利用而拯救孩子的命。并且文章一开始已经交待a dead author,本故事发生时他已经死了,所以他永远也不会看到过这个孩子。故选A。【3题详解】细节题。根据文章最后可知Later it was reported that the poison might have come from an insecticide (杀虫剂) used in Qatar.孩子的病跟杀虫剂有关。故选C。BThe worlds first subway was built in London in 1863. At the time, the government was looking for a w
11、ay to reduce traffic problems in the city of London. The poor areas of the city were so crowded with people that it was almost impossible for horse carriages to get through. The city officials were interested in trying to make it possible for workers to live outside of London and travel easily to wo
12、rk each day. If people had a cheap and convenient way that they could depend on to go to and from work, they would relocate their homes outside of the city. This would help ease(减轻) the pressure of too many people living in the poor parts of London. From these problems, the idea of the London Underg
13、round, the first subway system, was born.The plans for building the Underground met with several problems and delays, but the fast track was finally opened in January 1863. A steam train pulled the cars along the fast underground track which was 6 kilometers (3.7 miles) long. About 30,000 people got
14、 on the subway the first day. Riders were treated to comfortable seats (standing up while the train was moving was not allowed), and pleasant decorations inside each of the cars. However, the smoke from the engine soon filled the air in the tunnels(隧道) with ash and soot(煤灰), as well as chemical gase
15、s. Fans had to be put in the tunnels later to keep the air clean enough for people to breathe. Even with its problems, riding in the Underground did catch on. It carried 9 million riders in its first year.4. What led the British government to build the London Underground?A. Traffic jams and pollutio
16、n.B. Population and pollution.C. Overcrowding and traffic jams(堵塞).D. The poverty and subway problems.5. How did the London Underground solve the smoke problem?A. It made the tunnels larger.B. It put fans in the tunnels.C. It cleaned the chemical gases in the tunnels.D. It reduced the number of pass
17、engers riding in the train.6. Which of the following is TRUE?A. To relocate the workers homes outside London, the government built the subway.B. There were so many problems and delays that in 18th century the first subway opened.C. The subway greatly eased the pressure of traffic.D. There were not e
18、nough seats for the passengers the first day the subway opened.7. It seems that the writer is going to talk about _.A. more problems with subways.B. subways around the world later on.C. the history and culture of London.D. the Beijing subway.【答案】4. C 5. B 6. C 7. B【解析】文章主要就是介绍了过去和现在的地铁。【4题详解】推理判断题。根
19、据文章第一段中“the government was looking for a way to reduce traffic problems in the city of London.”可知,过度拥挤和交通堵塞导致英国建造地铁。故选C。【5题详解】推理判断题。根据文章第二段“However,the smoke from the engine soon filled the air in the tunnels with ash and soot(煤灰), as well as chemical gases. Fans had to be put in the tunnels later t
20、o keep the air clean enough for people to breathe.”,可知,通过把风扇放在隧道里,伦敦地铁解决了烟雾问题。故选B。【6题详解】推理判断题。当初建造地铁的目的就是为了缓解交通,最后缓解了英国的交通问题。可知,地铁大大减轻了交通的压力。故选C。【7题详解】推理判断题。根据文章最后两句Even with its problems, riding in the Underground did catch on. It carried 9 million riders in its first year.可知,这位作家以后会谈论世界各地的地铁。故选B。C
21、Hey, ladies! Its summer again and its time for a new you! No more make-up, no more pretending! Yes, thats right! Its time to stop making ourselves beautiful for the camera, and start posting confident pictures without all the make-up and extra tricks we add onto ourselves in the hope of appearing mo
22、re attractive and beautiful. Because believe it or not, we already are!After we wash our face and go to bed, it is not so perfect. You know it the face we should confidently be showing to the world! Who cares if you have pimples(面痕)or your eyes look small, or if you have crows feet? Guess what? Thos
23、e are actually what make you such a beautifully grown woman. And any person who doesnt think so is just not as strong as you.Nowadays we are so prone to do anything and everything to make us look as young and perfect as possible. Yet the troth is, by doing this, we are actually making our tree skin
24、get worse and badly affected by all the junk we put on. We are making ourselves believe that by changing our appearance we will be more accepted and seem more attractive to other people. And yet, our final goal is to find that without all of the make-up. What kind of twisted(扭曲的)game are we really p
25、laying with ourselves?So I would like to make a suggestion for all women out there to give yourself a break at least this summer. Take a couple of pictures without all of that make-up on. You dont need it every single day, especially not this hot summer! Youll be surprised that the more confident yo
26、u are about showing the real side of you, the more attractive you will be to everyone else.Yes, the saying, “Beauty comes from within” is an old one, definitely still holds some troth today. So be brave, carefree, and make-up free! Let the world see you for who you really are!8. The author thinks th
27、at ladies should show others _.A. their crows feetB. their beautiful picturesC. their real face with confidenceD. their attractive appearance9. What does the author think of adding make-up to our face?A. It makes perfect images.B. Its really meaningless.C. It makes true images go outdated.D. Its har
28、d to achieve what we wish.10. What is the authors purpose of quoting the old saying?A. To declare its what one really is that matters.B. To show the importance of adding make-upC. To give us some examples of adding make-up.D. To tell us not to neglect those old sayings.11. What is the topic of this
29、text?A. Spending more time being with families and friends.B. Not putting on any make-up on our face this summer.C. Paying enough attention to ourselves in this summer.D. Showing the beautiful side of ourselves to others.【答案】8. C 9. D 10. A 11. B【解析】试题分析:文章论述了敢于以真面孔示人的女士才是自信的女人这一话题。【8题详解】C细节理解题。根据第一
30、二段的内容可知,作者认为女士们应当自信地以真面孔示人,故选C项。【9题详解】D推理判断题。根据第三段的We are making ourselves believe thatWhat kind of twisted game are we really playing with ourselves?可知,作者认为化妆实际上是一个扭曲的游戏,带来的效果可能会与我们的初衷相反,结果必定差强人意,故选D项。【10题详解】A推理判断题。作者在最后一段中以一句谚语“Beauty comes from within”结束本文,是为了说明我们的真实面孔才更重要,故选A项。【11题详解】B主旨大意题。文章首段
31、和末段都出现了作者在本文的论点,So be brave, carefree, and make-up free! Let the world see you for who you really are! 即“建议女士不要化妆了”,故选B项。【名师点睛】主旨大意题。主要考查学生对所读材料(或所读材料片断)中心思想的概括。做这类题时,考生应通读全文,把握文章大意或中心思想,同时注意文章的主题句,因为主题句表达中心思想,其他句子均围绕主题句进行展开。主题句通常位于文章第一段首句、第一段末句或全文末句等地方,但位于段落中间(通常是第一段或最后一段的中间)也是完全可能的。同时,主题词关键词也是非常重要
32、的,有时候可以直接看出答案。主旨大意题的考查形式很多,如概括标题、主题、段意、中心思想等。考点 :日常生活类阅读DI grew up with a fat dad 450 pounds at his heavi-est. Every week he would try a new diet, and my familyended up eating whatever strange food he was trying atthat moment.After my third-grade year, my dad landed a life-changing job in Manhattan.
33、 My mom, my little sister andI had to move away from our hometown, Chicago, andleave my grandmother and her beautiful food behind.Leaving my grandmother was far more frighteningthan the move to New York City. There would be nomore special weekends at my grandmother s house, the on-ly place I can rem
34、ember feeling happy, safe and nourished (f#J). It was what I desired. In this new city, I felt ex-tremely alone and lost, and I missed my grandmother ter-ribly.My grandmother knew just how I felt. And she knewthe cure. Every week, she would send me a card with a$ 20 bill, a recipe and a list of what
35、 to buy at the mar-ket. It kept us bonded, and her recipes filled my bodyand soul, IOver the years, I have grown to better understandmy father s struggles with weight and the toll (ftft ittook on him and those who love him. I have come to real-ize he was driven not by vanity ( fn ) or selfishness as
36、 much as by a deep pain, I And in spite of growing up insuch an unhealthy eating environment ( or perhaps be-cause of it), as an adult I found a passion and a career as a nutrition consultant,Today, my father weighs 220 pounds and is a vegan(K). How he got there is a story I hope to share inthe comi
37、ng weeks. More importantly. food is no longer a barrierthatkeepsusapart,butabridgethatkeepsusconnected.Thereisnothingmydadenjoysmorethantalkingwithmeaboutdietarytheoriesandhisweight-loss victories.AndnowIamtheoneregularlysendingrecipe cardstomyfathershouse,justasmygrandmotherdid forme.12. What kind
38、of person was actually the authors father?A. He was a man of vanity and selfishness.B. He didnt like to eat with his family.C. He was more painful than selfish,D. He forced his family to eat what he liked.13. The author desired to go to his grandmothers_.A. to see his father B. for tasty foodC. for
39、pocket money D. to avoid his family14. The underlined word cure in Paragraph 4 is the nea- rest in meaning to_.A. solution B. concernC. operation D. situation15. The author became a nutrition consultant mainly be- cause_.A. his father often talked with him about dietary theo- riesB. he was determine
40、d to change his own daily habitsC. he wanted to study the recipes his grandmother had given himD. his childhood experiences gave him too deep an im-pression【答案】12. C 13. B 14. A 15. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。作者小时候,爸爸很胖,每周都需要尝试一种新的食物来减肥,全家人都不得不与爸爸一起“试吃”,为此作者对爸爸意见很大。后来随着年龄的增长,作者对父亲也有了更深的理解,在选择职业时也选了营养师这份工作。【1
41、2题详解】推理判断题。根据第五段第一、二句“Over the years.I have come to realize.as much as by a deep pain.”可知,这些年来,作者逐渐理解了父亲,意识到他苦苦地与自己的体重作斗争,不是虚荣和自私,而是对于自己的体重感到深深的痛苦。由此可知,C项内容与题意相符。【13题详解】细节理解题。根据第二、三段内容可知,作者和家人一起搬到了曼哈顿,离开了祖母还有她做的精致美食,以致作者非常想念祖母,特别渴望去她的家里品尝美味佳肴。故选B。【14题详解】词义猜测题。根据第四段画线词前后内容可知,作者的祖母知道作者心中的想法,每周会给作者寄20美
42、元,一个食谱还有一个购物单。结合选项可推知,画线词所在句子意思是作者的祖母知道解决的办法。因此画线词的意思与选项中solution的词义最为接近。故选A。【15题详解】细节理解题。根据第五段最后一句“And in spite of growing up in such an unhealthy eating environment.I found a passion and a career as a nutrition consultant.”可知,尽管在一个如此不健康的饮食环境中成长(也许正是因为这一点),作者长大后成为了一个营养咨询师。由此可知,作者童年的经历给他留下了很深的印象,因此,
43、作者后来成为一名营养咨询师。故选D。【点睛】做推理判断题时要善于抓住某一段话中的关键信息,即某些关键词或短语去分析、推理、判断,利用逆向思维或正面推理,从而推断出这句话所隐含的深层含义。本题第1小题,根据第五段第一、二句“Over the years.I have come to realize.as much as by a deep pain.”可知,这些年来,作者逐渐理解了父亲,意识到他苦苦地与自己的体重作斗争,不是虚荣和自私,而是对于自己的体重感到深深的痛苦。由此可知,C项内容与题意相符。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项
44、。选项中有两项为多余选项。What Teenagers Can Do To Earn More RespectAs teenagers continue to grow and develop into young adults, the transition(过渡) into adulthood has begun. With so many physical and emotional changes going on, certain manners are often forgotten and other adult traits(特点) are not yet accepted a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
