河南省林州市第一中学2020-2021学年高二英语下学期第二次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 林州市 第一 中学 2020 2021 学年 英语 下学 第二次 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河南省林州市第一中学2020-2021学年高二英语下学期第二次月考试题(含解析)第卷 (选择题 共70分)第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AEnglish is changing faster than ever with the development of society. Do you long to keep up with the times? If so, here are some old-fashioned words you shou
2、ld remove from your vocabulary list.WhippersnapperAs an alteration of the term snippersnapper the word first appeared in the 17th century, expressing our ancestors annoyance at ill-mannered children. In its more contemporary version, the word relates to a young person who is too confident and does n
3、ot show enough respect to older.TapeAre you born in the 1980s? If so, you may still be using the term tape when speaking of recording music or TV shows. Today, though digital media has made data storage on magnetic an outdated thing, this old linguistic habit still exists.StewardessIn the earlier ag
4、e of air travel, female crew members serving airline passengers were called stewardesses. It was the development of womens rights movement in the 1960s that the word fell out of use. Stewardess was replaced by a more gender-neutral term, flight attendant”. DungareesWhat we know as jeans today were o
5、nce called “dungarees to refer to trousers made of denm (蓝粗棉布).As traders began importing the cloth from Genoa in Italy, this kind of trousers got a new name jeans”. So dont be surprised if you catch your grandpa saying dungarees.1. Who can be described as a whippersnapper nowadays?A. A child who is
6、 bad-tempered.B. An elder who doesnt like children.C. An elder who has confidence and influence.D. A teenager who is overconfident and impolite.2. Which of the following has become out of date with digital technology?A. Whippersnapper.B. Tape.C. Stewardess.D. Dungarees.3. What is the authors purpose
7、 in writing the passage?A. To show readers how to stay young.B. To explain how to keep up with the times.C. To analyze the differences among modem words.D. To advise readers not to use some old-fashioned words【答案】1. D 2. B 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章分别介绍了四种有些过时的语言表达。【1题详解】细节理解题。根据文章第一则信息的最后句“ In its more
8、 contemporary version, the word relates to a young person who is too confident and does not show enough respect to older.”(在其更现代的版本中,该词指的是一个年轻人太自信了,对老年人没有足够的尊重。),可知whippersnapper在当今时代用来形容一个过分自信和不礼貌的青少年。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据文章第二则信息最后一句“ Today, though digital media has made data storage on magnetic an o
9、utdated thing, this old linguistic habit still exists.”(如今,尽管数字媒体已经使磁性数据存储变得过时了,但这种古老的语言习惯仍然存在。)可推知磁带已经随着数字技术的发展而过时。故选B项。【3题详解】推理判断题。根据文章首段末句“If so, here are some old-fashioned words you should remove from your vocabulary list.”(如果是这样,那么你应该从词汇表中删除一些老式的单词。)并结合全文理解可知,作者写这篇文章的目的是劝告读者不要使用一些过时的单词。故选D项。【点
10、睛】BEugene ONeill, who was born in 1888, in New York, was a leading American drama writer and the winner of the Nobel Prize in Literature in 1936. His father was a successful touring actor. Because of that, Eugene spent his early childhood in hotels, on trains, and backstage. Although later in his li
11、fe he grew to hate his father for not giving him security in his early years and a loving, comfortable family, he had the theater in his blood.As a student, ONeill went to boarding schools but spent the summers in a moderate house his family owned. He left Princeton University in 1907, only about on
12、e year after he entered it, to start what he later called his real education in life experience. At the age of 24, he was hired as a reporter and poetry column writer for the New London Telegraph.ONeill didnt cut a figure in playwriting until the summer of 1916. Before that, he had written awkward p
13、lays that were hardly accepted by the mainstream of American theater. While ONeill was only one of those whose plays were produced by the theater, he led the group to success because of his contribution within the next few years. Between 1916 and 1920, the theater produced all of ONeills one-act sea
14、 plays. By the time his first full-length play, Beyond the Horizon, was produced on Broadway on February 2, 1920 at the Morosco Theater, the young playwright already had a small reputation.Theater critics spoke highly of Beyond the Horizon for its tragic realism. The play brought ONeill more public
15、attention, as well as his first Pulitzer Prize, apart from which he won another three for Anna Christie, Strange Interlude, and Long Days Journey into Night. Over the next two decades, ONeill continued to gain reputation nationally and globally. He became the most widely produced dramatist after Sha
16、kespeare and Bernard Shaw.4. What might inspire ONeills passion for theater?A. His fathers career.B. The support of his familyC. Hotel rooms he had lived in.D. Stories he had heard on trains.5. Why did ONeill drop out of Princeton University?A. He didnt want to study in a boarding school.B. He wante
17、d to receive real education from life.C. He got a job from the New London Telegraph.D. He was unsatisfied with the university education.6. What does the underlined phrase “cut a figure in Paragraph 3 probably mean?A. Show interest.B. Hold a degree.C. Attract attention.D. Receive an award.7. What can
18、 we learn about ONeills Beyond the Horizon?A. It drew theater critics attention to tragic realism.B. It inspired him to compose another three dramas.C. It increased his reputation in the field of theater.D. It made him the most widely produced dramatist in history.【答案】4. A 5. B 6. C 7. C【解析】【分析】本文是一
19、篇记叙文。主要讲述了 ONeil 是怎样成为一名国际有名的戏剧家。【4题详解】推理判断题。根据第一段中“His father was a successful touring actor. Because of that, Eugene spent his early childhood in hotels, on trains, and backstage.”(他的父亲是一位成功的巡回演出演员。 因此,Eugene的童年时光是在旅馆,火车和后台度过的。)以及“he had the theater in his blood”(他的血液中有戏剧元素)。可知是他爸爸的职业启发了他对于戏剧的热爱。故
20、选A项。【5题详解】细节理解题。根据第二段中“He left Princeton University in 1907, only about one year after he entered it, to start what he later called his real education in life experience.”(1907年,他进入普林斯顿大学,大约一年后就离开了普林斯顿大学,开始他后来所谓的“生活经历”真正的教育。)可知ONeill从普林斯顿大学辍学的原因是因为他想从生活中接受真正的教育。故选B项。【6题详解】词义猜测题。根据第三段中“Before that, h
21、e had written awkward plays that were hardly accepted by the mainstream of American theater.”(在那之前,他写过一些尴尬的戏剧,而这些戏剧几乎没有被美国戏剧界所接受。)结合until the summer of 1916可推知,在1916年之前ONeill在戏剧写作方面都没有吸引到戏剧节的注意力。因此推断划线词表示“吸引注意力”,故选C项。【7题详解】推理判断题。根据倒数第二段中“By the time his first full-length play, Beyond the Horizon, wa
22、s produced on Broadway on February 2, 1920 at the Morosco Theater, the young playwright already had a small reputation.”(1920年2月2日,在百老汇制作了他的第一部剧作Beyond the Horizon时,这位年轻的剧作家就已经小有名气。)。可推知Beyond the Horizon这部剧提升了他在戏剧节的地位。故选C项。【点睛】CFor years, Hainan, Chinas southernmost island province, has been an att
23、ractive tourist destination for people around the world because of its pleasant environment. Beginning this year, the beautiful island will have a new identity an open and distinctive free trade port.The Hainan Free Trade Port will serve as a special functional economic area and its level of opennes
24、s will be better than any other port in the world. Products and funds from abroad will have free access to the port, and most goods will be duty-free. The decision shows Chinas willingness to further open up to the world.The province of Hainan was founded in 1988. Later it became an appointed specia
25、l economic (SEZ) to attract foreign investment. In 1992, the Yangpu Economic Development Zone, which was the first area in China to be comprehensively developed by foreign investors, was established. After eight years, in 2000, Hainan took the lead in carrying out a policy of visa on arrival. In the
26、 following years, a series of similar initiatives have been implemented for Hainans continuous development, including a pilot zone for free trade founded in 2018.Apart from an attractive landscape, Hainans industrial structure features tourism and modem services. Not only will they become the highli
27、ghts of the free trade port, but also they are in line with the rapid trade growth in global services as well as the development of many ports toward the service sector. In addition, as a free trade zone and port at provincial level, Hainan has a satisfying scale and full experience. All these advan
28、tages will enable Hainan to become a global trade center.From SEZ to free trade pilot zone, and now todays free trade port, Hainans development and its determination to build an open economy are evident to all. Its hoped that it will seize the chance of free trade and attract more business and exper
29、ienced professionals from around the world to come to the island.8. Whats Hainans future plan?A. To construct a free trade port.B. To boost Hainans tourism and services. C. To remove the tax on all imports and exports. D. To strengthen environmental protection.9. How is Paragraph 3 mainly developed?
30、A. By analyzing causes.B. By giving descriptions.C. By following time order.D. By making comparisons.10. Which of the following is good for Hainan to become a global trade center?A. Its slow trade growth.B. Its traditional services.C. Its development of IT industry.D. Its distinctive service industr
31、y.11. What is the best title for the passage?A. Hainan: A Push for Global EconomyB. Hainan: A Witness to Chinas Opening-UpC. Hainan: An Island Full of Ups and DownsD. Hainan: An Unforgettable Tourist Destination【答案】8. A 9. C 10. D 11. B【解析】【分析】本文为说明文。文章介绍了海南为打造成全球自由贸易港口城市的规划。【8题详解】细节理解题。根据第一段的“Begin
32、ning this year, the beautiful island will have a new identityan open and distinctive free trade port.(从今年开始,这个美丽的岛屿将会有一个新的身份一个开放而独特的自由贸易港)”可知,海南未来的计划是建立自由贸易港。故选A。【9题详解】推理判断题。根据文章第二段的“The province of Hainan was founded in 1988. Later . In 1992, the Yangpu Economic Development Zone was established. Af
33、ter eight years, in 2000 In the following years, a series of similar initiatives have been implemented for Hainans continuous development, including a pilot zone for free trade founded in 2018.”等时间信息词可知,本段是按照时间顺序发展的。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第四段的“Apart from an attractive landscape, Hainans industrial struc
34、ture features tourism and modem services. Not only will they become the highlights of the free trade port, but also they are in line with the rapid trade growth in global services as well as the development of many ports toward the service sector.(除了有吸引力的景观外,海南的产业结构还以旅游业和现代服务业为特色。它们不仅将成为自由贸易港的亮点,而且符
35、合全球服务贸易的快速增长以及许多港口向服务部门的发展)”可知,海南独特的服务业有利于海南成为全球贸易中心。故选D。【11题详解】主旨大意题。综合理解整篇文章,特别是第一段的“Beginning this year, the beautiful island will have a new identity an open and distinctive free trade port.(从今年开始,这个美丽的岛屿将会有一个新的身份一个开放而独特的自由贸易港)”可知,本文主要讲述海南为打造成全球自由贸易港口城市的规划。因此推断B项“海南中国改革开放的见证”为最佳标题。故选B。DPoaching
36、has been threatening the survival of the African black rhino for long. But thanks to conservation efforts, the population of this endangered animal is slowly increasing, according to a recent update of the International Union for Conservation of Nature (IUCN) Red List of Threatened Species.Between 2
37、012 and 2018, the number of black rhinos in Africa has increased moderately, at annual rate of 2.5%, The population in the wild has grown from approximately 4,845 to 5,630. As IUCNs update suggests, the population models predict the number will continue to rise slowly over the next five years.The wh
38、ite rhino, Africas another rhino species that exists in greater numbers, has been on the IUCN Red List categorized as Near Threatened. Compared to the black rhino, the white rhino is at higher risk of being poached as it has larger horns and prefers more open habitats, which makes it easier to spot.
39、The threat to the two species mainly comes from poaching for the illegal international rhino horn trade. Fortunately, in recent years, a number of groups including range states, private landowners, and communities have been making efforts to protect them, and the measures are working. In 2015, there
40、 were at least 1,349 rhinos poachedan average of 3.7 rhinos hunted per day. Since then, the poaching numbers have decreased every year. In 2018, there were at least 892 rhinos poached, meaning approximately 2.4 African rhinos poached per day, or one every 10 hours. The data for 2019 looks promising
41、as the poaching levels appear to have further gone down.Although the levels of rhino poaching have been declining slightly in recent years due to conservation efforts, the costs of keeping rhinos safe have greatly gone up and sale prices for live rhinos have decreased considerably over the last 10 y
42、ears, making private landowners and communities less motivated to protect rhinos. This trend could delay the continued progress of expanding the species range and numbers.12. Which of the following can best describe the number of the African rhinos now?A. Slightly declining.B. Slowly expanding.C. Gr
43、eatly increasing.D. Considerably decreasing.13. What is Paragraph 3 mainly about?A. The better situation for the African white rhinos.B. The reason for protecting the African white rhinos.C. The process of the white rhino being on the IUCU Red List.D. The reason why the African white rhino is more l
44、ikely to be poached.14. In which year did the African rhinos suffer the most from poaching?A. In 2015.B. In 2016.C. In 2018.D. In 2019.15. What can be the authors attitude to the future range and numbers of rhinos?A. Favorable.B. Confident.C. Concerned.D. Uninterested.【答案】12. B 13. D 14. A 15. C【解析】
45、【分析】本文是一篇新闻报道。报道了非洲犀牛因人类长期捕杀濒危,而后采取措施使其数量在逐渐增加的现状和存在的问题。【12题详解】细节理解题。根据第一段的“But thanks to conservation efforts, the population of this endangered animal is slowly increasing,(但是由于努力保护,这种濒危动物的数量正在缓慢增加)”可知,现在非洲犀牛的数量正在缓慢扩大。故答案为 B。【13题详解】推理判断题。根据文章第三段所有内容“The white rhino, Africas another rhino species t
46、hat exists in greater numbers, has been on the IUCN Red List categorized as Near Threatened. Compared to the black rhino, the white rhino is at higher risk of being poached as it has larger horns and prefers more open habitats, which makes it easier to spot.( 白犀牛是非洲另一种数量更多的犀牛,已被列入IUCN红色名单,被归类为接近威胁。
47、与黑犀牛相比,白犀牛的偷猎风险更高,因为它有更大的角,更喜欢更开放的栖息地,这使得它更容易发现)”可知,本段主要讲述为什么非洲白犀牛更容易被偷猎的原因。答案为 D。【14题详解】细节理解题。根据文章第四段的“In 2015, there were at least 1,349 rhinos poachedan average of 3.7 rhinos hunted per day. Since then, the poaching numbers have decreased every year. In 2018, there were at least 892 rhinos poache
48、d, meaning approximately 2.4 African rhinos poached per day, or one every 10 hours. The data for 2019 looks promising as the poaching levels appear to have further gone down.( 2015年,至少偷猎了1349头犀牛,平均每天捕猎3.7头犀牛。从那时起,偷猎动物的数量每年都在减少。2018年,至少有892头犀牛被偷猎,这意味着每天大约有2.4头非洲犀牛,或者每10小时偷猎一次。2019年的数据看起来很有希望,因为偷猎活动的水
49、平似乎已经进一步下降了)”可知,2015年非洲犀牛遭受偷猎的影响最大。故答案为A。【15题详解】推理判断题。根据最后一段,尤其是最后一句“This trend could delay the continued progress of expanding the species range and numbers.( 这一趋势可能会推迟扩大物种范围和数量的持续进展)”可推断,作者对于犀牛的未来范围和数量是担心的。故答案为C。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余项。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最
50、佳选项,选项中有两项为多余项。The wife-carrying World Championship has been celebrated in a small town in central Finland since 1992. In 1992, the people of the town decided to restart some long-forgotten traditions. _16_ He was said to only accept men as members of his gang who proved their worth in challenges. A
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-555508.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
山东省日照市2022-2023学年高三上学期开学考试(校际联考) 化学试题.pdf
