2022高考英语一轮复习 Module 2 个人、家庭、社区及学校生活训练(含解析)外研版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 Module 个人、家庭、社区及学校生活训练含解析外研版必修1 2022 高考 英语 一轮 复习 个人 家庭 社区 学校 生活 训练 解析 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、个人、家庭、社区及学校生活.阅读理解(2021重庆检测) Several years ago, a public school teacher was hired to visit children who were patients in a city hospital. Her job was to tutor them with their schoolwork.One day, this teacher received a routine call requesting that she visit a particular child. She was told by the te
2、acher on the other end of the line. “Were studying nouns and adverbs in Class now. Id be grateful if you could help him with his homework.”It wasnt until the visiting teacher got outside the boys room that she realized it was located in the hospitals burn unit. No one had prepared her for that. When
3、 she walked into the room, she found the young boy, horribly burned, was obviously in great pain. The teacher felt awkward and didnt know what to say, but she had gone too far to walk out. Finally, she was able to_stammer_out, “I . Im . the special visiting hospital teacher, and your teacher sent me
4、 to help you with your nouns and adverbs.” Afterward, she thought it was not one of her more successful tutoring sessions.The next morning when she returned, a nurse stopped her, “What did you do to that boy?” Before she could finish her apologies, the nurse interrupted her by saying, “You dont unde
5、rstand. Weve been worried about him, but ever since you were here yesterday his whole attitude has changed. Hes responding to treatment .”In fact, the boy had completely given up hope and felt he was going to die until he saw that special teacher. Everything had changed with an insight gained by a s
6、imple realization. With happy tears in his eyes, the little boy said, “They wouldnt send a special teacher to work on nouns and adverbs with a dying boy, now, would they?”语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了一个严重烧伤的男孩因为学校派了一位老师到医院辅导他学习名词和副词而重拾求生的意念、积极配合治疗的故事。1Why did the teacher feel awkward after entering the room?A
7、Because she walked into the wrong room.BBecause she was too eager to be successful.CBecause she had no idea how the boy was suffering.DBecause she was not well prepared for her lesson.解析:选C推理判断题。根据第三段的“No one had prepared .walk out.”可知,这位老师之前并不知道自己是要去辅导一位被严重烧伤的男孩,因此当她进入病房看到痛苦的男孩时,感到不知所措。由此推测,这位老师感到尴
8、尬是因为她不知道小男孩的烧伤如此严重。故选C。2What does the underlined word “stammer” in paragraph 3 mean?ATo speak with a fear.BTo speak with a pause.CTo speak with a concern. DTo speak with a gesture.解析:选B词义猜测题。根据第三段的“I . Im . and adverbs.”可知,老师在毫不知情的情况下见到了严重烧伤的男孩,顿时不知所措、说话结巴。由此猜测,画线词的意思是“结结巴巴地说”。故选B。3What can we infer
9、 from the teachers action of apologizing?AShe got scared by the hospital nurse.BShe was a person of modest personality.CShe thought she made the boy uncomfortable.DShe realized she got the usage of a noun wrong.解析:选C推理判断题。根据第三段的“Afterward, . sessions.(后来,她觉得这不是她比较成功的辅导课程之一)”可推测,老师向男孩道歉的原因是,她认为自己那天的行
10、为和课程给孩子留下了不好的印象。故选C。4What helped the boy regain hope?AHe felt the learning pressure from the special teacher.BHe believed that the teacher was expert at teaching grammar.CHe was aware that everyone was trying their best to care for him.DHe realized that he was not in so bad a situation as he had ass
11、umed.解析:选D推理判断题。根据最后一段的“They wouldnt send .would they?”可知,男孩本以为自己是即将要死去的人,所以不配合治疗。由此推断,他现在意识到自己的情况并不那么糟糕,因此改变了不愿治疗的想法,重拾希望。故选D。.完形填空(2021桂林模拟)Some of us may have a teacher that impacts us forever. Those teachers _1_ us into studying harder and help us so much. Teachers, who we will always remember,
12、deserve _2_ like“Educator of the Year”. I believe Mrs Sheehan from Odyssey Charter School should _3_ that sort. She has taught me more than any other teacher, and she has _4_ me so much.Mrs Sheehan was always _5_. She always got up early to do housework. If she wasnt on time, there was usually a fun
13、ny story about her _6_ morning. She smiled _7_ and had a fun style, which made us all laugh and enjoy school. Her _8_ became something that I and my classmates could _9_ her by.Mrs Sheehan would always cheer her students up with anything from our funny group _10_ to our weekly game of Sparkle. Her a
14、ctivities would be lively and exciting while teaching us excellent _11_ skills. Those deep discussions helped us _12_ as a family and helped me remember her as the most _13_ teacher I have ever had. She was our goto (征询意见的) teacher to talk to about our _14_._15_ Mrs Sheehan worked a lot with me. She
15、 would help me with my English skills, even when I was really far behind or just had a _16_ paper. She also taught me that school didnt have to be _17_, but rather how we wanted it to be; it all _18_ on how we wanted to start the year and how we wanted to end it.Surely, we may have an amazing teache
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-555933.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
