2022高考英语一轮复习 Unit 5 What an adventure!课后练习(含解析)外研版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 Unit What an adventure!课后练习含解析外研版必修第三册 2022 高考 英语 一轮 复习 adventure 课后 练习 解析 外研版 必修 第三
- 资源描述:
-
1、Unit 5 What an adventure!课后培优微积累战高考,训练提分点描写人物的怨与怒一、多样表达1displeasure n. 不高兴2rage n. 愤怒3glare v. 怒目而视4frustrated adj. 失意的;失望的5annoyed adj. 恼怒的,气恼的6cross adj. 生气的,恼火的7complain constantly 不断地抱怨8flame with anger 气得满脸通红9feel discouraged 感到泄气10be easily annoyed at trifles 易为琐事而恼火11get mad/cross at sB 对某人勃然
2、大怒12have a worried look 愁眉苦脸13ignore a complaint 对抱怨不予理会14express/voice a complaint about. 对表示不满15run out of the room in a burst of anger 怒气冲冲地跑出房间二、佳句观摩1His face was gloomy with anger.他气得脸色阴沉2He could hardly/scarcely contain his rage.他几乎控制不住怒火。3He gave me a look of burning anger.他愤怒地看了我一眼。4This fai
3、lure leaves the child depressed and frustrateD这次失败使这个小孩灰心丧气。5If you blow up at someone, you lose your temper and shout at him/her.如果你对某人发火,你就会发脾气,对他(她)大喊大叫。6Mike suddenly blew his stack when he was teased by his classmates again and again.在被他的同学一次又一次地捉弄之后,麦克突然大发雷霆。三、佳句仿写1They stopped arguing and gla
4、red_at_each_other他们停止了争论,怒视着对方。2I almost lost_my_temper when I saw the scene.当我看到这幅景象时我差点就发脾气了。3Dont get_mad_at_meI did it all for your own gooD别生我的气,我这样做完全是为了你好。4His attitude made_me_extremely_annoyed他的态度使我极为恼火。5His voice trembled_with_anger他的声音因愤怒而颤抖。.阅读理解A语篇类型说明文主题语境人与社会研究发现研究人员新发现了一个名为Greater Ad
5、ria的大陆Researchers discovered a hidden continent on Earth,but its not Atlantis.They found it while reconstructing the evolution of Mediterranean regions complex geology,which rises with mountain ranges and dips with seas.The continent is called Greater AdriAIts the size of Greenland and it broke off
6、from North Africa,only to be buried under Southern Europe about 140 million years ago.And chances are youve been there without even knowing it.“Forget Atlantis,” said Douwe van Hinsbergen,the study author and professor at Utrecht University.“Without realizing it,vast numbers of tourists spend their
7、holiday each year on the lost continent of Greater AdriA” This area is called Adria by geologists,so the researchers for this study refer to the previously undiscovered continent as Greater AdriAMost of Greater Adria was underwater,covered by shallow seas,coral reefs and sediments (沉淀物).The sediment
8、s formed rocks and those rocks became mountain ranges in these areas:the Alps,the Apennines,the Balkans and Greece.The researchers found that Greater Adria started to become its own continent about 240 million years ago.This isnt the first time a lost continent has been founDIn January 2017,research
9、ers announced the discovery of a lost continent left over from the supercontinent Gondwana,which began breaking apart 200 million years ago.The leftover(剩余的)piece,which was covered in lava (岩浆),is now under Mauritius,an island in the Indian Ocean.And in September 2017,a different research team found
10、 the lost continent of Zealandia through ocean drilling in the South PacifiCIts twothirds of a mile beneath the seAGreater Adria isnt the first lost continent to be founDBut if research in past years shows anything,it likely wont be the last discovery.文章大意:研究人员在再现地中海区域复杂地质的进化时,意外地发现一个隐藏的大陆,这块大陆被叫做Gr
11、eater Adria。本文主要介绍了与Greater Adria有关的一些情况。1How did the researchers find Greater Adria?AThey found it accidentally.BThey got inspired by the tales of Atlantis.CThey discovered it after years of searching.DThey followed the steps of exploring mountain ranges.解析:A考查细节理解。根据第一段第二句中的“They found it while re
12、constructing the evolution of Mediterranean regions complex geology”可知,研究人员是在再现地中海区域复杂地质的进化时,意外地发现这个大陆的。故选A。2What do we know about Greater Adria?AIt is hidden under the sea level.BIt is much smaller than GreenlanDCIt has existed for about 240 million years.DIt has been known to many tourists before.
13、解析:C考查细节理解。根据第三段最后一句“The researchers found that Greater Adria started to become its own continent about 240 million years ago.”可知,Greater Adria在大约2.4亿年前开始形成自己的大陆。故选C。3Why are the discoveries mentioned in Paragraph 4?ATo describe how the researchers explored continents.BTo show some other lost contin
14、ents have been founDCTo prove they are closely related to Greater AdriADTo explain the reason why Greater Adria got burieD解析:B考查推理判断。根据第四段第一句“This isnt the first time a lost continent has been founD”及本段提到的在2017年1月和9月新发现的遗失的大陆可推知,本段提到这些发现,是为了展现一些其他遗失的大陆之前已经被发现。故选B。4What is the main idea of the text?A
15、Atlantis was discovered finally.BThe undersea world was exploreDCA hidden mountain was undiscovereDDA lost continent was found under Europe.解析:D考查主旨大意。本文是一篇关于研究发现的文章,主要介绍了一个新发现的埋在南欧下面的大陆Greater Adria的相关情况。由此可知,D项符合题意。.完形填空语篇类型记叙文主题语境人与自我人际关系乐于助人(2021山东省新高考质量测评联盟联考)Ice and snow were beating the windo
16、w and the wind almost swept everything away outside.I _1_ how I would get home.The 12mile route took me up and down steep hills and around _2_ turns.I whispered a prayer for _3_My old green Blazer SUV was doing wonderfully over the _4_ roadway._5_ as I climbed one of the steepest and scariest hills,
17、 I noticed the tires were slipping, and I decided it was time to _6_ to fourwheel drive.Slowly the tires _7_ the road, and the top came _8_ sight.Unfortunately, I had just made it when the _9_ stoppeDI pushed and pulled the lever (杠杆)nothing happeneDI was _10_ with snow and ice balls arounDEven thou
18、gh I had met no one on this lonely road, I hoped someone might come to _11_After a few minutes, I _12_ an old pickup truck.A smiling young man Id never seen before rolled down his window, asking if I needed help.I ensured him I diDThen he showed me how to operate the fourwheeldrive shifting gear (齿轮
19、), locking it into _13_14_, I got the Blazer starting.When I thanked the stranger and asked if he lived around the area, he just said,“Oh, over there.”Do I believe in angels? You _15_!文章大意:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者在风雪交加的一天开车回家,12英里的路线让作者在陡峭的山上上下颠簸,车辆在冰雪覆盖的路面上出现了问题,一个好心人帮助了作者,使得作者认为好心人就像天使一样。1Awondered Brea
20、lizedCassumed Dstated解析:A句意:我不知道怎么回家。wondered想知道;对感到惊讶;realized意识到;实现;assumed假设;认为;stated说明;写明。根据前文“Ice and snow were beating the window and the wind almost swept everything away outside.(冰雪拍打着窗户,风几乎把外面的一切都吹走了。)”可知,户外环境很恶劣,作者认为“回家”成为了一个问题,不知道该怎么办。故选A项。2Asmooth BsharpCsimple Dslight解析:B句意:这条12英里的路线让我
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556059.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2021年云南省初中学业水平考试历史试题卷.pdf
