2022高考英语一轮复习 主题训练(七)创新与创业意识(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 主题训练七创新与创业意识含解析 2022 高考 英语 一轮 复习 主题 训练 创新 创业 意识 解析
- 资源描述:
-
1、主题训练(七)创新与创业意识大阅读提升阅读速度内化读文规律(满分70分,限时55分钟).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AOn the outside, Noa Mintz is a typical teen. But while other teens are chatting about games and clothes, Noa is texting the manager she hired to run her growing business.Noa has been heading up her own nanny (保姆) agency since August
2、 2012. She hired Allison Johnson in 2014 to oversee daytoday business operations while she attended her freshman year of high school. She rents a room in an office building in Midtown Manhattan where Johnson works.Like any teen, Noa has had to depend on her parents for some help. Her father is the r
3、egistered owner of her business. Hes helped front money for legal fees. But Nannies by Noa is all her brainchild. The idea came about as a result of a challenge made by her mother:Find a better nanny for their family.She did just that, and then she started helping her mothers friends find nannies. “
4、I found it fun to get to know a family and their needs and find a nanny accordingly,” she said. Thus, Nannies by Noa was born. It was the summer of 2012, before she entered 7th grade.Shes designed a thorough review process: an application, an inperson interview with a trained nanny, reference and ba
5、ckground check and a phone interview. Her business has seen a considerable success: from 50 clients (客户) to 2,000 clients today.At first, she charged $100 to $200. “I wasnt charging enough. Even clients would say, You realize you should be charging way, way more,” added Noa, whose clients are mostly
6、 looking for longterm help. Shes since changed her business model: Nannies by Noa now takes a percentage of the overall rate, which is typically 15% of the nannys first year salary.While Noa said she has other business ideas, she also wouldnt rule out other careers. “Perhaps Ill start another compan
7、y. We will see,” said Noa.1How does Johnson help Noa?AShe rents an office for Noa.BShe helps operate Noas business.CShe tutors Noa in her school lessons.DShe puts money into Noas nanny agency.解析:选B细节解理题。根据第二段中的“She hired Allison Johnson in 2014 to oversee daytoday business operations”可知,Allison John
8、son是Noa为处理公司业务聘请的总经理。 2What do we know about Nannies by Noa?AIt was the idea of Noas mother.BIt was legally registered by Noa.CIt aims to match nannies with families.DIt offers nanny jobs for high school students.解析:选C细节理解题。根据第四段中的“I found it fun to get to know a family and their needs and find a na
9、nny accordingly, she said. Thus, Nannies by Noa was born”可知,Nannies by Noa为有需求的家庭匹配合适的保姆。 3What change did Noa make to her business model?AShe hired trained nannies.BShe raised nannies salaries.CShe increased the service fee.DShe interviewed applicants in person.解析:选C细节理解题。根据倒数第二段的内容可知,Noa提高了佣金费,从原来
10、每笔收费100到200美元提高到按照保姆第一年工资的15%进行收费。 4What can we learn from Noas story?AFame is a great thirst of the young.BA youth is to be regarded with respect.CA good idea and action result in success.DSuccess means getting family needs satisfied.解析:选C推理判断题。文章介绍了青少年Noa Mintz敢想敢做,最终创业成功的故事。她的故事告诉我们:好的商业设想敢想敢干的精神
11、成功。 BBeing able to take advantage of truly unlimited data is a smartphone users dream, but everyone Ive talked to about 5G is more excited about the usage unlocked by nextgeneration wireless devices. From smart home security to selfdriving cars, all the Internetconnected equipment in your life will
12、be able to talk to each other at lightningfast speed with reduced latency (延迟)“5G is one of those forerunners, along with artificial intelligence, of this coming data age,” said Steve Koenig, senior director of market research for the Consumer Technology Association. “Selfdriving vehicles are emblem
13、atic in this data age they show application of data completely. With one single task, driving, you have large amounts of data coming from the vehicle itself, and a variety of sensors (传感器) are collecting a lot of information to model its environment as it moves. Its pulling in data from other vehicl
14、es about conditions down the road. Theres lots of data behind that task, which is why we need the speed and lower latency.”AR glasses and virtual (虚拟的) reality headphones havent yet been inside the mainstream, but tech companies are joyfully laying that such equipment will eventually replace our sma
15、rtphones. With 5G, that could actually happen. This is notable because companies such as Apple are reportedly developing AR glasses to improve or even replace smartphones.Ericsson showed at Februarys Mobile World Congress in 2019 how smart glasses could become faster and lighter with a 5G connection
16、, because instead of being weighed down with components, the glasses could rely on outside equipment for processing power.But dont get too excited. Theres still a lot of work to be done in the meantime, including some necessary testing to make sure the radio plays nicely with basic systems and servi
17、ce construction so that 5G isnt concentrated only in big cities.语篇解读:本文是一篇议论文。有了5G,从智能家居安全到自动驾驶汽车,生活中所有联网的设备将能够以闪电般的速度彼此通信,减少延迟。5G能够使自动驾驶汽车成为现实,并且有可能使得AR眼镜取代智能手机。5What does the first paragraph focus on?AThe super speed of 5G.BPotential of 5G.CUsage of smart equipment.DThe future of smart equipment.解
18、析:选B段落大意题。第一段中的关键信息“everyone Ive talked to about 5G is more excited about the usage .all the Internetconnected equipment”暗示5G将会有很多用途,其潜力无穷。6Which word can replace “emblematic” underlined in Paragraph 2?AAvailable.BProductive.CSymbolic. DPopular.解析:选C词义猜测题。根据画线词上文中的“5G is one of those forerunners, al
19、ong with artificial intelligence, of this coming data age”和下文中的“they show application of data completely”可分析,5G是即将到来的数据时代的预兆,因而运用了5G技术并充分利用数据的自动驾驶汽车自然就成了这个数据时代的象征,故symbolic(象征性的)与画线词意思相近。7What is tech companies attitude towards the replacement of smartphones?AUncertain. BOptimistic.CCautious. DDisap
20、proving.解析:选B观点态度题。根据第三段中提到的“but tech companies are joyfully laying that such equipment will eventually replace our smartphones. With 5G, that could actually happen . smartphones”可推断,这些科技公司的态度是“乐观的”,故选项B正确。8Why does much work still need to be done according to the last paragraph?ATo make radio play
21、nicely.BTo construct big 5G cities.CTo do 5G trials effectively.DTo expand 5G coverage fully.解析:选D推理判断题。由最后一段中的“including . so that 5G isnt concentrated only in big cities”说明,基础系统和服务建设还没有铺设到位,为了避免5G只集中在一些大城市,还需要加大这些工作的投入,以便将来全面扩大5G的覆盖范围。C“Mirror mirror on the wall, whos the fairest of them all?” An
22、old tale tells a seemingly unbelievable story of a magic mirror, but now the magic is no longer unachievable.In August 2018, news went viral (广为传播的) that the police had caught criminal suspects who attended Chinese singer Jacky Cheungs concerts. How did the police pick out the suspects among thousan
23、ds of screaming fans? The helping hand is AI facial recognition technology. The lowkey yet powerful tool is no longer farfetched, but entering the world of Chinas top investors and companies.Facial recognition is a technology able to identify a person from a digital image or a frame from a video sou
24、rce. Tang Wenbin, CTO of Face , an AI computer vision (视觉) technology company in China, vividly explained the workflow. According to him, facial recognition is the identification of our appearance, including knowing the sex, age and identity of a person. You may think it is like a brain or a neural
25、network. You use data to train it, and then, it learns the pattern.Facial recognition technology has been traditionally allied_with the security work but today there is active expansion into other industries including mobile phones, marketing and finance. Chinese startups have seen the potential of
26、AI facial recognition for simplifying and speeding up tasks in multiple industries. And the market is now crowded and competitive.China is starting the AI revolution and has made breakthroughs in facial recognition. “If applying AI to different industries is a marathon, the companies there probably
27、have just got off the blocks,” said Tian Feng, director of Alibaba Cloud Research Center. He also thinks that in the future, everybody will be able to use AI as it will soon become a basic tool for work and life.语篇解读:本文是科普说明文,讲述了人工智能中面部识别技术在中国的发展和应用现状。9Why is the news mentioned in Paragraph 2?ATo in
28、troduce a new tool for companies.BTo show the magic has become a reality.CTo prove old tales are based on true stories.DTo describe the background of facial recognition.解析:选B推理判断题。第一段引入童话故事里的“魔镜”,第一段结尾提到“but now the magic is no longer unachievable”,紧接着第二段就以实例证明“魔镜”确实不再是难以实现的幻想了,因此,第二段说明现代技术把童话故事里的“魔
29、镜”变成了现实。10Which of the following best explains “allied with” underlined in Paragraph 4?ADependent on. BCompared with.CDifferent from. DRelated to.解析:选D词义猜测题。根据画线部分所在句中的“traditionally . security work”和后面的转折“but today there is active expansion into other industries including mobile phones, marketing a
30、nd finance”可知,传统上,面部识别一直都与安全方面的工作有关,但是现在这一技术扩展到了其他行业。故画线部分应表示“与有关联”,故选D。11What do Tian Fengs words imply?AMany companies in China are researching AI.BAI plays a key role in companies development.CAI technology applied now is far from mature.DAI technology will be used in marathons one day.解析:选C句意理解题
31、。根据Tian Feng的话“If applying AI to different industries is a marathon, the companies there probably have just got off the blocks”可知,如果把将人工智能技术应用到不同行业中比作一场马拉松,那么这些公司可能处于刚起跑的阶段,即人工智能技术现阶段的发展还远远不够成熟。12What can be a suitable title for the text?AThe eye of AI in ChinaBEffects of AI technologyCBreakthroughs
32、 of Chinese technologyDFacial recognition in security解析:选A标题归纳题。结合文章内容可知,本文主要讲了人工智能技术中面部识别技术在中国的发展和应用。DTrailers (预告片) shouldnt really be a hard thing to do: show some footage (镜头), get people excited, but dont give too much away. Its a practice that some movies struggle to do, with many either getti
33、ng too enthusiastic about showing their big plot points, and others simply not catching the magic of the movie. Considering that humans struggle with this practice so much, the folks over the 20th Century Fox decided to see what a computer could do, tasking IBMs Watson, the supercomputer, with cutti
34、ng together footage from the upcoming scifi thriller, Morgan, to create the final trailer. IBMs Watson has done many things; beat human competitors in quiz shows, created reserved recipes and described the contents of photos. Now it has become the firstever AI to produce a film, trailer for the new
35、scifi film. The result was actually surprisingly good.Using Watsons experimental learning techniques, IBMs cutting edge AI sorted out hundreds of classic thriller trailers to learn what exactly gets an audience to that special place of being both scared and entertained. With that knowledge firmly in
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2021秋一年级语文上册 识字(二)9日月明课件 新人教版.pptx
